Log in

View Full Version : Чистете си колите!

mim
08-02-2010, 11:45
Колеги, чистете си снега от колите, не искам някой да ми смачка ламарините, само защото има пряспа на огледалата и никаква видимост през прозорците, а е решил да прави зигзаг по лентите или да излиза от улица без предимство
5 спестени минути сутрин няма да са ви много от полза ако трябва да чакате 3 часа кат после

и това е масово! всяка 3-5 кола на пътя
"побелях" докато стигна до офиса

п.п. и си включвайте фаровете, че си е е*ло м*та в тая киша

tokata_pz_flex
08-02-2010, 11:50
Напълно подкрепям ! Писна ми от коли с ' шапки ' .

Jivko7777
08-02-2010, 11:54
Алсолютно и не само да си почистват предното и едното странично стъкло, а да си почистят и светлините!!!
Не в последния момент да разбирам че тоя щял да завива или оня щял да спира!

soldier
08-02-2010, 12:47
Цялата кола трябва да се чисти това е моето мнение по въпроса.
Не като я засили и карам след него да ми хвърля сняг, да не говорим, че и на него му хвърля сняг на предното стъкло и може да се панира и да се нацепи някъде.

rusiq86
08-02-2010, 12:51
Абе колите ги чистим, ама дали някой ще почисти улиците, че веве нз дали данъци да си плащам, прекаляват мама им мръсна!

S_G_M
08-02-2010, 13:06
Това е най- добре да го каже майор Костов сутринта :director: по БТВ , така повече кора може и да го изпълнят ....

JORDI
08-02-2010, 13:17
Един път бързах и си очистих само част от предното стъкло! Ужас! Все едно караш ковчег/бог да ме прости/! И от тогава си я чистя перфектно!Много е важно това!:clap:

Pepo
08-02-2010, 13:22
Мдам...И запотените прозорци също :director:

pr_00f
08-02-2010, 13:30
Чудех се дали да го пиша, но след като има тема по въпроса.
Тази сутрин на последният светофар на цариградско в посока излизане от София ( аз влизах в града) , покрай мен мина 156 фейс нещо сиво май беше и мисля че успях да видя клубен стикер.
Мисля си че беше 156 защото ей богу трудно можеше да се каже дори каква е колата. Не можех да видя дали познавам шофьора.
АБСОЛЮТНО непочистена и за капак не си беше пуснал фаровете.

Позор.

splendor
08-02-2010, 14:06
Абе колите ги чистим, ама дали някой ще почисти улиците, че веве нз дали данъци да си плащам, прекаляват мама им мръсна!
Свиквай! Живееш в България.

Не знам за чистенето, но не ща да мисля за тези дето карат с летни джапанки за гуми в това време, а те не са малко:no_no_no::no_no_no::no_no_no:

v1play3r
08-02-2010, 14:19
Аз колега съм един от тях ,защото платих 140 лева годишен данък и пари за гуми йок .. А друг е въпроса колко са хората дето могат да карат .. било то с зимни или лети ..
п.с. + 67 лева годишна винетка

извинявам се за излизането от темата !

tokata_pz_flex
08-02-2010, 16:01
Нали знаеш , че ако стане беля , това не помага ( нямането на кинти ) ... Сега покарах из града , някакъв ад е , Алфата се държи по-добре от на приятел джип-а .

fred
08-02-2010, 16:23
Ами някои мигачи не дават....

pa4ito
08-02-2010, 16:24
Покрепям апела на mim - сутринта имаше един "талибанин", с едно фордче Ка, дето видях, че си беше направил едно "кръгче" отпред и едно на шоферската врата. Не видях дали има и на другата врата. Той сигурно си мислеше, че е в родната пустиня и кара танк... :censored:

kpmaster
08-02-2010, 16:51
то да беше само един 'талибанин' сутринта - повече от половината коли не бяха почистени... малко допълнително движение на никой няма да се отрази зле...:nuke:

morfius
08-02-2010, 16:53
Пусти мързел не прощава ... :censored:

Stoyan Georgiev
08-02-2010, 17:05
якото е да си чистиш колата 20-25 минути, да не успееш да я изкараш въпреки това, щото минаващите снегорини са направили 1 метър пряспа и за капак да настинеш

Бобби
08-02-2010, 17:55
Да се изчисти колата от снега...едно на ръка, но като гледам какви охлюви са плъзнали навън....та затова и задръствания...
няма да говоря, кой как тръгва и спира
аман и от дрифтшофери...изпокривиха уличните стълбове, мантинели и там каквото им падне:upsidedwnsmiley:

koolio
08-02-2010, 18:15
якото е да си чистиш колата 20-25 минути, да не успееш да я изкараш въпреки това, щото минаващите снегорини са направили 1 метър пряспа и за капак да настинеш
Затва по-добре с мИтро или трамвай ;).

sestrata_na_tonov
08-02-2010, 18:21
Затва по-добре с мИтро или трамвай ;).
е да ама който си го има:heavy_cry:
а по нашата улица и снегорин не мина днес.

ФЕРАРИСТ
08-02-2010, 18:46
Неска едно баварче седмаче изчистено и излъскано катери един байр, гумите въртят напред, то върви назад, не са за сняг тия задни ей.....

AlfaMan
08-02-2010, 19:18
Това с нечистенето на колите е голяма селения. Масово е и просто говори достатъчно красноречиво за индивида, който седи зад волана. Няма да споменавам, че никак даже не е рядка и гледка при която се вижда как се движи някаква безформена снежна маса, в която има само една дупка, като бойница, откъдето би трябвало водача да вижда. Абе голяма простотия, ама такъв ни манталитета (географското положение и бацилус булгарикус не прощават).
Лошото е, че сред тези хора попадат и публични личностти (подобно нещо видях на една снимка на която беше "главен герой" джипа на оня "всезнайко" Милен Цветков), които дават "прекрасен" пример на останалите.

rusiq86
08-02-2010, 19:22
3,5часа чистихме досега с 3 съседи паркинга до главната улица, м**а им мръсна, нищо не са изчистили.
Най-гадно е цел ден чистя, изляза за едно чайче и някой долен ляв педал да спре на мястото ми. Е господ да му е на помощ само да се случи....

AlfaMan
08-02-2010, 19:53
Колега не се ядосвай, защото и аз съм така. Днес сутринта ме нервираха рано рано и си изкарах нервите като разчистих моята кола и половината паркинг пред блока, но за жалост като се върнах привечер един комшия, който сутринта ме видя как чистя и се омете да не би и той нещо да се прекърши ако метне няколко лопати, се беше намърдал на мястото ми. Нали знаеш - "Бог забавя но не забравя" Така че пий едно и не се ядосвай за глупостти.

rusiq86
08-02-2010, 20:01
Немога аз така, вс ме боли да мятам лопати, и накрая некой съединител да се възползва, всеки да си знае мястото, като иска място, лопатата и с нас. Изринахме не само паркоместата, но и пътя за главна артерия.

zimin
08-02-2010, 22:42
и не спирайте под сгради,на мен ми се изсипа един улук пълен с лед върху багажника и го понамачка...На всичкото отгоре от каското не ми го признават и не искат да плащат.Трябвало да ходя по МВР-та да пускам разни глупости,че и пари да давам...
ВНИМАВАЙТЕ КЪДЕ ПАРКИРАТЕ !!! :)

Smeshnika
09-02-2010, 00:41
Нищо не ни пречи да ударим една здрава метла (кой каквото намери) и да сме си спокойни по време на каране.
Оти много голям к*р при паркиране.
Днеска един "драйвър" не беше изчистил ни странични,ни задни стъкла и много му се смях,на паркирането.
Накрая взе че дръпна ръчната,за да излезе и да поразчити кочината. :flamingdevil:

PIF
09-02-2010, 20:09
Няма значение дали караш колата си или не-винаги трябва да бъде почистена.Личната не съм я палил от 10 дни , но няма нито една снежинка по нея въпреки , че седи пред блока.С бус-а ми по-гадно , защото тавана го чистя със стълба и го правя без да мрънкам , защото знам какво е да ти лепне летяща отломка 1 кв.м. на предното стъкло.Не ми се иска аз да съм причината за вероятен инцидент с колегата зад мен.

rusiq86
09-02-2010, 20:13
И аз така, винаги чистя колата, дори дане я карам.
Едина авер си я остави тка една седмица и после се наложи 5 човека да я чистим и да я тикаме докато я изкараме, и защо, защото го домързяло да я поизчисти и се втвърдил снега!

PIF
09-02-2010, 20:37
Като заговорихме и за улиците-да вметна още нещо.Днес сутринта отивам на монтаж в Сименово.Уж се води баровски квартал , ама по уличките 20-25 см. сняг.Боря се с преспите а пред мен една 156-2.4 едва си проправя път.Срещу нас снегорин-викам си " ей сега ще се оправи ситуацията , ама не.Водача на снегорина накара човечеца с Алфа-та да се забие в пряспата , защото "неможели да се разминат".Снегорина си замина без дори да погледне,какво се случва зад него.След 10 мин. дърпане човека се чудеше с какво и как да ме черпи.Казах му дано само това да му е проблема днес по Софийските улици:big_whoops: