View Full Version : Alfa 166 2.0/V6 205hp
Здравейте,
Пиша ви,защото едни познати ми предлагат една Alfa 166 2.0turbo 205коня с газов инжекцион.Интересувам се,дали някой от вас има подобна и дали можете да ми кажете кой са им слабите места...и изобщо дали им е читав двигателя..какъв им е разхода горе-долу.Никога до сега не съм имал такъв автомобил и ще се радвам ако ми дадете някакви насоки.
Благодаря ви предварително
TB двигател с газова .... :laser: зле говори за собственика. Градски разход на БЕНЗИН 15-17. Има колеги с такъв двигател във форума, нека ти споделя по-интимни мисли.
alfonso1
18-02-2010, 10:54
Колега ,здрасти. Аз имам такава и трябва да ти кажа , че в града в най-голямото здръстване през лятото например , с включен климатик и т.н. , ми е давала 15 на 100 .. Извън града пада значително , като мога да ти дам конкретен пример . Последно бях ходил до Пловдив и съм я държал само с 200-230 .. с голям риск да ме спрат куките , но извадих късмет , та разхода през цялото време ми беше 9.5 !! Истината е , че не става много за града ако си финансово притеснен. В нормален градски режим без големи задръствания ми гори 10 литра. Така поне показва. От познати знам , че този мотор понася газ и даже с нитро може да го оборудваш , но аз си мисля , че не трябва да се съсипва тази кола. Ако имаш вариант да караш друга по-обикновена , направи го! Това е от мен . Успех
Колега ,здрасти. Аз имам такава и трябва да ти кажа , че в града в най-голямото здръстване през лятото например , с включен климатик и т.н. , ми е давала 15 на 100 .. Извън града пада значително , като мога да ти дам конкретен пример . Последно бях ходил до Пловдив и съм я държал само с 200-230 .. с голям риск да ме спрат куките , но извадих късмет , та разхода през цялото време ми беше 9.5 !! Истината е , че не става много за града ако си финансово притеснен. В нормален градски режим без големи задръствания ми гори 10 литра. Така поне показва. От познати знам , че този мотор понася газ и даже с нитро може да го оборудваш , но аз си мисля , че не трябва да се съсипва тази кола. Ако имаш вариант да караш друга по-обикновена , направи го! Това е от мен . Успех
Леле то това по-икономично от дизела ще да е :busted_cop:. Колега не вярвай на компа какво показва
alfonso1
18-02-2010, 11:07
Не му вярвам!! аз наливам догоре гориво и засичам. Винаги лъжат комповете
Това е един доста добър разход... Моята при каране между 170 и 180 ми дава разход 11-12....
Това е един доста добър разход... Моята при каране между 170 и 180 ми дава разход 11-12....
Да и моята е така, явно тука си казва думата кутията. ТВ не беше ли с 6ск.
alfonso1
21-02-2010, 20:27
Ами да . На 6-та с 200 съм на 5хил. оборота
А максималната колко ти е?
alfonso1
21-02-2010, 20:44
Ами засега е 245 .
Ами засега е 245 .
Хммм, интересно... На ремапнат 2.4 JTD 136hp е 230 км/ч. при 4100 оборота на 6-а. 15 км. разлика в максималната скорост на дизелака и V6? :new_Eyecrazy:
leketo84
21-02-2010, 23:21
Точно 5к или малко отгоре !!! :question:
Ам аз да задам малко глупав въпрос, но на колко км горе долу минавате от 5та на 6та :dunno::grin:
Ам аз да задам малко глупав въпрос, но на колко км горе долу минавате от 5та на 6та :dunno::grin:
190-200 Както й е на кеф :)
Това чудо при пълна "ръчка" под 14л/100км няма шанс да ти спадне. Говоря за извънградско само.
Може да вържем един бас примерно за 500лв, че ми я даваш да я ръчкам, ти стоиш до мен на седалката и след 300км да речем зареждаме. Гарантирано под 14л/100км няма никакъв шанс да падне.
За протокола само да спомена - София->Стара Загора с поддържане на магистралата около 200км/ч, където е възможно разбира се, разход по колонка беше 15.8л/100км:kiss:
Хммм, интересно... На ремапнат 2.4 JTD 136hp е 230 км/ч. при 4100 оборота на 6-а. 15 км. разлика в максималната скорост на дизелака и V6? :new_Eyecrazy:
Кое му е токова чудното на това? Не знам защо си решил, че и в тази тема трябва да се говори за “ремапнати” дизели. :bored:
Кое му е токова чудното на това? Не знам защо си решил, че и в тази тема трябва да се говори за “ремапнати” дизели. :bored:
От това да пишеш в бензинови теми за чипосани дизели по-голям кеф няма, ти не знаеш ли :kicking:
Не е въпроса в това. Според мен просто колегата трябва да развива по-висока скорост и май нещо не е наред. Както и да е ;)
Smeshnika
23-02-2010, 11:17
Хехе...че колко да вдига колата бре ? :butt:
Бързо може да набира,но да вдига някакви космически скорости :strong:
Виж ускорението трябва да е арно :bowdown: :bowdown: :bowdown: :headbang:
Това чудо при пълна "ръчка" под 14л/100км няма шанс да ти спадне. Говоря за извънградско само.
Може да вържем един бас примерно за 500лв, че ми я даваш да я ръчкам, ти стоиш до мен на седалката и след 300км да речем зареждаме. Гарантирано под 14л/100км няма никакъв шанс да падне.
За протокола само да спомена - София->Стара Загора с поддържане на магистралата около 200км/ч, където е възможно разбира се, разход по колонка беше 15.8л/100км:kiss:
Напълно подкрепям колегата ;)
просто другото не звучи логично.......
аз също съм с 2.0 ТБ ,верно не 6 скорости но пък и разликата в килограмите я има,и при сравнително спокойно каране със 130-140 ми е към 9 на 100 :spoko:
Прави ми впечатление това че 6-та е сравнително къса според мен,аз на 200 съм малко над 5к (5200-300)
hristiqn
23-02-2010, 12:57
Моята си е още сток и около 6500 съм 260 по километраж .
Кутията ми е 5 степенната с блокаж. За разход аз над 10 извънградско не съм имал . Със субаро шрх сме на едни обороти около 100км . За извънградско за мотора важи максимата ''колкото повече'' -толкова повече ;)
И отново ... 100км/ч- 3100об на 5-та 200км/ч- 6200 об на 5-та....
hristiqn
25-02-2010, 10:32
http://vbox7.com/play:ec4023dd
http://vbox7.com/play:ec4023dd
Айде сега ми кажи че в продължение на "цяла магистрала" караш така и разхода ти не надвишава 10/100 и ще те поздравя :cheers:
hristiqn
25-02-2010, 11:11
Айде сега ми кажи че в продължение на "цяла магистрала" караш така и разхода ти не надвишава 10/100 и ще те поздравя :cheers:
И ти караш турбо кола не ме питай такива въпроси , няма как да я карам така цялата магистрала ;)
alfonso1
26-02-2010, 09:04
Колеги нали знаете , че вашите дизели харчат малко докато са в режим пълнене на турбо ! оттам нагоре разхода в максимални скорости скача... Затова ви гълтат по 14-15 на 100 . Това се наблюдава при всички марки с дизелови мотори. Само не мога да разбера , защо е това недоверие за разхода. Принципно всяка кола гори много когато има рязка газ и после на спирачката !! Аз говоря за поддържане на една газ с определени километри и точно в тези километри този агрегат е по-икономичен от дизела. Това е моето мнение.
Колеги нали знаете , че вашите дизели харчат малко докато са в режим пълнене на турбо ! оттам нагоре разхода в максимални скорости скача... Затова ви гълтат по 14-15 на 100 . Това се наблюдава при всички марки с дизелови мотори. Само не мога да разбера , защо е това недоверие за разхода. Принципно всяка кола гори много когато има рязка газ и после на спирачката !! Аз говоря за поддържане на една газ с определени километри и точно в тези километри този агрегат е по-икономичен от дизела. Това е моето мнение.
Само да ти кажа , че дизела със средна скорост 180 на магистралата харчи 6.8 (грубо сметнато при зареждане до горе) и то 136 коня :) ясно е, че всеки ще си защитава неговото (тука в тоя форум това е като болест), но аз лично не съм съгласен, че може да е по-икономичен от дизела тоя мотор ;)
А как го измисли това?
Ако под пълен товар бензинов агрегат даде по-малък разход от дизеловия + 40%, поливам се с нафта и се запалвам публично
А как го измисли това?
Ако под пълен товар бензинов агрегат даде по-малък разход от дизеловия + 40%, поливам се с нафта и се запалвам публично
За това ще го напрвиш, трябва да те подгреем предварително. :metal: Найстина е така, при пълна стъпка печките почват да харча неимуверно много в сравнение с нормалния им разход, НО не могат да стигнат разхода на бензинов мотор при мачкане.
Jivko7777
26-02-2010, 12:02
За това ще го напрвиш, трябва да те подгреем предварително. :metal: Найстина е така, при пълна стъпка печките почват да харча неимуверно много в сравнение с нормалния им разход, НО не могат да стигнат разхода на бензинов мотор при мачкане.
Именно, то иначе ако харчеха повче от бензинките, тогава кой щеше да си купува дизел :) Направо някои хора се излагат и то много ;)
leketo84
26-02-2010, 12:13
А как го измисли това?
Колега не стигай до крайности с огъня :wow: ! Наистина са се объркали леко ... :screwy:
Добре де,има ли смисъл да се впрягате в някакви цифрички?
И аз мога да напиша че колата ми харчи 5 на 100,и да почна да се пеня,но истината е че гори двойно и понякога тройно....
темата пак се изкриви на дизел с-у бензин!!!
(а уж беше за 2.0 V6 )
Каквото и да си говорим,на турбо-бензиновия мотор не му е най-силаната страна икономията ;)
Добре де,има ли смисъл да се впрягате в някакви цифрички?
И аз мога да напиша че колата ми харчи 5 на 100,и да почна да се пеня,но истината е че гори двойно и понякога тройно....
темата пак се изкриви на дизел с-у бензин!!!
(а уж беше за 2.0 V6 )
Каквото и да си говорим,на турбо-бензиновия мотор не му е най-силаната страна икономията ;)
Така е. И който си е взел TB и очква нисък разход е в грешка, този агрегат е за каране, за истинско каране. Да явно има късички предавки, та дори и 6, но това му дава предимството да има много по-голяма динамика от 140-180 и ниска максимална скорост(За който 240-250 макс скорост е ниска), за сметка на тази динамика.
hristiqn
26-02-2010, 15:22
Много комплекси много нещо в тая тема . Разхода на този мотор варира от 8 до 20 , ако може да си го позволите значи е за вас ;) Сега на кой колко му е икономичен и много бърз дизела не е тук темата . Предлагам да се заключи определено се изчерпа ...
alfonso1
27-02-2010, 14:49
Колеги наистина е тъпо да си говорим по този начин , но истината е , че това за дизела съм го коментирал с човек , който има дизелова 166!! от него знам това за разхода в максимални. Иначе съм съгласен , че при ръчкане (подчертавам) бензиновия гори повече . Всичко е до стил на каране , степен на износване на мотор и т.н.
Лично аз бих се радвал да дойда на някоя среща и да си полафим