View Full Version : датчик на радиатора
знаете ли датчика на радиатора от които зависи ,кога ще се вкл. перката на колко градуса тръгва?щото май не ми работи,като извадих буксата и я дадох на късо перката заработи,ама колицата ми аха да хвъпли бодата
знаете ли датчика на радиатора от които зависи ,кога ще се вкл. перката на колко градуса тръгва?щото май не ми работи,като извадих буксата и я дадох на късо перката заработи,ама колицата ми аха да хвъпли бодата
Малко над средата кам 90 се жключва пък и май зависи какъв ти е мотора ТС или боксер!
ultrashock
16-04-2006, 13:36
И при мен перката не включва! Преди 2 дни си играх около 5 часа за да разбера бачка ли тоя датчик! Пробвах и с друг но проблема явно не е от него! Накрая прекарах един кабел към къпето и сега си включвам перката от вътре като стане "напечено"! Иначе втората степен работи но чак над 100 градуса включва!
92 гр.първа степен,98 гр.втора степен :wink: :wink:
145QVision
17-04-2006, 08:13
и на мен не ми се включва първата степен на перката....какви пари е тоя датчик ?Искам да го сменя (ако е в него причината де)...кажете къде и колко ще излезе...ама трябва тази седмица да стане... :roll: ....
И на мен не ми включваше. И беше много странно ток идваше до буксата ама перката не въртеше после като дам директно от акумолатора почваше да върти и се бях видял в чудо. Докато не го замерих с пробна лампа и видях че няма ампераж. Оказа се че крачетата на бушона са окислили и дават голямо съпротивление. Смених бушона и заработи идеално.
абе момци това май се явява big problem а?тия алфи всички ли са така?аз обаче установих че перката работи,но вкл.много късно обаче и аз защо нямам две степени?самия датчик има само две крачета,а аз знам ,че ако е с три тогава има две степени.нали?
Mind_Control
19-04-2006, 13:41
Карайте по- бързо, за да няма нужда да се включва перката, само на вятъра ще разчитате... :D Те така са проективани тия коли... :wink:
145QVision
20-04-2006, 08:18
смених термодатчика и сега е 6...държи под 90... :wink:
ultrashock
20-04-2006, 11:15
смених термодатчика и сега е 6...държи под 90... :wink:
Кой е този теродатчик!??? КЪде се намира точно и колко парички си го намери!?? Аз вчера си сложих копче за да си го пускам от купето, но ще по добре ако оригинално си работи!
145QVision
20-04-2006, 11:18
25 лв.... ама признавам си незнам къде е :oops:
ultrashock
20-04-2006, 11:19
Къде ходи да ти го сменят!???
145QVision
20-04-2006, 11:22
сервиз в двора на МГУ....не тоя клубния...улицата срещу дунев кратинг....
ultrashock
20-04-2006, 11:35
ок
Да попитам и тук -някой знае ли къде се намира температурния датчик на двигател 1,6 twin spark?
Да попитам и тук -някой знае ли къде се намира температурния датчик на двигател 1,6 twin spark?
в термостата , поне при мен :)
ама май на тези с мотроник 2.10.4 имат и още един - някъде по радиатора.....
Ми на моята по радиатора търсихме, но нищо не намерихме, та явно е както казващ в термостата... :?
Ми на моята по радиатора търсихме, но нищо не намерихме, та явно е както казващ в термостата... :?
Ами сложи си модела и годината на колата в подписа и ще ти кажа :idea:
Ами сложи си модела и годината на колата в подписа и ще ти кажа :idea:
Моделът е 146 с двигател 1.6 twin spark от януари 1997 г.
Датчика за температурата на инжекциона е в термостата датчика за пускане на перките е в радиятора.
Е да де, но къде точно в радиатора?
Crusader
16-05-2006, 20:28
Е да де, но къде точно в радиатора?
Да знаеш че търсачката върши чудеса :wink:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5888&highlight=%E4%E0%F2%F7%E8%EA+++%F0%E0%E4%E8%E0%F2% EE%F0%E0
Dzofa_alfa
18-05-2006, 20:30
А температурния датчик на инжекциона на боксера къде се намира :?: , да не е преди дроселната клапа или след нея :screwy:
Crusader
18-05-2006, 20:55
А температурния датчик на инжекциона на боксера къде се намира :?: , да не е преди дроселната клапа или след нея :screwy:
Ако питаш за датчика затемпературата на входящия въздух е преди дросила.
Ако питаш за датчика затемпературата на входящия въздух е преди дросила.
Да ама не зависи каква е инжекцията при боксера на някой е на колектора :idea: