View Full Version : Опцията "Виж преди да платиш"-ябълка на раздора
Здравейте колеги. Попаднах в следната ситуация. Търсех един детайл за моята алфичка. Гледам един господин продава кола на части и се оказа, че може да ми изпрати, въпросната част. Поисках да приложи при изпращането опцията "Виж преди да платиш". Малко след това човекът ми се обади и започна да ми обяснява, че не иска да проложи тази опция с уверенията, колко бил коректен, всички как били доволни, ма защо аз не съм му вярвал и др. такива словоблудства. Извинявайте, но вие ще дадете ли пари на куриерскара служба без да видите какво има в пакета? Ами ако получите само един к@р от К@риерите? Знаете, че се навъдиха хора с нечисти действия и ако аз не изисквам да видя преди да дам парите, значи съм последния глупак. Не наричам човекът измамник, нито съм предубеден, а само се стремя да действам по разумния начин.Смятам, че този въпрос трябва да се изясни във форума и да има изискване, тези които продават, да се задължат да прилагат тази опция. Ако темата не е за тук моля модераторите да я преместят, където решат.
Какво значи да се задължат? Кои сме ние да задължаваме? Всеки може да продава, всеки може да купува, а дали се предлагат опции е друг въпрос. Просто трябва в случая да решиш дали да купиш от този човек или не. Всичко друго е приказки. :)
Знаеш ли, че си прав, а аз просто попаднах на крив човек с много криви разбирания за търговия. Дано да са по-малко такива.
Mind_Control
27-01-2010, 14:17
Знаеш ли, че си прав, а аз просто попаднах на крив човек с много криви разбирания за търговия. Дано да са по-малко такива.
Ами мен ако напълно непознат ме попита- имаш ли ми доверие, ще му кажа с думи прости- НЕ! Какво има да се обсъжда :) пък и какво му пречи да включи опцията?
Изпращал съм доста автостелки с тази опция и не виждам нищо лошо в това.Ако си коректен не би трябвало да имаш проблем.
Ако продавача има добро име, може и да не се прилага, а ако няма е добре да се види стоката.Така или иначе, ако продавача не иска да приложжи опциятя, всеки мож да откажепокупката.В крайна сметка части бол.
Нещата си дойдоха на мястото. Човекът пак ми се обади и се разбрахме да погледна дали това, за което ще платя е налично в пратката. Сигурно се е поставил на моето място и е размислил. Всичко е добре, щом не свършва зле:grandpa::razz:
raffaello
27-01-2010, 15:27
След като изпращача откаже тази опция, веднага на получателя трябва да му светне една предупредителна лампичка,
че нещо не е наред с доставката, може да се очаква някакво разминаване или най-лошото измама.
Между другото аз съм получавал доста неща без тази опция, но винаги куриерите са ми казвали какви ли не случаи за прекарани клиенти, явно съм имал късмет с поръчките си.
Но съм са се зарекъл от следващата поръчка, задължително да има опцията - отвори преди да платиш.
ФЕРАРИСТ
27-01-2010, 16:48
Искали са ми и на мен да пусна тая опция, правя го, все ми е тая, и без това почти 95% от нещата търпят връщане обратно, освен ако не е изришно упоменато......клиента си е прав да иска, и аз при определени обст бих искал.....
ти си длъжен да искаш да има опция да отвориш преди да платиш!.докато има шарани които се връзват да приемат такива пратки без да е проверят ще има и рибари които да ги ловят.
Аз лично бих бил шаран, но ако стоката ми е изпратена от потребителя с мнение два реда по-нагоре/с черното конче на аватара/. Това е и силата на форума, изграждане на доверие между потребителите. Разбира се, със същата сила важи и обратното за не дотам познати потребители.
Alfa User
28-01-2010, 19:04
Най-вече нещата опират до споразумение между купувач и продавач. Но наистина, ако си коректен, не би трябвало да имаш нещо против опцията.
Ако не познаваш човека - в никакъв случай! Доверието трябва да се изгради, ако го няма който иска да се сърди, прав му път.
Това ми напомня на горублянските тарикати - мога ли да покарам колата - абе какво да я караш, тя е перфектна, гледаш и вземаш :-D
Аз се доверих на ФЕРАРИСТ-a като ми изпрати бензиновата помпа за моята "Убавица" , и ми беше все тая дали ще сложи въпросната опция на куриера , но го направих само защото е от форума и прочетох коментарите че са доволни от пратките му . Както и аз също :clap:
Аз се доверих на ФЕРАРИСТ-a като ми изпрати бензиновата помпа за моята "Убавица" , и ми беше все тая дали ще сложи въпросната опция на куриера , но го направих само защото е от форума и прочетох коментарите че са доволни от пратките му . Както и аз също :clap:
Неподходящ пример. Нито Ферариста, нито Н Николов, нито доста други колеги ще те подведат.
Колкото до доверието, мислех да не си отварям устата но преди време изпратих една част с уговорката да ми се върне ако не върши работа срещу връщане на парите и изядох попарата с поемане на разходите по връщането обратно, както и по загубеното време да ходя 3 пъти до куриер.
И тук може би да направя едно отклонение и да вмъкна питане" Смятате ли че и купувачите са достатъчно коректни? Случвало ли ви се е да дадете нещо за проба и после "да забравят" да ви го платят като дори си сменят и телефоните? И не е ли редно когато има договорка за връщане този който го прави също да сложи опцията"отвори преди да платиш""
Аз незнам кой ще ме подведе и кой не , просто се доверих на човека . Колата си я купих юни месец, и доста преди това разглеждах тоя форум. Така че по отзивите реших да се доверя нямах др избор, всъщност имах другия избор беше 330 лв :)
П.С ФЕРАРИСТ-a е коректен човек.
Аз винаги настоявам за тази опция, но всеки път забравям да проверя...и пак не са ме измамили досега :respect: