Log in

View Full Version : Нова повреда! Що е то?

Xa-uBaH
23-01-2010, 14:54
Здравейте,

Колата ми пак се повреди - докато я изкарвах от снеговете, светна лампичката на инжекциона, и колата не върви, когато подавам газ в по-високите обороти започва да трещи като кречетало ?! Няма почти никаква мощност и не ми е много ясно как ще я докарам до серивз.

Някой има ли идея от какво може да се получи такова трещене, когато се подава газ? И дали студът и снега имат нещо общо с повредата?

Язък, таман събрах пари за вариатор и свещи :(

noaccess
09-02-2010, 13:28
Ами колега може да огледаш да няма някой счупен куплонг или кабел от рамръзване. Или може да работи на 3 или по-малко цилиндъра. Пробвай и да изчистиш свещите. Чувал съм, че и вариаторът трака като се износи ама аз нямам такова чудо и не съм сигурен. :) Ама в тая студ по-добре да идеш до сервиз за диагностика. :D

yo
09-02-2010, 16:13
може и дюзите да са се запушили! и при мен почна с гаснене,трещене и гърмене и после не можеше и да запали вече!

YORDAN alfa maniac
15-02-2010, 22:36
проблемът може да е от много неща, но от инфото, което си дал може и да не успеят да ти помогнат колегите. В момента ми идва на акъла, че когато си я изкарвал от снега е възможно да си скъсал кабел на ламбда сондата, но е малко вероятно. Ако е станало така ще ти светне червената дюзичка, и вероятно колата няма да върви както трябва, но за въпроса с тракането, не е от това. Възможно е и наистина да си ударил или повредил по някакъв начин изпускателната система и наистина всичките ти проблеми да идват от там - и трщене и невървене....
Успех и дано скоро да откриеш какво и е на колата и да го оправиш........

Emil Aleksandrov
16-02-2010, 13:56
Здравейте,

Колата ми пак се повреди - докато я изкарвах от снеговете, светна лампичката на инжекциона, и колата не върви, когато подавам газ в по-високите обороти започва да трещи като кречетало ?! Няма почти никаква мощност и не ми е много ясно как ще я докарам до серивз.

Някой има ли идея от какво може да се получи такова трещене, когато се подава газ? И дали студът и снега имат нещо общо с повредата?

Язък, таман събрах пари за вариатор и свещи :(
А пото4но кое трещи мотора или ауспоха