View Full Version : Висока задница?????
alfa boy Qv
18-02-2010, 21:22
Струва ми се,че моята задница е по висока от на другите Qv-та,та вапроса ми е дали ако смения пружините с такива от 1.4 или 1.6 ще падне поне малко?????Ето и снимка:
1,4/1,6 са с по-високи пружини от твоите.
thecleaner
18-02-2010, 22:27
Струва ми се,че моята задница е по висока от на другите Qv-та,та вапроса ми е дали ако смения пружините с такива от 1.4 или 1.6 ще падне поне малко?????Ето и снимка:
Екстра си ти е задницата, с какви гуми си кажи по добре.
според мен една 16 цола дьанта ште реши проблема
Furious 155
18-02-2010, 22:30
и аз от показаната снимка мисля че е супер височината и отпред и отзад. Гумите като гледам май са 195/50/15?
детелинката е мн красива от близо :boost:
astronoma
19-02-2010, 00:16
колега какъв е проглема ,срежи пружините и готово....моита беше така и нема друг начин
:rosso_racers:
alfa boy Qv
19-02-2010, 00:52
Благодаря за комлиментите,а тва срязване как става,нали ако искам примерно да ми падне с 5 см,колко да отрежа от прожините,гумите са ми 195/55/15-предни и 195/50/15 задни:?:
thecleaner
19-02-2010, 01:13
Благодаря за комлиментите,а тва срязване как става,нали ако искам примерно да ми падне с 5 см,колко да отрежа от прожините,гумите са ми 195/55/15-предни и 195/50/15 задни:?:
Предните са ти високи и от там идва проблемацията ти. Тоя размер 195/55/15 идва малко висок за QV то според мен (въпреки че по каталог го дават с него), пък и е с 2см. по висок от 195/50/15. А това за пружините се едно не си го прочел, нема такава дивотия която можеш да сътвориш.
alfa boy Qv
19-02-2010, 01:54
Мерси колега еми маи маи ще слагам някви спортни за да падне малко,ам какво ще предложите а?
thecleaner
19-02-2010, 03:33
Мерси колега еми маи маи ще слагам някви спортни за да падне малко,ам какво ще предложите а?
Потърси си някакви спортни да това е варианта, но рискуваш със смъкването на колата да станеш редовен член на клуб "Картер"
alfa boy Qv
19-02-2010, 03:55
Ахам.ясно еми маи маи да си остане по добре така както си е от колкото да се пресиединя кам клуба,пак 6те видим както каза колегата от пловдив по добре да и сложа едни 16-ки и работата е ОК!!!!:)
trustworthy
19-02-2010, 08:26
195/55/15 си е оригиналния размер за куве и си е перфектен размер за всички модификации на 145/6. Аз карам с такива вече 3-та година и няма грижи.
Съвсем нормално е да ти изглежда вирната задницата, след като там си сложил гуми, които са с 2 см по-малки в диаметър
Отделно, както каза Тонов, окачването на куве е по-ниско от на 1.4 и 1.6. Рязане на пружини не знам доколко си струва, след като се намират комплекти спортни пружини за около 150 лв.
А смъкването ако не в 'Клуб картер', ще те вкара зимата в клуб 'Предна броня" ;)
Един от най-големите дразнители по тая кола за мен е точно ниската предница. То не бяха бордюри, неравности по пътя и сякви тем подобни ... като я погледнеш на канала после всичките може да си ги видиш :grin: Знам че по ниска изглежда "по-яко" ама така просто си просиш някои ремонт. (И аз съм член на клуб картер :) )
Furious 155
19-02-2010, 09:13
колега какъв е проглема ,срежи пружините и готово....моита беше така и нема друг начин
:rosso_racers:ако си срязал пружините, то на всеки по-сериозен завой задницата ще те изпреварва неконтролируемо!
ако си срязал пружините, то на всеки по-сериозен завой задницата ще те изпреварва неконтролируемо!
Точно така е. Цялата работа е до цялостно спортно окчаване(Пружини + амортисьори, ако ти трябва по ниско от на стоково QV), но аз лично не те съветвам, аз съм с такова... еми не можеш да минеш и километър в София, без да спреш съединител, първа и пак газ... просто толкова ниско магаре на 145 в комбинация със спортно окачване не е за предпочитане, ако си пазиш предницата и картера. Аз съм с 50 гуми отпред, на пролет минавам на 55ци. :pokey:
не се лъжи да режиш ще хвърлиш амортисыори
Аз що си мисля че задните пружини на 145 не подлежат на рязане.
Аз що си мисля че задните пружини на 145 не подлежат на рязане.
Всички пружини подлежат, зависи колко бръмбара имаш в главата :wallbash: . За определена височна си трябват и дадените амртесьори, иначе ще "хвърли" амортесьори. :Suicide:
alfa boy Qv
19-02-2010, 17:35
Еми да определено ще си остана с тази задница,еми щото на мен ми изглежда вдигната и си помислих дали може да падне малко,ама по добре така да ми е спокоина главата,да няма тук намаляи там спри с ниското окачване,пак ще видим маи ще взема да и забия една 16-ка и проблема е решен!!
Колега аз съм със жълти спортни пружини и стойката на колата е чудесна, задницата е супер, но проблема е че предницата е доста нисичка и като видя дупка се чудя дали няма да се присъединя към прословутия клуб "картер". Проблема е в лошите пътища а иначе спортните пружини са най-добрият вариант.
alfamilano
21-02-2010, 15:48
Е добре само не виждам логиката отпред 55' отзад 50'! размени размерите и виж разликата!А и е глупаво с рязането на пружини аз съм рязал,трябва слвд това нагряване до червено за да издокараш споралната форма,а след това се едно си в Голф!Това се правеше по времето на Бате Тошко когато нямаше нищо за коли различни от ВАЗ!
друго мн важно за алфа 145 иска доста подсилване на предното окачване от зад стои мн добре слаба предница от там е проблема в завоите а до дигнатата задница мисля че казах вече 16 цола и спиш ште ти качим моите да видиш
alfaromeofen
22-02-2010, 00:41
Извинявай колега zatopol ,нещо не разбрах предния ти пост.Какво иска по предницата?
говоря 4е отпред иска по твърди пружини и смяна на амортисиори с по гъсто масло
Еми да определено ще си остана с тази задница,еми щото на мен ми изглежда вдигната
Изглежда ти вдигната, точно защото отзад си с по-малки гуми спрямо предните и отзад арката/калника не се изпълва от гумата за разлика от предните и се получава визуална заблуда. Екстра ти е колата, просто си сложи еднакви гуми!
thecleaner
22-02-2010, 02:21
говоря 4е отпред иска по твърди пружини и смяна на амортисиори с по гъсто масло
За газови амортесьори чувал ли си? Я да те питам нещо без да се сърдиш, предната кола Жигула ли ти е била? Вие ще го съсипете това момче бе единия му вика срежи пружините, другия да си сложи амортесьори с по гъсто масло. Това е форум хора, не гаража на чичо Манчо.