Log in

View Full Version : Май ще сменям мойта ;)....

milenamr
17-02-2010, 20:00
Реших да сменя моята 155 за друга, естествено пак 155(друг вариант не виждам ;)), само че турбо дизел :)
Какво ще кажете колеги?Не ви питам дали си струва или не, понеже съм сигурна че този въпрос е доста субективен.
Аз лично се постарах да си осигуря солидно количество за и против и за двата варианта и ми е трудно да ги сравнявам, защото съм убедена, че и двете си имат своите много добри страни :) За лошите май по-добре да не коментирам, защото любовта към марката и модела не ми позволява да се задълбавам по тях ;)
Просто искам да видя някои мнения за 155 1,9 ТД, какво ще кажат колегите, които са по-запознати с този модел?
Благодаря ви предварително :-D

trustworthy
17-02-2010, 20:21
Може би е добре да кажеш каква е била причината да си помислиш за смяната.
Реално погледнато, освен икономичността на дизела, друго предимство не виждам.
Двигателят, доколкото знам, е стария фиатски турбодизел и е доста стара концепция, но пък не съм чувал лоши неща за него.

hristiqn
17-02-2010, 20:26
Дано имаш късмет да намериш запазена такава , скоро търсих точно този модел и дизеловите бяха само барутници .За мен е много добър вариант , икономичен дизел с това купе. Водят ги ,че ги произвеждат до 97 година с този мотор ,така че ти препоръчвам последните версии. Като гледам какво се предлага мисля , че 146 ще можеш да си намериш мн . по-запазена и от жтд мотора .

acko88
17-02-2010, 20:30
Милена моя съвет е 2.5ТД :)

milenamr
17-02-2010, 20:30
Може би е добре да кажеш каква е била причината да си помислиш за смяната.
Реално погледнато, освен икономичността на дизела, друго предимство не виждам.

Много си близо до истината ;) Освен това отдавна се каня да се кача и на дизел някой ден, стига само са ми ги хвалили тия дизели :) Е , мерак ми е да пробвам, да покарам и сама да преценя:)
Досега дизел не съм карала, това ще ми е 5-та подред алфа, всичките са били все бензинки(тук таме с газ) и реших, че е крайно време да пробвам и дизел:)
Тествах я, определено не дърпа като сегашната ми, но няма и как да го очаквам при положение, че мойта сега е 143 коня, а тази 90, а далеч не са и само конете разликата.....
Но си дърпа сериозно колицата и смятам, че ще и свикна и се надявам и аз да съм доволна от дизела после :)

don_pepone
17-02-2010, 20:35
дано да намериш читав дизел иначе лошоо те чака.
А иначеи да ти дам да пробваш моята че да ти мине мерака за печки :) друго си е шестака на бензин (ама икономия нямааа)

stelt
17-02-2010, 20:35
Не мисля, че при сегашните цени на горивата, ще се постигне кой знае какъв икономичен ефект с минаването на ''течни въглища''. Или поне пробега трябва да бъде значителен.

hristiqn
17-02-2010, 20:53
Дизел и се кара на колежката , в което няма нищо лошо незнам само колко запазена 155-ца може да намери ...

milenamr
17-02-2010, 21:01
Дизел и се кара на колежката , в което няма нищо лошо незнам само колко запазена 155-ца може да намери ...

Аз вече съм намерила една точно такава 155 1.9 ТД кукличка :), която освен че е много красива е и в много добро състояние(96г е).
Затова не питам за други дизелови модификации по принцип, понеже нямам време и нерви тепърва да търся нещо друго.

trustworthy
17-02-2010, 21:02
Не мисля, че при сегашните цени на горивата, ще се постигне кой знае какъв икономичен ефект с минаването на ''течни въглища''. Или поне пробега трябва да бъде значителен.

Има си разлика в разхода м/у 143 коня туйн спарк и 90 коня дизел ;)
А и поддържката не би трябвало да е скъпа - този дизел няма нито маховици за по 800-1000 лв, нито горивни помпи за по 1000+ лв, нито дебитомер...
Но иситнския проблем е, както каза Християн, да се намери читав двигател, че за тези години...
Успех с покупката

hristiqn
17-02-2010, 21:35
Има си разлика в разхода м/у 143 коня туйн спарк и 90 коня дизел ;)
А и поддържката не би трябвало да е скъпа - този дизел няма нито маховици за по 800-1000 лв, нито горивни помпи за по 1000+ лв, нито дебитомер...
Но иситнския проблем е, както каза Християн, да се намери читав двигател, че за тези години...
Успех с покупката

Еми тя колежката е намерила , чакаме снимки само . Още един плюс на този мотор е смешния данък в порядъка на около 30 лв ;)

milenamr
17-02-2010, 21:41
Еми тя колежката е намерила , чакаме снимки само . Още един плюс на този мотор е смешния данък в порядъка на около 30 лв ;)

Да, има го и този момент, като се има впредвид, че сегашния данък ми е 150 лв :roll: и не съм го плащала от както съм я взела, та ще трябва при раздялата с любимата ми бяла лястовица, да се ръсна към 400 лв;):depressed:

VFTI
17-02-2010, 22:00
Даамм има разлика в разхода....С дизела плащаш извънградско по 12лв. на 100км, а с газовата уредба плащаш 7-8лв....Само че в единия случай караш кола 143коня и по магистралата не падаш под 130-140км.

Аз лично съм против тази смяна. Единствения плюс на дизела е един данък от 150лв. на година+ това че е новото купе. За потдръжката при стари коли си е въпрос на късмет.

Но ти сама си си преценила какви ще са ти бъдещите разходи по твоята 155ца, та явно най-добре си си направила сметката кое ще ти е най-рентабилно:) В крайна сметка най-важното е да не предаваш отбора:-D:-D

milenamr
17-02-2010, 22:07
..... В крайна сметка най-важното е да не предаваш отбора:-D:-D

О, това е невъзможно да се случи, Алфа 155 е хронична болест и начин на живот.
Докато има читави 155-ци за каране, няма никакав шанс да ги сменя :)Когато свършат всички възможни модификации на читави 155-ци, едва тогава бих си помислила за друга АЛФА ;)

acko88
17-02-2010, 22:10
О, това е невъзможно да се случи, Алфа 155 е хронична болест и начин на живот.
Докато има читави 155-ци за каране, няма никакав шанс да ги сменя :)Когато свършат всички възможни модификации на читави 155-ци, едва тогава бих си помислила за друга АЛФА ;)

Защо неси направиш една 155-ца с JTD мотор и да се видиш в кола :)

Alfa User
17-02-2010, 22:11
За предаване на отбора и дума не може да става :)
155 е начин на живот и върховно удоволствие. Как да я остави човек, поне за малко изпитал оргазма на тая лудетина ?!?

milenamr
17-02-2010, 22:13
Защо неси направиш една 155-ца с JTD мотор и да се видиш в кола :)
Може и така да стане следващия път ;) Изобщо не е изключено :-D

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

За предаване на отбора и дума не може да става :)
Просто в случая нещата наистина опират до финанси...
Абе не е само това, ти пък сега ме изкара, че съм го закъсала и от немай къде се принуждавам да мина на нещо друго.А знаеш много добре, че не е така, защото тази замяна е въпрос на лична преценка и ИЗБОР, а в никой случай ПРИНУЖДАване или безизходица.
Затова не съм съгласна да представяш нещата по този начин
:)

Furious 155
17-02-2010, 22:23
ето една алтернатива - http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_21102_0.html
:new_Eyecrazy:

acko88
17-02-2010, 22:23
Може и така да стане следващия път ;) Изобщо не е изключено :-D

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

Абе не е само това, ти пък сега ме изкара, че съм го закъсала и от немай къде се принуждавам да мина на нещо друго.А знаеш много добре, че не е така, защото тази замяна е въпрос на лична преценка и ИЗБОР, а в никой случай ПРИНУЖДАване или безизходица.
Затова не съм съгласна да представяш нещата по този начин
:)

Аз като се замисля идеята не е никак лоша,легендата която толкова обичаш да си караш да име едно по-съвременно сърце под капака.Направо ми дойдоха страхотни идеи за 155 2.4ЖТД хахах :-D

MUROMAN
17-02-2010, 23:27
Познавам един дето има от новото купе , раздуто със спойлер даже със 16-ки и е черен.
Само 2,4 ЖТД мотора му липсва и се мъчи на Газ. :go::hump:

vegatta
18-02-2010, 00:15
Аз като се замисля идеята не е никак лоша,легендата която толкова обичаш да си караш да име едно по-съвременно сърце под капака.Направо ми дойдоха страхотни идеи за 155 2.4ЖТД хахах :-D

има една такава вече

Pepo
18-02-2010, 08:41
Пожелавам ти да случиш на такова (http://www.autoscout24.bg/AllImages.aspx?id=vhmxd21jihgj&position=2) :-)
На по малко километри, разбира се.

zdravio
18-02-2010, 09:10
ето една алтернатива - http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_21102_0.html
:new_Eyecrazy:

Даже с повече нютон метри....По темата: ТД е стария фиатов двигател, аз лично бих заложил на ЖТД, ако ще е дизел... но ясно трябва да е 155 :go:

dimo
18-02-2010, 09:54
Такава смяна е оправдана ,в случай че другата кола е на по-малко години ,изглежда по-добре и е в по-добро техническо състояние от твоята ...
Иначе за мотора 1,9 тд Мисля че можеш да питаш колегата vj_kenetik той има такава http://clubalfaromeo.com/forum/album.php?albumid=490&pictureid=1807 която е на 400 + хиляди километра от които поне 200 хиляди са в България
и мотора му не е отварян , в 95 % от случаите колата е карана със селения турбодизел ......

Pastora
18-02-2010, 11:01
Според мен цялата операция си е "танто за кукуригу", ако си знаеш колата и ти е в добро състояние, недей експериментира. Ако не си вземи по-ново JTD, няма да е 155, но пак е Алфа.

Bobi_33
18-02-2010, 11:39
Добре и да се има предвид това, че дъртите дизели (които се слагат на 155) не могат да впечатлят с вървене, не разходите по подрръжката (имам предвид консумативи) са в пъти повече. Пък и старата ризница е доказана, и е истински Алфа мотор. И без това 155 си е Фиат Темпра, ако е и дизел, тогава вече е 100% Темпра (дизела си е фиатски)
Ако просто искаш да се возиш по евтино, сложи газ на сегашната кола, особено ако е читава, не я сменяй.

acko88
18-02-2010, 12:13
има една такава вече

Супер,във вашия гараж ли сте я правили?

Flame
18-02-2010, 12:35
Аз я видях че се продава бялата 2.0 в мобилето:busted_cop:,но за 1.9 не си заслужава смяната,ако е 2.5 може да се замисли човек,ма по-добре 166:-D

Ass
18-02-2010, 14:07
..............,ма по-добре 166:-D

Напълно вярно!

dimo
18-02-2010, 14:09
Според мен цялата операция си е "танто за кукуригу", ако си знаеш колата и ти е в добро състояние, недей експериментира. Ако не си вземи по-ново JTD, няма да е 155, но пак е Алфа.

мъчно ще качиш някой от 155 на 145 ...

DerMeister
18-02-2010, 14:10
Абсолютно безсмислена смяна според мен. Дори и икономията е много спорна, при положение, че не караш много. А и този дизел... зиме ще пали ли, лете ще върви ли... :chair:

milenamr
18-02-2010, 16:03
Абсолютно безсмислена смяна според мен. Дори и икономията е много спорна, при положение, че не караш много. А и този дизел... зиме ще пали ли, лете ще върви ли... :chair:

Е как да не карам много, като аз не слизам от колата, направо съм се срастнала с нея:-D
А дали им смисъл тепърва ще се разбере, няма как да имам предварителна преценка дали нещо е смислено, без да съм се запонала със същността му.Мерак ми е да се пробвам на 155 ТД и понеже попаднах на тази 1,9 ТД, която много ми хареса, затова и реших да се възползвам от попадението, защото наистина шансовете да се намери здрава и вървежна 155 вече са изключително минимални(независимо дали става въпрос за бензин, дизел и т.н).
И базирайки се на общото становище, че който е преминал на дизел, не се е разочаровал, а по-скоро обратното, реших че сега е момента да си позволя това начинание :D:go:

DerMeister
18-02-2010, 16:05
Не, не, аз не знам дали караш много, просто, ако НЕ караш много км., да кажем над 10000км на година, няма голям смисъл. Иначе, ако всичко е до мерака, не му мисли, кеф, цена няма.

Pastora
18-02-2010, 16:20
мъчно ще качиш някой от 155 на 145 ...

Имах предвид 156. Идеята е да се остане в същия клас. :)

dimo
18-02-2010, 16:31
Аз лично харесвам 155 повече от 156 виж 166 е друго нещо но ако ще се остава в класа то 159 е колата :) то тя То 159 като дизайн на формите и излъчване изглежда повече като еволюция на 155 не на 156 ;)

Pastora
18-02-2010, 16:43
Предполагам въпроса е и финансов :) Вече сме в облаците с тия 166-ци и 159-ки.

milenamr
18-02-2010, 16:45
Аз лично харесвам 155 повече от 156 виж 166 е друго нещо но ако ще се остава в класа то 159 е колата :) то тя То 159 като дизайн на формите и излъчване изглежда повече като еволюция на 155 не на 156 ;)
МНого разводнихте темата :))За мен колата е 155 и две мнения по въпроса няма, просто исках да събера някое и друго мненийце за модификацията 1.9 ТД ;), а като се свършат всички възможни 155-ци в движение, тогава ще мисля за друг модел на алфа :meeting:
П.П.Бих заменила 155, само за 33 или 75 в добро състояние, но такива свободни вече няма, така че да се върнем към въпроса ;) Благодаря ви :)

dimo
18-02-2010, 16:55
МНого разводнихте темата :))За мен колата е 155 и две мнения по въпроса няма, просто исках да събера някое и друго мненийце за модификацията 1.9 ТД ;), а като се свършат всички възможни 155-ци в движение, тогава ще мисля за друг модел на алфа :meeting:
П.П.Бих заменила 155, само за 33 или 75 в добро състояние, но такива свободни вече няма, така че да се върнем към въпроса ;) Благодаря ви :)

тъй-тъй 155 си е 155 :) по горе съм писал какво мисля

VFTI
18-02-2010, 17:36
Даммм сега разбирам какво имаш предвид ииии и аз малко поразмислих..

А вие престанете да говорите за икономия, защото нейната бензинка е на пропан бутан и е по-икономична от дизела:):)

Тааа май няма нищо лошо да си вземеш друга 155ца...

Ще го кажа от моя гледна точка, защото аз съм мъж. Ако вече 3-4години ходя с някоя супер готина манекенка е нормално в един момент тя да ми втръсне...Съответно ще я заменя пак с манекенка от същата модна агенция:-D ама ще е и по-млада и ще ми е по-интересна от старата пък може някоя екстра отгоре да има...По широка следа и усилено купе:hump::hump::hump: Тааа щом човек има възможност няма лошо да се разнообрази:) После пак не ти пречи да скочиш на бензин пък :)

Иначе аз съм си поставил за цел 2011г. да се сдобия с 155 ца новото купе...Все още се чудя дали ще е 1.8 спорт или ще си някоя 16в...А пък защо не да е и 1.9ТД да си се возим...Като дойде време ще видя какъв ще е избора...Естествено че моята легенда няма да я продам, а ще си я пазя:go::go:

П.П Днес карах и 156 и 146...Амиии не са моите коли просто...И двете бяха нафти...

Бобби
18-02-2010, 17:51
Даммм сега разбирам какво имаш предвид ииии и аз малко поразмислих..

А вие престанете да говорите за икономия, защото нейната бензинка е на пропан бутан и е по-икономична от дизела:):)

Тааа май няма нищо лошо да си вземеш друга 155ца...

Ще го кажа от моя гледна точка, защото аз съм мъж. Ако вече 3-4години ходя с някоя супер готина манекенка е нормално в един момент тя да ми втръсне...Съответно ще я заменя пак с манекенка от същата модна агенция:-D ама ще е и по-млада и ще ми е по-интересна от старата пък може някоя екстра отгоре да има...По широка следа и усилено купе:hump::hump::hump: Тааа щом човек има възможност няма лошо да се разнообрази:) После пак не ти пречи да скочиш на бензин пък :)

Иначе аз съм си поставил за цел 2011г. да се сдобия с 155 ца новото купе...Все още се чудя дали ще е 1.8 спорт или ще си някоя 16в...А пък защо не да е и 1.9ТД да си се возим...Като дойде време ще видя какъв ще е избора...Естествено че моята легенда няма да я продам, а ще си я пазя:go::go:

П.П Днес карах и 156 и 146...Амиии не са моите коли просто...И двете бяха нафти...
А бе Венци, къде се изхвърли бе моето момче, какви манекенки, какви пет лева:)))...вие е направихте религия тоя модел...155..:roll:
18 години е карам...чак пък господ...не е !
Е още е карам де:)))...бива си я "кучката" :go:
п.п. на колежката ще препоръчам, ако е дизел да е нова разработка и да се откаже от тия трактори на фиат...!

dimo
18-02-2010, 17:54
новите разработки да не са от тракторния завод на wv :new_Eyecrazy:

Бобби
18-02-2010, 17:57
новите разработки да не са от тракторния завод на wv :new_Eyecrazy:
:)))...не но ги монтират на Опел....провери, ако не вярваш....новата Вектра е с мотор на 159 ...при дизелите...:rtfm:

VFTI
18-02-2010, 18:02
Емии Бобби при тебе е нормално...Ти я караш 18години, ама аз за моята си мечтаех5 години, а я карам вече само 3години...Ако я карам още 18г. предполагам и на мен ще ми писне, ама за момента ме кефи повече дори от първия ден в който я взех от кат...Ама както казват таковците и майките, децата не се обикват веднага в родилното, а ги обичаш все повече с всеки изминал ден:-D:-D Ахх пак ми се разтуптя сърцето :big_love::big_love:

Бобби много добре знаем за дизелите..Просто са си по-модерни, ама и МНОГООо по-скъпи за потдръжка...

milenamr
18-02-2010, 18:06
:)))...не но ги монтират на Опел....провери, ако не вярваш....новата Вектра е с мотор на 159 ...при дизелите...:rtfm:
Е аз като чуя за Опел и се изприщвам, алергична съм по рождение май и трябва да се пазя.
И по-скоро 159 е с мотор на Опел, съвместна разработка с американците.:sick1:
А от Фиат още не съм констатирала наличие на алергии ;)
А що се отнася до 155, наистина си е религия, това е колата - безпрекословно!

dimo
18-02-2010, 18:11
Е аз като чуя за Опел и се изприщвам, алергична съм по рождение май и трябва да се пазя.

159 е само блока е на опел ... щом си харесала колата действай не се чуди .

milenamr
18-02-2010, 18:16
159 е само блока е на опел ... щом си харесала колата действай не се чуди .

Двигателя на 159 също не е на алфа :)само физиономията и е одрала кожата ;)

Бобби
18-02-2010, 18:31
:))...не ме разбрахте!...Опел използва от Алфа, а не обратнота! е...няма да си говорим за ръжда..:cussing:
имаше едно време едно бегло сътрудничество м/у Фиат груп и GM....от там идват нещата и мотора на 159 1.9JTDm и Вектра 1.9ddti са едни и същи...с малка разлика към прикачените агрегати, който при Хлопела дават повече дефекти...но както и да е.....
Да живеят легендите...:))

milenamr
18-02-2010, 18:45
:)).
Да живеят легендите...:))
:thumbup:
Благодаря ви за съветите колеги, не биваше да намесваме и опел, но то беше частично за аромат ;)

Бобби
18-02-2010, 18:50
:thumbup:
Благодаря ви за съветите колеги, не биваше да намесваме и опел, но то беше частично за аромат ;)
:))...аз го намесих, но найстина мирише:))
п.п. в крайна сметка ти си знаеш....таварищи по цвет и вкус...нет...някаква руска поговорка беше...
айде с здраве и успех ;)

Bobi_33
18-02-2010, 19:37

Значи важно е да се знае, че моторите при 159 са много различни. Защо: Бензиновите са GM, които преработени и са с 20-30% по-мощни от първообразите си. Истината е, че не са никак лоши мотори, с верига вместо ремък са версиите 1.9 JTS ,2.2 JTS 3.2 JTS първите два са редови 4 цилиндрови, 3-тият е V6 .До скоро се слагаше и 1.8 мотор, който вече си е папокътнат Еко Тек на Опел- тоя мотр е кенеф и на може да се справя с тежкото купе на 159.
Дизелите на свой ред са си 100% фиатски (италиански все пак), и това, че ги има и в други марки, говори само добро за тях. Не само в Опел се срещат , а дори в Сааб

Уж вече е в продажба и 1750 ТБИ - бензинов турбо мотор, който отново е италиански

155_8000rpm
18-02-2010, 20:05
Добре и да се има предвид това, че дъртите дизели (които се слагат на 155) не могат да впечатлят с вървене, не разходите по подрръжката (имам предвид консумативи) са в пъти повече. Пък и старата ризница е доказана, и е истински Алфа мотор. И без това 155 си е Фиат Темпра, ако е и дизел, тогава вече е 100% Темпра (дизела си е фиатски)
Ако просто искаш да се возиш по евтино, сложи газ на сегашната кола, особено ако е читава, не я сменяй.

Псулютно си прав да ти кажа,колега:grandpa:.Ама ризницата си е ризница...
А на Милена ще кажа само,че личното ми мнение е твърдо против смяната...не виждам смисъл да сменяш бензинова кола със газов инж. и 15/100 да ти харчи даже със такъв комбайнерски дизел(ако това е причината,защото не виждам друга такава да смениш твоята кола с 1.9TD)...Извинявам се на колегите с такива мотори,да не се засягат,но този мотор е супер стара концепция и е шумен и спънат и и и...-тва сериозно.

Както и моята остаряла ризница дет са забравили да й сложат още 8 клапана и да махнат тия гадни плаващи ризи...-а тва на майтап.

milenamr
18-02-2010, 23:38
Хвърляте ме в много сериозни размисли и страсти.
На мен ми е ясно едно, че тенденцията в цената на моята 155 е по-скоро в покачване, защото е специален модел, каквито много рядко се намират и все по-рядко ще се намират, понеже е 2.0 8 V(а 1.8 8V сравнително по-често се намират),а цената на тази която смятам да взема сега(турбо дизела) върви по-скоро към понижаване.
И това ми е ясно на какво се дължи, а то е че сегашната ми 155-ца представлява интерес за ценители, а дизеловата по-скоро не.
Но все пак аз не съм карала турбо дизел досега и ми се иска да пробвам и да видя как е, а това може да стане само като си взема такава и я карам всеки ден.
Най-хубавия вариант би бил да не продавам сегашната, а да взема и дизела.Е да, ама три 155-ци ще ни дойдат малко множко, така че ща не ща, за да удовлетворя мераците си трябва да жертвам моята.
Знам, че ще ми е тежко да се разделя с нея и че най-малко 6 месеца ще ми е носталгично и болезнено(вече 3 любими ги изпратих и тази евентуално ще ми е 4-тата), но това е начина.
Знам и че връщане назад няма, защото вероятността да намеря читава 155 2.0 ТС е почти нулева, знам колко време я търсих докато я намеря, защото исках точно 2.0 8V.
Това са все фактологии, които ме карат да не си и помислям да се разделям с нея, но няма как да ги наредим пак 3 алфи пред входа...до 2 може ;)
Така, че ще си помисля хубаво тези няколко дни и очаквам и Алекс да се включи със съдействие и съвет, защото той още не я е видял, едва в събота ще я види и тества.
И пак ще умуваме.Но аз знам, че набележа ли си една алфа и скоро след това вече е моя.
Така стана и с първата ми алфа 33, която си я взех много преди да имам шофьорска книжка, просто си я харесах и я взех .Така стана и със всичките Алфи след нея и досега само съм се очаровала от тях.
Та затова си мисля, че щом така упорито съм се спряла на тази 155 1.9 Т.Д, то значи има защо .
Но ще видим, дано да съм на прав път, както е било досега, все пак нали знаете, че Алфа се кара със сърце, а не с разум.
И щом сърцето ми сега ме тласка в тази посока, значи има защо.Но ще видим, още не съм решила окончателно .
Благодаря ви отново за съветите, всичко което сте ми написали за мен е много важно :notworthy:

alfatras
19-02-2010, 18:37
Само това ще ти кажа-като чуя думата турбо-дизел (ТД)и ми идва да се запаля!!!2 години му теглих теглото на един 1.9тд едвам го подарих:)))))закупихме скоро още един(за служебна кола)-перфектно състояние и докъто си пиехме с бат Веско и правихме кифтета на терасата (празнувахме демек)докуто ми я докарат и тя роди пред нас:wallbash:буквално роди!Ако питаш мене-не се зайграваи -не е на добре;)

jandarm
20-02-2010, 10:51
Махни ГАЗОВИЯ ИНЖЕКЦИОН ,сложи обикновенна ГАЗОВА УРЕДБА /с клапани/ и ще получиш най-удачния /за България/ вариянт . Основата я имаш /колата и газовата/, поэнаваш ги и им знаеш състоянието . Не се вкарвай във филми със смяна на колите . Все пак иэбора е единственно твой ! :cheers:

1239
20-02-2010, 11:09
Ами щом си го решила и ти е на сърце да покараш и дизел, не се замисляй много, много, защото почне ли много да му мисли човек започват и дилемите. Изчетох цялата темата, но никъде май не показваш за какво ще сменяш белия лебед. :)
1,9 ТД да не е на DJ?

Alfa User
20-02-2010, 14:32
Не е колата на DJ. Колата е нов внос от Италия, набор '96 - с новото купе и всички екстри без кожен салон. Днес имах възможността да я огледам и покарам. Изглежда супер, върви доооста прилично, окачването е здраво. И е червена :wub:
Милена сама да си решава какво иска да прави, но предполагам че разходите за данъци, такси и гориво според мен бая ще паднат... което е една от основните причини за лудото упражнение. За поддръжката вече не мога да кажа нищо, защото изобщо не съм наясно с дизелите.
Но пък от друга страна ... 2.0 TS 8v ... :wub:

Pastora
20-02-2010, 14:59
Лично аз бърза бензинка за бавна печка не бих сменил, въпрос на вкус.

milenamr
20-02-2010, 15:18
.... но предполагам че разходите за данъци, такси и гориво според мен бая ще паднат... което е една от основните причини за лудото упражнение. ...
Не не е това една от основните причини, защото ти сам знаеш, че отдавна ми е мерак да покарам турбо дизел, а в случая така изведнъж се завихриха нещата, защото точно ти ми я предложи тази(без дори да я беше виждал :)) и аз я видях, пробвах я, жегна ме и се запалих и така се заформи дилемата.
Финансовият момент разбира се, че винаги е важен, но в случая не е водещ.Водещия мотив е, че искам да карам Алфа 155 с турбо дизелов мотор(такава само май не съм карала и V6:) ), ето това е, но проблема е, че не съм запозната с дизелите като цяло.Само знам, че собствениците им много си ги хвалят и тук искам да благодаря на колегата DJ за ценните съвети, който като собственик на точно този мотор най-добре го познава откъм всички страни.
Благодаря отново на всички за оказаното внимание, остава ми още много мъничко време да помисля и до понеделник трябва да съм излязла с решение :?::???:

Alexanderbb
20-02-2010, 18:46

Нещо лекичко си се побъркал. Да минеш да ти отворя капака че да ми покажеш един елемент правен от FIAT по двигателя. А за вървенето и возията сравнението ти с Темпра е направо смехотворно. А на колежката ще кажа че 1.9TD и 2.5TD са съвсем различни коли и ако иска да пробва хубава дизелова 155 да се огледа за някоя от втория вид. Първата е малко компромисен вариант със слабичък мотор а другата е доста здрава кола способна да те залепи за седалката.

alfatras
20-02-2010, 20:02
Нещо лекичко си се побъркал. Да минеш да ти отворя капака че да ми покажеш един елемент правен от FIAT по двигателя. А за вървенето и возията сравнението ти с Темпра е направо смехотворно. А на колежката ще кажа че 1.9TD и 2.5TD са съвсем различни коли и ако иска да пробва хубава дизелова 155 да се огледа за някоя от втория вид. Първата е малко компромисен вариант със слабичък мотор а другата е доста здрава кола способна да те залепи за седалката.
2.5тд на 155ца е мотор на ровер-с 4тири глави-е там е адския филм:)ама вий си знаете!

Alexanderbb
20-02-2010, 22:12
2.5тд на 155ца е мотор на ровер-с 4тири глави-е там е адския филм:)ама вий си знаете!

Не е на ровер а е на WM. Тези момчета знаят да правят дизели можеш да ми вярваш. Списъка където ги вграждат е дълъг бая и в момента включва и Cadillac

dimo
20-02-2010, 23:59
1,9 td се отличава с икономичност и с лесна поддръжка. Резервните части не са скъпи и се намират лесно.

milenamr
21-02-2010, 00:32
1,9 td се отличава с икономичност и с лесна поддръжка. Резервните части не са скъпи и се намират лесно.

А това ми звучи добре :) Още повече като сравнявам характеристиките на двете 2.0 ТС 8V е с 190 Nm,но едва на 5000 оборота, а 1.9 ТД е пак с въртящ момент 190Nm, само че при 2000 оборота, което е в полза на 1.9 ТД :)

Furious 155
21-02-2010, 00:36
А това ми звучи добре :) Още повече като сравнявам характеристиките на двете 2.0 ТС 8V е с 190 Nm,но едва на 5000 оборота, а 1.9 ТД е пак с въртящ момент 190Nm, само че при 2000 оборота, което е в полза на 1.9 ТД :)
вполза е ако ще дърпаш плуг :). шегата настрана аз не бих сменил 2.0 бензин-а, за 1.9 дизела, освен ако има някакъв сериозен проблем и не искам да е мой, а дизела създава усещане че тегли добре. Този мотор на типо съм го карал малко и не е зле, като усещане, ама на празен ход е едно тръскане :).

milenamr
21-02-2010, 00:42
вполза е ако ще дърпаш плуг :). шегата настрана аз не бих сменил 2.0 бензин-а, за 1.9 дизела, освен ако има някакъв сериозен проблем и не искам да е мой, а дизела създава усещане че тегли добре. Този мотор на типо съм го карал малко и не е зле, като усещане, ама на празен ход е едно тръскане :).

Не няма никакъв сериозен проблем, тя ако имаше, щеше да е твърде лесно да преценя дали да я сменям :)
А по повод тръскането -нали колата е за да се кара и основното и предназначение е да се движи, а не да стои на празен ход :) ;)

reptli
21-02-2010, 01:54
А и този дизел... зиме ще пали ли, лете ще върви ли... :chair:

ако във времето за палене вкючим подгряването,пак паля по-бързо от половината коли пред блока ;)ако двигателя е читав... лятото с климатик е маалко тегаво(90коня кола е все пак)
За мен това е един прекрасен и много здрав мотор!

Колежке,ти си се качвала и си я карала,можеш да отсееш мненията от типа на"трактор""тръскане" и тн. ако ти допада не се колебай :) но не забравяй че разликата от 140коня и 90 е доста голяма ;)

trustworthy
21-02-2010, 09:38

тази разлика ще ти се отрази единствено на разхода малко. Динамика не очаквай впечатляваща ;)

MUROMAN
21-02-2010, 09:45
Май и Аз ще я сменям моята.:angry1:

PEPI-2ALFA
21-02-2010, 10:57
Преди 2 години взехме за брат ми една такава (тая от подписа). Никакви ядове. С акумулатор на 1 година няма никакви ядове зимата - то при нас студове много няма, но ... Не съм сменявал подгревни свещи. За вървенето - на много места където аз с бензиновата (1,8 на газ, продадената от подписа) свалям предавка , за да изпреваря, брат ми само подава газ и заминава.

trustworthy
21-02-2010, 11:06
...За вървенето - на много места където аз с бензиновата (1,8 на газ, продадената от подписа) свалям предавка , за да изпреваря, брат ми само подава газ и заминава.

Точно там е основната разлика в динамиката м/у атмосферен и турбо двигател ;) , но при такава залика в конете, каквото имаме при колежката, може и да не е толкова решаващо.

alfatras
21-02-2010, 13:35
Точно там е основната разлика в динамиката м/у атмосферен и турбо двигател ;) , но при такава залика в конете, каквото имаме при колежката, може и да не е толкова решаващо.
Пламене нали правим разлика м/у JTD и TD:biggrin:Всичко си е въпрос на избор и предпочитание!Успех!

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

[QUOTE=MUROMAN;649226]Май и Аз ще я сменям моята.:angry1:

Споко бре-една скоростна кутия ли 6те бутне:)!

dragonaz
21-02-2010, 13:37
Питал съм години наред за "За" и "Против" дизеловият двигател.
Единственото, което изглежда да се повтаря, като мнение през годините е, че дизеловият двигател е по-здрав ,заради усилените части и елементи и икономичен НО, когато колата е нова, защото втора ръка обикновено се предполага,
че вече трябва да му е дошло времето да се "разтропва" и тн.

reptli
21-02-2010, 15:17
Питал съм години наред за "За" и "Против" дизеловият двигател.
Единственото, което изглежда да се повтаря, като мнение през годините е, че дизеловият двигател е по-здрав ,заради усилените части и елементи и икономичен НО, когато колата е нова, защото втора ръка обикновено се предполага,
че вече трябва да му е дошло времето да се "разтропва" и тн.

такива филми като"за и против" не съществуват ;) всеки има предпочитания.Както дизелите имат минуси и плюсове,така и бензините.Колебанията на колежката трябва да са в това,че сегашният и автомобил е по-мощен а не защото е бензин и това,че вяка нова покупка носи съответните рискове.

trustworthy
21-02-2010, 15:36
Пламене нали правим разлика м/у JTD и TD:biggrin:Всичко си е въпрос на избор и предпочитание!Успех!

Правим бе, Наско ;) Ако ставаше дума за жтд, щяха малко по-различно да стоят нещата.
В момента карам бензинова кола, дето е 110 коня и е с 150 кила поне по-лека от 146-цата. На баир и доускорение просто никаква я няма. Това имах предвид.
Обаче 140 коня бензин и 90-коньов дизел, бил той и добре доускоряващ...:)

alfatras
21-02-2010, 16:08
Правим бе, Наско ;) Ако ставаше дума за жтд, щяха малко по-различно да стоят нещата.
В момента карам бензинова кола, дето е 110 коня и е с 150 кила поне по-лека от 146-цата. На баир и доускорение просто никаква я няма. Това имах предвид.
Обаче 140 коня бензин и 90-коньов дизел, бил той и добре доускоряващ...:)

И аз така съм чувал:)

DJ
21-02-2010, 16:24
Не не е това една от основните причини, защото ти сам знаеш, че отдавна ми е мерак да покарам турбо дизел, а в случая така изведнъж се завихриха нещата, защото точно ти ми я предложи тази(без дори да я беше виждал :)) и аз я видях, пробвах я, жегна ме и се запалих и така се заформи дилемата.
Финансовият момент разбира се, че винаги е важен, но в случая не е водещ.Водещия мотив е, че искам да карам Алфа 155 с турбо дизелов мотор(такава само май не съм карала и V6:) ), ето това е, но проблема е, че не съм запозната с дизелите като цяло.Само знам, че собствениците им много си ги хвалят и тук искам да благодаря на колегата DJ за ценните съвети, който като собственик на точно този мотор най-добре го познава откъм всички страни.
Благодаря отново на всички за оказаното внимание, остава ми още много мъничко време да помисля и до понеделник трябва да съм излязла с решение :?::???:
Ами и аз ти благодаря за добрите думи, както ти разказах по телефона се сетих и още нещо и аз съм си със свещите още от Франция както си е, никога дори не съм ги рзвивал..... до колкото знам по магазините се продават само ментета така че при евентуална покупка на дизелчето дано вс. е ок със свещите :)

ПП: а за колегите които си мислят че си хвалим дизелите ей така(особено аз защото продавам моя) уточнявам като говорихме с Милена по телефона около 15мин, дори за миг не е ставало дума да и продавам моета кола........обясних и за цени на части обслужване, данъци......и колко безпроблемна е моята кола в смисъл дори леко скучна :) тряя видите 33-ката какъв филм е :)

Успех с евентуалната покупка Миленче :) а с тебе ще се борим за "бебешкото" място при дизелите в отбора на легендите :), а Митака ще ни е батко и на двамата :meeting:

155_8000rpm
21-02-2010, 17:33
Май и Аз ще я сменям моята.:angry1:

:chair:

MUROMAN
21-02-2010, 18:28
:chair:

Няма такъв невървеж какъвта ме налегна.:new_Eyecrazy:

155_8000rpm
21-02-2010, 18:49
Нема да се косиш...на следващата 155 среща(национална) пак да се насвирим пък кото му дойде после...

milenamr
21-02-2010, 20:54
ПП: а за колегите които си мислят че си хвалим дизелите ей така(особено аз защото продавам моя) уточнявам като говорихме с Милена по телефона около 15мин, дори за миг не е ставало дума да и продавам моета кола.......

Аз пък сега разбирам, че ще я продаваш твоята, ти не спомена подобно нещо :new_Eyecrazy:
А каква е причината, ако не е тайна и към какво си се ориентирал?

DJ
21-02-2010, 23:05
Аз пък сега разбирам, че ще я продаваш твоята, ти не спомена подобно нещо :new_Eyecrazy:

Верно ли :) причината, те май са две :) значи едната е 33-ката която вече имам(когато пусках обявата я нямах още) другата е че се возих в JTD :). Значи дори толкова се бях филмирал по JTD, че бях разпитал колко ще ми излезне всичко. Намерих една обърната по таван 156 1.9 - 115коня за 1500лв и за работа Радо от Поморие ми каза 1000лв. Бях готов да го направя но събрах част от парите и видях темата за 33-ката :). един ден ще си взема и JTD :) и то най-вероятно ще е 146 :(.

ПП: много щях да бъда доволен от факта че карам 155JTD, но уви.......:busted_cop:

Миленче извинявай че разводних темата колата ми я има в "продава", обаче имай впредвид че 155ТД няма продаване само някакви бартери се скъсаха да ми предлагат за какво ли не :) Дори не съм я вдигал обявата от доста време

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 22:56 ----------

Ако се чудиш за колата(червената) и ходите с Алекс до Плевен обадете се ще ти дам да покараш колкото искаш 155ТД, в смисал моята е с номера и се движи спокойно по пътя и тогава ще си предцениш за тебе лие ТД-то или не :) По спомен онази нямаше номера затова ти го предлагам :)

ПП: Сега се сетих че прохода е затворен и ако ходите на Плевен няма да е през Троян :chair:

Pastora
21-02-2010, 23:21
Реално ще получиш в повечко Nm за диапазон 1000 оборота на фона на малко нютони, но в диапазон 4000 оборота. Направо незаменяема динамика.

milenamr
21-02-2010, 23:50
ПП: Сега се сетих че прохода е затворен и ако ходите на Плевен няма да е през Троян :chair:

Благодаря ти много за изчерпателните пояснения и загрижеността:respect:, както и за предложението да покарам твойта 155 ТД :):notworthy:.
Да ще ходим до Плевен съвсем скоро и ще го имаме впредвив, понеже ние от там май най-обичаме да минаваме :(
А за съжаление нямам абсолютно никакво време и до ден-два трябва да съм решила, дали ще взимам Пенда, или си оставам с Пижо :)Тежка Бабо Мартенска дилема ми се заформи :new_Eyecrazy:Дано взема правилното решение.:???:
П.П. Честито за 33-ката, страшно много се радвам, виж за нея ако ми предложиш да я покарам, ще съм много щастлива и няма да откажа ;)

DJ
21-02-2010, 23:54
Благодаря ти много за изчерпателните пояснения и загрижеността:respect:, както и за предложението да покарам твойта 155 ТД :):notworthy:.
Да ще ходим до Плевен съвсем скоро и ще го имаме впредвив, понеже ние от там май най-обичаме да минаваме :(
А за съжаление нямам абсолютно никакво време и до ден-два трябва да съм решила, дали ще взимам Пенда, или си оставам с Пижо :)Тежка Бабо Мартенска дилема ми се заформи :new_Eyecrazy:Дано взема правилното решение.:???:
П.П. Честито за 33-ката, страшно много се радвам, виж за нея ако ми предложиш да я покарам, ще съм много щастлива и няма да откажа ;)

Честно да ти кажа и мен ако някой ми предложи да я покарам много ще се изкефя ама в момента не е в движение :) Събира смелост а аз пари :)

milenamr
22-02-2010, 00:02
Честно да ти кажа и мен ако някой ми предложи да я покарам много ще се изкефя ама в момента не е в движение :) Събира смелост а аз пари :)

Ами дано скоро да се уредят нещата и да я подкараш, така както само 33 може да се кара :) ..маниашки :) Пък другия път като ходим до Плевен, надявам се тогава да е ок вече ;)

DJ
22-02-2010, 00:46
Ами дано скоро да се уредят нещата и да я подкараш, така както само 33 може да се кара :) ..маниашки :) Пък другия път като ходим до Плевен, надявам се тогава да е ок вече ;)
И аз се надявам но гледайки реално на нещата не по рано от края на лятото, може би дори есента :whip:

vj_kenetik
22-02-2010, 20:13
Миленче ето една снимка на хубавицата та да я видят колегите.....

Flame
22-02-2010, 20:33
Аз я знам от мобиле-то,не е никак лоша.

vj_kenetik
22-02-2010, 20:38
ето още...

vj_kenetik
22-02-2010, 20:43
Миленче ако не ти е дизелова Алфата трябва да ти е със такъв двигател. Всичко друго е компромис!:dance:

dragonaz
22-02-2010, 20:58
Ей друго си е да се включи с въпрос привлекателна дама.
Ние милите сме толкова "лесни" , че желаещи да огледат и старата и новата кола на колежката има стотици сигурно вече :)

Но пък Евала за откликналите с отговори, мнения и предложения,
както и на колежката, че внася адреналин във форума.

А аз обаче продължавам да твърдя, че бензина си е предпочитано говорино
за двигател.

Но пък ако колежката набримчи некое 2,4 JTD тогава може вече и да няма голямо знаечени, стига да случи на запазен двигател :)

Успех на всички :)

alf
22-02-2010, 21:26
тази от снимките неможе да 96 няма раздувки
а иначе да ти кажа от опит - няма да стжаляваш че си сменила колата , по-скоро ще съжаляваш ако останеш със сегашната и про всеки бъдещ проблем ще проклинаш.
по въпроса дали да сменяш бензина с нафта нищо не мога да ти кажа защото опира вече до самия човек и маниера на каране. имал съм печка и то алфа и досега немога да преценя дали беше по-добре или по-зле. верно по-тромава е колата но като свирне турбото е голям кеф. така че моя съвет е действай само обмисли добре конкретно каква кола искаш

dimo
22-02-2010, 21:33
тази от снимките неможе да 96 няма раздувки

Я погледни пак по вимателно ;)

alf
22-02-2010, 21:54
Я погледни пак по вимателно ;)
ми пак не виждам да е раздута ама карай. може шестака да е с по-големи или съм кьорав вече

Furious 155
22-02-2010, 22:04
ми пак не виждам да е раздута ама карай. може шестака да е с по-големи или съм кьорав вечеот червения цвят е! Създава грешна излюзия! Раздута е колата, даже е с последните мигачи за модела на калниците!

DJ
22-02-2010, 22:23
ми пак не виждам да е раздута ама карай. може шестака да е с по-големи или съм кьорав вече
Раздута е колицата и изглежда супер ,аз я гледах само в мобиле там не изглежда нищо особено, но д атези снимки браво :)

Някой знае ли с кой салон е вътре?
До колкоро разбрах от Милена по телефона екстрите са 95% като моите само тази оригинално си има халогени а на моета аз ги слагах :big_love:

milenamr
22-02-2010, 22:38
Ние милите сме толкова "лесни" , че желаещи да огледат и старата и новата кола на колежката има стотици сигурно вече :)

Но пък Евала за откликналите с отговори, мнения и предложения,
както и на колежката, че внася адреналин във форума.

Извинявам се, ако съм досадила на някой с терзанията си околко евентуалната замяна на Пижу с Пенда, но нали за това сме колеги, да споделяме опит, впечатления и разбира се емоции, тъй като темата определено има и доста емоционален характер.
За мен е щастие, че колегите със 155 са винаги готови да откликнат, независимо дали на привлекателна или непривлекателна дама, или на друг колега неособенопривлекателен :roll2:
За това за мен е гордост да съм част от семейството на 155 :)

milenamr
22-02-2010, 23:33
Колкото и абсурдно да звучи, аз тъкмо се навих и се убедих, че много я искам дизелката и работата зависна :neutral:, защото купувачите на мойта в момента са леко в криза и ми казаха, че сега точно не могат, да чакам, а това чакане е доста ненадеждно, така че в момента въпроса, който зададох в началото на темата не стои- за съжаление :(
Дано излезе някой вариант все пак и да я взема червената :innocent:

DJ
23-02-2010, 10:56
Колкото и абсурдно да звучи, аз тъкмо се навих и се убедих, че много я искам дизелката и работата зависна :neutral:, защото купувачите на мойта в момента са леко в криза и ми казаха, че сега точно не могат, да чакам, а това чакане е доста ненадеждно, така че в момента въпроса, който зададох в началото на темата не стои- за съжаление :(
Дано излезе някой вариант все пак и да я взема червената :innocent:

Тъкмо като ходите до Плевен ще покараш моета за да си сигурна дали искаш 155ТД :). В смисал не че моета е критерий за нещо просто си е друго да покараш и друга такава кола :) аз бях карал само една 155-ца преди да тръгна да купувам моета.... а по реме на огледите карах 12-13........сегашната беше с най-стегнат интериор което 2 години по късно далеч не е така всичко скърца и дрънка :)
На всички ви е познато ;)

koolio
23-02-2010, 13:08
Тъкмо като ходите до Плевен ще покараш моета за да си сигурна дали искаш 155ТД :). В смисал не че моета е критерий за нещо просто си е друго да покараш и друга такава кола :) аз бях карал само една 155-ца преди да тръгна да купувам моета.... а по реме на огледите карах 12-13........сегашната беше с най-стегнат интериор което 2 години по късно далеч не е така всичко скърца и дрънка :)
На всички ви е познато ;)

Ми не баш, моята като е купих беше с перфектен интериор и сега, след 2 години и 29 000 км още си е така ;).

DJ
23-02-2010, 14:01
Ми не баш, моята като е купих беше с перфектен интериор и сега, след 2 години и 29 000 км още си е така ;).

Интересното е че моите километри са горе долу там и се раздрънкаха пластмасите.....верно че отзад сложих много твърди амортисьори БОГЕ газово с 2 действия ........ дали е от това? лятото с 15-ките яко дрънкам ;)

Извинявамс е за спам-а в темата на Милена :balloon:

Cardinala
23-02-2010, 14:09
Колежке може ли да ми пратиш някоя друга снимка на колицата ти, че много сериозно съм се замислил да взема и една 155, ама още не знам дали да е твоята или едно 2,5ТД

milenamr
23-02-2010, 15:00
Ето малко снимки на Белчо

Bobi_33
23-02-2010, 18:30

Айде по-спокойно го давай и не ми казвай, че съм се побъркал. Май ме четеш внимателно, не се говори за 2.5 ТД а за 1.9ТД, който е 100% Фиат. Отлично знам , отпреди да станеш алфист какъв мотор е 2.5ТД. И пак ще повторя, че по-добър мотор за 155 от даказаната ризница няма (изключвам 2.5 щото е шестак, а шестаците са друга бира). За возията, кво да ти кажа, освен, че твоята кола е по-тежка отпред друга разлика с Фиат няма. Ако твърдиш пак обратното по-добре не го пиши тук защото ще станеш смешен.

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:26 ----------

Ето малко снимки на Белчо

Меленче, много хубава стойка и вид ти има колата. Аз на твое място точно тая кола не бих я продал за да взема дизел, и то 1.9 - Първото тоя мотор наистина е куц кон, не толкова евтин за поддръжка и е много шумен. Все пак е много стара технология, а сме 2010г. !!!

TS
23-02-2010, 23:04
Боби е много печен и е много в час момчето. Не мога да разбера защо така се нахвърли без да го познаваш?
Мисля,че ще бъде много полезен с отговорите си.
Успех на колежката и дано разсмили с продажбата :)

Flame
23-02-2010, 23:24
Аз ако имам 2.0 8в,първо че не бих я продал,дори и да нямам пари да я карам,второ ако имам излишни пари бих си я правил-мотора,окачване,интериор,боя-да стане бижу:eat:

milenamr
24-02-2010, 01:13
Аз ако имам 2.0 8в,първо че не бих я продал,дори и да нямам пари да я карам,второ ако имам излишни пари бих си я правил-мотора,окачване,интериор,боя-да стане бижу:eat:

Ами аз се справям с нея, защото колата е здрава(да чукна на дърво) и разхода и е нормален, като за такава кола съвсем поносим, дори съм я засичала многократно, че икономичния и диапазон е между 120-130км/ч.
При каквато и да е равносметка е ясно, че тя дава много повече, отколкото взема.
В последно време ме поуплаши малко с по-голям разход, но след диагностиката се разбра, че е ламбда сонда, смених я и проблема се реши :) Сега разхода и е съвсем нормален и колата си върви идеално , ами не ми се разделя никак с нея, 2 години я карам, справям се, кефи ме, не ме е изоставяла по пътищата(извънграда), като изключим няколко случая в града по неособено сериозни причини-свършване на бензин-газ, изгорял бушон на бензина, някой изкубал се маркуч или кабел и тези неща се оправят лесно, а някои от тях са се оправяли и от само себе си ......но пусти мераци са ме обзели сега , пък каквото сабя покаже :)

Alfa User
24-02-2010, 20:18
Еми мандалото хлопна - след толкова мислене червения дизел вече си има собственик, и това за съжаление не е Милена ...

milenamr
24-02-2010, 20:52
Еми мандалото хлопна - след толкова мислене червения дизел вече си има собственик, и това за съжаление не е Милена ...

Ами да е жив и здрав собственика и дано се похвали кой е :)Сигурна съм, че ще е доволен от червената кукла :) А пък все повече се разубеждавам да се разделям с моята 155, макар че днес като разбрах, че са я оженили червената и случайно набарах ена също много добра 1.9 ТД(точно каквато търся),само единствения и недостатък е, че няма климатик :( Ако има как да се вгради климатик в нея, взимам я веднага, няма кво да и се чудя :)

thecleaner
24-02-2010, 21:04
Ами да е жив и здрав собственика и дано се похвали кой е :)Сигурна съм, че ще е доволен от червената кукла :) А пък все повече се разубеждавам да се разделям с моята 155, макар че днес като разбрах, че са я оженили червената и случайно набарах ена също много добра 1.9 ТД(точно каквато търся),само единствения и недостатък е, че няма климатик :( Ако има как да се вгради климатик в нея, взимам я веднага, няма кво да и се чудя :)

Много внимателно ти следя темата и ще ти кажа че господ си знае работата. Хората се ъпгрейтват, ти искаш наопаки.
Ризницата е най-здравата Алфа, от 15години насам и ще си остане. Колежке караш един от последните истински Алфа двигатели, здрав и непретенциозен. Нямам против дизела но точно в тоя му вариант дето искаш, си купуваш трактор под прикритие.

mimouzunov
24-02-2010, 21:20
Много внимателно ти следя темата и ще ти кажа че господ си знае работата. Хората се ъпгрейтват, ти искаш наопаки.
Ризницата е най-здравата Алфа, от 15години насам и ще си остане. Колежке караш един от последните истински Алфа двигатели, здрав и непретенциозен. Нямам против дизела но точно в тоя му вариант дето искаш, си купуваш трактор под прикритие.

Определено и аз мисля така...
Ако ще е Алфа 155 трябва да е такава каквато вече имаш!!!Не ти трябва дизел след като си имаш тази красива снежанка!!! :thumbup:

niki.
24-02-2010, 21:30
караи си колата по добре познато зло от колкото не познато всичко сначале знаеш за ко става вапрос

wrc
24-02-2010, 21:37
Миленче,нищо чудно да се окаже,че брат ми е купил въпросната 155-ца.Той от доста време си търси кола,и днес пътувайки от София за Сливен,спрял да поразгледа в Пловдив и си купил червена 155 1.9Д,'96г.Не съм я виждал още,защото живее в Сливен,каза ми само,че забележките са неработещ климатик,изпуснали амортисьори на предния капак и спукани леви дръжки на вратите.Може и да не е същата,незнам,купил я е от някаква автокъща за 1800лв.

Furious 155
24-02-2010, 21:47
Миленче,нищо чудно да се окаже,че брат ми е купил въпросната 155-ца.Той от доста време си търси кола,и днес пътувайки от София за Сливен,спрял да поразгледа в Пловдив и си купил червена 155 1.9Д,'96г.Не съм я виждал още,защото живее в Сливен,каза ми само,че забележките са неработещ климатик,изпуснали амортисьори на предния капак и спукани леви дръжки на вратите.Може и да не е същата,незнам,купил я е от някаква автокъща за 1800лв.
ей сега стана интересно :crazy: важното е да паднала в сектант!!!

milenamr
24-02-2010, 22:22
Ами точно същата е :))Хахаха, браво, дано брат ти да си я кара със здраве и с кефче и да я гледа с любов, каквато е нужна задължително за 155-ците:) И очаквам с нетърпение да сподели впечатления :) :thumbup:

П.П. И ми е много интересно кога толкова бързо е успял да я регистрира в КАТ, защото тя е нов внос и няма номера, или пък я е закарал с друг превоз?

wrc
24-02-2010, 23:10
Ейй,виж какви работи стават:D,еми със сигурност ще я видиш я на национална среща,я на италфест:D.
А иначе и на мен ще ми е интересно да чуя впечатления от този мотор.

Колата я е закарал до Сливен на ход с транзитни номера и каза ,че се е държала нормално,ускорявала доста добре и нямало сажди в огледалото:tooth:,противно на очаванията му:BIGsmile:,предвид това,че прди нея караше бензинова Делта 131к.с.

За по-нататък предполагам,че той ще се регистрира и ще сподели повече.

Alfa User
25-02-2010, 14:14
Ето и салона как изглежда в момента (трябва му леко изпиране ...) :

milenamr
26-02-2010, 02:32

Напълно съм съглсна с това, което казваш и го знам от опит, убедила съм се, че е така, иска малко внимание, дава много, наистина много, повече от очакваното и предположимото.Мераците да тествам дизел са си мераци, но наистина май господ си знае работата и е за добро, че се стекоха точно така нещата.
И тък като тези дни няколко човека ми се обадиха да гледат мойта 155 и след тестване проявиха интерес, искам да им кажа, ако четат в темата, че официално се отказвам от намерението си да я продавам.Нядявам се да ме разберат и да няма сърдити.
Ще си я карам с кеф, хъс и желание, каквито тази порода 155 поражда в изобилие.
Наистина, ако ще я сменям, може би си струва само с V6 или Q4:thumbup:
Благодаря ви за безценните консултации, съвети и загриженост, наистина огромна чест да карам 155 за мен е, че имам такива колеги като вас :big_bow_down:

KirilSol
26-02-2010, 07:33
Напълно съм съглсна с това, което казваш и го знам от опит, убедила съм се, че е така, иска малко внимание, дава много, наистина много, повече от очакваното и предположимото.Мераците да тествам дизел са си мераци, но наистина май господ си знае работата и е за добро, че се стекоха точно така нещата.
И тък като тези дни няколко човека ми се обадиха да гледат мойта 155 и след тестване проявиха интерес, искам да им кажа, ако четат в темата, че официално се отказвам от намерението си да я продавам.Нядявам се да ме разберат и да няма сърдити.
Ще си я карам с кеф, хъс и желание, каквито тази порода 155 поражда в изобилие.
Наистина, ако ще я сменям, може би си струва само с V6 или Q4:thumbup:
Благодаря ви за безценните консултации, съвети и загриженост, наистина огромна чест да карам 155 за мен е, че имам такива колеги като вас :big_bow_down:

правилното решение.....олекна ни на всички :clapping:

VFTI
26-02-2010, 13:11
Амин :punk::punk:

krasisashkov
26-02-2010, 14:08
Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

milenamr
26-02-2010, 14:20
То и на мен ми олекна :)Обаче осъзнавайки какво точно карам и давайки си сметка, че замяна има смисъл само за V6 или Q4 се вкарах в нови филми.
По-точно запалих Алекс да сменя неговата с V6 :bouncing_smiley:
Така, че ако някой търси перфектна 1.8 8V MY.95 Sport, да използва намалението, докато сме се побъркали яко :metal:
Колата я знаете всички ;)

Alfa User
26-02-2010, 19:05
Кога успя да ме изпревариш ...
Цената ще се обсъжда само на лични !
Колеги, колата я знаете, но все пак да ви я припомня :

RoMeO_156_GTA
26-02-2010, 19:28
V6 e мания , дори само да се слуша звука на шестака :bouncing_smiley: Ние в търновската група си имаме една , Наско (wrc) може да даде най-преки впечатления ;)
И бялата и черната 155 много ми харесват . Лично аз не бих сменил 2.0 8в с ГИ за дизел , виж 1.8 8в за V6 твърдо , ако не пречи финансово . Може ли една цена на лични , че напоследък ми се въртят някакви 155ци из главата :screwy:

Alfa User
26-02-2010, 20:14
Имаш ЛС.
Адски много ще се радвам колата да попадне в ръцете на съвестен човек, за да я гледа и обича така, както съм го правил аз !
Изобщо не искам да я давам на случайни хора ... две коли продадох така, и двете сега са в небитието от глупост и неграмотно каране/поддръжка :priest:

wrc
27-02-2010, 00:39
Мераците да тествам дизел са си мераци, но наистина май господ си знае работата и е за добро, че се стекоха точно така нещата.

Радвам се да го чуя:),защото ми беше леко кофти,че колата която си беше харесала,попадна случайно, така да се каже, в моето семейство:blush::).
А новото ви решение да вземете V6 приветствам с 2 ръце:D.Лично за мен това е идеалния вариант.Вярно,че поддръжката е малко по-скъпа и по-специфична от на верижните,но пък доста по-евтина от на Q4....абе,идеалната среда.Само заради удоволствието да послушаш звука на шестака,си заслужава усилието/аз в моята дори нямам музика:D/.Невероято приятна за дълъг път и не толкова за града,но не е и толкова страшно.

ne0
27-02-2010, 00:51
абе твоя шестак не е ли ризник или имаш чудо невиждано в коша :torch:

wrc
27-02-2010, 01:01
абе твоя шестак не е ли ризник или имаш чудо невиждано в коша :torch:

Ся харесва ли ти бе,то човек да не се обърка:doctor:

Alfa User
27-02-2010, 18:51
Абе не знам, ама вируса ме е треснал яко ... Остава само някой съвестен да ми вземе колицата, за да се грижи добре за нея.

milenamr
01-03-2010, 15:11
Колеги, споделете моля ви колко от вас карат 155 V6(освен wrc и Wolfy(бившата му), че направо и мен и Алекс сън не ни хваща, луднали сме много сериозно.
Особено аз, след като не стана номера с дизелката, сега си вкарах сериозна проекто мисъл за шестак.
Интерсува ме намират ли се части за това бижу?
Ако някой може да сподели пряк или непряк опит ще съм му много благодарна :)

JAMAL
01-03-2010, 15:40
Опала
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=44903&highlight=155

Може и на лс цена за черната 155-ца.

milenamr
01-03-2010, 16:19
Опала
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=44903&highlight=155

Благодаря колега :)Имаш лично

revenger
02-03-2010, 15:21
:furious: за колко я даваш колата , колега?

Alfa User
02-03-2010, 16:46
Свърши историята с даването ... Читав шестак не се намери, а и въпроса с поръчване и чакане на части някак не радва никого.
Така че на тая тема се удря катинарче - страстите бяха погасени къде от само себе си, къде насила ...
Благодарим на всички отзовали се с някаква полезна информация, бяхте наистина полезни !