PDA

View Full Version : Помощ за е-bay

Ma7e4k0
20-02-2010, 21:44
Някои може ли да ми пусне едни карбове за продан че хабер си нямам как да стане......?Ще съм много благодарен! И също да попитам ако някои случаино ги купи по какъв куриер могат да се пращат стоки за чужбина ...Благодаря предварително!

PEPI-2ALFA
21-02-2010, 16:44
Аз само съм купувал и не мога да съм ти от полза, но имаше една тема (мисля, че от Kuku) с картинки и подробни описания как се купува и продава. Потърсих, но не намерих темата, сори.

Satanism
21-02-2010, 16:54
И с български пощи можеш да пуснеш, в Европа горе-долу стигат за 10тина дена...

Kuku
21-02-2010, 17:18
Аз мога да ти помогна ;)
Момент само да проверя някои неща и ще пиша пак....

Ma7e4k0
21-02-2010, 17:56
Аз мога да ти помогна ;)
Момент само да проверя някои неща и ще пиша пак....

Оки.

Kuku
21-02-2010, 21:45
Значи....
За да пуснеш обява в Ибей, самия сайт ще ти вземе такса. Първо ще те таксува за публикуването на обявата, в зависимост от екстрите които ползваш при публикуването. После ще те таксува с процент от стойността на продажбата. А на края и ПейПал ще ти вземе такса за превода на парите към твойта сметка.
Тук отварям скоба, защото не съм съвсем сигурен, дали последните две такси не са обединена в една - може и аз нещо да се бъркам :roll:
После идва ред на изпращането - с Български Пощи ще струва най-малко, но ще се забави най-много и е рисковано - аз до сега не съм имал проблеми, но ти може да предпочиташ друг куриер. Цената на Български Пощи за тегло ДО 5кг. с дестинация цял свят е МАКСИМУМ 80лв. За цяла Европа мисля, че е нещо от сорта на 40-50лв. и пак повтарям, това е за тегло до 5кг. Лошото е, че в тези 5кг, влиза общото тегло с опаковката, а тя никак не е малко, особено за крехки вещи. След това има 1,50лв. опаковъчна такса на пощата и не съм много сигурен дали не се плащаха 4,00лв. за още нещо :roll:
На кратко казано, цената за доставка в Европа трябва да бъде 30 Евро, а за цял свят 50 Евро.
Тук идва момента с цената на стоката - ако един немец може да си купи такива карбуратори за 50 Евро в Германия, то за да ги купи от теб, трябва да му ги продадеш за 20 Евро и сметката ще му излезне колкото от Германия, т.е. трябва да му ги продадеш по-евтино, за да се навие да купи твоите.
Първо провери, колко струват такива карбуратори в Ибей и извади цената на доставката, за да видиш, за колко можеш да ги продадеш и дали те устройва тази цена..... после ще уточняваме подробностите около продажбата ;)

Ma7e4k0
22-02-2010, 23:23
Колега благодаря ти много, аз днес сутринта ги бартеросах, рекох си че не си струва разправията за и-беи..отново благодаря много !