PDA

View Full Version : Проблеми с кръста ?!?

Orm
26-01-2010, 14:02
Колеги , тъй като е често срещано явление , затова реших да пиша тука и да ви питам . Какво правите срещу болките в гърба , а най ме интересува дали някой е ползвал този космодиск и дали има ефект???

Mind_Control
26-01-2010, 14:03
На колко години си?

Принципно си минава от самосебе си..

търтей
26-01-2010, 14:10
Прави се рентгенова снимка, може и ЯМР и се отива на лекар.
Така де, първо се отива на лекар, после изследванията :)

Orm
26-01-2010, 14:19
Ами имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа :)

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------

На колко години си?

Принципно си минава от самосебе си..

На 29 и вече няколко години не минава. Всмисъл не ме боли постоянно , само сутрин като ставам , вече смених всички видове матраци и легла :(((

ФЕРАРИСТ
26-01-2010, 14:30
Ами имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа :)

На 29 и вече няколко години не минава. Всмисъл не ме боли постоянно , само сутрин като ставам , вече смених всички видове матраци и легла :(((
Имаш ли следните симптоми - сутрин ако станеш и веднага скочиш на крака, без са си разкършиш малко кръсчето като се прегънеш 1-2-3 пъти, и те стяга почти веднага, денем ако се застойи дълго време прав болката също се появява, и леко намалява и изчезва ако от прав се наведеш максимално надолу няколко пъти, до колкото ти позволява физиката, или пък клекнал се навеждаш напред да "изпънеш" кръста......
Имах тоя яд близо 6 години, пратиха ме при един хайван в СТЗГ, бивш масажист на Берое или нещо от сорта, сложи ме да легна на една кушетка, натисна на едно място таза отзад отдясно, нещо ми изпука, и с 2 думи 6 годишна болежка, ми оправи хайвана за 6 секунди.....и след това никакви ядове, с изключение на това че ми се получи още веднъж като се обърнах с един картинг, но тогава знаех вече какво се размества там.....много е досадна болката.....най - прекрасно похарчените ми 20 кинта, може би за най - кратко време, чак съвестно ми стана че толкоз малко му дадох......

bouncer
26-01-2010, 15:03
мили колеги,

когато нещо ви боли или имате друг здравословен проблем най-правилното решение е да отидеш на лекар. Извинението, че нямало нищо добро да кажат лекарите е мека казано малоумно. С отричането на проблема той ще се реши ли? Като не знаеш каква ти е травмата тя ще мине ли? А замисляте ли се, че някои травми ако не се лекуват навреме съават хронични. Ама вие въобще мислите ли?!???

Сега по темата - болката сутрин може да е много неща и едно от тях е дискова херния. Отива се при хирург от там рентген и ако се наложи скенер. Ако диагнозата е такава - честито не се лекува в повечето случаи. Правят операции но ефекта е временен. Решенията на проблема са многобройни но основното е да се диагностицира правилно.

yo
26-01-2010, 15:08
Имаш ли следните симптоми - сутрин ако станеш и веднага скочиш на крака, без са си разкършиш малко кръсчето като се прегънеш 1-2-3 пъти, и те стяга почти веднага, денем ако се застойи дълго време прав болката също се появява, и леко намалява и изчезва ако от прав се наведеш максимално надолу няколко пъти, до колкото ти позволява физиката, или пък клекнал се навеждаш напред да "изпънеш" кръста......
Имах тоя яд близо 6 години, пратиха ме при един хайван в СТЗГ, бивш масажист на Берое или нещо от сорта, сложи ме да легна на една кушетка, натисна на едно място таза отзад отдясно, нещо ми изпука, и с 2 думи 6 годишна болежка, ми оправи хайвана за 6 секунди.....и след това никакви ядове, с изключение на това че ми се получи още веднъж като се обърнах с един картинг, но тогава знаех вече какво се размества там.....много е досадна болката.....най - прекрасно похарчените ми 20 кинта, може би за най - кратко време, чак съвестно ми стана че толкоз малко му дадох......

ЕЙ тва в твоя човек! Тоз дядка работи в моя блок и е факир,вярвай ми, от цяла България идват хората!

Тва с рентгена и лекарите са пълни глупости! и аз се бях сецнал нещо от фитнес,отидох на лекар, инжекции,лекарства, мазила,нерви и непоносима болка,след 300лв назад напсувах всичките лекари!Вече почти не можех да седя на краката си и отидох при тоя...след 10 мин си тръгнах като прероден, нямах никви болки и ми струваше само 20лв.

Лекарите:chair:

MUROMAN
26-01-2010, 16:26
Имам един приятел чекракчия , той оправя такива сецвания и болки в краста.Ако искаш може да го разпитам и ще помогне.

Nikiboy
26-01-2010, 16:39
Аз лятото даже ходех леко наведен. направих си 1001 изследвания, резултатът беше:
1. Или се обездвижвай
2. Или тръгвай да плуваш

Направих 2-то от няколко месеца - сега мога да вдигам 45кг. лебедка, да си сменя гумите и тнт.

Kuku
26-01-2010, 16:44
Оооооо, МНОГО внимавай при кой лекар ще отидеш - дори да си здрав ще ти намерят проблем!!!
Аз имам болки в гърба... от години....
Нито упражнения ми помагат, нито рехабилитация, нито фитнес, нито плуване, нито интерферентен ток - нищо :)
Ако седна някъде, където не мога да се облегна назад, след известно време започва да ме боли гърба по средата между плешките.... и няма оправяне - всеки път, когато седя без да се облягам, ме боли!
То не бяха дискови хернии, то не беше остеопороза, то не беше чудо.... Естествено, нито една от всичките диагнози НЕ е вярна и никой не знае от какво е болката, но поне хубавото е, че не се засилва :)
Мисълта ми е, че трябва МНОГО да внимаваш, за да не ти направи мечешка услуга някой пишман доктор :?

gigi
26-01-2010, 17:16
Така чета че си се правил на културист. Та може да си поредният с дискова херния. Както писаха по нагоре не се лекува става все по зле......Най често се получава от вдигане на големи тежести - да речем мъртва тяга (или поне мойта е от това). Само че болките са в кръста а не в гърба, и не са само сутрин например аз на опашка не мога да виса защото почва да ме цепи яко и ми иде да........ тъй че може и да е от друго. Най-добре отиди найстина на лекар.
И не се си мисли че е от самоукостта ти повечето силови спортисти имат дискова херния макар и тренирали с един куп лекари, тренъори, терапевти и т.н.
Хубаво е да се спортува постоянно, но с малки тежести и да се пази нормално тегло. Станеш ли 100 кила и отпереш ли шкембе работата е заминала. Имам познати някой дни не могат да станат от кревата и се стига до инжекции....абе шит и не е шега. Та тичай веднага на добър лекар и не му обяснявай много много за културизма и други такива, боли те гърба и толкоз.
Успех и дано е нещо малко.

DarkKnight
26-01-2010, 17:17
мили колеги,

когато нещо ви боли или имате друг здравословен проблем най-правилното решение е да отидеш на лекар. Извинението, че нямало нищо добро да кажат лекарите е мека казано малоумно. С отричането на проблема той ще се реши ли? Като не знаеш каква ти е травмата тя ще мине ли? А замисляте ли се, че някои травми ако не се лекуват навреме съават хронични. Ама вие въобще мислите ли?!???

Сега по темата - болката сутрин може да е много неща и едно от тях е дискова херния. Отива се при хирург от там рентген и ако се наложи скенер. Ако диагнозата е такава - честито не се лекува в повечето случаи. Правят операции но ефекта е временен. Решенията на проблема са многобройни но основното е да се диагностицира правилно.

Ами да ти кажа отидох и при прекъснат нерв (или нещо от сорта) първите 2-ма ми казаха че е разтегнато сухожилие. Добре че един приятел ми каза, че това няма как да е от това и ме прати при някакъв хирург, на който имаше доверие. След 2 седмици мускулни инжекции започнах да си движа глезена. Правиха ми и ЯМР и пак не разбраха причината. От "докторите" ми остана болката около прасеца когато се обездвижа или се смени рязко температурата. Така че не просто на доктор, а на разбиращ доктор, а такива почти не останаха ;)

Колега и мен ме боли кръста (но около гръбнака) и се оправям с фастум гел и колан за затопляне ;)

Kuku
26-01-2010, 17:35
Гиги, аз редовно си правя тяга и нямам проблеми с кръста.... засега!
Но ако наистина в миналото е имало някакви подобни тежки натоварвания, без предпазни мерки, е напълно възможно да са се получили увреждания :?
Имам сериозен повод да вярвам, че моите проблеми може да произлизат от джудото в ранна детска възраст, но няма как да съм сигурен. По-лошото е, че няма лек за такива проблеми :(

bouncer
26-01-2010, 17:37
мен ме "оправи" от дискова херния ниско долу в дясно един китаец за 2 месеца с игли. доста е добър. Под оправи имам превдид че оттока спадна и спря да притиска нервните окончания и болката отшумя.

Orm
26-01-2010, 17:56
Та ето точно от мъртва тяга веднъж си сецнах кръста и от тогава ми се случва . Но не става дума за секнат кръст а за болки в гърба сутрин за 2-3 минути докато се поразкърша малко , а през останалото време не боли но постоянно си усещам гърба , но вече от навик сигурно не му обръщам внимание . Много са близко симптомите както писа колегата ферарист.

А на лекар не ходя щото доколкото знам не са излекували до сега никой , както го поттвърждават колегите .

WhitePower
26-01-2010, 18:02
Този дятка , както се нарича си има име и някой ги наричат чекръкчии дриги масажисти
факта е че хората който разбират от това се наричат кинезитерапефти
Кумеца ми е такъв и аз си имам проблеми със гърба от 6 години , лошото е мойто не се лекува а само се поддържа

на колегата препоръчвам , нека първо да направи един ренген за да се види дали няма усложнения със прешнените или междупрешленните дискове , да няма някъде херниране
2 ако няма никакви показания на ренгена , нека отиде на кинезитерапефт да види дали няма блокирали прешлени , факт че че блокировките се получават от много неща , дори и ит ходилата като се тръгне та до стойката на връта
другото за шибани заболявания на гръбначния , за който не ми се говори щото за си ебали мамата

viki
26-01-2010, 18:13
Само ще помоля псевдо културистите,да уточняват,че проблеми могат да възникнат при неправилно изпълнение на упражненията !
А да,и при изсилването да се вдигат неадекватни килограми без нужната подготовка.Така тренират 90% от хората по залите ...за жалост:(
При правилна техника,упражненията с тежести помагати се препоръчват.
Смея да твърдя,че силовите упражнения имат силно положителен ефект върху организма като цяло.

Колега Orm,консултирай се със спортен лекар.
п.п.
В НСА проф. Павел Добрев , тренира възрастни хора (60-70 годишни!!!) с проблеми в кръста /дископатии, ишиаси,дискови хернии и т.н и постига чудни резултати:)
Има издадени книжки,доста добри
цък (Павел Добрев)

цък (http://bgbook.dir.bg/antbook_old.php?ID=4744)

Kuku
26-01-2010, 18:17
Са ше се обиждаме на културизъм ли?! :lol:

viki
26-01-2010, 18:27
Не,не :):):)Моля те :)
Хайде да го кажа така-упражненията сами по себе си не са причина за сакатлъци:)
Писнало ми е да чета,че тренирането с тежести спирало растежа,че водело да проблеми с кръста и т.н Хората са гениални ,когато трябва да измислят оправдания за собствените си грешки...
Отклонихме се от темата,за което се извинявам :):):):)
Колегата да иде на лекар :)

TishO
26-01-2010, 18:27
Аз съм млад по принцип но болката в гърбът и мен ме тормози и от всичко което прочетох това с този от стара загора е маи най добре като вариянт поне аз бих пробвал.

myato
26-01-2010, 18:41
Колеги,пътя е следния:направление от JP за невролог;неврологът определя ниво на увреждане и изпраща за образно изследване;специалистът по образна диагностика установява локализацията и типа на увреждането и ви връща при невролога,който решава какво лечение ще се приложи.Причини за болка много.Лечения,най-различни,в зависимост от причината.Успеваемост-вариабилна.А когато отивате при хирург,какво друго лечение освен оперативно очаквате да ви предложи.

ФЕРАРИСТ
26-01-2010, 20:10
ЕЙ тва в твоя човек! Тоз дядка работи в моя блок и е факир,вярвай ми, от цяла България идват хората!

Тва с рентгена и лекарите са пълни глупости! и аз се бях сецнал нещо от фитнес,отидох на лекар, инжекции,лекарства, мазила,нерви и непоносима болка,след 300лв назад напсувах всичките лекари!Вече почти не можех да седя на краката си и отидох при тоя...след 10 мин си тръгнах като прероден, нямах никви болки и ми струваше само 20лв.

Мда, в един умрял гараж си ръчка човечеца, един ми го препоръча, не отидох, втори пак ми го каза, на третия отидох, и чак не вярвах на кръста си като се изправих.......
На лекар стъпвам само ако ме закарат в безсъзнание, или ако никой никъде другаде не може да ме оправи, отвратен съм от нашето здравеопазване......

myato
26-01-2010, 20:28
Мда, в един умрял гараж си ръчка човечеца, един ми го препоръча, не отидох, втори пак ми го каза, на третия отидох, и чак не вярвах на кръста си като се изправих.......
На лекар стъпвам само ако ме закарат в безсъзнание, или ако никой никъде другаде не може да ме оправи, отвратен съм от нашето здравеопазване......

Е те там е грешката на целокупното народонаселение.Га стигне коня у ряката да се подрапа под капата.Проблема е,че в тези случаи услугите са фифти-фифти лекарски-попски.Иначе няма защо да се оплаквате от здравеопазването.То не се различава по нищо от всички сфери на нашето битие.
Ако за толкова години реформа не сте разбрали,лечебните заведения са търговски дружества,а здравните работници,техни служители.
С какво според вас търгуват тези търговски дружества?
Грубо,а?

търтей
26-01-2010, 20:59
Ако за толкова години реформа не сте разбрали,лечебните заведения са търговски дружества,а здравните работници,техни служители.
С какво според вас търгуват тези търговски дружества?
Грубо,а?
Не е грубо, защото точно така работят някои от най-добрите здравеопазвания в света.

old alfist
26-01-2010, 21:08
Трябва постепенно натоваране - да речем няколко игри боулинг с 14-16 килограмови топки или някакви други игри с топки с противоположния пол, които биха раздвижили кръста.

Много по-приятно е отколкото да блъскаш някакви тежести - в боулинг залата има бира и други разни по-приятни изкушения.

detelazurno
26-01-2010, 21:22
Колеги,пътя е следния:направление от JP за невролог;неврологът определя ниво на увреждане и изпраща за образно изследване;специалистът по образна диагностика установява локализацията и типа на увреждането и ви връща при невролога,който решава какво лечение ще се приложи.Причини за болка много.Лечения,най-различни,в зависимост от причината.Успеваемост-вариабилна.А когато отивате при хирург,какво друго лечение освен оперативно очаквате да ви предложи.

Мен ако питаш колкото повече "общи" специалисти толкова по-голям шанс за грешка. Предполагам, че ще се съгласиш поне с твърдението, че грешки в тази област на науката са недопустими!
Моят съвет е колегата да си намери тясно специализиран кинезитерапевт. Аз мога да му препоръчам доц. Н Попов, който може да бъде открит в сградата на НСА на ул. „Гургулят” 1. Макар и като специалист главно в раменната област мисля, че ще даде адекватно решение или в краен случай може да те пренасочи към подходяшите хора. Иначе не бива да се подминават и уменията на така наречените чекръкчии!

Трябва постепенно натоваране - да речем няколко игри боулинг с 14-16 килограмови топки или някакви други игри с топки с противоположния пол, които биха раздвижили кръста.

Много по-приятно е отколкото да блъскаш някакви тежести - в боулинг залата има бира и други разни по-приятни изкушения.

Това с противоположния пол....нали си наясно, че също вреди на кръста и предполагам си чувал за болестта на плейбоя? ;)

myato
26-01-2010, 21:46
Не е грубо, защото точно така работят някои от най-добрите здравеопазвания в света.
На Българинът му звучи грубо това,че здравето му е обект на търговски взаимоотношения(всички се хванали за някаква "Хипократова клетва",дето и не я знаят),както да кажем ремонта на колата.При това иде реч за много скъп сервиз.Проблемът е,че не може да направиш на улицата ремонт,за който се изисква специализиран сервиз,приведено към тази семантика.
Между другото,нито осигурителната ни система,нито здрвната имат дори законово подобие на добрите световни.Няма и така наречената "политическа воля" това да се промени.

old alfist
26-01-2010, 21:46
Това с противоположния пол....нали си наясно, че също вреди на кръста и предполагам си чувал за болестта на плейбоя? ;)
Не съм чувал за тази болест но имах предвид с цялата си сериозност, че не трябва да се прекалява с натоварванията.

detelazurno
26-01-2010, 21:57
Не съм чувал за тази болест но имах предвид с цялата си сериозност, че не трябва да се прекалява с натоварванията.

Аз просто се шегувах, но съм напълно съгласен с теб. Аз именно с умерени натоварвания си оправих извадено рамо!

myato
26-01-2010, 22:04
Мен ако питаш колкото повече "общи" специалисти толкова по-голям шанс за грешка. Предполагам, че ще се съгласиш поне с твърдението, че грешки в тази област на науката са недопустими!
Моят съвет е колегата да си намери тясно специализиран кинезитерапевт. Аз мога да му препоръчам доц. Н Попов, който може да бъде открит в сградата на НСА на ул. „Гургулят” 1. Макар и като специалист главно в раменната област мисля, че ще даде адекватно решение или в краен случай може да те пренасочи към подходяшите хора. Иначе не бива да се подминават и уменията на така наречените чекръкчии!

Ролята на "общите" е да насочат,както съм написал,а не да лекуват.Описал съм правилния подход,другото е безцелно и неползотворно лутане.След установяването на проблемът може да се прадприеме адекватно лечение.В него може да имат голямо участие и физио- и кинезитерапевти.Би ли си закарал колата на тенекеджия,ако има нужда от електричар?
Безгрешен е само Бог и тези,които не работят.

Tedo
26-01-2010, 22:44
Малко черен хумор, ама разправят, че болен кръст се лекувал само с дървен

mordohy
26-01-2010, 23:16
Колега,от детските си години ,та до към 30 съм се занимавал с тежки спортове и не мога да се сетя,коя става не ми е изкълчена или навяхната.България е много богата от чекръкчии и то със сериозни възможности.Това са знания предавани от поколения и там важи правилото,че от всяко дърво,свирка не става.Поне два пъти са ме спасявали от тежки операции със съмнителен изход.Така,че отивай при някой такъв,но проверен.Защото някога се знаеха тия хора и това не беше бизнес,но сега е пълно с шарлатани.Спортните физиотерапевти по принцип са такива.Има и при тях много добри.Само не се отчайвай.Плувай когато и колкото можеш,а освен това и се захвани с лоста и успоредката.Те също дават добър резултат!

sheim
27-01-2010, 08:04
Колега мини първо през един скенер да видиш наистина кво ти има а не да гадаеш само...от опит знам.И аз като теб с кръста е много зле работата....но като цяло плуване,минерални бани забрави с вдигането на тежко..

fred
27-01-2010, 09:25

От това което казваш е доста вероятно да имаш дискова херния, която почти не се лекува /оперативно, ама без гарнация/.
Или някакво междупрешленно увреждане, което се получава пак от такива действия.
Ами пробвай с тоя Космодиск, по лошо няма да стане.
А другото е да си пазиш кръста, да не вдигаш тежко, да не стоиш на течения.
Много добър резултат дава /ама е странно де/ да се провесваш с глава надолу, като краката са над теб.По този начин гръбнака си почива, междупрешлените разстояния и връзки се нормализират донякъде.Не трябва да се перкалява с висенето да не ти се пръсне някой съд в мозъка.Това не се препоръчва ако имаш и високо кръвно.
Най добре е да имаш нещо като лежанка, подпряна на стената, така може да се направи ъгъл по-малък от 90 градуса, на която да можеш да си хващаш краката и да си "полягаш".Нещо като дъска за коремни преси.
Иначе лечение на тая работа няма.
Добри са и баните с минерална вода, доколкото съм чувал в Марикостино, до Петрич имало такъв санаториум с добър ефект.Но базата им била голо вода /това преди 10 тина годи, сега не знам/.Сигурно има и други санаториуми.Плуването също е добре.

ves_v8
27-01-2010, 11:44
Колега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста. когато е студено времето и карам по много после не мога да се изправя. болката тръгва от кръста и се качва нагоре по целият гръб. лекувам се с простички и битови начини, които знам от баба си. Например 1-2 дни си давам почивка. не вдигам тежко, лежа си завит, не се натоварвам, стоя си на топло, пия топли неща - почивам си! освен това приятелката ми ми прави масаж, закупили сме си и едни масажни продукти на "българска роза", които също сериозно допринасят за отпускане на напрежението в гърба. аз съм много против лекарите и лекарствата като цяло. винаги търся природния лек първо и ако не го открия прибягвам до лекарства. има и нещо друго при мен, напоследък бях започнал да забравям какво е да ходиш пеш по-голямо разстояние от входа до колата....това също е много голям проблем. трябва движение. на един човешки организъм му трябват средно 2-4 километра ходене на ден за да функционира в перфектна хомеостаза. това ми го каза един приятел, който е в спец частите на военните и е на 42г , а изглежда на 30г. , но всяка събота 10 км. крос. склонен съм да му вярвам съдейки по здравословното му състояние:thumbup:
с две думи пробвай природните лекове, при нас са много. сигурен съм че проблема при теб е нещо дребно за което дори и не предполагаш, както аз не предполагах за седалката на колата.

Mupo
27-01-2010, 12:07
И аз го бях закъсал. Два пъти при чекракчиика (егати думата). Помен няма вече от болки, при положение че в семейството и сме предразпложени - баща ми е с двойна дискова херния, брат ми и той не е по-добре. Също така задължително упражнения всяка сутрин - вече 1 год. да чукна, проблеми нямам никакви вече година.

fred
27-01-2010, 15:08
Колега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста... .
При мен се получава от седалка на Пасат, абе немска му работа

Vanco
27-01-2010, 19:54
Проблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.

myato
27-01-2010, 20:15
Проблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.

Колега,далече си от истината,както за причините за болковия синдром,така и за архитектониката на гръбначния стълб и функционално свързаните мускулни групи.Нещата са далеч по-сложни.
Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
Иначе,биомеханиката на човешкото тяло е по своему забележителна.

old alfist
27-01-2010, 20:23
А, не трябва ли да се спомене нещо все пак за processus spinozum.

myato
27-01-2010, 20:45
А, не трябва ли да се спомене нещо все пак за processus spinozum.

А що не и за processi transversi?:innocent:

Vanco
27-01-2010, 21:01
Колега,далече си от истината,както за причините за болковия синдром,така и за архитектониката на гръбначния стълб и функционално свързаните мускулни групи.Нещата са далеч по-сложни.
Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
Иначе,биомеханиката на
човешкото тяло е по своему забележителна.
Да, за диклакът си прав, обърках го по памет с печения кромид, който отпуска мускулите,:yes: но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.

old alfist
27-01-2010, 21:02
А що не и за processi transversi?:innocent:
Тук във форума всичко е възможно - някой "брулва" нещо и гледай какво става.

myato
27-01-2010, 21:28
Да, за диклакът си прав, обърках го по памет с печения кромид, който отпуска мускулите,:yes: но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.

Вервай ми,както казваше батюшка Цар,от книгите дето е видело докторчето,може да построиш завидно здание.Ако говориш за алтернативна медицина,то ще те изненадам,че съм открит за всичките и форми,доказали се във времената и практиката.
То,кво е тва медицината?От нея разбират всички,ма не и докторчетата.
Книги горят едни други индивиди.Аз предпочитам да ги прочета.Във всичко има имформация.Другото е духовна нищета.

Vanco
28-01-2010, 10:01
Тогава ако желаеш, прочети книгата "Радиестезично познание за човека"
на Людмила Пучко. Най-добре започни от първата и книга "Биолокация и приложна радиестезия" след това "Многомерна медицина". Ако ги изчетеш, вече нищо няма да ти изглежда такова, каквото е.

myato
28-01-2010, 10:26
Тогава ако желаеш, прочети книгата "Радиестезично познание за човека"
на Людмила Пучко. Най-добре започни от първата и книга "Биолокация и приложна радиестезия" след това "Многомерна медицина". Ако ги изчетеш, вече нищо няма да ти изглежда такова, каквото е.

Ако ми попаднат,ще ги прегледам.В същност радиестезията съществува отдавна и основно е развивана в Русия.Затова си попаднал на руски автор.В нея,както и в другите направления на медицината съществуват различни школи.Принципно съм запознат с някои от тях.А в медицината,нищо не е такова,каквото изглежда.:crazy:

fred
28-01-2010, 15:04
Ако ми попаднат,ще ги прегледам.В същност радиестезията съществува отдавна и основно е развивана в Русия.Затова си попаднал на руски автор.В нея,както и в другите направления на медицината съществуват различни школи.Принципно съм запознат с някои от тях.А в медицината,нищо не е такова,каквото изглежда.:crazy:

И рядко лекува хронични болести:drinking:

myato
28-01-2010, 15:22
И рядко лекува хронични болести:drinking:
Стар докторски виц:Острото заболяване се лекува до хронифициране,а хроничното,цял живот.
Това в кръгът на шегата разбира се.

sajonara
06-09-2012, 11:53

Как мога да намеря тоз човек, някакъв адрес ще споделите ли?? Благодаря

Orm
06-09-2012, 23:59
Как мога да намеря тоз човек, някакъв адрес ще споделите ли?? Благодаря

Абе имаше една женичка в дианабад в едно мазе имаше магазин за зеленчуци, направо като стане нещо никви лекари никви чудесии, направо при нея 5-10 мин и си с чисто нов кръст ... напипваше нещо , мачкаше малко и готово..... само дето мяй я няма вече там... еххх сега страдам с тия лекари и техните тъпи инжекции .. те тия докато почнат да действат и без тях на човек му минава

Mind_Control
07-09-2012, 01:52
Номера е да е...еш майката на болката и да си действаш все едно я няма. Понякога и мен ме боли кръста, ама няма да седна да умирам. Правя се, че нищо ми няма и това е. Е..а майка му, някаква скапана болка ще ми управлява живота, знаеш ли кога ще стане това- точно никога. Ако ще да пукна.

ecotronic
07-09-2012, 13:42
Колеги има прост и гарантиран начин за решаване на проблема с кръста.

Преди време след една травма се сдобих с двойна дискова херния. L4-L5; L5-S1.
В продължение на 10 години обиколих всички медицински светила в страната. Бяха ми приложени всякакви терапии - безрезултано. Започнах да получавам сетивна пареза на левия крак.
Тотално забравих за неща, като каране на ски, ходех като сакат човек.

Накрая срещнах един обикновен човечец, който ми показа решението:

Нарича се "петимата тибетци" (ще намерите много информация по въпроса)
Това е един комплекс от 5 елементарни упражнения, които правя сутрин след ставане. Правят се за 10 минути.
Освен че забравих за проблема с хернията, тези упражнения ми дават един добър жизнен тонус.
И въпреки, че вече си се движа съвсем нормално, вдигам тежести, карам ски..........продължавам да ги правя. Вече 15 години.

Това е. Проста работа. Всяко нещо си има цена.
В случая - цената е 10 минути на ден и малко воля.

Всеки избира.......да си реши сам проблема и да живее нормално, или да чака някой да му даде златното хапче.

pyle
07-09-2012, 14:24
Имам опит с кръста,макар че съм на 19 години. Проблема дойде от познатите ни на всички - клек и мъртва тяга. Лечението ми го препоръча мой приятел,който мога спокойно да кажа,че има куп опит с травми (силов трибоец). Неговата препоръка бе,да си купя Диклофенак Дуо. 1 седмица консумация,започва се с две хапчета и после на всеки 24 часа по едно. Наистина помага, към края на 1-вия,началото на втория ден, дразнещото усещане изчезва и повече не съм имал проблеми. Това помага при началег стадий на болка,при силна болка е препоръчително посещение при професионалист. :)

fred
07-09-2012, 15:07
Колеги има прост и гарантиран начин за решаване на проблема с кръста.

Преди време след една травма се сдобих с двойна дискова херния. L4-L5; L5-S1.
В продължение на 10 години обиколих всички медицински светила в страната. Бяха ми приложени всякакви терапии - безрезултано. Започнах да получавам сетивна пареза на левия крак.
Тотално забравих за неща, като каране на ски, ходех като сакат човек.

Накрая срещнах един обикновен човечец, който ми показа решението:

Нарича се "петимата тибетци" (ще намерите много информация по въпроса)
Това е един комплекс от 5 елементарни упражнения, които правя сутрин след ставане. Правят се за 10 минути.
Освен че забравих за проблема с хернията, тези упражнения ми дават един добър жизнен тонус.
И въпреки, че вече си се движа съвсем нормално, вдигам тежести, карам ски..........продължавам да ги правя. Вече 15 години.

Това е. Проста работа. Всяко нещо си има цена.
В случая - цената е 10 минути на ден и малко воля.

Всеки избира.......да си реши сам проблема и да живее нормално, или да чака някой да му даде златното хапче.

Напълно ти вярвам, защото еворопейската медицина върви по един път, а азиатската е доста по различна и помага в подобни случаи.

ecotronic
07-09-2012, 15:22
Напълно ти вярвам, защото еворопейската медицина върви по един път, а азиатската е доста по различна и помага в подобни случаи.

Обяснението на механизма по който действа тази методика е съвсем просто и земно.
А именно:
Човешкото тяло се е формирало в продължение на милиони години. От някакви си 50 - 100 години (което е един миг отнесен към милионите години) насам, човек много рязко е променил начина си на живот.
В смисъл - обездвижил се е.
И физиката не може така бързо да се адаптира към новия начин на живот.
Това е основната причина поради която днес толкова много хора страдат от проблеми с кръста. И не само с кръста.
Тук не става въпрос затова, човек да ходи 2 пъти седмично на фитнес или в планината през почивните дни.
Става въпрос затова всеки ден, след събуждане от сън, да предприемем нещо така елемементарно, което има за цел да подготви физиката и психиката за това, което ни очаква през деня.

Иначе за далекоизточната древна медицина мога да кажа едно:

Днешната конвенционална медицина сравнена с нея е като дете от детската градина, сравнено с възрастен човек.

myato
07-09-2012, 20:40
Имам опит с кръста,макар че съм на 19 години. Проблема дойде от познатите ни на всички - клек и мъртва тяга. Лечението ми го препоръча мой приятел,който мога спокойно да кажа,че има куп опит с травми (силов трибоец). Неговата препоръка бе,да си купя Диклофенак Дуо. 1 седмица консумация,започва се с две хапчета и после на всеки 24 часа по едно. Наистина помага, към края на 1-вия,началото на втория ден, дразнещото усещане изчезва и повече не съм имал проблеми. Това помага при началег стадий на болка,при силна болка е препоръчително посещение при професионалист. :)
На някои помага, на други не.

Обяснението на механизма по който действа тази методика е съвсем просто и земно.
А именно:
Човешкото тяло се е формирало в продължение на милиони години. От някакви си 50 - 100 години (което е един миг отнесен към милионите години) насам, човек много рязко е променил начина си на живот.
В смисъл - обездвижил се е.
И физиката не може така бързо да се адаптира към новия начин на живот.
Това е основната причина поради която днес толкова много хора страдат от проблеми с кръста. И не само с кръста.
Тук не става въпрос затова, човек да ходи 2 пъти седмично на фитнес или в планината през почивните дни.
Става въпрос затова всеки ден, след събуждане от сън, да предприемем нещо така елемементарно, което има за цел да подготви физиката и психиката за това, което ни очаква през деня.

Иначе за далекоизточната древна медицина мога да кажа едно:

Днешната конвенционална медицина сравнена с нея е като дете от детската градина, сравнено с възрастен човек.

Защо си мислите, че съвременната медицина не е наясно с нещата, за които говорите.Даже и механизмът мога да ви обясня.
Медицината в момента е до голяма степен продукт и на очакванията на пациентите.

ecotronic
07-09-2012, 20:57
Едно от средствата, които съвременната медицина прилага при дискови хернии в тежък стадий, това е оперативното лечение.

Това понякога дава резултат, но понякога нещата стават по-зле. Това го знам от много източници, включително и от професор Карагьозов, който беше един от най-добрите български невролози през 80 - те години.

Това дали оперативното лечение е успешно или не, се оказва на чак толкова важно.

А важното е това, че според далекоизточната древна медицина кръстът не е просто съвкупност от стави и сухожилия.
Кръстът е важен енергиен възел в човешкото тяло.
Пипне ли веднъж скалпелът там, вече никой не знае какви последици може да има.........

myato
07-09-2012, 21:12
Едно от средствата, които съвременната медицина прилага при дискови хернии в тежък стадий, това е оперативното лечение.

Това понякога дава резултат, но понякога нещата стават по-зле. Това го знам от много източници, включително и от професор Карагьозов, който беше един от най-добрите български невролози през 80 - те години.

Това дали оперативното лечение е успешно или не, се оказва на чак толкова важно.

А важното е това, че според далекоизточната древна медицина кръстът не е просто съвкупност от стави и сухожилия.
Кръстът е важен енергиен възел в човешкото тяло.
Пипне ли веднъж скалпелът там, вече никой не знае какви последици може да има.........
Последиците в 99% са леле ма мале.
С изключение на случаите със сериозна травма, разубеждавам пациентите от оперативна интервенция.

ecotronic
07-09-2012, 21:23
Последиците в 99% са леле ма мале.
С изключение на случаите със сериозна травма, разубеждавам пациентите от оперативна интервенция.

Много добре си спомням и днес думите на професора, след като ме прегледа.
Зададе ми въпрос:
- Момче, можеш ли да търпиш?
Аз го попитах - Какво да търпя?
- Болката, отговори той. - Ако не можеш да търпиш, ще трябва да те оперирам.
Ами операцията не решава ли проблема? , попитах аз.
- Операцията е нещо, което се прилага когато всички други възможности са изчерпани...........бе неговият отговор.

Това ми бе достатъчно за да разбера, че трябва да се търси друг начин.

И се радвам, че го намерих.

old alfist
09-09-2012, 18:23
Едно яко чукане и ще видиш как ще се оправиш.

Mind_Control
09-09-2012, 20:34

Ама него ли да го чукат :D

old alfist
09-09-2012, 20:38
Ама него ли да го чукат :D
Нямах това впредвид, но кой каквото му харесва.

dimitar_vd62
09-09-2012, 20:46
Не го завива половинката.

raiders
09-09-2012, 22:34
От 10г. имам проблем с кръста и аз, а както чета форума доста са хората с нещо подобно. То е ясно фитнес- странично навеждане с 1 дъмпел и... до там, дали от това или друго то се случва явно, и сега такова пазене от вдигане на тежко имам. Натовара ли го веднага усештам дискомфорт, но не чак болки, 2-3 ми се случи да се секна и 1 седмица легло и почивка. Без да мога да се наведа, доста болезнено. Както и да е скенера показа протрузия на 3 и 4 прешлен, поне това си спомням. Не знам, но бягам от лекарите далече, така, че ако има някой който е помогнал найстина бих отишъл при такъв човек (като този от Стара Загора). Ще следя темата.

mordohy
10-09-2012, 06:26
Кръст и кокали въобще се лекуват главно с диета и облъчване.
Имал съм, а и все още имам големи физически натоварвания. От породата съм, на която мускулите и сухожилията им са по-силни от кокалите. С една дума редовно си ми поскърцва нещо, не само в главата.
Чекръкчиите са добра опция, но по-траен ефект имат диетите.
Почнат ли да ни болят кокалите, рибата,спанака,изварата и ябълките трябва да са ни постоянно в менюто.
Облъчването в червения сектор е също много полезно- жар, нагорещен метал и прочие. Това не е полезно само особено при травми.

Mury
10-09-2012, 07:16
И аз съм в отбора от около 7-8 години,но преди около месец стана трагично на морето,наведох се и дотам,3 седмици ходя наведен напред и наляво.Отидох на лекар най-накрая и понзайте кво,ами можеби имам дискови хернии :angry::angry::angry::angry: Вика-давам ти хапчета,ако те отпуска добре,ако не влизаш в болница и операция,като преди това съответните изследвания.Аз естествено съм далеч от мисълта за операция,та шси карам на хапчетата засега....................:paddle::paddle::paddle: :paddle:

myato
10-09-2012, 09:34

За да е лечебно, трябва да е с чужда булка :devil:

От 10г. имам проблем с кръста и аз, а както чета форума доста са хората с нещо подобно. То е ясно фитнес- странично навеждане с 1 дъмпел и... до там, дали от това или друго то се случва явно, и сега такова пазене от вдигане на тежко имам. Натовара ли го веднага усештам дискомфорт, но не чак болки, 2-3 ми се случи да се секна и 1 седмица легло и почивка. Без да мога да се наведа, доста болезнено. Както и да е скенера показа протрузия на 3 и 4 прешлен, поне това си спомням. Не знам, но бягам от лекарите далече, така, че ако има някой който е помогнал найстина бих отишъл при такъв човек (като този от Стара Загора). Ще следя темата.

И аз имам проблеми от около десетина години и уж се пазя, но вчера влачих един куп дърва и железор на село и едвам се качих после в колата.Сега се сгъвам като дърводелски метър, ма и това ще мине.

Кръст и кокали въобще се лекуват главно с диета и облъчване.
Имал съм, а и все още имам големи физически натоварвания. От породата съм, на която мускулите и сухожилията им са по-силни от кокалите. С една дума редовно си ми поскърцва нещо, не само в главата.
Чекръкчиите са добра опция, но по-траен ефект имат диетите.
Почнат ли да ни болят кокалите, рибата,спанака,изварата и ябълките трябва да са ни постоянно в менюто.
Облъчването в червения сектор е също много полезно- жар, нагорещен метал и прочие. Това не е полезно само особено при травми.

Диетите са полезни повече за общия тонус.За тия болки конкретно, трябва да се тренира автохтонната мускулатура на гръбначния стълб, за да поддържа стабилността му.

И аз съм в отбора от около 7-8 години,но преди около месец стана трагично на морето,наведох се и дотам,3 седмици ходя наведен напред и наляво.Отидох на лекар най-накрая и понзайте кво,ами можеби имам дискови хернии :angry::angry::angry::angry: Вика-давам ти хапчета,ако те отпуска добре,ако не влизаш в болница и операция,като преди това съответните изследвания.Аз естествено съм далеч от мисълта за операция,та шси карам на хапчетата засега....................:paddle::paddle::paddle: :paddle:

Аз съм рентгенолог, а дори не съм се и снимал.
Хапчета пия, само ако болката е нетърпима дори в покой.
За операция в тази област могат да ме вкарат само в трайно несъзнателно състояние.

old alfist
10-09-2012, 10:00
Аз съм рентгенолог, а дори не съм се и снимал.
Хапчета пия, само ако болката е нетърпима дори в покой.
За операция в тази област могат да ме вкарат само в трайно несъзнателно състояние.

Ще питам Митко Ангелов дали не те е снимал поне веднъж.

myato
10-09-2012, 10:16
Ще питам Митко Ангелов дали не те е снимал поне веднъж.

Нямаш грижи, питай го:Lkingsmiley:

В същност шефа ме врънка днес да ме сканира, ма аз неща.

Между другото, Митака е отпускар.

mordohy
10-09-2012, 10:42
Аз се кълнях в Мачката, а той същата партия.
За другите доктор, а за себе си налбантин!:paddle:
Я ходи да те снимат, че...:Topic-is-closed-bg:

Mury
10-09-2012, 10:56
Нямаш грижи, питай го:Lkingsmiley:

В същност шефа ме врънка днес да ме сканира, ма аз неща.

Между другото, Митака е отпускар.

Бе я земи се сканирай,кат ти е дюшеш :kicking::kicking::kicking: Аз пих хапчета защото никога не ме беше държало толкова-3 седмици с ляв мигач ходя :kicking::kicking::kicking::kicking:От днес даже съм с колан на работа

bouncer
10-09-2012, 10:58
Аз имах проблеми с кръста много дълго време - досков пролапс на L5 - S1.

Ходих на лекари , нагрявки, облъчвания, при един китаец на акупунктура.... нищо.

Накрая намерих един страхотен физиотерапевт - казва се Михаил Ненов. Велик! За два месеца и забравих тотално. Правилни масажи, кинезиотейп и специфични упражнения за заздравяване на кръста и корема.

телефона му е 0887 430 690

Mury
10-09-2012, 11:09
Аз имах проблеми с кръста много дълго време - досков пролапс на L5 - S1.

Ходих на лекари , нагрявки, облъчвания, при един китаец на акупунктура.... нищо.

Накрая намерих един страхотен физиотерапевт - казва се Михаил Ненов. Велик! За два месеца и забравих тотално. Правилни масажи, кинезиотейп и специфични упражнения за заздравяване на кръста и корема.

телефона му е 0887 430 690

То май май,целия проблем иде от корема.............:kicking::kicking::kicking::kic king:

bouncer
10-09-2012, 11:47
То май май,целия проблем иде от корема.............:kicking::kicking::kicking::kic king:

идея си нямаш! две години никакъв проблем с кръста и сега от 2-3 месеца се изпущих, трупнах килца на корема и паласките и познай - отново съм в клуба!

mordohy
10-09-2012, 11:51
идея си нямаш! две години никакъв проблем с кръста и сега от 2-3 месеца се изпущих, трупнах килца на корема и паласките и познай - отново съм в клуба!
Млади момчета сте бе!
Ако ви предожа да ви наритам в задниците....
Няма да стане.
просто си починете!:eat:

ecotronic
10-09-2012, 11:58
Дискови хернии в напреднал стадий се лекуват най-успешно с подходящи и системно-практикувани упражнения и с гладо-лечение.

myato
10-09-2012, 12:03
Аз се кълнях в Мачката, а той същата партия.
За другите доктор, а за себе си налбантин!:paddle:
Я ходи да те снимат, че...:Topic-is-closed-bg:

Бе я земи се сканирай,кат ти е дюшеш :kicking::kicking::kicking: Аз пих хапчета защото никога не ме беше държало толкова-3 седмици с ляв мигач ходя :kicking::kicking::kicking::kicking:От днес даже съм с колан на работа

И като се снимам и скенирам какво? Ще вземе да ми мине? Аз знам какъв ми е проблема. Не е на друг човек, че да трябва да го търся.
Да се поналъча още малко, че са ми слънчеви бани ангиографиите и стентиранията ?!:disgust:
Добре, че жената не ме ръчка нощем да "угася лампата", ма нали и тя е рентгенолог, може да не ми забелязва:nuke::devil:

old alfist
10-09-2012, 18:50
Млади момчета сте бе!
Няма да стане.
Това твоето ми бие на садизъм - хората болни, а ти ще ги риташ.
Според мен леки и постепеннонатоварващи движения - срува ми се, че възвратно-постълателните и лековъртеливи биха имали здравословен ефект.

Mury
10-09-2012, 22:56
Млади момчета сте бе!
Няма да стане.

Ой дърто,как да почиваме бе майка,кат треее семейство да храним,няма как.Аз сега съм добре,но се заемам с корема...............:kicking::kicking::kicking:

old alfist
10-09-2012, 23:53
Явно коремите бъркат работите - измества се центъра на тежестта и се натоварват нервните окончания.

mordohy
11-09-2012, 00:36
Ой дърто,как да почиваме бе майка,кат треее семейство да храним,няма как.Аз сега съм добре,но се заемам с корема...............:kicking::kicking::kicking:

При тебе не е само корема проблема. Едър си и на ръст и на кокали.
Такива като тебе се ошипяват много лесно и трябва да внимават.
Иначе секса е най-доброто лекарство.

old alfist
11-09-2012, 00:45
Да не вземем да превърнем момчетата в секс-маниаци.

bouncer
11-09-2012, 15:24
Явно коремите бъркат работите - измества се центъра на тежестта и се натоварват нервните окончания.

мани майтапа, но една доцентка като ме диагностицираха с дисков пролапс ми каза дословно "От тък нататък най-лошото което можеш да си причиниш е да пуснеш корем, защото се измества центъра на тежеста и се създава напрежение в кръста. Много здрав кръст и корем и няма да имаш проблеми!"

а физиотерапевта каза "Забрави ги тези по филмите и по списанията с големите рамене и тесните талии - тоза са простотии. Като имаш тежък торс трябва да имаш здрав кръст, корем и най-вече гъз! Голям си и ти трябва голяма моторетка да се движиш без проблеми!"

old alfist
11-09-2012, 15:36
Е,ми, тъй си е де - под голям камък, голяма риба има.

slik4eto
11-09-2012, 15:36
Аз пък имам много странен проблем с рамото като го изпъвам назад или напред се чува едно ПУКАНЕ...случва се от повече от половин година някъде все си мислех , че ще ми мине , но не се оправя като го завъртя или изпъна и пука някои да е имал подобен проблем ?

bager
11-09-2012, 16:05
Аз пък имам много странен проблем с рамото като го изпъвам назад или напред се чува едно ПУКАНЕ...случва се от повече от половин година някъде все си мислех , че ще ми мине , но не се оправя като го завъртя или изпъна и пука някои да е имал подобен проблем ?

Споко и аз съм така, или по-скоро - бях така. Сега вече колената ми щракат по-силно и не чувам рамената :) . Не че и лактите не се обаждат отвреме на време, ама все пак доста по-рядко от врата и пръстите...:roll2: Сигурно е от ръждата...
Та, нема 'а се пУашиш...

slik4eto
11-09-2012, 16:32
Споко и аз съм така, или по-скоро - бях така. Сега вече колената ми щракат по-силно и не чувам рамената :) . Не че и лактите не се обаждат отвреме на време, ама все пак доста по-рядко от врата и пръстите...:roll2: Сигурно е от ръждата...
Та, нема 'а се пУашиш...
А аз не се плашим щом сутрин отварям очите сичко е точно :respect:

Mury
11-09-2012, 21:00
мани майтапа, но една доцентка като ме диагностицираха с дисков пролапс ми каза дословно "От тък нататък най-лошото което можеш да си причиниш е да пуснеш корем, защото се измества центъра на тежеста и се създава напрежение в кръста. Много здрав кръст и корем и няма да имаш проблеми!"

а физиотерапевта каза "Забрави ги тези по филмите и по списанията с големите рамене и тесните талии - тоза са простотии. Като имаш тежък торс трябва да имаш здрав кръст, корем и най-вече гъз! Голям си и ти трябва голяма моторетка да се движиш без проблеми!"

To е ясно бе брат,всичко идва от корема.............:falos::falos::falos:Не е е лошо,като се видим,или на лично,да ми пратиш тези супер ефективни упражнения за корема.............:respect::respect::respect:

dimitar_vd62
11-09-2012, 21:18
Споко бе момчета, щом ви боли начи сте живи, по страшно е ако сутринта нищо не те боли.

old alfist
12-09-2012, 02:25
И друг път съм го казвал - мъж под 100 не е мъж, а мъж над 100 е свиня, тъй, че стягайте се в кръста, за да може да тежите на мястото си..

Lady Marmalade
16-09-2012, 22:28
Моят съвет е да си обърнеш внимание навреме. Нищо не ти пречи да направиш едно образно изследване. Най- показателното е ЯМР. Или минимум качествен скенер. Рентгена не е добър вариант в случая.
Иначе методи за лечение на "кръст"- много, но така без диагноза стреляш напосоки. Ако и паралелно с това продължаваш с фитнес и тежки упражнения, може да си докараш още по- голяма беля. Една начална протрузия, докато се усетиш и може да цъфне в отгледана дискова херния, която да си влачиш доживот. Да не ти споменавам и колко още неприятности покрай нея...

old alfist
16-09-2012, 22:59
Моят съвет е да си обърнеш внимание навреме. Нищо не ти пречи да направиш едно образно изследване. Най- показателното е ЯМР. Или минимум качествен скенер. Рентгена не е добър вариант в случая.
Иначе методи за лечение на "кръст"- много, но така без диагноза стреляш напосоки. Ако и паралелно с това продължаваш с фитнес и тежки упражнения, може да си докараш още по- голяма беля. Една начална протрузия, докато се усетиш и може да цъфне в отгледана дискова херния, която да си влачиш доживот. Да не ти споменавам и колко още неприятности покрай нея...
Добре де, ако се окажат някакви рехави тъкани - какво става.

dimitar_vd62
18-09-2012, 20:19
Ми навремито имаше турска баня с хлъзгаво сапунче...много болежки се лекуваха там.Инак преди да търсиш лек послушай какво те съветват и направи една качествена образна диагностика, нерв не се вижда на никакъв скенер но може да се види причината и да се вземе адекватно решение.