PDA

View Full Version : Проблем с парното 146 1.8ТS

JORDANGT
02-02-2010, 20:53
Не мога да се оправям с тая търсачка за което се извинявам предварително.

И така за проблема.Изля ми се антифриза в краката на пасажера.След като махнах капачката отдолу вдясно видях че капе.Можете ли да кажете дали е радиаторчето или кранчето.Вече съм свалил цялото табло(от декоративната лайсна надолу).Превкючих на студено и долях и пак си течеше.От както я имам все се оплаквам че парното не е много добро,за разлика от предишната ми 146-ца 1.4ТС.С две думи ако някой е правил тази операция нека да сподели опита си и евентуално да ми кажете цена на кранчето и на радиаторчето.От два месеца забелязах,че ми губи малко течност без отвън да е намокрило някъде и ето от къде е било.Ааааа и от къде се бърка за свалянето на скобите на маркучите.Болчетата на скобите гледат надолу и немога да си провра ръката от горе,а за отдолу си нямам и на идея как ще стане.:angry1::angry1::angry1:

Благодаря предварително

Max
02-02-2010, 21:09
Здрасти,

не съм 100% сигурен, но мисля че системата е като в 155, т.е. кранчето е от ляво към краката на шофьора. Кранчетата вървят около 20-25 лева, радиаторче на парното с кранче, по спомен цена около 70-80. При мен на 155-цата веднъж ми спука радиаторче и два пъти протичаха кранчетата от различни места, там е малко като лотария работата, дали ще уцелиш читаво. Пробвай първо да свалиш всички кори и виж дали ще успееш тогава да огледаш по-добре.

phoenix
03-02-2010, 17:25
здрасти,написал съм цяло ръководство за ремонт на парното с картинки, и какво точно се разглобява. 99,9 % е радиатора, и имай предвид, че в магазините излиза като радиатор за фиат браво/а.
Ръководството тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40203)
има ПДФ файл, дръпни си го и го разгледай, при въпроси можеш да звъннеш, телефона ми е нейде из форума
п.с.
Пия БЕКС, успех
п.с. 2
оправи ли фаровете?

JORDANGT
03-02-2010, 22:00
Благодаря ти от сърце.Направил съм всичко по този начин(е счупих една две щипки),сега остава да го купя($=???) и монтирам.
На планката която притиска тръбите имах само един болт посредата???

Всяко лято съм във Варна и ако се видим(след като се разберем за това) ще пием Бекс много.

phoenix
03-02-2010, 22:43
последните ми спомени са 40лв. някакво не-оригинално, 80 оригинално.
Като дойдеш и се видим, заедно с бекса ти обещавам ремонт на фаровете.. псулютно безплатно.