Log in

View Full Version : Конфискуваха ми колата

Ma7e4k0
05-02-2010, 13:24
Колеги понеже бях вършил едни бели и ме спряха куките и установиха че върху номера на рамата има завинтена някаква планка(не я бях забелязал) и ми конфискуваха колата.Сега чакам експерти да я погледнат и да махнат планките да видим крадена ли е...искам да ви попитам някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и за колко време горе долу връщат колата или въобще да не си я чакам...също така някои ако има връски в КАТ да пише че се нуждая от хелп.ПОЗДРАВИ!

bouncer
05-02-2010, 13:37
ако е с пренабити номера и е крадена имаш сериозне проблем. Дори и да става въпрос за грешка и да не си виновен се приготви за няколко месеца без кола. Минимум.

С едни познат го играхме това. На него в талона една овца от КАТ му пропуснала една буква от номера на рамата при регистрирането и при проверка го забелязаха полицаите. Човека никак не е случаен и с много връзки и документи му отне 6 месеца да си вземе колата от 1-во районно.

Дано в твоя случай да се мине по-лесно.

santo_traficante
05-02-2010, 14:51
връЗки;-)

sen7
05-02-2010, 16:12
и връски и връзки и свръзки трудно ще те оправят.Все повече отминава това дето беше едно време.

edit: мерси DerMeister !

DerMeister
05-02-2010, 16:15
"по-вече " :pokey:

Дай някакви подробности. Така ли си я купил? Какво всъщност не е наред? В талона кой номер пише, на планката или на оригиналното под нея? Нещо не става ясно, какъв точно е проблемът.

Ma7e4k0
05-02-2010, 20:09
Купих я от предишния собственник така с планката.Него го разпитаха и тои така я е купил даже не бяхме забелязали.Не е наред това че не могат да махнат планката да видят номера на рамата, трябвало специално експерти да я махнат....

Ако намерите правописни грешки, имате право да ги задържите ;-) :butt:

The_Game
05-02-2010, 20:42
Купих я от предишния собственник така с планката.Него го разпитаха и тои така я е купил даже не бяхме забелязали.Не е наред това че не могат да махнат планката да видят номера на рамата, трябвало специално експерти да я махнат....

Ако намерите правописни грешки, имате право да ги задържите ;-) :butt:

Лоша работа.. Преди година или 2 имаше 10-тина ЛендКрузера бяха всичките с пренабити номера и всички се оказаха от една и съща държава та ги върнаха на реалните собственици. Който си го беше купил :jason2: В кат в Пазарджик бяха намерили 2 другите бяха из цяла България.

Общо взето лоша работа :(

Ma7e4k0
05-02-2010, 20:59
Лоша работа.. Преди година или 2 имаше 10-тина ЛендКрузера бяха всичките с пренабити номера и всички се оказаха от една и съща държава та ги върнаха на реалните собственици. Който си го беше купил :jason2: В кат в Пазарджик бяха намерили 2 другите бяха из цяла България.

Общо взето лоша работа :(

Аз съм на 90% убеден че моята кола не е крадена щото съм и 3-ти собственник, обаче като са я боядисвали са сложили тази планка нямам идея защо може би да не се запълни номера с боя ли ...нямам си на идея...въпроса ми е някои ако си е имал работа с тея експерти колко време са го бавили...че ако ще са година,две да си купя друга кола направо...

cassillas
05-02-2010, 21:10
После що пиеш? Е как да не пие човек??!
Много кофти колега. Ама живи и здрави ще си купиш друга ако с тая нещо те прецакат, горе главата!

Ma7e4k0
05-02-2010, 22:04
После що пиеш? Е как да не пие човек??!
Много кофти колега. Ама живи и здрави ще си купиш друга ако с тая нещо те прецакат, горе главата!

Да се надяваме че няма да ме прецакат... :devil: ПОЗДРАВИ!

1912
06-02-2010, 12:49
пффф много кофти хава
един приятел така го прецакаха за един джип
ся го съдят ...
дано да се оправиш по бързо
питай някой адвокат нещо съвет ?

Ma7e4k0
06-02-2010, 12:59
пффф много кофти хава
един приятел така го прецакаха за един джип
ся го съдят ...
дано да се оправиш по бързо
питай някой адвокат нещо съвет ?

Ще питам и адвокат тия дни, мерси дано дано че е кофти така....

RPWWD
06-02-2010, 13:43
А каква е колата?

Бобби
06-02-2010, 14:04
Ако не си правил самият ти някоя интервенция, не се претеснявй...казваш трети собственик, значи се явяваш добросъвестен купувач...ако преди това е имало интервенция по колата...
няма как да те подведат по някаква съдебна отговорност!
Един въпрос - колата на твое име ли се води?

ФЕРАРИСТ
06-02-2010, 17:48
Малко извън темата, но е детински лесно да се смени номера на рамата на 156 - с тънък флексов диск, средно добър заварчик и бояджия и в Торино не моат се усети.......

Galeano
06-02-2010, 18:25
Малко извън темата, но е детински лесно да се смени номера на рамата на 156 - с тънък флексов диск, средно добър заварчик и бояджия и в Торино не моат се усети.......

Гледат ги на ренген , там всичко се вижда.

ФЕРАРИСТ
06-02-2010, 18:27
На ренген може и да се види, но до сега все с крушка от 12в са ми ги гледали......

Galeano
06-02-2010, 18:29
Да но ако има нещо съмнително дори и съвсем малко да е , те пращат на комисия.

alfonco147GTA
06-02-2010, 18:34
А каква е колата?

лада - 2103 :wallbash: колеги какво мислите за нашите закони и органите на реда а?
искам да споделя и аз малко мъка в този ред на нещата!
когато ми гръмна мотора на колата бяхме с колегата ma7e4ko и се забахлявахем за мое нещастие трябваше да се върнем бутайки колата, и за още по голямо мое нещастие ми падна акумулатора и имах супер слаби аварийни светлини и на по път за вкъщи ни срещна полицейки патрул, който вместо да помогне реши да ми напише акт за без светлини!!!!!!!!!!! :wallbash:
как мислите дали полицаите не са най долните тъпи копелета на света а?

PacheV
06-02-2010, 18:54
колега на един познат така му зеха колата,и казаха че тази кола била крадена и продавана 3 пъти преди да стигне до него,и всички собственици си я търсят(колата му е зеха преди 4 години и още нищо нее чл за нея просто е забрави) за жалост

BLUE1
06-02-2010, 22:10
Пич, с какво ти иззеха колата, какъв документ? На планката имаше ли номер. Щото ако е имало значи не е читава работата. Ако под планката номерът е същият като в талона, след рентгена си я взимаш. В Пловдив тези експертизи стават за най-много две седмици, но имали пренабиване на номерата- забрави я.

Ma7e4k0
07-02-2010, 01:42
Пич, с какво ти иззеха колата, какъв документ? На планката имаше ли номер. Щото ако е имало значи не е читава работата. Ако под планката номерът е същият като в талона, след рентгена си я взимаш. В Пловдив тези експертизи стават за най-много две седмици, но имали пренабиване на номерата- забрави я.

Не вярвам да има пренабиване, иначе ако има наистина я отписвам тотал...ами не на планката няма номер обаче под нея предполагам си е истинския...планката е много ламерско изпълнение хваната на 2 рапидки....о екстра ако е до 2 седмици супер :drive:

Stoyan Georgiev
07-02-2010, 10:15
бисере, а сигурен ли си, че това е единствената причина за конфискуването ;)

Ma7e4k0
07-02-2010, 11:31
бисере, а сигурен ли си, че това е единствената причина за конфискуването ;)
Да.Значи карах колата с различен преден номер щото предния беше откраднат...та като ме хванаха казаха така, тя колата си има талони сичко няма смисъл да я прибираме на нас не ни трябва, при което ме качиха в нивата и ме откараха в 6-то...от там дочух куките да си говорят че след това като решили да видят номера на рамата тая планка пречи и не могат да я идентифицират и я прибраха....

Моля без въпроси от сорта, как може да карам кола с различен преден номер и тн... ;)
Въпроса е че не номера е причината за конфискуването на автомобила.

Бобби
07-02-2010, 12:19
не ми е ясно, защо ралайваш кучетата....нещо не ти е чиста работата.:jumping:...ти си знаеш, но ако и полицията знае нещо:busted_cop:...ще те резнат!
това с различни номера е по лошо, отколкото да караш без номера.
п.п. дребните риби опират пешкира:hump:
...някой казваше първо направи един милион и след това се прави на интересен!....но докато правиш първият милион, трябва много да внимаваш:shocked:

Sm0k
07-02-2010, 12:23
Моля без въпроси от сорта, как може да карам кола с различен преден номер и тн... ;)

Бе то да беше нещо, което да може да се обясни да питаме... ама то в тоя случай няма смисъл. Ти наистина без номера да я беше карал и с черна маска да беше седнал вътре, по-добре щеше да направиш... пак нямаше да е толкова съмнително :)

Ma7e4k0
07-02-2010, 12:34
не ми е ясно, защо ралайваш кучетата....нещо не ти е чиста работата.:jumping:...ти си знаеш, но ако и полицията знае нещо:busted_cop:...ще те резнат!
това с различни номера е по лошо, отколкото да караш без номера.
п.п. дребните риби опират пешкира:hump:
...някой казваше първо направи един милион и след това се прави на интересен!....но докато правиш първият милион, трябва много да внимаваш:shocked:

Та те си знаят за номерата :hump:

bokota
07-02-2010, 12:48
След удар на колата на баща ми са му сменили една ламарина над подкалника,в/у която е бил номера на рамата при смяната на регистрационните номера преди няколко години в КАТ му направиха проблем и не искаха да му я пререгистрират.След като се посъветва му казаха да каже,причината за смяната на въпростната част т.е. кажи в КАТ или подай някаква декларация,че след ремонт въпросната част е била СМЕНЕНА с друга от морга.

Ma7e4k0
07-02-2010, 13:13
След удар на колата на баща ми са му сменили една ламарина над подкалника,в/у която е бил номера на рамата при смяната на регистрационните номера преди няколко години в КАТ му направиха проблем и не искаха да му я пререгистрират.След като се посъветва му казаха да каже,причината за смяната на въпростната част т.е. кажи в КАТ или подай някаква декларация,че след ремонт въпросната част е била СМЕНЕНА с друга от морга.

Те ме питаха вече, казах че не съм извършвал ремонти там.А тя колата не се води и на мое име, ако се окаже крадена не искам Аз да бера пешкира...предишните собственници да се оправят ако е крадена..

DJ Vladic
07-02-2010, 21:10
Да.Значи карах колата с различен преден номер щото предния беше откраднат...та като ме хванаха казаха така, тя колата си има талони сичко няма смисъл да я прибираме на нас не ни трябва, при което ме качиха в нивата и ме откараха в 6-то...от там дочух куките да си говорят че след това като решили да видят номера на рамата тая планка пречи и не могат да я идентифицират и я прибраха....

Въпроса е че не номера е причината за конфискуването на автомобила.

Леко си се отървал. Познат, занимаващ се с рекламни материали му пада номера някъде.И има спешна среща на сутринта в София. Веднага си прави един номер размер всичко точно сложен в рамка за номер, и на средата на Ботевградско го спира Лада излизат от вътре ''101'' (бързаците) и на земята,после в районното и после на разпит. Като обяснил му казали: Момче, за една глупост какво можеше да стане.... :) Поздрави и дано се оправвят нещата да си вземеш колицата по-скоро.

Ma7e4k0
07-02-2010, 21:47
Леко си се отървал. Познат, занимаващ се с рекламни материали му пада номера някъде.И има спешна среща на сутринта в София. Веднага си прави един номер размер всичко точно сложен в рамка за номер, и на средата на Ботевградско го спира Лада излизат от вътре ''101'' (бързаците) и на земята,после в районното и после на разпит. Като обяснил му казали: Момче, за една глупост какво можеше да стане.... :) Поздрави и дано се оправвят нещата да си вземеш колицата по-скоро.

Колега как така си прави номер? Също да те питам 101 бързаците какво означава? ПОЗДРАВИ !

DJ Vladic
07-02-2010, 23:22
Така наречените бързаци са отдела за борба с престъпноста :) Маскирани големи биячи и идиоти :) Дано никому не му се налага да стига до тях.Въоръжени са с Макаров и фенер (в зависимост от акцията) Друго не им трябва и жилетки разбира се! Има камери на входа на СОфия, и когато са минали мойте хора, камерите веднага са ги саснели и оператора е отчел, че рег. номер не е точно оригиналния т.е. те могат да са атентатори наркотрафиканти, сводници... всякакви :) и за това се е стигнало до онова развитие на събитията.

Ma7e4k0
07-02-2010, 23:28
Така наречените бързаци са отдела за борба с престъпноста :) Маскирани големи биячи и идиоти :) Дано никому не му се налага да стига до тях.Въоръжени са с Макаров и фенер (в зависимост от акцията) Друго не им трябва и жилетки разбира се! Има камери на входа на СОфия, и когато са минали мойте хора, камерите веднага са ги саснели и оператора е отчел, че рег. номер не е точно оригиналния т.е. те могат да са атентатори наркотрафиканти, сводници... всякакви :) и за това се е стигнало до онова развитие на събитията.

Е моя предния беше истински просто от друга кола, да не се набивам на очи като карам без никакъв.

souze
08-02-2010, 12:53
Е моя предния беше истински просто от друга кола, да не се набивам на очи като карам без никакъв.

Ти уби рибата бе брат.:clap: Горе долу със същия проблем като твоя, все си мисля, че няма да е просто една ламаринка заварена, на един приятел колата му е пета година на някакъв паркинг за автомобили с интервенция по номера на рамата, а той самия е подсъдим все още.Та така, дано нямаш такива ядове.

MrX
08-02-2010, 13:00
Колеги понеже бях вършил едни бели и ме спряха куките и установиха че върху номера на рамата има завинтена някаква планка(не я бях забелязал) и ми конфискуваха колата.Сега чакам експерти да я погледнат и да махнат планките да видим крадена ли е...искам да ви попитам някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и за колко време горе долу връщат колата или въобще да не си я чакам...също така някои ако има връски в КАТ да пише че се нуждая от хелп.ПОЗДРАВИ!

И твоята история е като приказката (с извинение) "Кой ми сра в гащите?"
Какво очакваш с пренабито шаси, номер от друга кола, на чуждо име,"едни бели вършил"...... кафенце да те черпят или може би евала да ти правят, че си ентусиаст?!?

Ma7e4k0
08-02-2010, 13:53
Ти уби рибата бе брат.:clap: Горе долу със същия проблем като твоя, все си мисля, че няма да е просто една ламаринка заварена, на един приятел колата му е пета година на някакъв паркинг за автомобили с интервенция по номера на рамата, а той самия е подсъдим все още.Та така, дано нямаш такива ядове.
Не е заварена ами е завинтена с 2 рапидки..

И твоята история е като приказката (с извинение) "Кой ми сра в гащите?"
Какво очакваш с пренабито шаси, номер от друга кола, на чуждо име,"едни бели вършил"...... кафенце да те черпят или може би евала да ти правят, че си ентусиаст?!?

Какво пренабито шаси кви 5 лв, има планка отгоре на номера като са я боядисвали предполагам да не повредят нещо номера.

Sm0k
08-02-2010, 15:51
Какво пренабито шаси кви 5 лв, има планка отгоре на номера като са я боядисвали предполагам да не повредят нещо номера.

Е що не ги отвинтиха до сега тия рапидки, отвертка ли нямат :)
Иначе, тая версия с боядисването я зарежи. Номерата на шасито и на двигателя са набити в желязото и не могат да се повредят от пребоядисване, се пак не са с акварелна боя сложени там :) А и ако по няква причина искаха да ги пазят от боя, за тая работа всички автобояджии ползват хартиено тиксо. Ако вземат всеки детайл, който трябва да се пази при боядисване да го крият с планки и рапидки, ше ти надупчат цялата кола ;)

robkobg
08-02-2010, 16:04
Иначе, тая версия с боядисването я зарежи. Номерата на шасито и на двигателя са набити в желязото и не могат да се повредят от пребоядисване, се пак не са с акварелна боя сложени там :) А и ако по няква причина искаха да ги пазят от боя, за тая работа всички автобояджии ползват хартиено тиксо. Ако вземат всеки детайл, който трябва да се пази при боядисване да го крият с планки и рапидки, ше ти надупчат цялата кола ;)
Номерът на шаситото на старите УАЗ са с боя.:punk:

AlfaMan
08-02-2010, 19:40
Това все пак не е УАЗ-ка и номера си е набит и пребоядисване не му пречи, а пък както казаха колегите никой бояджия не ползва планки, като има нещо много по-елементарно като тиксо. Просто тази планка е много съмнителна, че е сложена точно там и ми е странно как пък един от всичките собственици на въъпросната кола не се е престрашил да я развие и да види какво пише под нея. Ама явно всички са знаели какво може да открият отдолу. Още повече колегата, защо не я е развил с отверката, когато е станал проблема с куките.

Има камери на входа на София, и когато са минали мойте хора, камерите веднага са ги саснели и оператора е отчел, че рег. номер не е точно оригиналния .....
Е твоя познат трябва на ръка с химикалка да го е рисувал, за да си личи "от самолет", че не е редовен.

Ma7e4k0
08-02-2010, 19:56

90% съм убеден че не е крадена 3 собственник съм, предишния е едно младо момче а първия един дядка...
Еми трябвало експерти да ги махнат деба и рапидките...

ФЕРАРИСТ
08-02-2010, 20:33
Номерата на шасито и на двигателя са набити в желязото и не могат да се повредят от пребоядисване,
Номера на двгто може да се пребори лесно, като сложих двойката в другата кола, малко шкурчица, малко киселинка за ръждица, и куките в кат го писаха че номера не се чете......ся рамата верно че по сложна материя.....

BLUE1
08-02-2010, 22:24

Ей това е най-голямата смешка която съм чел. Честно ще умра от смях, брат това сънувал ли си го или си го гледал по някой третокласен екшън.:big_bow_down:

Ma7e4k0
08-02-2010, 22:29
Ей това е най-голямата смешка която съм чел. Честно ще умра от смях, брат това сънувал ли си го или си го гледал по някой третокласен екшън.:big_bow_down:

Абе и Аз си мислех че са филми ама не си прав...филмират се яко куките..

BLUE1
08-02-2010, 22:42
Мислиш ли, че не съм прав?! Това са най-големите смешки които могат да се измислят.

Ma7e4k0
08-02-2010, 22:47
Мислиш ли, че не съм прав?! Това са най-големите смешки които могат да се измислят.

Не знам за тея, попринцип ти казвам че полицаите яко се филмират, за мен идва полицеиски бус с надпис "жандармерия" .....

wrc
08-02-2010, 22:48

Пробвай да си сложиш фалшиви номера и покарай така известно време,да видиш дали ще продължава да ти бъде смешно.

souze
08-02-2010, 22:55
Пробвай да си сложиш фалшиви номера и покарай така известно време,да видиш дали ще продължава да ти бъде смешно.

Имам усещането, че ще си кара, и ще му бъде смешно, и то дълго време. :headbang:

BLUE1
08-02-2010, 23:04
Момчета, голям проблем можете да имате, ако с автомобила извършвате престъпление, автомобила ИЛИ номерата са обявени за откраднати, не спрете на сигнал на полицията, НО в случай, че в момента протича СПО. Всичко друго е рутинна процедура. По принцип ако рискуваш по-добре е да караш без номера или с изтекли транзитни или чуждестранни, но сложиш ли чужди номера наказанието е по-голямо. Това за "бързаци" и разни камери засичащи фалшиви номера са глупости. Всяка вечер към полицията има предадени сили на жандармерията, и те са ви бял кахър нищо, че се возят в бусове и са много, техните правомощия са орязани, а и без да се обиждат но са с доста ниска правна и нормативна подготовка.

ФЕРАРИСТ
08-02-2010, 23:37
Кво е това СПО? Спешъл Полис Оперейшън?
Ако няма СПО мога ли да не им спирам????
:)

BLUE1
08-02-2010, 23:54
Кво е това СПО? Спешъл Полис Оперейшън?
Ако няма СПО мога ли да не им спирам????
:)

Специално за Пловдивската дирекция, но предполагам, че и на всякъде е така от години има заповед която забранява да се гонят коли които са спирани само за проверка, но това не означава, че не могат да се предприемат заградителни мероприятия- например по-надолу по пътя ако няма друг изход да се прегради пътя с автомобил или с лента, също така могат да те последват с полицейският автомобил и да карат след теб докато не спреш, но без да те притискат и явно да те гонят . Но обикновено ако не спреш ще те призоват в последствие и ще ти напишат акт. При СПО (правилно си го разбрал) обаче в зависимост от плана могат да те преследват, че даже и да те гърмят.

Ma7e4k0
09-02-2010, 00:04
Ми като са с цивилна кола без обозначения даже и буркан нямаше мога ли да не им спирам? И имат ли право да ме гонят?

Stoyan Georgiev
09-02-2010, 00:14
жандармерията, и те са ви бял кахър нищо, че се возят в бусове и са много, техните правомощия са орязани, а и без да се обиждат но са с доста ниска правна и нормативна подготовка.

да добре ;)

а да си чувал лафа с господ, чък норис и жандармерист не се ебавай ;) сърбал съм им ограничените правомощия

въобще без адвокат на място е добре човек да не си отваря много устата, да не става по-зле

BLUE1
09-02-2010, 07:05
Жандармерията няма правомощия по КАТ и не могат да те спрат. Ако са те спрели и са ти съставили акт то със сигурност това е направил катаджията или полицай, който е с тях. Жандармерията има охранителни функции и не се използва за друго. Ако правиш паралел с жандармерията преди 1944 година или с тази в Р Турция мога да ти кажа, че нямат нищо общо. Пък и за какво ти е адвокат когато те спират за проверка?
За съжаление на колегата пуснал темата , ще му кажа, че щом е карал кола със сменена регистрационна табела ще трябва доста да почака за да си я прибере, но категорични мнения може да има само при повече информация.

Stefan Caromov
10-02-2010, 11:07
Понеже ми стана интересно,все пак какво става с колата на колегата?
Да си кажа и аз (тъй-като имам 2 коли задържани из районните на София) от повече от 6-7 години.
Едната -в четвърто ми я конфискуваха 1998 год ,с мотив,че е извършено престъпление с нея.До ден днешен ,нито от делото ,нито от колата няма вест. Наистина ,тогава бяха други времена,ноооо.. Колата беше фв корадо,и стоя на развигор ,докато не останаха само ламарините от него... отписах го още преди 10 години.
Другата кола ми я задържат 2005 год в осмо, пак по подозрение в извършване на престъпление.
От тогава до ден днешен( днес бях на дело в СРС-отложи се ОТНОВО) от колата нямам ни вест ни кост. Хубавото е ,че ,когато я задържаха, много подробно описаха в протокол ,от който имам копие ,състоянието на колата ,а именно ,че е била с три таза, че е със спукана задна броня,че и липсва запалката от таблото ,дори мериха с мирометър грайфера на гумите. Написаха ,че съм си взел колоните ,касетофона и акумулатора.
За нея имам все пак някаква надежда.Вече пет години не я пускат ,въпреки че пиша молби ,3 пъти прекратяват делото (по 195 ал1 т1 и 3 )връщат го за доразследване, пишат един и същ обв акт и делото не тръгва ,или като тръгне се прекратява отново. Е те тва ни е скапаната държава.
Колата е 164 -ка

Та мисълта ми е ,че не се ли направи нещо много бързо ,колкото повече колата кисне там ,толкова поече ти изтиват шансовете да си я вземеш обратно.
Аааа да,2000 година ми крадат един нисан силвия скай.
Писнах отново в четвърто, но на 10 ден с тогавашната ми приятелка го намираме скрит м/у два блока в лозенец. Викам куките да го свалят от издирване и хоп ... чудо... 5 месеца ми задържат колата с мотивите ,че трабвало да се вземат следи от колата?!?!? те ти оправия

Stoyan Georgiev
10-02-2010, 11:13
Жандармерията няма правомощия по КАТ и не могат да те спрат. Ако са те спрели и са ти съставили акт то със сигурност това е направил катаджията или полицай, който е с тях. Жандармерията има охранителни функции и не се използва за друго. Ако правиш паралел с жандармерията преди 1944 година или с тази в Р Турция мога да ти кажа, че нямат нищо общо. Пък и за какво ти е адвокат когато те спират за проверка?
За съжаление на колегата пуснал темата , ще му кажа, че щом е карал кола със сменена регистрационна табела ще трябва доста да почака за да си я прибере, но категорични мнения може да има само при повече информация.

оти мислиш, че говорим само за автомобили в движение ? ;)

или пък че са ми писали актове

аз ти говоря за обстойни проверки посред нощите и висене по тениска на -10 градуса и подобни извращения да им е**** майката

ама както и да е , размиваме темата

1912
10-02-2010, 11:29
бом бок е тая държава
ся другата седмица и аз съм на дело само че като свидетел
за една астра
пак така странно задържана писахме до прокурора
молба да я върнат ама .......
стои вече половин година в мвр то
хубуу поне че и источих водата че иначе ептен ,,,

Ma7e4k0
10-02-2010, 13:01
Понеже ми стана интересно,все пак какво става с колата на колегата?
Да си кажа и аз (тъй-като имам 2 коли задържани из районните на София) от повече от 6-7 години.
Едната -в четвърто ми я конфискуваха 1998 год ,с мотив,че е извършено престъпление с нея.До ден днешен ,нито от делото ,нито от колата няма вест. Наистина ,тогава бяха други времена,ноооо.. Колата беше фв корадо,и стоя на развигор ,докато не останаха само ламарините от него... отписах го още преди 10 години.
Другата кола ми я задържат 2005 год в осмо, пак по подозрение в извършване на престъпление.
От тогава до ден днешен( днес бях на дело в СРС-отложи се ОТНОВО) от колата нямам ни вест ни кост. Хубавото е ,че ,когато я задържаха, много подробно описаха в протокол ,от който имам копие ,състоянието на колата ,а именно ,че е била с три таза, че е със спукана задна броня,че и липсва запалката от таблото ,дори мериха с мирометър грайфера на гумите. Написаха ,че съм си взел колоните ,касетофона и акумулатора.
За нея имам все пак някаква надежда.Вече пет години не я пускат ,въпреки че пиша молби ,3 пъти прекратяват делото (по 195 ал1 т1 и 3 )връщат го за доразследване, пишат един и същ обв акт и делото не тръгва ,или като тръгне се прекратява отново. Е те тва ни е скапаната държава.
Колата е 164 -ка

Та мисълта ми е ,че не се ли направи нещо много бързо ,колкото повече колата кисне там ,толкова поече ти изтиват шансовете да си я вземеш обратно.
Аааа да,2000 година ми крадат един нисан силвия скай.
Писнах отново в четвърто, но на 10 ден с тогавашната ми приятелка го намираме скрит м/у два блока в лозенец. Викам куките да го свалят от издирване и хоп ... чудо... 5 месеца ми задържат колата с мотивите ,че трабвало да се вземат следи от колата?!?!? те ти оправия

Поне си си свалил колоните а на мен инструментите и обувките са ми в нея даже и вчера ходихме и ги мързеше копелетата и не ги дадоха....

fred
10-02-2010, 16:43
E мислите ли че, това е случайно?
Точно затова някои са готови да плащат откуп за кола, която е открадната.Преди година някъде се прокрадна една промяна в закона /по времето на СерГей и компания/, но бързо отпадна в пленарна зала.Сега може би ще има надежда, да се смени това от новия парламент или пък някой накрая осъди България в Европейския съд и това доведе до промяна в тоя загубен закон, явно изнясащ на автомафията, пърдон селските бандюги, които у нас са наречени мафия.То и в Италия пак не че са графове де, ама нашите са ептен бостанджии

Ma7e4k0
12-02-2010, 15:37
Наща държава много ме кефи, телефоните вършат работа, в понеделник казаха да хода да си я взема...

:dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:: dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::d ance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::da nce::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dan ce::dance::dance::dance::dance::dance::dance::danc e::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance ::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance: :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:: dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::d ance::dance::dance::dance::dance:

tokata_pz_flex
12-02-2010, 15:43
Браво :)

Stoyan Georgiev
12-02-2010, 17:02
каквото не става по закон и връзки, става с повече връзки ;) грозно, но факт

DJ Vladic
14-02-2010, 01:37

Вечна контра!!! Тръгнах да ви лъжа всички

fred
16-02-2010, 18:25
Е накрая взели я?

Ma7e4k0
16-02-2010, 20:10
Е накрая взели я?

Да е пред нас е...куката толко го мързеше че направо му бръкнах в г*за ебаси....
Междудругото на паркинга имаше яко италианки - Мазерати битурбо от старите, Джулиета, 33-ка и тн ... :big_bow_down:

fred
16-02-2010, 20:55
Е това е добре