PDA

View Full Version : Спукани стъкла на халогените

Евгени Генчев
18-04-2006, 15:43
На няколко пъти срещнах във форума ,че е възможно да се сменяват само стъклата на халогените ,а при това не е много скъпо да ти направят ново стъкло(а)-10лв. Моля колегите да споделят опит, и как става това. Между другото искам да отбележа ,че доколкото знам стъклото е по-специално .Как става това

rtfm
18-04-2006, 22:28
Сваляш халогена отижаш при стъклар и ти изрязва ново после новото го залепваш хубаво със силикон да не влиза вода. Оригиналното си е съвсемо обикновенно според мен просто е с надписи. Наи много да е топло устойчиво ама не ми се вярва то там не е кои знае колко топло. Слагаш обикновенно и забравяш.

stankov
18-04-2006, 23:04
доколкото знам са закалени тия стъкла и има вероятност от нагряването на крушките ,ако минеш през вода да ги спукаш

valjo
18-04-2006, 23:12
това с лепенето аз съм го пробвал, пука се на 10тата минута
с обикновено стъкло определено не става

на бобо гледам му го бяха направили от някакъв плексиглас, който не се драска, та много добре изглеждаше, и няма как дас е спука
та

"рок енд ролл" сервиза явно са хората;)

Bobo
19-04-2006, 01:09
Мда ма тоя плексиглас бил мноо спешъл и тва беше последното парче надявам се да поръчат пак :roll:

Наката
19-04-2006, 08:48
От плексиглас има възможност да се разтопи аз си реших проблема като намерих(доста трудно)стакло със същиа диаметър от моторче почистих го добре залепих го с разтопен силикон и нямам грижи :D

Евгени Генчев
19-04-2006, 11:52
Нека БоБо да каже какъв е материала. Аз ще го открия и ще пробвам веднага дали става. По принцип има варианти с различни прозрачни материали " вералит" "поликарбонат" плексиглас" и други. имам достъп до такива материали и мога да пробвам. Ако става ще разтрабя на целия свят

търтей
19-04-2006, 12:35
материалът трябва да е закален, за да издържа на температурни разлики и да е прозрачен
друго условие няма
:wink: