View Full Version : Pininfarina представя прототип Alfa Romeo 2uettottanta Concept
http://spisanie.mobile.bg/public/images/articles/pininfarina-predstavia-prototip-na-alfa-romeo/thumbs/thumb_pininfarina-predstavia-prototip-na-alfa-romeo_0.jpg
Италианското дизайнерско ателие Pininfarina разпространи първото изображение на концептуален роудстър. Прототипът е разработен по повод на два юбилея - 80 години Pininfarina и 100 години Alfa Romeo.
Световната премиера на автомобила е насрочена за месец март, в рамките на автомобилното изложение в Женева. Иновацията има за цел да даде предварителна представа за това как ще изглежда новото поколение на открития вариант на Alfa-Romeo 159.
По непотвърдена информация се очаква този модел да влезе в дилърските центрове още през 2010-a. Ще припомним, че в Женева се планира и премиерата на още две концептуални модификации на 159. Те са във варианти седан и купе и са разработени от Italdesign Giugiaro и Stile Bertone, съответно.
Източник: Вестник "Авто Пазар"
интересно е. има доста прилики с Brera-та :)
Крайно време е да видим нещо ново и агресивно от любимата марка! :wub:
CrazyElement
02-02-2010, 23:09
http://i.actualno.com/club.bg/files/2010/02/02/9a25d9f740.jpg
Миналия месец стана дума, че Alfa Romeo планират да покажат трио нови концептуални коли, които на практика ще покажат три различни версии на базата на заместника на седана 159. Съответно премиерата на трите прототипа бе предвидена за тазгодишното издание на автомобилното изложение в Женева.
От Alfa Romeo разкриха пред Inside Line следното: „Всяка една от трите дизайнерски къщи от Торино - Stile Bertone, Pininfarina и Italdesign Giugiaro – ще създаде версия на новия средно голям автомобил, която ще бъде показана съответно на техните щандове на изложението в Женева”. В блога на компанията е отбелязано, че от Bertone вероятно ще направят купе с две врати, от Italdesign Giugiaro - седан с четири врати, а от Pininfarina - кабриолет.
Заместникът на 159 вероятно ще е и с ново име. Промените на имената на моделите се превръща в тенденция за компанията, която използва прозвището "Giulietta" за бъдещия заместник на компактния 147. Този автомобил също ще бъде представен в Женева, а продажбите му ще започнат от 2011 година.
Съответно първото доказателство, че се работи поне върху един от тези модели, дойде от Pininfarina, които разкриха тийзър под формата на компютърна скица на своя вариант.
Както стана ясно, задачата на дизайнерската къща бе да създадат компактен кабриолет, който да черпи вдъхновение от историческите роудстъри на компанията. В случая въпросният прототип е създаден да отпразнува 100-годишнината на Alfa Romeo, както и 80-тия рожден ден на Pininfarina.
Сега обаче и от Bertone разкриха съответна скица. Засега става дума за тийзър, който демонстрира предницата. От него можем да видим агресивна и привлекателна предна решетка, която е едва началото на един много динамичен и елегантен дизайн. Няма особени детайли за модела, но се говори, че ще бъде базиран на платформата на Alfa Romeo 8C Competizione. Това гарантира бързина и добро поведение на пътя. За съжаление, това вероятно ще бъде само един прототип, който ще даде пример за бъдещи дизайнерски насоки.
Новите прототипи предстои да бъдат разкрити на 2 март в Женева.
Източник: actualno.com
Aкo тази кола стане реалност ,ще бъде № 1 роудстър :th_up:
А ето и какво вадят по повод 100 годишнината на марката Alfa Romeo http://news.automedia.bg/read/9085.html 8-)
Това радва много :hitbycupid:
http://temorary.hit.bg/Alfa_Duettottanta_Concept.jpg
Цялата радва http://www.en.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/man_in_love.gif
Ми.... Без коментар- СТРАХОТНА Е!!! Тук идва въпросът - колко ли бройки ще бъдат произведени, за да можем да се надяваме след 15-тина години евентуално и ние да и се порадваме макар и на старо. :drinking:
Stoyan Georgiev
02-03-2010, 21:43
оти й не сложиха 5 цилиндровия дизел питам аз ?! :jason2:
:big_love::big_love::big_love::big_love::big_love:-без коментар
Красавица е , няма спор.
Въпреки, че и липсва "лекотата" на Дуетто, има много интересни детайли, емблемката на Пининфарина под скростния лост, "вдлъбнат" волан като на старите Алфи , алуминиевата рамка на челното стъкло ....
И все пак не виждам къде в тази красива предница ще съберат два фара и мигачи.... евентуално...
:no:
Когато Брера и Спайдър се появиха си мислух че трудно може да се създаде по Красива и агресивна Алфа в момента ,но уви,Страхотна е........
Но иска мощни мотори тая Алфа.
Dodo 155
03-03-2010, 08:17
оти й не сложиха 5 цилиндровия дизел питам аз ?! :jason2:
Оти не е седан и че подпушва на пасажерите :haha:
Остави го дизела за семейните коли ;)
Оти не са й сложили V8 от 8С :new_Eyecrazy:
Stoyan Georgiev
03-03-2010, 11:33
Оти не е седан и че подпушва на пасажерите :haha:
Остави го дизела за семейните коли ;)
Оти не са й сложили V8 от 8С :new_Eyecrazy:
шоту е голем, скъп и мазератовски ;)
па ако си мислиш че ще подпушва дизелака си в жестока заблуда :)
Официален сайт на Duetto80 (http://www.pininfarina.com/index/eventi/Special-2010-Geneva-Motor-Show/2uettottanta.html)
Двигателя на прототипа е 1750 турбо.
Огромни дискове и апарати Брембо (се едно е петс'тин коня)....Има доста за четене (на който му се занимава)
http://www.pininfarina.com/index/eventi/Special-2010-Geneva-Motor-Show/2uettottanta/simpleParagraphLeft/016/image/pininfarina-31.jpg
Колата е просто невероятна! :bowdown:
Дайте всички да стискаме палци и да се молим, да я пуснат серийно. :please:
Stoyan Georgiev
03-03-2010, 11:44
най-радостното е, че е със задно :)
B. Stamatov
03-03-2010, 12:19
Най- накрая, задно предаване (от кога го я чакаме тази новина). Айде дано да я пуснат в производство.Само една малка забележцица имам. Нека малко преработят Алфа- триъгълника отпред иначе колата е страхорна.....
Едно малко минусче...тия чистачки са отврат...груби и недодялани :dunno:
blacksnoopy
03-03-2010, 22:48
Ако я пуснат така... :wub:
Еdit: което няма как да се случи де :)
Това не е кола. Това е религия ! :in_love:
Абе всичко е много хубаво, ама що името е толко льохаво :dunno: на третия път май го прочетох вярно :big_heat:
ПП: Невероятна е!!!
Ранобудниче
04-03-2010, 11:34
И тук (http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/pininfarina-chestva-iubiley-s-2uettottanta.html) има малко.
Харесва ми това чудо.
leketo84
04-03-2010, 18:48
Един неуместен въпрос ! Това чудо има ли таван ?!? :-(
Stoyan Georgiev
04-03-2010, 19:54
Един неуместен въпрос ! Това чудо има ли таван ?!? :-(
за кво ти е таван бе батка... нали следва традициите ... (т.е. най-вероятно не е много домислено)
Да, не е за вярване. А и мисля, че V6 ще и отива най-много :meeting:
Да, не е за вярване. А и мисля, че V6 ще и отива най-много :meeting:
Дано не са забравили как се монтира надлъжно такъв двигател. :tooth:
B. Stamatov
06-03-2010, 09:41
Дано след време да предложат купе версия със задно предаване, който да замени тежката Брера.
nikolaaaay
06-03-2010, 11:16
Дано след време да предложат купе версия със задно предаване, който да замени тежката Брера.
За какво ви е това задно предаване, не мога да разбера. Всичките ми познати с коли със задно не го харесват, особено зимата е отврат.
Защото, когато се кара нормално и колата се използва за придвижване от т.А до т.Б, няма никакво значение с какво предаване е колата и какъв сезон е, стига да е поддържана и добре подготвена.
Обаче, когато стане въпрос за "дивотии" и забавление, както и за усещането при шофиране, вече няма две мнения по въпроса - задното си е задно. ;)
За какво ви е това задно предаване, не мога да разбера. Всичките ми познати с коли със задно не го харесват, особено зимата е отврат.
Колега, имал ли си кола със задно предаване?
По нищо не можеш да сравняваш поведението на спортна кола със задно и с предно предаване.
Иначе по темата - с нетърпение очаквам времето, когато единствения модел на Алфа Ромео с предно предаване се казва Ми.То.
B. Stamatov
07-03-2010, 22:03
Колега, имал ли си кола със задно предаване?
По нищо не можеш да сравняваш поведението на спортна кола със задно и с предно предаване.
Иначе по темата - с нетърпение очаквам времето, когато единствения модел на Алфа Ромео с предно предаване се казва Ми.То.
Напълно ви покрепям колега. А това дано наистина стане, само Ми То да остане с предно предаване. Но за съжаление това ми се струва химера.... Адски бих се радвал обаче ако, вземат, че опровергаят от Алфа....
За какво ви е това задно - зимата да не може да качите едно баирче ли ? Или само в режим спорт карате и нямат значение атмосферните условия и прочие ...
Stoyan Georgiev
08-03-2010, 12:14
Или само в режим спорт карате и нямат значение атмосферните условия и прочие ...
да
За какво ви е това задно - зимата да не може да качите едно баирче ли ? Или само в режим спорт карате и нямат значение атмосферните условия и прочие ...
Ами то за съжаление задното предаване е проблем само в БГ, 'щото само тук от цял свят улиците са неизчистени, кални, кишави и каквито се сетиш други мизерии. А едва ли на иженерната мисъл в Италия и пука колко колко коли ще се карат в БГ.
StarChild
10-03-2010, 12:41
Уникална концепция! Дано скоро я видим реалност! :)