View Full Version : Педала на съединителя
Bass_man
24-01-2010, 16:35
Здравейте колеги,някой ако може да ми помогне да каже от какво ми е твърд педала на съединителя?Блогодаря предварително,колата е алфа 145.
trustworthy
24-01-2010, 17:26
Хидравличната помпа е сред основните заподозряни :)
Или просто съединителя е пред смяна ;)
Като навърти километраж, пружините на притискателния диск се износват и съответно педалът се втвърдява/започва да отделя все по-високо.
Bass_man
24-01-2010, 17:59
Колеги,откакто съм вземал колата си е така,ве4е има около 25-30хиляди километра,отделя си ми долу но просто е твърд педала,като позагрее колата и сякаш става по мек.Странна работа
Може да е клеясала оста на вилката. Опитай да я пръснеш с ВД40 (ама тва е операция за по-топло време) и виж дали ще има подобрение.
Bass_man
24-01-2010, 18:16
Ок колега,мерси за инфото.Поздрави
trustworthy
24-01-2010, 19:05
не ми се вярва да вилката. Щеше да има градация за тея 30к км.
По-скоро заподозрян е притискателят на съединителя - получило се е вкопаване леко ;) Симптомите са точно същите, а когато поазгрее, 'поолабва' леко.
Аз карам с такъв съединител вече 40к км и няма ядове. Чакам феродото да си отиде и тогава ще отварям :afro:
Bass_man
24-01-2010, 20:01
:) :) :) зна4и продължавам смело да давам газ :) е ако си намеря евтин суединител може и да го сменя но...
trustworthy
24-01-2010, 20:03
Най-евтиният съединител е новото 'Валео' ;) Другото е компромиси.
За да заложа и аз на нещо,ще кажа,че е типично за разложен маркуч!Между помпата и цилиндъра.:mrgreen:
Bass_man
24-01-2010, 20:48
А колко идва това ново валео?А колегата за какъв марку4 говори?
Същия проблем имам и аз, вече 4 000км. Колкото и да я юркам, стартове пилажи и т.н. никога не буксува и като загрее хубаво след 30-40минути каране се оправя, но не напълно. Предполагам някоя от помпите да има проблем, но не знам как да ги проверя...
Който свързва помпата на съединителя и работния цилиндър на същия ;)
Здравей градски! Цената на комплекта според axm-auto/ е 260-270 лв.
:prescription::calc:
Vlado_PK
24-01-2010, 22:28
Най-евтиният съединител е новото 'Валео' ;) Другото е компромиси.
Само един съвет от мен!Скоро сменявах на моита кошница много внимателно гледаите пълно е с ментета дори и в много реномирани магазини!Казвам го от опит!:mrgreen:
Bass_man
25-01-2010, 08:53
Ахаммм,колко колеги биле със същия проблем :) а аз си мислех 4е само при мен е дерта.Що се отнася до нов-няма да го огреее скоро в тая криза пък ъпсурт,така ще си я търкалям еб*л съм я,то пари за сол няма камоли за нови съеденители.:) поздрави
Да попитам тук за да не пускам нова тема...
Смених съединител преди почти година. Сложих Mecarm, заради ниската цена.
От няколко месеца отделя понякога ниско, понякога нормално. Понякога на полусъединител се чува виене, като че все едно метал в метал се трие. Не боксува.
Помпата при педала е нова. Работния цилиндър не съм го сменял, но като сменяха съединителя, майстора каза че е сменявана скоро и е нова.
Та... дали си и тръгнал съединителя или лагера или да се надявам на работен цилиндър ? Или разклапана вилка ?
Един приятел ме стресна че може да е от аксиален луфт на коляновия вал...
А и педала понякога е твърд.
Ако карам така, дали мога да прецакам нещо и да стане някоя голяма поразия и после скъпи ремонти ?