View Full Version : прекъсва на бензин
алфа ромео 1.8 16в 96г. прекъсва на бензин и пука от какво може да е?
Колега провери от някъде дърпа въздух.Ако имаш спортен филтър го махни и кажи какъв е резултата.
Некомпетентен дава мнение ама ми се е случвало да карам Алфа и да пука на бензин от гореспоменатото.
Оттам нататък ако продължава да пука се започва с кабели свещи бобини бензинов филтър и прочие....
The_Game
26-01-2010, 23:28
Мойта на бензин е ГЪРМЯЛА не пукала в сумателните колектори от избила бобина която си пускаше искрата през корпуса на съседените кабели.
mimouzunov
27-01-2010, 09:07
алфа ромео 1.8 16в 96г. прекъсва на бензин и пука от какво може да е?
Проблем с токовете на първо място (кабели бобини)!!!!
на мене ми се струва че ми смука въздух от некаде има ли вероятнос от това да е
Това, че уточняваш, че на бензин го прави... Значи ли, че има газова уредба колата? И ако "ДА" - каква - обикновена, инжекцион? От кога го прави това? Можеш ли да го свържеш с някаква интервенция по нея или стана без нищо да е пипано?
има оргинална газова в италия си е правена не го свързвам с нищо
Furious 155
27-01-2010, 20:15
има оргинална газова в италия си е правена не го свързвам с нищо
сори, ама оригинална газова на тия коли няма!
е на мойта е оргинална газова уредба от завода като е направена колата
mimouzunov
27-01-2010, 23:20
е на мойта е оргинална газова уредба от завода като е направена колата
За първи път чувам за 155-ца с фабрична газова!!!
Каква е бутилката и къде е сложена!?Къде по таблото са сложили ключето газ/бензин?С какъв изпарител е?Къде е монтиран същия?Много искам да видя къде е сложен заводски!!!Не се заяждам а ми е супер любопитно просто!!!
И все пак само на бензин ли прави проблемите!?
ако има проблеми с искрите ще ги има и на газ
най вероятно дюзи или дебитомер
или и двете
kavalista
27-01-2010, 23:51
За първи път чувам за 155-ца с фабрична газова!!!
Каква е бутилката и къде е сложена!?Къде по таблото са сложили ключето газ/бензин?С какъв изпарител е?Къде е монтиран същия?Много искам да видя къде е сложен заводски!!!Не се заяждам а ми е супер любопитно просто!!!
И все пак само на бензин ли прави проблемите!?
Направо аз мога да ти покажа оригиналната гаранционна от завода на газовата.Без изпарител,показва ти колко газ има в бутилката директно на уреда за бензин.Бутилката е стандартна пура отзад ;)
Furious 155
28-01-2010, 00:17
Направо аз мога да ти покажа оригиналната гаранционна от завода на газовата.Без изпарител,показва ти колко газ има в бутилката директно на уреда за бензин.Бутилката е стандартна пура отзад ;)
сега вече и на мен ми стана интересно да го видя наживо!
Италянците имат такива изгъзици,има Фиат мареа фабрично на метан!Нали сега пуснаха и Мито на газ:busted_cop:
бутилката си е обикновена и е хванена с две железа не мога да ви го обясна така,а ключето газ/бензин не е със щтрапка а с бутонче само че не показва на таблото колко газ има ,иначе винаги пали на бензин и на 2000 обор. минава на газ . изпаритела не знам какъв е (не ги разбирам) обаче е монтиран от долната страна на колата ,и си е с евро сонда от преди 2 год и половина от как сам си я купил не сам я слагал аз.
Колега провери от някъде дърпа въздух.Ако имаш спортен филтър го махни и кажи какъв е резултата.
........
Имах спортен филтър конус и ми пукаше в колекторите на бензин и на газ, когато е студен двигателя. Смених го със стандартния филтър във филтърна кутия и тези пукания изчезнаха. Ако нямаш спортен филтър провери да не влиза от някъде въздух след филтъра. :coolio:
mimouzunov
30-01-2010, 23:42
Имах спортен филтър конус и ми пукаше в колекторите на бензин и на газ, когато е студен двигателя. Смених го със стандартния филтър във филтърна кутия и тези пукания изчезнаха. Ако нямаш спортен филтър провери да не влиза от някъде въздух след филтъра. :coolio:
Изчезнали са ти пуканията... не ги чуваш от кутията на филтъра просто....
От филтър няма как да прави детонации по колекторите!!
Petronii
31-01-2010, 21:37
Количеството въздух засмукано от двигателя не минава цялото през дебитомера. Потърси причината.
mimouzunov
31-01-2010, 22:39
Количеството въздух засмукано от двигателя не минава цялото през дебитомера. Потърси причината.
А от къде минава тогава!?
И ако не минава през дебитомера как електрониката го отчита това!?
На газ собственика не казва как е положението!!!
А от къде минава тогава!?
И ако не минава през дебитомера как електрониката го отчита това!?
На газ собственика не казва как е положението!!!
Мисля, че Petronii искаше да каже, че е възможно след дебитомера да смуче въздух, който не е отчетен.
mimouzunov
01-02-2010, 13:47
Мисля, че Petronii искаше да каже, че е възможно след дебитомера да смуче въздух, който не е отчетен.
Aaaa...:calc:
Ако е в тоя ред на мисли да!!!
И собственика пак не казва на газ как е!!!
Petronii
02-02-2010, 22:27
Aaaa...:calc:
Ако е в тоя ред на мисли да!!!
И собственика пак не казва на газ как е!!!
Точно така. За това има много причини. Ами нека темата продължи!!!
на газ няма никакъв проблем всичко си е ок,само на бензин прави проблем
Petronii
08-02-2010, 14:08
Много кофти колега. Може да е или дебитомер или помпа. Както казва рожденника днес "Сомтаймс люн, сомтаймс уин"
zdraveite i na men mi prekusvashe na benzin zashtoto q karam i na gaz.No sled kato mi pochistiha duzite na ultrazvukova banq nqmam problem.
Mnogo veroqtno i pri teb da e ot tova.
Predvaritelno se izvinqvam che e na latinica.
И моята нещо пука,нямам газова.Особено в ниските обороти яко пука и се друса цялата.Смених бобината,защото хвърляше искри през корпуса,но пукането си остава,тресе се цялата направо не се издържа.Някакво мнение по въпроса.....
krasisashkov
10-02-2010, 22:59
пука от две неща :
1.Проблем в високо волтовото запалване или
2.Бедна горивна смес
и кое води до това - трябва да се провери
1.Мотортестер-осцилоскоп на запалването
2.Газанализатор на газовете
поне така мисля аз.....
И аз съм с абсолютно съшия проблем и (мойта газова е слагана фабрично имам и документи за това Ланди ренцо)бензиновата помпа ми е нова на 1 месец,от какво друго може да е.Утре ше изчистя дюзите и ще пиша дали се е оправила