View Full Version : Отчупено парче от скоростна кутия
nikkysix
31-01-2010, 12:13
вчера явно съм настъпил някакъв камък, който е успял да ме прасне в скоростите. В резултат на това сега имам дупка в кутията около 2х3 см. Такова нещо подлежи ли на ''закърпване''? Приемам всякакви съвети!
Подлежи, при добър заварчик на цветни метали. Ако не се справиш мога да ти намеря здрав.
nikkysix
31-01-2010, 13:18
имаш предвид здрава коруба?
Мога да видя дали е още налична-евентуално. Ако не е отишла на скраб. Едни колеги преди време правиха от две една и имаше ... В София имам човек който може да ти я завари ако не намериш.
don_pepone
31-01-2010, 15:02
наистина може да се заварят до няколко сантиметра дупки,зависи от мястото им разбирасе и от заварчика най-вече :) дано да стане колега,че иначе пак разходи
ALFADROG
01-02-2010, 04:42
колега имам същата скоростна котиа 2.0 8в ако искаш пиши на ЛС
nikkysix
20-02-2010, 07:40
само за информация- приключих сагата по тази повреда! заради блокирала спирачка чупя сателит на диференциал,той пък се изстрелва и троши кожуха. резултатът: вместо да сменя маркуч за 20 лв всичко ми излиза около 450! пълен купон!
С колко км. си карал,веднага ли разбра и как стана:question:
nikkysix
20-02-2010, 19:57
бях с около 30 км/ч. чух удар,спрях и видях да тече масло.
Не те разбирам как от един маркуч става белата,не ти ли занесе поне и как разбра,че е маркуча:?: На скоростите им е дошло време.
nikkysix
21-02-2010, 10:04
грешката ми беше, че се хванах за спирачния апарат-реши, че в него е проблема.раздвижвах го 2-3 пъти, а ефекта беше почти никакъв. заради прегънатия маркуч течността не се връща и това колело оставана спирачка/но не блокирало/. по този начин се товари другото колело, а от там и диференциала. като се има предвид, че не съм я пазил кой знае колко...а че маркуча е причината разбрах чак при ремонта. другия вариант беше криви водачи на апарата.
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
juliano155
25-02-2010, 13:22
Колега а дали просто не е до6ло времето да се счупи.Аз скоро смених скорости щото дефернциала се изпотроши и изкочиха железарии от скоростите.Ефекта беше 2 дупки в кужуха а от там нови скорости и новичак саединител
nikkysix
27-02-2010, 12:32
Колега а дали просто не е до6ло времето да се счупи.Аз скоро смених скорости щото дефернциала се изпотроши и изкочиха железарии от скоростите.Ефекта беше 2 дупки в кужуха а от там нови скорости и новичак саединител
естествено!все пак е кола на 18г.спирачния проблем вероятно само е бил катализатор на аварията/мое мнение/