Log in

View Full Version : Опцията "Виж преди да платиш"-ябълка на раздора

Vanco
27-01-2010, 13:03
Здравейте колеги. Попаднах в следната ситуация. Търсех един детайл за моята алфичка. Гледам един господин продава кола на части и се оказа, че може да ми изпрати, въпросната част. Поисках да приложи при изпращането опцията "Виж преди да платиш". Малко след това човекът ми се обади и започна да ми обяснява, че не иска да проложи тази опция с уверенията, колко бил коректен, всички как били доволни, ма защо аз не съм му вярвал и др. такива словоблудства. Извинявайте, но вие ще дадете ли пари на куриерскара служба без да видите какво има в пакета? Ами ако получите само един к@р от К@риерите? Знаете, че се навъдиха хора с нечисти действия и ако аз не изисквам да видя преди да дам парите, значи съм последния глупак. Не наричам човекът измамник, нито съм предубеден, а само се стремя да действам по разумния начин.Смятам, че този въпрос трябва да се изясни във форума и да има изискване, тези които продават, да се задължат да прилагат тази опция. Ако темата не е за тук моля модераторите да я преместят, където решат.

didod
27-01-2010, 13:09
Какво значи да се задължат? Кои сме ние да задължаваме? Всеки може да продава, всеки може да купува, а дали се предлагат опции е друг въпрос. Просто трябва в случая да решиш дали да купиш от този човек или не. Всичко друго е приказки. :)

Vanco
27-01-2010, 13:22
Знаеш ли, че си прав, а аз просто попаднах на крив човек с много криви разбирания за търговия. Дано да са по-малко такива.

Mind_Control
27-01-2010, 14:17
Знаеш ли, че си прав, а аз просто попаднах на крив човек с много криви разбирания за търговия. Дано да са по-малко такива.

Ами мен ако напълно непознат ме попита- имаш ли ми доверие, ще му кажа с думи прости- НЕ! Какво има да се обсъжда :) пък и какво му пречи да включи опцията?

marian
27-01-2010, 14:32
Изпращал съм доста автостелки с тази опция и не виждам нищо лошо в това.Ако си коректен не би трябвало да имаш проблем.

fred
27-01-2010, 15:05
Ако продавача има добро име, може и да не се прилага, а ако няма е добре да се види стоката.Така или иначе, ако продавача не иска да приложжи опциятя, всеки мож да откажепокупката.В крайна сметка части бол.

Vanco
27-01-2010, 15:17
Нещата си дойдоха на мястото. Човекът пак ми се обади и се разбрахме да погледна дали това, за което ще платя е налично в пратката. Сигурно се е поставил на моето място и е размислил. Всичко е добре, щом не свършва зле:grandpa::razz:

raffaello
27-01-2010, 15:27
След като изпращача откаже тази опция, веднага на получателя трябва да му светне една предупредителна лампичка,
че нещо не е наред с доставката, може да се очаква някакво разминаване или най-лошото измама.
Между другото аз съм получавал доста неща без тази опция, но винаги куриерите са ми казвали какви ли не случаи за прекарани клиенти, явно съм имал късмет с поръчките си.
Но съм са се зарекъл от следващата поръчка, задължително да има опцията - отвори преди да платиш.

ФЕРАРИСТ
27-01-2010, 16:48
Искали са ми и на мен да пусна тая опция, правя го, все ми е тая, и без това почти 95% от нещата търпят връщане обратно, освен ако не е изришно упоменато......клиента си е прав да иска, и аз при определени обст бих искал.....

fox1
27-01-2010, 16:55
ти си длъжен да искаш да има опция да отвориш преди да платиш!.докато има шарани които се връзват да приемат такива пратки без да е проверят ще има и рибари които да ги ловят.

JAMAL
27-01-2010, 17:00
Аз лично бих бил шаран, но ако стоката ми е изпратена от потребителя с мнение два реда по-нагоре/с черното конче на аватара/. Това е и силата на форума, изграждане на доверие между потребителите. Разбира се, със същата сила важи и обратното за не дотам познати потребители.

Alfa User
28-01-2010, 19:04
Най-вече нещата опират до споразумение между купувач и продавач. Но наистина, ако си коректен, не би трябвало да имаш нещо против опцията.

Stefo
28-01-2010, 19:53
Ако не познаваш човека - в никакъв случай! Доверието трябва да се изгради, ако го няма който иска да се сърди, прав му път.
Това ми напомня на горублянските тарикати - мога ли да покарам колата - абе какво да я караш, тя е перфектна, гледаш и вземаш :-D

syrdjon
29-01-2010, 10:28
Аз се доверих на ФЕРАРИСТ-a като ми изпрати бензиновата помпа за моята "Убавица" , и ми беше все тая дали ще сложи въпросната опция на куриера , но го направих само защото е от форума и прочетох коментарите че са доволни от пратките му . Както и аз също :clap:

fiore
29-01-2010, 10:43
Аз се доверих на ФЕРАРИСТ-a като ми изпрати бензиновата помпа за моята "Убавица" , и ми беше все тая дали ще сложи въпросната опция на куриера , но го направих само защото е от форума и прочетох коментарите че са доволни от пратките му . Както и аз също :clap:

Неподходящ пример. Нито Ферариста, нито Н Николов, нито доста други колеги ще те подведат.
Колкото до доверието, мислех да не си отварям устата но преди време изпратих една част с уговорката да ми се върне ако не върши работа срещу връщане на парите и изядох попарата с поемане на разходите по връщането обратно, както и по загубеното време да ходя 3 пъти до куриер.
И тук може би да направя едно отклонение и да вмъкна питане" Смятате ли че и купувачите са достатъчно коректни? Случвало ли ви се е да дадете нещо за проба и после "да забравят" да ви го платят като дори си сменят и телефоните? И не е ли редно когато има договорка за връщане този който го прави също да сложи опцията"отвори преди да платиш""

syrdjon
29-01-2010, 13:45
Аз незнам кой ще ме подведе и кой не , просто се доверих на човека . Колата си я купих юни месец, и доста преди това разглеждах тоя форум. Така че по отзивите реших да се доверя нямах др избор, всъщност имах другия избор беше 330 лв :)

П.С ФЕРАРИСТ-a е коректен човек.

Ma7e4k0
29-01-2010, 13:50
Аз винаги настоявам за тази опция, но всеки път забравям да проверя...и пак не са ме измамили досега :respect: