View Full Version : Парфюм от БГ-сайтовете?
Колеги, гледам в Beauty Zone цените са до небесата, даже и в чужбина не са толкова скъпи...а от БГ сайтовете са със съмнително качество...и исках да ви попитам дали сте пазарували от тях и съответно доволни/недоволни ли сте останали. Конкретно се интересувам от 1 Million и Black XS. Има ли такова нещо - евтин парфюм в България, и да не е менте? :bg:
tokata_pz_flex
12-02-2010, 12:13
И евтините и скъпите са менте , нямам идея в България от къде може да се купи оригинален парфюм .
И менте да е, искам поне нещо близко до оригинала!! Кажете откъде?:-)
tokata_pz_flex
12-02-2010, 12:20
Моя съвет е да си поръчаш от ибей . Наистина те съветвам ... иначе отивай в мола и скачай в най-скъпия магазин .
Всичко е менте.:bad_evil:
Колеги, гледам в Beauty Zone цените са до небесата, даже и в чужбина не са толкова скъпи...а от БГ сайтовете са със съмнително качество...и исках да ви попитам дали сте пазарували от тях и съответно доволни/недоволни ли сте останали. Конкретно се интересувам от 1 Million и Black XS. Има ли такова нещо - евтин парфюм в България, и да не е менте? :bg:
поръчвам си често от сайтове, не само в бг. от тука съм доволен от http://parfumi-shop.com/ 1:1 са като тези които идват от сащ.. или и там са менте или тука са оригинали, сам прецени
А как разбра, че са "1:1"?
Или говориш за външни вид :?
А как разбра, че са "1:1"?
Или говориш за външни вид :?
външен вид, аромат... трайност... то какво друго да се гледа при един парфюм
външен вид, аромат... трайност... то какво друго да се гледа при един парфюм
По- баркода може да се разбере. ;-)
Не съм сигурен, баце..... под моя офис има склад за парфюми и по бар-кодовете излиза абсолютно същото, което излиза и в магазина, обаче в склада НАЙ-скъпия струва 16лв., а в магазина под 60лв. парфюми няма.... таааа и бар-кода е малко.... :?
tokata_pz_flex
12-02-2010, 14:02
Аз щото зареждам парфюми , за това ви казвам как стоят нещата с парфюмите в България . Всичко е от Турция ... независимо дали в скъпия магазин или в склада :)
Аз щото зареждам парфюми , за това ви казвам как стоят нещата с парфюмите в България . Всичко е от Турция ... независимо дали в скъпия магазин или в склада :)
Любопитно :) Не че не го очаквах, ама я сподели нещо повечко...Някаква допълнителна информация за марки и т.н.. И тия където ги продават циганите 3 броя за 20лв. същите ли са като тия от мола:devil:
http://megashop.bg/
http://bg.strawberrynet.com/main.aspx?region=BG
Тия сме ползвали... вторите обаче нещо изтарикатяха с курса лев-долар.
Разлика със закупено от магазинната мрежа у нас не намирам.
А тези дето уж били от Дубай , само метафора ли са?
tokata_pz_flex
12-02-2010, 15:30
Любопитно :) Не че не го очаквах, ама я сподели нещо повечко...Някаква допълнителна информация за марки и т.н.. И тия където ги продават циганите 3 броя за 20лв. същите ли са като тия от мола:devil:
Венци , тия циганските са още по-гадни . И те са турски , но са още по-разредени . Фалшифицират се всички марки , без изключение . Най-скъпото което аз съм зареждал е 20 лева за Gucci by Gucci . В Англия също е пълно с ментаци , там за читав парфюм трябва да се оръсиш стабилно - 40-50 лири и нагоре .
---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
А тези дето уж били от Дубай , само метафора ли са?
За парфюми от Дубай незнам ... но имайки предвид евтината работна ръка там , най-вероятно са адски ментета . Не си мислете , че след като Дубай е желана туристическа дестинация , всеки има кладенец за нефт в задния си двор . Истинските парфюми и тоалетни води са в Франция , Италия и хубавите магазини в Европа . Бившата ми приятелка ми донесе миналата година от Ню Йорк няколко парфюма за по 20-30 долара . По-гадни ментета от нашите бяха ...
Не всички парфюми идват от Турция, в Дубай се намира най-голямата безмитна зона в света и стоките от там са с гарантиран произход всички световни марки имат магазини там като се започне от производители на парфюми и се стигне до автомобилни гиганти. Отделен е въпроса обаче дали търговеца ги закупил от Дубай или Китай. Аз съм гледал контейнер от Дубай със стоки в това число и парфюмерия, описанието и придружаващите документи на марките отговаряха на изискванията в писмата на марки заявени в българската митница, но след плащането на всички дължими такси, цените стават сравнително високи. Парфюми който са на ниска цена са или ментета или контрабанда. Обаче да се твърди, че в България всичко е менте е несериозно.
P.S. Ако в Дубай труда се плаща евтино, то в България значи изобщо не ни плащат.
tokata_pz_flex
12-02-2010, 15:35
Може и да има оригинални парфюми в България , но ще са на неадекватно високи цени , което пак не е гаранция ,че това не е рекламен трик за продажба на ментета :)
Що пишете щуротии. Сигурно от магазина на Версаче в Дубай продава ментета или Сони не знаят за тяхната продукция там . Проблема е, че легалният внос им вдига цената, ако не се лъжа ставката беше 26%, отделно се плаща ДДС и ако разрешителното за внос го държи друга фирма става камила с рога. Парфюмите който са купени от безмитната зона в Дубай са си абсолютни оригинали. А въпроса за разликата между тоалетна вода и парфюм е съвсем отделен. Много от ароматите са само под форма на тоалетна вода и това съвсем не ги прави фалшиви или евтини.
tokata_pz_flex
12-02-2010, 15:55
Ами наистина ли вярваш , че истинската цена на една оригинална тоалетна вода или парфюм е 33 лева ? :) За контрабандата съм съгласен с теб . Истинските неща са скъпи навсякъде , независимо парфюми , дрехи , обувки или часовници :)
Ами наистина ли вярваш , че истинската цена на една оригинална тоалетна вода или парфюм е 33 лева ? :) За контрабандата съм съгласен с теб . Истинските неща са скъпи навсякъде , независимо парфюми , дрехи , обувки или часовници :)
Ти май не четеш какво пиша, за 33 лева можеш да си купиш тестер от някоя стара серия. Читаво парфюмче под 50 лева няма.
Голяма част от парфюмите в Бг са имитация на външния вид и аромата, но не са трайни изобщо!!! Това е истината и за оригинален парфюм отиваш на безмитен магазин. ;)
Пропускате факта, че от скоро някои етерични масла са забранени за употреба в парфюмерията и производителите са принудени да използват синтетични аромати, които са доста по-евтини.
Колеги 100% ли е сигурно, че тук парфюмите са оригинални и дълготраини? http://parfumi-shop.com/index.php Който е пазарувал от тук да си каже мнението. Мерси предварително! ;)
tokata_pz_flex
12-02-2010, 17:27
Ти май не четеш какво пиша, за 33 лева можеш да си купиш тестер от някоя стара серия. Читаво парфюмче под 50 лева няма.
Докато съм пишел мнението си , ти си пуснал твоето ... и моето отдолу седи неестествено ...
Един парфюм се познава най-вече по аромати си след 2 часа след като е пръскано. Има истински парфюми в бг и не се внасят от Турция. Например за една парфюмерия Блик, има ги и в Сф, и съм напълно сигорен. За мен вс тея ментаци по разни мазета, сайтове не стават. Има ги навсякъде ментета, едно към едно кутия, шише, бар код. дори миризма първият час!
Един истински парфюм струва от 50 лв на горе в зависимост от мл. Аз си пазарувам моите като ходя в САЩ, и парфюм под 25$ не съм виждал, освен по outlet-te, иначе йбея си е оферта, и са истински!
1) Blick верига ги има почти навсякъде
2) Русенски магазини но ги има само в Рс знам два
3) Ибея за онлайн магазини е за предпочитане
Идеята на темата е да споделяте откъде (кой магазин, кой сайт) парфюмите стават!! Дотук само няколко човека го направиха.... Казвайте откъде да пазарувам! :D
INTEGRALE
12-02-2010, 17:38
Колеги 100% ли е сигурно, че тук парфюмите са оригинални и дълготраини? http://parfumi-shop.com/index.php Който е пазарувал от тук да си каже мнението. Мерси предварително! ;)
Аз съм пазарувал от този сайт няколко пъти. Парфюмите /винаги съм си поръчвал тестери/ бяха абсолютно същите /опаковка, аромат, трайност/ като същите от гръцкия безмитен магазин /на Кулата/. Сега в Дутифрито колко са истински си нямам идея.
Аз пък никога съм няма проблеми с парфюмите си и почти винаги са купувани от бюти зона-та. Просто според случая избираш и колко да ти е наситен и силен парфюма.
П.П Дори имам няколко парфюма които са толкова силни че заличават миризмата на риба дориhttp://s16.rimg.info/86567154cfdf01d0bfea315ec5298c9c.gif
Ако един парфюм е хубав и качествен пре спокойно може да претъпи миризмата на риба в кола ...
ФЕРАРИСТ
13-02-2010, 02:21
ОСмелявам се да погледна темата, че ми се е втръснало от парфюми, жената поне два пъти месечно ми седи на врата за нещо от сорта, от БГ нищо не взимам, из ибея е пълно с оферти, досега не ми се е оплакала че нещо е калпаво, аз от парфюми така или иначе не отбирам много, стига ми лекичко на бензинче на понамирисвам от време на време........
...и исках да ви попитам дали сте пазарували от тях и съответно доволни/недоволни ли сте останали. Конкретно се интересувам от 1 Million и Black XS. Има ли такова нещо - евтин парфюм в България, и да не е менте? :bg:
http://megashop.bg/cshop
Парфюмите гарантирано не са менте. Освен това, ако поръчаш до обяд, следобед е при тебе :prescription:
Отивай в мотела на Ихтиман има парфюми на добри цени и не са никак лоши.Не знам какви са, ама са същите като навсякъде другаде, само по евтини. А най добре ако си намериш търговец с истински тестери, има такива.
Може в село Промахон, има огромни халета където има евтини стоки и често правят намаления с отлично качество.
Mind_Control
15-02-2010, 17:21
Чета, чета и ви се чудя момчета, как така сте убедени, че в йбей всичко било оригинално :D Разбираш ли във фирмения магазин на Clinique на Витошка, били менте парфюмите, а видиш ли в йбей всичко е от оригинално нагоре.. И в България има някаква световна конспирация да не се допускат оригинални парфюми :D
Не са получавали от и-бей китайски 16 ГБ флашки, дето се оказва, че съхраняват реално 2 ГБ - останалите 14 ГБ имат само адресация :rotfl:
Един колега го изпързаляха с такива... паднахме си от смях като разбрахме как всъщност са го изработили - префлашват чипа за адресиране и хопала ... флашка за 2 долара се продава за 25 - и клиента е доволен от "далаверата" :coolio:
Оправихме ги де... после 2 месеца подаряваше за щяло и нещяло флашки :)
А парите му ги върнаха китайците ... много учудени бяха горките, че толкова бързо сме ги разкрили.
Чета, чета и ви се чудя момчета, как така сте убедени, че в йбей всичко било оригинално :D Разбираш ли във фирмения магазин на Clinique на Витошка, били менте парфюмите, а видиш ли в йбей всичко е от оригинално нагоре.. И в България има някаква световна конспирация да не се допускат оригинални парфюми :D
И аз това се чудех че хвалят толкова и-бей....аз оттам тоалетна хартия не смея да си поръчам, какво остава за нещо по-скъпо....засега съм се насочил към Megashop!
ФЕРАРИСТ
15-02-2010, 20:34
Някъде някой да е видял да съм казал че всичко в ибея е оригин, и няма ментета - има.....но има и начини да разбереш какво взимаш, и кой ти го продава......да не рече някой че се фаля, но имам 406 покупки от иБея, от който 9 коли, който видях само на снимка, и мога да заявя че проблеми с ментета не съм имал.....имал съм проблем с това че не съм гледал точно описанието и е имало разминаване между очакването ми и това което е дошло, но това е по мое недоглеждане, а не по вина на продавача.....човек просто трябва да си отваря очите.....
Всичко си го пише в обявите в ebay, имам доста закупени стоки от там, и за стойност от 1000$ и винаги съм оставал доволен. Парфюмите които съм закупил от различни продавачи са над 20 и винаги са били на ниво. Маниак съм на парфюмчета, и постоянно си купувам като патувам зад граница, никога от тук, и винаги съм бил доволен.
За карите памет спечелих на търг за 5лв с доставката карта памет 2гб + usb четец + преходник. Тук в магазин ми искаха най-добрата оферта от 25лв за същите. Днес спечелих търг за стока, която струва в бг 140 лв, спечелих я за 55лв.
С тези онлайн магазини внимавайте колеги, да не си дадете парите така само!
...С тези онлайн магазини внимавайте колеги, да не си дадете парите така само!
Досега с български онлайн магазин не съм имал проблем, а имам доста голям опит с тях - над 5 години вече. Просто човек трябва да се поинтересува и веднага му става ясно всичко. Ама то е така не само с онлайн шоповете, а с всичко.
Mind_Control
16-02-2010, 10:37
Всичко си го пише в обявите в ebay, имам доста закупени стоки от там, и за стойност от 1000$ и винаги съм оставал доволен. Парфюмите които съм закупил от различни продавачи са над 20 и винаги са били на ниво. Маниак съм на парфюмчета, и постоянно си купувам като патувам зад граница, никога от тук, и винаги съм бил доволен.
За карите памет спечелих на търг за 5лв с доставката карта памет 2гб + usb четец + преходник. Тук в магазин ми искаха най-добрата оферта от 25лв за същите. Днес спечелих търг за стока, която струва в бг 140 лв, спечелих я за 55лв.
С тези онлайн магазини внимавайте колеги, да не си дадете парите така само!
Щом никога не си купувал от бг, на каква база правиш сравнението? Освен това да си доволен от съотношението цена/ качество е едно, а да си купиш оригинален парфюм е друго.
В йбей найстина е доста сигурно да правиш покупки за доста от нещата, но специално за парфюмите ако попаднеш на менте, единствения ти вариант е да се оплачеш на арменския поп.
ФЕРАРИСТ
16-02-2010, 11:38
В йбей найстина е доста сигурно да правиш покупки за доста от нещата, но специално за парфюмите ако попаднеш на менте, единствения ти вариант е да се оплачеш на арменския поп.
Това е така, но като видиш че от един селър са взели 10-20к купувача, и са оставили позитивни отзиви, а негативите ако ги има се отнасят до пощенските услуги и непристигнали стоки, нямаш особенна причина да си притеснен.....плюс това мога да прозвуча непатриотично, но предпочитам да спонсорирам западния търговец, който въпреки че ми праща нещо от майна си райна, ми го дава по ефтино от нашенеца, дето си бичи минимум 100% надценка......падам си фен на родното, ама чак толкова фанатично голям фенне съм......
Купувал съм веднъж едно менте за 40 кинта, ебаси ментака. От инлайн магазинче, не помня името, бг магазинче. За ebay има толкова много начини да си получих парите, ако стоката не е както е описана, гаранция. Правя сравнението на база много приятели, мислейки о да те в тея магазинчета за по 40 лв са страшни парфюмчета, дето само краката мога да си пръскам с тях.
Просто има много парфумерии в бг, от които можеш да си купих хубав, марков марфюм, и неса ментаци. Всеки по-голям магаизн не би рискувал с такива неща.
Но тое гаражни парфюмерии, мазета, и разни магазинчета, ми не мерси. На морето гледам беше модерно да се продават парфюми по 15-20лв, едно към едно с оригинала. Чужденците мн се вържат, докато не го закупят. Понякога миризмата е мн близка до оригиналната, и остава трайна, да ама не е същото ухание. Др път са го докарали но след час нема никой!
Не бих си купил парфюм от онлайн магазин в бг, държа на тези неща и знам какво се продава. Оригинално парфюмче мн лесно се познава само като се види, стига да си виждал оригинала, въпреки плагиатството си има отличителни белязи. От ebay ако ти метнат менте, в което се съмнявам, мн лесно ще си получиш парите обратно, ако си наясно със системата им!
Stoyan Georgiev
16-02-2010, 15:05
парфюми само от летища, много много рядко не са оригинални
ПП: пачито, от аватара ти ме побиват тръпки, човек... доста е плашещ :(
.....плюс това мога да прозвуча непатриотично, но предпочитам да спонсорирам западния търговец, който въпреки че ми праща нещо от майна си райна, ми го дава по ефтино от нашенеца, дето си бичи минимум 100% надценка......
Спонсорирането е личен избор, но относно 100-те % надценка, въобще не е вярно, когато става дума за по-големите онлайн магазини у нас. Това са родни митове и легенди, също колкото здравината на ФВ(нищо лично, това беше първата асоциация, която ми хрумна). Вярвай ми, имам много близко наблюдение по въпроса.
...Не бих си купил парфюм от онлайн магазин в бг, държа на тези неща и знам какво се продава. Оригинално парфюмче мн лесно се познава само като се види...
Колега, сигурно имаш онлайн магазин или знаеш от къде зарежда някой твой приятел с такъв. Би ли ни осветлил и нас какво точно се продава на БГ пазара?
А това че един парфюм се познава на външен вид дали е истински или не... Позволи ми да не се съглася с тебе. Най-малкото, трябва да се тества. Да не говорим, че истинският парфюм ухае по различен начин, на раличните хора...
Ако искаш можем дълго да си говорим по въпроса ;)
В България също има процедури за връщане на стоките. Признавам, че са малко тромави и понякога не са това, което очаква човек.
...ПП: пачито, от аватара ти ме побиват тръпки, човек... доста е плашещ :(
Хехехе, това е моя снимка от преди няколко години, само че обработена с "Face Transformer" инструмента в стил "Manga", от този сайт: http://faceofthefuture.org.uk/ :rotfl:
P.S. Ако не сработва горния линк, ето един по-пряк - http://morph.cs.st-andrews.ac.uk//Transformer/
Купувайте откъдето решите, за скромния си опит знам:
1) от бг онлайн магазин не си купувам парфюмчета, само ментаци има за мен, от 3 различни магазина, на които нито знам имената, нито ме интересува много е проверено това
2) да като се сложат ментак и оригинал, ще се различи дали по кутията или по опаковката или шишенцето/помпата, но да има разлики, които ако си запзнат с оригинал ще намериш
3) аз магазин онлайн съм казал кой става, ebay
4) през последните 4 години са ми минали през рацете над 100 парфюма от различни места (за лична употреба и подараци)
5) От България бих си купил само от магазин, като предварително съм купувал от тях. Но сиго почти няма голяма верига магазини, която би рискувала с ментаци
6) трайността на парфюмите е различна при различните типове кожа, но това зависи и от самият парфюм като марка, есенция, аромат, трайност. Но да мирише по различен начин ми това лично никога не съм го вярвал. вярно се смесва с естествените ензими на кожата, но неможе да повлияе до такава степен на аромата, че да го видоизмени, чел съм доста литература по този въпрос. Твърдения просто, без физическо доказателство.
За 100% надценка не е вярно, понякога е дори повече да така си е!Лично съм купувал парфюми от някой sell в америка лично, и като цената е падала до 10$ за парфюм от порядака на марки като: Ralph Lauren Silver, Maxmara, BLG notte и други...
Всеки сам избира за какво да дава парите си, аз не обичам да подарявам пари ей така, ценя ги, досега не съм попадал на онлайн магазин за козметика, където да са хубави, оригинални нещата (ако бях щях да си купувам и да го препоръчам). Ако искам само да се хваля пред познати и роднини виж какъв парфюм си купих, а той да е от някой бардак за 20лв, еми нема смисъл за мен.
Купувайте откъдето решите, за скромния си опит знам: 1) от бг онлайн магазин не си купувам парфюмчета, само ментаци има за мен, от 3 различни магазина, на които нито знам имената, нито ме интересува много е проверено това
аз пък, от "скромния" си 5-6 годишен опит с онлайн магазините, мога да ти изброя поне 3 български, които не продават ментета. Както казах, човек като се поинтересува малко и намира всичко, което търси. Съгласен съм, че има много фалш и лъжа в България, но все пак не трябва с лека ръка да се зачеркват усилията на хора, които се опитват да докажат, че и тука има нещо свястно.
2) да като се сложат ментак и оригинал, ще се различи дали по кутията или по опаковката или шишенцето/помпата, но да има разлики, които ако си запзнат с оригинал ще намериш
не е така, виждал съм ментета със супер опаковка... В същото време тестерите са в "невзрачна" опаковка.
3) аз магазин онлайн съм казал кой става, ebay
съгласен съм, че е добър, но чак пък да го издигаме в култ...
4) през последните 4 години са ми минали през рацете над 100 парфюма от различни места (за лична употреба и подараци)
в онлайн магазина, върху който имам преки наблюдения, на ден минават по 60-80, а в пиковите дни и по 150-200 парфюма... При положение, че все още е така, май не продават ментета...
5) От България бих си купил само от магазин, като предварително съм купувал от тях. Но сиго почти няма голяма верига магазини, която би рискувала с ментаци
май си противоречиш - хем тука всичко е ментаци, хем пък не смеят да рискуват с такива. Би ли уточнил позицията си? Защото така излиза, че все пак има не само ментета в България, а останах с впечатление, че точно това твърдиш...
6) трайността на парфюмите е различна при различните типове кожа, но това зависи и от самият парфюм като марка, есенция, аромат, трайност. Но да мирише по различен начин ми това лично никога не съм го вярвал. вярно се смесва с естествените ензими на кожата, но неможе да повлияе до такава степен на аромата, че да го видоизмени, чел съм доста литература по този въпрос. Твърдения просто, без физическо доказателство.
Ами точно там е работата, че повечето специалисти твърдят, че ароматът трябва да е различен при различните хора. И това е най-простият начин(но не 100% сигурен) да познаеш дали една течност е оригинален парфюм или не. Можеш да попиташ всеки продавач в парфюмерия. Но ако искаш ароматът да бъде еднакъв и вярваш, че така е правилно, няма нужда да слушаш никого - както сам казваш по 15-20 лева се намира всичко ;)
За 100% надценка не е вярно, понякога е дори повече да така си е!
Лично съм купувал парфюми от някой sell в америка лично, и като цената е падала до 10$ за парфюм от порядака на марки като: Ralph Lauren Silver, Maxmara, BLG notte и други...
Не знам каква е цената на парфюмите в Америка, никога не съм ходил там, но преди 2-3 месеца в един американски сайт, предлагаха чисто нов ФВ Пасат 6, 2.0 дизел за $22000. Сети се сам, дали можеш да го намериш за толкова в Европа например...
А за надценката... хайде направи си собствен онлайн магазин първо и тогава ще говорим.
Всеки сам избира за какво да дава парите си, аз не обичам да подарявам пари ей така, ценя ги, досега не съм попадал на онлайн магазин за козметика, където да са хубави, оригинални нещата (ако бях щях да си купувам и да го препоръчам). Ако искам само да се хваля пред познати и роднини виж какъв парфюм си купих, а той да е от някой бардак за 20лв, еми нема смисъл за мен.
Така е, аз затова и не се хваля, а само пиша моето мнение, от преките ми впечатления и опит, които имам. Но докато ти си само от едната страна, аз имам наблюдения и от двете.
:cheers:
Позицията ми е от онлайн бг магазини не купувам, от верига магазини утвърдени (не онлайн)в бг, от които съм купувал, бих купил пак ако трябва...виж заглавието на темата!!! Загледай се в разликата. Казваш три онлайн магазина, които лично си проверил, моляте изброй ги!
В америка един хубав парфюм на шанел или армани може да достигне до 70-80$ голяма разфасовка, от например Macy's, това си е верига магазини, като цените започват от 30 в такива парфюмерии. И можеш да закупиш мн от парфюмите на sell на 10$ например, което аз лично съм правил също.
За изменението на аромата съм убеден, неможе да се измени чак толкова, на различната кожа може да траее е различна продължителност, но да се измени...продавачите да си приказват каквото искат. Лично съм познавал няколко продавача в парфюмерии Blick, има ги и в цяла Бг доколкото знам, и да ти кажа като знам какви са били, 95% от продавачите си нямат и понятие от това що е ензим, взаимодействие, какви нотки са вложени в парфюма, кои прееобладават.
За пример Лакост са страхотни аромати, леко сладникави, и доста нетраини. Докато наприемр един давидоф да вземеш, няма отмирисване това нещо, тежък аромат, вечерен.
Мога да давам мн примери. Просто имам лош опит с бг онлайн магазини, но найстина кажи от кои си пазарувал!
Повечето тестери са дори без капачка, за тях е нормално дори да са по-силни, а опаковката ако има такава в някой случай няма нищо общо. Но найстина ако сравниш менте с оригинал все някъде ще откриеш разлика, правят ги добре, но ако имаш нагледен пример пред себе си ще се открие разликата!
Ebay е онлайн сайт за пазаруване!
Само една забележка - ebay не е един онлайн магазин, това си е пазар.
Може и български търговец да продава там ;)
Mind_Control
17-02-2010, 10:50
И можеш да закупиш мн от парфюмите на sell на 10$ например, което аз лично съм правил също.
И какво викаш значи? Само в България слагали над 100% надценка :D или викаш- бай хуй зад океана ги продава на загуба тия парфюми на бедните българи.. За да ти го продаде за 10$ на разпродажба (не на sell) то значи или това му е доставната цена или го е взел за 7-8 $ и щом ако не е на разпродажба ти го продава за 20-30$- сметни и ми кажи ти, колко % печалба си е сложил.
Позицията ми е от онлайн бг магазини не купувам, от верига магазини утвърдени (не онлайн)в бг, от които съм купувал, бих купил пак ако трябва...виж заглавието на темата!!! Загледай се в разликата. Казваш три онлайн магазина, които лично си проверил, моляте изброй ги!
В америка един хубав парфюм на шанел или армани може да достигне до 70-80$ голяма разфасовка, от например Macy's, това си е верига магазини, като цените започват от 30 в такива парфюмерии. И можеш да закупиш мн от парфюмите на sell на 10$ например, което аз лично съм правил също.
За изменението на аромата съм убеден, неможе да се измени чак толкова, на различната кожа може да траее е различна продължителност, но да се измени...продавачите да си приказват каквото искат. Лично съм познавал няколко продавача в парфюмерии Blick, има ги и в цяла Бг доколкото знам, и да ти кажа като знам какви са били, 95% от продавачите си нямат и понятие от това що е ензим, взаимодействие, какви нотки са вложени в парфюма, кои прееобладават.
За пример Лакост са страхотни аромати, леко сладникави, и доста нетраини. Докато наприемр един давидоф да вземеш, няма отмирисване това нещо, тежък аромат, вечерен.
Мога да давам мн примери. Просто имам лош опит с бг онлайн магазини, но найстина кажи от кои си пазарувал!
Повечето тестери са дори без капачка, за тях е нормално дори да са по-силни, а опаковката ако има такава в някой случай няма нищо общо. Но найстина ако сравниш менте с оригинал все някъде ще откриеш разлика, правят ги добре, но ако имаш нагледен пример пред себе си ще се открие разликата!
Ebay е онлайн сайт за пазаруване!
Извинявай, моя е грешката - останах с впечатление, че говорим за онлайн само... съжалявам. А и заглавието на темата е точно за това - доколко е удачно да се пазарува от сайтове за парфюми в БГ.
Не знам доколко е добра идея да поствам линковете, за да не стане реклама, но аз ще го направя, а модераторите ако решат, могат да ги махнат...
http://megashop.bg/cshop
http://parfum-bg.com
http://get.bg
Това са 3 от БГ онлайн шоповете, които не продават ментета. Като цяло напоследък повечето сайтове се опитват да продават предимно истински парфюми, защото нишата се запълни много бързо, има достатъчно голям избор и ако някой те измами, ти го зарязваш и отиваш при друг. Има и ментета, мога да дам примери и за това, но не мисля, че трябва.
Благодаря ти за инфото как е в Америка, за мен това е ценна информация.
Аз не казвам, че аромата на парфюма се изменя коренно при различните хора, а че има разлика и тя е осезаема. Много хора не знаят този факт и в един момент като харесат един парфюм на даден човек и после го тестват върху себе си в магазина и се мръщят - "ама той не миришеше така... вие продавате ментета..."
Всеки човек си има право на мнение, ти имаш лош опит с оналай пазаруването, аз имам друго менение. Идеята е да обменим опит и да стигнем до някакво решение на въпроса. Наистина, понякога е трудно в БГ да определиш кое е истинско и кое фалшиво, но като се загледаш, потърсиш и сравниш, веднага се набиват на очи някои детайли, по които може човек да се ориентира - все пак не сме кой знае колко голяма държава и нещата се виждат лесно и който "слуша" - "чува". Най-малкото търговията е като джунгла и там ако сбъркаш и подкопаеш доверието в себе си, много трудно, да не кажа невъзможно, е да го върнеш обратно. Но затова сме демокрация, за да може човек да има различно мнение, а не да му насаждат наготово. Все пак поогледай се в онлайн пространството и ще видиш, че има сайтове, респективно хора зад тях, които се опитват да премахнат негативната оценка и разбирането, че всичко което се прави в България е с отвратително качество и само ще се набуташ. Много е трудно, защото хората по инерция карат на спомени, че "всеки се опитва да ги измами". И са си прави, тъй като досега повечето "търговци" това са правили, а и продължават да се опитват да правят. Но не всички са такива и не трябва да се слага всичко под общ знаменател.
Навремето този сайт беше Ок
Конкорд (http://www.parfum.bg/e-shop/home.php)
Имат и магазини в София.
Спомням си,че не продваха определени марки (като Шанел например),защото фирмите имат изисквания за вида на магазините,в които се продават продуктите им.Колко да са "лъскави",къде да се намират и т.н .
Знаейки за тези изисквания ,всички квартални магазинчета ,дупки,гаражи и прочие тестер търговийки -директно са ми в игнор листа.
Не отговаряш ли на изискванията,не продаваш оригинални стоки.Това важи не само за парфюмите впрочем :)
Още нещо.Все пак сме в Бг.Дори официалните представители държат % стока менте помежду истинската...:whip:
п.п.
За да бъда коректна,ще кажа,че парфюми от Бг не си купувам.
Харесвам само една марка парфюми ,не бих си купила от тук.Не съм сигурна,че ще бъдат истински.За сметка на това пък,със сигурност ще е два пъти по-скъпо:asthanos:
точно от мегашоп и гет са ми попадали ментета
(поръчва си ги колегата до мен)
гет поне си го взеха обратно, беше твърде различно от оригинала, и слабо
От Гет БГ съм купувал парфюм и беше Ментакис. :chair:
Съмнявам се дълбоко в това, че са били ментета. За мегашоп-а съм сигурен 100%, за гет-а мога да кажа, че съм сигурен около 80%, зашото знам много добре откъде си доставят стоката в момента... Но всеки може да казва, че "бялото" е "черно". Аз също мислех навремето, че по-яко от Голф 4 няма, но започнах да се интересувам и да чета насам-натам и както се казва "попаднах на хора и станах човек" :)
www.bid.bg аз само от тук съм поръчвал до сега и сравнявам със закупен отвънка от двата които поръчах едния беше едно към едно другия беше менте.
Сайтовете които си посочил продват с 50% отгоре над този :) извинявай ама риска да си поръчаш парфюм от сайт е голем и аз се ръководя от това да си поръчам менте а ако дойде хубав дойде.. както казах на 1 случих и съм си доволен за мое очудване.. трайност.. след изпиране на дрехата още трае :) какво искаш повече НО не повече от 30 лв с доставката :)
линка който си дал отваря точно гет-а и няма как да се различават цените с 3-ия сайт, който съм посочил.
В крайна сметка всеки си има глава на раменете да разсъждава и да решава сам за себе си, кое е криво и кое право. Далеч съм от мисълта да убеждавам някой, че "моята вяра е най-права". Както казах демокрация е - всеки си има право на собствено мнение. Доколко е вярно това мнение - това вече е друга бира. Аз например, когато не знам нещо, обикновено първо се запознавам подробно с фактите около него и/или питам някой специалист.
Ето колегата rusiq86 - удоволствие е да се говори с него на тази тема, защото той доказва твърденията си с факти, а не хвърля в пространството голи твърдения.
:cheers:
започваш да звучиш като агент на някой от горепосочените сайтове
не мятам случайни твърдения, а голия факт: колегата, който стои на 1 ръка разстояние от мен, си поръча парфюм от гет, който беше абсолютно менте, за негово щастие не отказаха да му върнат парите, след като им направи рекламация
бях свидетел на всичко случващо се
Колега "майнд контрол", по-късно като се прибера ще снимам касовата бележка сам да се обедиш за цените, сега не съм в нас. Хората там искат месец-два след идването на нова стока да тя да бъде продадена на вс цена. Както знаеш дори парфюмите си имат годност. Ще снимам бележката и ще я постна да :) и не я продават само на мен, а на всеки, който има желание да си купи от магазина.
Закупих един комплект от такава "разпродажба" на DKNY Gold парфюмче+лосион за тяло за 20$. тук струваше в магазин близо 200. Нема кво да обсъждам за цените там, щото мога да те зарина от примери: закупих преди две години нов модел на адидас окапи за 20$, тук в магазина на адидас имаше предният модел, този не го бяха чували още и цената бе 170лв. едно дизелче маратонки за 12$, примери с доказателство касова бележка по-късно, странен тип съм и ги пазя ей така!!!
...точно от мегашоп и гет са ми попадали ментета...
До тук ми стана ясно, че и в двата сайта има ментета...
...си поръча парфюм от гет, който беше абсолютно менте...
... сега вече разбирам, че само единия е "лош".
Не съм агент, иначе щях да си направя официална реклама, с банери и всички салтанати :)
Но знам, че и двата сайта си вземат нещата от доставчици, които нямат нищо общо с ментетата...
Колега Mind_Control (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/member.php?u=942), специално за теб:
fragrance - аромат, козметика, парфюмче...някои от парфюмите които закупих са:
- Maxmara 70ml parfume
- Bvlgari notte 100ml
- Bvlgari notte 70 parfume
- Davidoff Cool Water 50ml
- Escada Sentiment 40ml
- Escada Summer Heat 50ml
- Calvin Klein IN2U for him 100ml edt + body wash + aftershave
- Calvin Klein IN2U for her 100ml
- Ralph Lauren Silver
- YSL - young, sexy, lovely
- DKNY Gold 50ml parfume + body lotion
Имам още доста касови бележки, и това са само няколко от парфюмите за които се сещам сега. Та колега ето как седят нещата там, сега думата ми струва нещо с доказателствата :busted_cop: !!!!
Колеги, проблема ми е решен - майката на приятелката ми поръча от нейн човек парфюмче - Azzaro Chrome 100мл тестерче - 48лв!! Пробвах го вече и е перфектен! :-D
Колеги, проблема ми е решен - майката на приятелката ми поръча от нейн човек парфюмче - Azzaro Chrome 100мл тестерче - 48лв!! Пробвах го вече и е перфектен! :-D
С него съм от почти 4 години - това е парфюмът!!
Mind_Control
18-02-2010, 11:46
Колега Mind_Control (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/member.php?u=942), специално за теб:
fragrance - аромат, козметика, парфюмче...някои от парфюмите които закупих са:
- Maxmara 70ml parfume
- Bvlgari notte 100ml
- Bvlgari notte 70 parfume
- Davidoff Cool Water 50ml
- Escada Sentiment 40ml
- Escada Summer Heat 50ml
- Calvin Klein IN2U for him 100ml edt + body wash + aftershave
- Calvin Klein IN2U for her 100ml
- Ralph Lauren Silver
- YSL - young, sexy, lovely
- DKNY Gold 50ml parfume + body lotion
Имам още доста касови бележки, и това са само няколко от парфюмите за които се сещам сега. Та колега ето как седят нещата там, сега думата ми струва нещо с доказателствата :busted_cop: !!!!
Не си ме разбрал правилно. Исках да кажа, не че не си ги купил за толкова, а че навсякъде надуват цените яко. Защото никой няма да го продаде под себестойност.
svetozar_sosi
18-02-2010, 11:56
Колеги споделете за parfuim-bg...как е положението там? аз досега съм си купувал от Pretty Shop и съм доволен
Нз за реалнато себестойност на парфюма, но като гледма касовите бележки, леле мн надуват цените в бг, ненормалници. Ей затова като ходя след няколко месеца в САЩ ще си взема 20 парфюма да имам, че съм любител и обичам да се пръскам :) последният път си купих само за мен 10 парфюма, но за година свършиха :( си взема повече да има за подараци за приятели едно друго, поне знам че, че са истински на адските цени
... леле мн надуват цените в бг, ненормалници. Ей затова като ходя след няколко месеца в САЩ ще си взема 20 парфюма да имам, че съм любител и обичам да се пръскам...
Не надуват тука цените, а в Щатите са намалени изкуствено. И не само на порафюмите, а на много неща - колага си взе от там за малко пари камера, лаптоп и още чудеса... :(
Еми честно не вярвам да ги мсъкват ей така там, моят лаптоп е от там, взех го за 450$ тук цената му бе 1300лв. Просто в бг найстина спекулират със всичко!
Еми честно не вярвам да ги мсъкват ей така там, моят лаптоп е от там, взех го за 450$ тук цената му бе 1300лв. Просто в бг найстина спекулират със всичко!
Америка е доста голяма. А мериканеца е платежоспособен. За да го накараш да купува, трябва да го съблазниш. Затова и компаниите намаляват цените с идея по-голям оборот. По коледа и нова година бях в Германия. Там цените на техниката също са доста по-високи отколкото в Америка. Доколкото чувам от познати и в Лондон е така. Значи излиза, че само за "бедните" американци са ниски цените. Вземи например бензина и колко го дотира американското правителство, за да бъде токова евтин. ;)
В щатите всичко е по-евтино:)
Дадена стока ,ако в Европа струва 5 еуро,същата в щатите струва 5 долара...
Огромен пазар са и е нормално компаниите да имат специална ценова политика за тях.
Произвеждат се модели ексклузивно за тях,отговарящи на техните изисквания и стандарти и т.н :)
п.п.
в България,че има спекула е съвсем отделна тема:)