Log in

View Full Version : Потрошиха ми колицата...

myato
04-02-2010, 15:41
Не че ще ми мине,но в момента съм толкова бесен,че не се събирам в кожата си.Няма спасение от пишман шофьори.
Сутринта си пътувам за работа и ми остават ня`кви кирливи 200 метра да се мушна в двора на болницата,но преди това трябва да мина пред нея.Там естественно има пешеходна пътека и постоянен поток от хора.Намалявам плавно и спирам да ги пропусна.Тъкмо да тръгна и в задницата с трясък се спира едно Пежо 306 и ме подхвърля около 2м напред,въпреки че е в нанагорнище.
Слизам да видя какво става.
Задната броня е на парчета,светлините за номера висят на кабелите,а багажника едвам се отваря.Вътре резервната гума щръкнала навътре,а кората,дето я покрива,зачекната с гредата и няма мърдане.
Поглеждам го оня,а той ми дига рамене и вика,че не ме видял.Бах мама му,таз кола да не е игла.Зад него няма грам спирачен път.Идеше ми да го усмъртя на място.
Цяла сутрин се занимавам с КАТ,застрахователи и т.н.
На първо четене удоволствието ще ми стъпи около 600лв.Каското не успях да го направя преди тази простотия и ще чакам да видя колко ще покрие гражданската.
Най ме е яд,че тъкмо си бях стегнал всичко по колицата.:not-fair:

Pepo
04-02-2010, 15:44
Съболезнования, колега. 600 лв, но с единица отпред е по-вероятната цифра. Кофти работа. Верно се напълни с пишман-шофьори. Дано се оправиш бързо.

Kris
04-02-2010, 15:45
Да си жив и здрав, ще я направиш по-хубава. Пежото сгъна ли се?

myato
04-02-2010, 15:50
Да си жив и здрав, ще я направиш по-хубава. Пежото сгъна ли се?

Бе то стана на хармоника и е с един радиатор поне напред,но мен тва хич не ме грее.:hi_temerature::puke:

pr_00f
04-02-2010, 15:52
Обикновено щетите по предницата на колата са по-големи, но пък какво те топли че кретена си е смял колата.

myato
04-02-2010, 15:59
Обикновено щетите по предницата на колата са по-големи, но пък какво те топли че кретена си е смял колата.

Абсолютно си прав.
Вече се замислям,дали да не прасна един як теглич отзад.Вярно,че е страшно грозно на нашите коли,но от друга страна,бас ловя,че ще ме виждат от далече.На стария котор теглича всички го заобикаляха на почетна дистанция.

Kris
04-02-2010, 15:59

топли топли, следващия път каско ;)

myato
04-02-2010, 16:06
топли топли, следващия път каско ;)

От такива идиоти не мога да сколасам.Предният кретен ми счупи предната броня връщайки на заден в кръстовище,без да погледне.Все едно,че е в полето.Тъкмо я стегнах и те ти ново пет.:death:

Kris
04-02-2010, 16:11
Идиотите се надушват 2-3 хода преди да са направили простотията. Имам вече 5-6 случая с леки поразии по моята кола от такива индивиди. В случая когато спираш да пропуснеш пешеходци, преди да си го направил облизваш огледалото с поглед да видиш как стоят нещата назад. Попринцип не носим отговорност когато някой отзад ни зачеше, но огледалото винаги се гледа при рязко спиране .. поне от мен ;)

raffaello
04-02-2010, 16:15
при 156-ца задължително КАСКО, за да няма после ядове и ходене по мъките, не че там е 100% спокойно, но все пак си застрахован

myato
04-02-2010, 16:16
Идиотите се надушват 2-3 хода преди да са направили простотията. Имам вече 5-6 случая с леки поразии по моята кола от такива индивиди. В случая когато спираш да пропуснеш пешеходци, преди да си го направил облизваш огледалото с поглед да видиш как стоят нещата назад. Попринцип не носим отговорност когато някой отзад ни зачеше, но огледалото винаги се гледа при рязко спиране .. поне от мен ;)

Точно за да не ме вдяват отзад,винаги почвам да натискам леко спирачката,за да светят стоповете и спирам плавно.Винаги имам едно на ум,че ако чукна рязко спирачката,зад мен ще стане автовлак.Да,ама не.:bash:

Бобби
04-02-2010, 16:42
Станалото...станало, няма връщане на зад!
И като нямаш каско не е проблем щом не си виновен....ще си вземеш парите от ГО....един ден ще разбереш, че тва са бели кахъри.

ФЕРАРИСТ
04-02-2010, 16:45
Все се каня имам две еднометрови червени диодни летни, да ги лепна отзад на двете, да се види отдалече че съм спрял и натискам спирачки, ич даже не ми дреме че можело селско да изглежда, ще ми ритне някой дупенцето както на колегата, тогава много важно че ми била фешън и шик колата, като ми сгъне ламарините.......

myato
04-02-2010, 17:35
Станалото...станало, няма връщане на зад!
И като нямаш каско не е проблем щом не си виновен....ще си вземеш парите от ГО....един ден ще разбереш, че тва са бели кахъри.

Прав си,ламарини се правят.Проблемът е че за 22 години зад волана нямам инциденти,до преди три години.Тогава един ме натресе странично посред бял ден и то при положение,че колата беше сигнално червена/това стана с ладата/ и пак твърдеше,че не ме видял.Май е тръгнала пандемия от слепота.Трябва явно да се уведоми СЗО.:prescription:

koolio
04-02-2010, 18:10
Е, колега, в нашия град е пълно с пишман шофери за съжаление ...:no_no_no:

Оги
04-02-2010, 20:23
До сега са ме удряли веднъж ,но беше много арно.Бях с опел кадет, спирам на стоп пред мене едно пежо 405 с една кака вътре и гледам пежото нещо на пред на заад ,като на люлка , мина ми през акъла да оставя 2-3м дистанция от пежото.Бях спрял ,така че имаше место за паркиране между нас.Пишман станах да оставя толко место , онаяти ми кака вместо на пред като тръгна на задна ама с много мръсна газ , само успях да натисна спирачки , че от зад пък имаше един който ми беше на бронята ,та да не стане сандвич.Е такова нещо нема на пежото само му остана боя по бронята а опеле половината предница падна , ма каката излезе пекана и плати всичко в кеш без да ме занимава с кат и тн...

До сега за 10г. съм зажулвал един голф 3-ка по бронята ама много леко,зада избегна катастрофа.Намерих собственика , че колата беше паркирана и му предложих да си платя , ама той отказа щот съм бил честен:drinking:
аз па са налепих от кев на вечерта.

Abar7h
04-02-2010, 23:06
Не се ядосвай, колега! Случва се всичко, вече ще си направиш каско и ще гледаш по-внимателно за такива шофьори! Аз също като теб пострадах от такъв, но малко по-тежко...на цариградско ме удариха отзад със доста висока скорост - оказаха се шестима цигани в дърт мерцедес със Пазарджишка регистрация - пред мен имаше катастрофа и трябваше рязко да спра (колата която карах е Grande Punto със пълен набор системи за сигурност и спирам адски здраво) но този зад мен надали имаше въобще и ABS...сега при всяко спиране гледам в огледалото, и следя каското да не изтече с нито един ден! :mobile:

myato
05-02-2010, 20:26
Не се ядосвай, колега! Случва се всичко, вече ще си направиш каско и ще гледаш по-внимателно за такива шофьори! Аз също като теб пострадах от такъв, но малко по-тежко...на цариградско ме удариха отзад със доста висока скорост - оказаха се шестима цигани в дърт мерцедес със Пазарджишка регистрация - пред мен имаше катастрофа и трябваше рязко да спра (колата която карах е Grande Punto със пълен набор системи за сигурност и спирам адски здраво) но този зад мен надали имаше въобще и ABS...сега при всяко спиране гледам в огледалото, и следя каското да не изтече с нито един ден! :mobile:

Пред пешеходната пътека с хора на нея няма никаква файда,че виждаш кой се нахаква в теб.Няма как да подскоча нагоре.За каското колата трябва да е в добър вид,иначе оценката е ниска.За съжаление вече втори път попадам на някой идиот,тъкмо когато съм стегнал колата и ме връщат на долна мъртва точка.Дано като я оправя и от тая простотия да стигна до застрахователя преди да се намери поредния олигофрен,да не дава Господ.

napoli
25-04-2010, 19:45
Вчера около 18 часа един габровски идиот с опел астра изтървал спирачката и бам в моята колица на кръстовище Сливница и Христо Ботев да кажа че беше с очила дъна от шампонско.Спрях да не мина на червено имаше идиота зад мен достатъчно дистанция да спре ама нали мокро и дъж вали и ми вика изтървах спирачките.Поместиме 1,2 метра слизам и си мисля дали е много или не смачкана и като гледам бронята с дупка колкото една ябълка,багажника на половина отворен дръпнах жилото и се отвори но не се затвори заден ляв калник се изтумби съсипая тоя кретен сега без кола.Катаджийте идват след час проба за алкохол 0.00 на двама ни викат вие си попълнете протоколите и със здраве.Утре понеделнишки ме чака изръсване с 360 кинта за да изплатя каското, за да може застрахователя да плати на мен или на оторезиран сервиз да поправят колата.:brickwall:можеби трябваше да мина на червено и на дясно.

mim
25-04-2010, 20:45
гражданската на другия трябва да ти плати ремонта, след като той е виновен

Alexanderbb
26-04-2010, 14:29
За посещенията отзад мога книга да напиша. Много дебела. Колега щом имаш виновен с гражданска не е нужно да си плащаш каското освен ако не си в някаква странна компания

fred
28-04-2010, 23:00
Абсолютно си прав.
Вече се замислям,дали да не прасна един як теглич отзад.Вярно,че е страшно грозно на нашите коли,но от друга страна,бас ловя,че ще ме виждат от далече.На стария котор теглича всички го заобикаляха на почетна дистанция.

Или направо един железен прът да стърчи зад бронята, имаше такива лади едно време, пръта замесваше бронята, абе друго си е железото :brickwall:

napoli
29-04-2010, 00:25
За посещенията отзад мога книга да напиша. Много дебела. Колега щом имаш виновен с гражданска не е нужно да си плащаш каското освен ако не си в някаква странна компания
Не знам за какво казваш.Може би за плащанията с фактура но те не ме кефат поради простата причина че уредени сметки няма,все някой някому има да дава и за тва решавам да си платя вноските и курсгига.:go: