Log in

View Full Version : Я да питам за уиндоуса нещо

Stefan Caromov
21-02-2010, 13:23
Начи , Свалям си един уиндоус и ще го записвам на диск - ДВД диск . Питането ми е ,дали мога да допълня диска с други работи -програми ,дали като буутвам от диска ,ще си се инсталира уина,или ще се бърка заради другите качени неща ?

Pinky
21-02-2010, 13:34
Вкратце - на практика не може.

Max
21-02-2010, 13:39
Вкратце - на практика не може.

Всъщност може, друг е въпроса че е излишно упражнение, при положение че един диск е някакви стотинки. Аз бих предпочел нещата да са ми записани на отделни CD/DVD-та.

За Стефан - има една програма nlite, с която може да си добавяш или махаш разни неща на Уиндоуса - драйвери, сървис пакове и т.н.

Stefan Caromov
21-02-2010, 13:55
Бе много ми се е бъгясал уина. Бави , зацикля , постоянно ми излиза NOT RESPONDING,филмите насичат ,а интересното е ,че и нещо от самия лаптоп от време на време писука . Отделно от това грее нещо от два дни , дори без да го товаря ,примерно ,гледам филм ,отворил съм операта и съм пуснал ю торента само. Чеквах го с 1001 програми ,а именно : NOD 32 , Malwarebytes,AD-Aware,No Adware,Supera AntiSpyware. Отделно си чистя регистрите с CCleaner ,Atf-Cleaner , Your Uninstaller.
Направо ,от 5 сутринта се занимавам ,не ми се ще да преинсталирам ,щото не мога да си оправя портовете после за алфадиага.
Някакви съвети ? ?

mirchozo
21-02-2010, 14:05
Пробвай с Касперски да сканираш, и моя се беше спекъл напоследък но след тотален скан намери 14 вируса и коне. Вече няколко дни всичко е ОК.
Ако искаш намери ме в скайп, ще съдействам за програмката.

155_8000rpm
21-02-2010, 14:49
Бе много ми се е бъгясал уина. Бави , зацикля , постоянно ми излиза NOT RESPONDING,филмите насичат ,а интересното е ,че и нещо от самия лаптоп от време на време писука . Отделно от това грее нещо от два дни , дори без да го товаря ,примерно ,гледам филм ,отворил съм операта и съм пуснал ю торента само. Чеквах го с 1001 програми ,а именно : NOD 32 , Malwarebytes,AD-Aware,No Adware,Supera AntiSpyware. Отделно си чистя регистрите с CCleaner ,Atf-Cleaner , Your Uninstaller.
Направо ,от 5 сутринта се занимавам ,не ми се ще да преинсталирам ,щото не мога да си оправя портовете после за алфадиага.
Някакви съвети ? ?

Като за начало можеш да кажеш какъв е WIDOWS-a и колко ти е рама на лаптопа и каква ти е видео картата...(и процесора евентуално,но на повечето лаптопи им куцат горепосочените две неща)
Ако е по-старичък лаптоп от когато макса на рама на повечето беше 1 гб и слагаха сякви умряли видеокарти ще имаш проблеми(особено с vista,дори и със 7-цата).

Stefan Caromov
21-02-2010, 15:16
Като за начало можеш да кажеш какъв е WIDOWS-a и колко ти е рама на лаптопа и каква ти е видео картата...(и процесора евентуално,но на повечето лаптопи им куцат горепосочените две неща)
Ако е по-старичък лаптоп от когато макса на рама на повечето беше 1 гб и слагаха сякви умряли видеокарти ще имаш проблеми(особено с vista,дори и със 7-цата).

