Log in

View Full Version : ITV partner etc.

fifo
29-01-2010, 17:54
Колеги, преди два дена се получи срив в сигнала на въпросния оператор. Оказа се, че сериозен проблем има спътника, даже се чуха приказки че бил ударен от метеорит. Както и да е, днес повечето транспондери вече работят и всичко се нормализира. Въпросът ми е дали сте имали проблеми с други оператори. Доколкото знам Булсат не са имали проблеми, те са си на съвсем друг спътник, но чух че някой кабелни са имали прекъсвания.
Целта на 'проучването' е, че ми се иска скоро да мина на кабелен оператор поради ред съображения. Все пак, ако кабелните телевизии имат проблем, когато ITV имат ще се замисля.
10х

fred
29-01-2010, 18:54
Ами аз по принцип почти нямам проблеми и съм с кабелна, от 10 години, цифрова, интернет и т.н.
Проблемът при теб е от сателита, не че е ударен, ами са качили нов, но нещо бил отхвърлен и т.н, четох за това в днешния брой на в-к Телеграф, има кракто съобщение за това.

ФЕРАРИСТ
29-01-2010, 21:27
Евроком в СТЗГ 1-2 дена нямаше маса програми, излизаше от време на време слогана на ИТВ когато няма връзка със спътника......вързани са явно....

detelazurno
29-01-2010, 21:42
Ако сателита има проблем ще имат проблем и кабеларките и DTH операторите...всички. Прост пример за това е, че когато беше проблема TV7 спря дори ефирно (въпреки, че сигнала и идва от Булсатком). Ествствено това зависи кой оператор от кой спътник приема. Та единственото което виждам да можеш да направиш е да се заинтересуваш кой оператор от кой спътник препредава. А да разбереш кога кой сътник ще има проблем си е като да познаеш от раз числата на тотото. Освен ако не слушаш аналогово радио всичко върви през сателит, така че ако се опасяваш от прекъсване на сигнала по добре се моли на надежността на техниката качена на сателитите и на всички богове да не ги тресне наистина някой метеорит, че тогава няма да гледаш телевизия цяла вечност :)