PDA

View Full Version : Въпрос за тонер касета

detelazurno
17-02-2010, 22:48
Колегата Колев е прав - отворих и вътре резистор! Добре че каза, та ми стана любитно и се заиграх да го разглобя. А те такъв резистор откода търся... ама за тонер-касетата на принтера :)

Извода - питай, пари за тва не трябват :) Форума помага.

Да беше питал направо за тонера :) Магазини за електроника бол :-D
__________________________________________________ ______________
Разделих темата и местя в общи. Така има по-голям шанс повече хора да я видят
tonov

blackcodda
18-02-2010, 10:25
Абе бол, ама се оказа че това дето го търся го гледат сякаш съм го извадил от летяща чиния :( Ходих в Комет - развадиха едни дебели каталози и пак нищо. А проблема ми е, че и аз не съм спец по електроника. Виж нещо дизайн, дигитален печат - няма проблем, но с тея резистори доста зор - та приемам съвети и помощ, ако някой ги чува тия неща :)

detelazurno
18-02-2010, 11:54
То темата май малко в друга посока тръгна ама кажи от кой град си. Ако си от София ще те насоча към магазини :)

mimouzunov
18-02-2010, 12:13
http://cement1000.hit.bg/ прегледаите картинките!!!

:-D

Кажи какви резистори ти трябват впрочем!!!

blackcodda
18-02-2010, 13:10
В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума :) Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате :). Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

http://cement1000.hit.bg/ прегледаите картинките!!!

:-D

Кажи какви резистори ти трябват впрочем!!!

Впрочем точно за същото нещо говорим! Само дето в мойта куятия нямаше пяна! Страшен чип, страшен тунинг:new_Eyecrazy: . Добре че го взех моя за почти без пари та не ме е твърде яд :bash:! Като гледам тея 350 евро тука ми се опъпва задника, дано някой не ги е дал вече... Моя "чип" мога да го предоставя ако форума желае за тестови изпитания и разконспирация - още е цял.

detelazurno
18-02-2010, 16:51
В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума :) Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате :). Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.[COLOR="Silver"]
..........

Доколкото знам mimouzunov е правилния човек за тема "електроника" в този форум. Аз съм просто любител, така че по hard core въпросите към него :) Иначе както си говорихме за магазини...може да провериш магазинчето за електроника на Поп Богомил. Малко обяснения къде се намира - като се движиш по Мария Луиза посока към Сливница, ул. Поп Богомил се пада точно последната преди Сливница. Свиваш в дясно (ако си с кола, не става защото е еднопосочна и движението е в другата посока) и след няма и 10 метра в дясно има една оранжева врата. Може и във всеизвестния Конрад, но аз лично предпочитам магазинчето на Поп Богомил.

blackcodda
18-02-2010, 16:59
Мерси, това на Поп Богомил не го знаех, в Конрад ме гледаха като изтрещели като ги питах - мисля, че там въобще не продават такива "ситни" работи. 10х!

mimouzunov
19-02-2010, 12:14
В София съм, тръгна в друга посока темата, но ще съм благодарен за вашата помощ и за пореден път ще отбележата силата на форума :) Ще снимам и ще пусна нишан със снимки - в общи линии, е машините с които работим (в общи линии лазеврни принтери) се поставят fuses (бушони или резистори - кое е по-точно вие ще помагате :). Целта им е като се сложат, да изгорят и оттам нататък машината брои примерно няколко хиляди отпечатани копия, след последното от които машината решава, че няма да печата повече защото дадения консуматив с изгорелия бушон е свършил. Тънкия момент е, че машината въобще не отчита реалното физическо състояние на барабана, например, а просто брой Х-копия от поставянето (изгарянето на бушона). Смяната на тоя въпросен бушон рестартира цикъла. След малко и снимки ще пусна, благодаря ви предварително.

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Впрочем точно за същото нещо говорим! Само дето в мойта куятия нямаше пяна! Страшен чип, страшен тунинг:new_Eyecrazy: . Добре че го взех моя за почти без пари та не ме е твърде яд :bash:! Като гледам тея 350 евро тука ми се опъпва задника, дано някой не ги е дал вече... Моя "чип" мога да го предоставя ако форума желае за тестови изпитания и разконспирация - още е цял.

Така или иначе ще се чисти темата....
По въпроса с "резисторите"... Доколкото ми е известно на мен се монтират чипове/броячи по тонер касетите!!!Бушон евентуално резистор не виждам защо може да има там!!!
Които от модовете следи темата го моля да не я трие няколко дена да се изясни точно кое как и тн :clown:

blackcodda
19-02-2010, 15:11
Точно - това нещо - резистор или fuse (както го пише по service manual-ите) при инсталирането на касетата гори - и така дава началото на предварително програмиран цикъл за този консуматив - примерно 40000 оборота, което да речем отговаря на отпечатани 10000 страници. След което принтера казва - финито, защото е отброил програмирания брой копия след гърменето на бушончето.

Бутона за Insert image нещо не ми работи, ето линк към имиджа:

http://media.snimka.bg/5611/017478044-big.jpg
http://media.snimka.bg/5611/017478045-big.jpg

tonov
19-02-2010, 18:53
Това нещо си е баш бушон, не е никакъв резистор. Не пише ли нещо по него?

old alfist
19-02-2010, 19:54
Това нещо си е баш бушон, не е никакъв резистор. Не пише ли нещо по него?
Едно време му викахме съпротивление и трябва да пише някакви омове.