До сега не иска да тръгне ,не знам как го излъгах .
ASUS рам 3 гб хард 250 видео нвда 9200
Всички драйвъри имам
Уина е ХП

155_8000rpm
21-02-2010, 17:04
До сега не иска да тръгне ,не знам как го излъгах .
ASUS рам 3 гб хард 250 видео нвда 9200
Всички драйвъри имам
Уина е ХП

Значи проблема не е в лаптопа,конфигурацията ти е повече от перфектна,така че се присъединявам към колегата по-горе слагай 7-ца и си свиркай...това е най-интелигентният windows от създаването на компанията microsoft и на практика не те занимава със сложни операции,а сам се справя само ти иска разрешение за това...

Stefan Caromov
21-02-2010, 17:19
Значи проблема не е в лаптопа,конфигурацията ти е повече от перфектна,така че се присъединявам към колегата по-горе слагай 7-ца и си свиркай...това е най-интелигентният windows от създаването на компанията microsoft и на практика не те занимава със сложни операции,а сам се справя само ти иска разрешение за това...

Не искам 7-ца
Половината игри не тръгват на уин 7 ,а и бошовите приложения са бъгави там и непълни.
Оправих засега проблема ,не знам как ама нЯкакъв ререър дадох и засега работи . Само не знам докога ,но ще отлагам преинсталацията доколкото мога .
Поне няма да е днес ....мисля

155_8000rpm
21-02-2010, 17:29
Не искам 7-ца
Половината игри не тръгват на уин 7 ,а и бошовите приложения са бъгави там и непълни.
Оправих засега проблема ,не знам как ама нЯкакъв ререър дадох и засега работи . Само не знам докога ,но ще отлагам преинсталацията доколкото мога .
Поне няма да е днес ....мисля
Извинявай сега прочетох,че работиш с Афадиаг под този уин...наистина не е удачно,а за игрите-аз не съм им фен,така че не съм се вълнувал,ама в интерес на истината слушам,че тръгват доста игри,които например под виста не сработваха...
Ама в крайна сметка решението си е твое...ти си знаеш пц-то за кво ти е,за работа,или за домашна бърза машина...
Аз моят лаптоп го ползвам основно за гледане на HDTV филми през тв-то,ама тва е друга тема...

Stefan Caromov
21-02-2010, 18:03
Извинявай сега прочетох,че работиш с Афадиаг под този уин...наистина не е удачно,а за игрите-аз не съм им фен,така че не съм се вълнувал,ама в интерес на истината слушам,че тръгват доста игри,които например под виста не сработваха...
Ама в крайна сметка решението си е твое...ти си знаеш пц-то за кво ти е,за работа,или за домашна бърза машина...
Аз моят лаптоп го ползвам основно за гледане на HDTV филми през тв-то,ама тва е друга тема...

Ами и аз гледам много филми през тв то , но ми трябва и за бош еси троника ,алфадага и така нататък .

Апропо ,сега пък през операта не ми отваря пощата в абв ,какво може да съм забранил ?

Furious 155
21-02-2010, 18:04
защо не пробваш да продухаш и охлаждането на компютъра - оттам може да бави всичко също така!

Stefan Caromov
21-02-2010, 18:20
защо не пробваш да продухаш и охлаждането на компютъра - оттам може да бави всичко също така!

Лаптопа е чисто нов ... тоест на 7 месеца и е в гаратция още

А бе не ще да буутне от цд то ,кво се правеше ::))

момци ,дайте линк към уиндоус хп сп3 и ми кажете като имидж файл ли да го запиша на цд то

mirchozo
21-02-2010, 18:39
Нали си наместил в биоса опцията да чете най-напред от цд-то, с други думи казано "фърст буут дивайс" го намести на цд-руум...

