View Full Version : Неодимни магнетизатори
plamen76
20-02-2010, 11:31
Някой има ли информация дали това нещо има някакъв ефект,или е поредната бошлаф-работа:
Не знам дали е бошлаф, но не се сещам как може да се монтира преди смесване гориво-въздух.
crocodil
20-02-2010, 11:58
Не знам дали е бошлаф, но не се сещам как може да се монтира преди смесване гориво-въздух.
След дебитомера и на маркуча на горивото.
Иначе са пълни глупости.
За въздуха ясно, мен ме притеснява горивото.
detelazurno
20-02-2010, 12:10
Монтира се на въздуховода. Въпросните неодимови магнити обгръщат просто тръбата. Ефект има, но той си остава в химията и няма как да го забележиш. Не знам къде си го гледал това и за колко пари, но може да си направиш експеримент - намери си стари изгорели хард дискове и им извади магнитите. Там се използват неодимови магнити.
mirchozo
20-02-2010, 12:34
Технологиите са доста напред, ако имаше "файда" от това нещо то вече щеше да е във всяка кола.
plamen76
20-02-2010, 12:36
Монтира се на въздуховода. Въпросните неодимови магнити обгръщат просто тръбата. Ефект има, но той си остава в химията и няма как да го забележиш. Не знам къде си го гледал това и за колко пари, но може да си направиш експеримент - намери си стари изгорели хард дискове и им извади магнитите. Там се използват неодимови магнити.
Прочетох доста положителни и отрицателни неща,та затова питам дали някой е слагал подобно нещо
На колата не можеш да навредиш. Максимум на джоба ти. Пробвай - логика има - просто не е ясно дали магнитите са достатъчно силни да подредят молекулите
plamen76
20-02-2010, 13:00
На колата не можеш да навредиш. Максимум на джоба ти. Пробвай - логика има - просто не е ясно дали магнитите са достатъчно силни да подредят молекулите
Ето тук е описано подробно:http://www.aukro.bg/item928263313.html
Ако се смята за реклама,моля да се изтрие,просто там се натъкнах.
detelazurno
20-02-2010, 13:30
Има хляб в тая работа принципно, но идеята е, че освен въздуха и горивото трябва да ти минава през магнитно поле. Експериметни много. Литература по въпроса също. Ето ти малко четиво на български. Там има и доста линкчета към чужди сайтове
http://forum.beinsa.info/index.php?topic=351.0
http://forum.beinsa.info/index.php?topic=384.0
Има хляб в тая работа принципно, но идеята е, че освен въздуха и горивото трябва да ти минава през магнитно поле. Експериметни много. Литература по въпроса също. Ето ти малко четиво на български. Там има и доста линкчета към чужди сайтове
http://forum.beinsa.info/index.php?topic=351.0
http://forum.beinsa.info/index.php?topic=384.0
Леле?
беинса?
полезно инфо?
инженер си?
еха
....
detelazurno
20-02-2010, 13:47
Не виждам защо опита на другите не може да е полезен. Независимо от постигнатите резултати опита си е опит,а той се трупа с практика. Хората там са споделили кой какво е постигнал. Споделена е доста информация, съмнения, разсъждения и т.н. Ако умееш да извличаш полезната информация ще ти свърши работа. Ако обаче не умееш проблема ти е личен. Аз не съм отговорен за това кой как тъклува прочетеното. Ама то това важи за цялата информация в интернет независимо от какъв източник е дошла.
Жалко, че и тая тема се осра! Можеше да се заформи нещо интересно, но.... Намирам поста ти за крайно ненужен!
Jivko7777
20-02-2010, 14:54
Това си го спомням че още от преди 10 години се предлагаше...До колкото си спомням имаше все реклама в в. Авто пазар, но дали ефект ще има...Докато не се пробва, трудно ще се разбере, особенно казват че разхода пада, то май само тук може да се разбере дали наистина работи...
ivan dimitrov
20-02-2010, 15:03
---
Само като му чуеш названието мирише на измишльотина:spam_laser:
Само като му чуеш названието мирише на измишльотина:spam_laser:
'псолютно ;)
бях гледал в "ловци на митове" (Discovery) експеримент точна с такова ЧУДУ на техниката и........резултата до колкото си спомням беше отрицателен,в смисъл леееееко завишен разход :lol:
теста беше направен интересно- на стенд : стара американска кола от 70'те карбуратор и някакъв японски седан от 90'те съответно пълна инжекция.....
пробваха няколко мита за намаляването на разхода,но не се сещам в момента какви бяха другите .......
ФЕРАРИСТ
20-02-2010, 21:49
'псолютно ;)
бях гледал в "ловци на митове" (Discovery) експеримент точна с такова ЧУДУ на техниката и........резултата до колкото си спомням беше отрицателен,в смисъл леееееко завишен разход :lol:
Аз наскоро гледах в Карбайбъл тестове на англичанчета че с разни октан бустери на СТП и прочее, двигателя даже бил по зле......
Toва на всеки 6 месеца се появява в нета. Задайте си въпроса дали като подреди молекулите(ако ги подреди) веднага след тоя магнетизатор няма пак да се разбъркат.
Универсални модификатори, магнетизатори, хапчета дето провеждат ректификация в резервоара, секретни американски масла за подводници.... инджиктиплятори и ала бала.
Не ви ли писна?
Задайте си въпроса дали като подреди молекулите(ако ги подреди) веднага след тоя магнетизатор няма пак да се разбъркат.Точно една такава теория ми се върти още от самото начало.Някакси свързвам нещата с инжекторите.
BoxerPower
20-02-2010, 22:17
Работи си отлично. Принципа е от ясен по-ясен:
Монтираш един неодимен магнетизатор (баси хай-тек името) и така или иначе малкото пари в джоба ни започват лека полека неоДИМ да ги няма :sex:
plamen76
21-02-2010, 02:12
Май никой не е пробвал такова нещо май ,аз ще съм първия.Като направя тестовете ще пиша
И защо сте всички песимисти-нали трябва да се пробва
Нито един точен отговор
rossenvn
21-02-2010, 07:32
Това ми напомня за магнитните наколенници :-). На някои им помага. Дано при теб проработи. После ще трябва всички да черпим.
Май никой не е пробвал такова нещо май ,аз ще съм първия.Като направя тестовете ще пиша
И защо сте всички песимисти-нали трябва да се пробва
Нито един точен отговор
Ето ти точен отговор:
Това е зарибявака. Не работи нито на практика нито на теория.
BoxerPower
21-02-2010, 14:34
Май никой не е пробвал такова нещо май ,аз ще съм първия.Като направя тестовете ще пиша. И защо сте всички песимисти-нали трябва да се пробва. Нито един точен отговор
Ето ти още един точен отговор колега:
От месец насам съм дипломиран магистър инженер по Транспортна Техника и Технологии или както се е казвало едно време - ДВГ и Автомобили... повярвай не съм от тия дето влизат в даден университет тъпи, губят няколко години и пак излизат тъпи. Та за времето в което съм ги учил всички тия неща свързани с автомобили, двигатели, принцип на работа на различните системи, тн. и тн. мога само да ти кажа, че ако изцепя теорията за тия магнитизатори на някой от професорите които са ми преподавали, просто ще ми вземат дипломата и ще ми я набият там дето и слънце не огрява... Цялото това нещо погледнато през погледа на запознатите с тая материя хора е повече от нелепо ;)
'псолютно ;)
теста беше направен интересно- на стенд : стара американска кола от 70'те карбуратор и някакъв японски седан от 90'те съответно пълна инжекция.....
пробваха няколко мита за намаляването на разхода,но не се сещам в момента какви бяха другите .......
Е тия ловците са много интересни, виж това не съм го гледал
detelazurno
21-02-2010, 20:36
Аз още в началото ти казах. Ефекта ако успееш да го постигнеш както трябва си е само в химията и ти няма да го усетиш. Ама тая тема е малко като да спориш коя без коя наука може и коя е по-зависима от другата.
plamen76
21-02-2010, 20:58
Мерси много за мненията.Намерих един познат който си е купил тази измишльотина и като я засече ще пиша за резултата
Furious 155
22-02-2010, 21:22
Мерси много за мненията.Намерих един познат който си е купил тази измишльотина и като я засече ще пиша за резултата
аз пък да пусна нова бомба - как влияе магнитното поле на инжекторите на молекулите на бензина???
Те реално са си елетромагнити!
Отделно неодимен магнит се използва масово в изработката на високоговорители!
detelazurno
23-02-2010, 17:17
Е затова не съм се интересувал, но на прима виста ми се струва, че магнитното поле на инжекторите не е толкова напрегнато.
Furious 155
23-02-2010, 20:30
Е затова не съм се интересувал, но на прима виста ми се струва, че магнитното поле на инжекторите не е толкова напрегнато.ами срещи 3 бара няма да е точно малко...
detelazurno
24-02-2010, 11:05
Е признавам, че не ми е много ясна работата която извършват инжекторите освен, че "разпрашават" горивото. Та според твоите думи налягането се създава благодарение на това, че са електромагнити така ли? И ако да, как по-точно става това? В такъв случай бензиновата помпа просто върти горивото ли? Не е ли тя тази, която създава налягането?