View Full Version : Alfa 146 1.6 Boxer 1996 на ГАЗ - Тунинг ЧИП
blackcodda
17-02-2010, 13:27
Да попитам преди да направя някоя глупост - Алфонсо е на газ и ми попадна един чип (МОД, както му викат), дето прави чудеса с колата (+30 коня, - гориво и т.н.), който пише променя нещо по цикъл на горене явно и горивната смес -- слага се на местото на датчика, който е боднат в тръбата идваща откъм въздушния филтър. Схемата е - маха се оригиналния датчик, слага се тоя чип и оня датчик не се слага повече, освен ако не светне нещо таблото.
Имате ли идея как играе тая работа с факта, че газовата ми влиза малко по-надолу от датчика в същата тая тръба (не съм на газов инжекцион)? И евентуално с други работи, за които не мога да се сетя в момента...
Мерс.
Колега, това ми прилича на коледно чудо, тоест такова няма. Не знам какво може да вдигне на 103 коня още 30, все пак си атмосферка.
detelazurno
17-02-2010, 13:55
И един станиол завива шоколада в мармот....или май обратното беше :meeting:
на газ няма да има никакъв ефект. на бензин ще ти гори много и ефекта ще е доста съмнителен. компа ще се ошашка и 30 коня още от кола 100 няма как да изкараш с какъвто и да е чип. вътре в това нещо има резистор който струва 2 стотинки. не се занимавай с глупости.
blackcodda
17-02-2010, 16:47
Колегата Колев е прав - отворих и вътре резистор! Добре че каза, та ми стана любитно и се заиграх да го разглобя. А те такъв резистор откода търся... ама за тонер-касетата на принтера :)
Извода - питай, пари за тва не трябват :) Форума помага.
http://cement1000.hit.bg/ прегледаите картинките!!!
:-D
Кажи какви резистори ти трябват впрочем!!!
Впрочем точно за същото нещо говорим! Само дето в мойта куятия нямаше пяна! Страшен чип, страшен тунинг:new_Eyecrazy: . Добре че го взех моя за почти без пари та не ме е твърде яд :bash:! Като гледам тея 350 евро тука ми се опъпва задника, дано някой не ги е дал вече... Моя "чип" мога да го предоставя ако форума желае за тестови изпитания и разконспирация - още е цял.
Ей спамери :paddle:
Откъде почнахте, а къде стигнахте ...
В духа на взаимопомощ, ще оставя темата в тоя вид още 2-3 дена и после разчиствам.
Има ЛС за целта.
blackcodda
19-02-2010, 11:44
Прав си, мерси и за това дотука ;):super:
Темата е приключена според мен.
Отделям мненията за тонер-касети и ги местя в Общи приказки.