Sm0k
21-02-2010, 19:07
И аз си мислех, че може да е от замърсено охлаждане, ама щом е само на 7 месеца не би трябвало да е чак толкова мръсен че да прегрява, особено ако е ползван само вкъщи и не е пускан в много прашни условия. Все пак редовното почистване помага - на 6 месеца, максимум година го чисти, защото после започва да се мъчи и да бави, пък лаптопите си имат хроничен проблем с охлаждането заради малкото пространство в кутията :)

БТВ, можеш да го провериш, като го издебнеш когато вентилатора върти на по-висока скорот (или да го натовариш) и си сложиш ръката на 15-ина сантиметра от изходния отвор за въздух - ако не усещаш добре въздушната струя с дланта си значи е позапушен :)

Furious 155
21-02-2010, 19:33
абе и на 2 месеца са ми носили машина дето не може да си вземе въздух, а у тях било чисто... така че е редно да се провери охлаждането. Другото е вирусчета - те са безплатни :). И не на последно място, напоследък ми прави впечатление колко бързо гърмят харддискове на лаптопи над 250GB. Започнали са да ги правят яко кекави... ако е тръгнал диск-а, също може да се мота на места. Виж в event view какво пише за грешки в system лог-а.

Stefan Caromov
21-02-2010, 20:15
Уффф начи свалих един уиндоус .
Може ли някой да ми обясни с ашампуу как да го запиша като буутващ диск . Нямам неро от сега да си кажа .
Ама като на малоумен мола да ми обясни ...

mochko1
21-02-2010, 20:24
Я споделете как точно става почистването на охлаждането ,че аз моя от как съм го купил не съм го барвал ,пък то си минаха вече няколко години :-)

Mirela
21-02-2010, 21:09
Уффф начи свалих един уиндоус .
Може ли някой да ми обясни с ашампуу как да го запиша като буутващ диск . Нямам неро от сега да си кажа .
Ама като на малоумен мола да ми обясни ...

Писал си в скайп, мини на линия и ще ти бъде обяснено.

Stefan Caromov
22-02-2010, 12:45
С уиндоуса се оправих ,както и с всички драйвъри и тем подобни простотии.
Я някой да ме отвори как да копирам диска ,че да е буутващ .Искам да си го запиша да си го имам мой- уиндоуса ?
и с това се оправих ,

Stefan Caromov
22-02-2010, 15:09
с всичко се оправих ,само един проблем остана . Инсталирал съм всички драйвъри за лаптопа(имам си ги на диск за хп )
Само ,че остана един малък проблем . Някой знае ли какво е това- когато се опитам да пусна юторента ми излиза съобщението от картинката ,но след това като кликна ОК , програмата си се включва и си работи перфектно

Stefan Caromov
22-02-2010, 15:12
картинката

Pastora
22-02-2010, 15:24
Драйвера на мрежовата ти карта бил стара версия, кара те да инсталираш по-новата версия, защото старата правела проблеми с mTorrent клиента. Демек- намери си новия драйвер на картата от сайта на NVIDIA. :) То това е нещо като пакет драйвери, но има този, който ти трябва, само виж дали версията на картата ти е същата:

http://www.nvidia.com/object/nforce_winxp_15.45.html

Windows XP 32-bit Driver Versions:

Ethernet Driver (v73.10) WHQL
Network Management Tools (v73.13) "Sedona"
SATAIDE Driver (v11.1.0.30) WHQL
SATARAID Driver (v11.1.0.30) WHQL
RAIDTOOL Application (v11.1.0.30)
SMBUS Driver (v4.69) WHQL
SMU Driver (v1.71) WHQL
Installer (v7.53)

Stefan Caromov
22-02-2010, 15:50
Драйвера на мрежовата ти карта бил стара версия, кара те да инсталираш по-новата версия, защото старата правела проблеми с mTorrent клиента. Демек- намери си новия драйвер на картата от сайта на NVIDIA. :) То това е нещо като пакет драйвери, но има този, който ти трябва, само виж дали версията на картата ти е същата:

http://www.nvidia.com/object/nforce_winxp_15.45.html

Windows XP 32-bit Driver Versions:

Ethernet Driver (v73.10) WHQL
Network Management Tools (v73.13) "Sedona"
SATAIDE Driver (v11.1.0.30) WHQL
SATARAID Driver (v11.1.0.30) WHQL
RAIDTOOL Application (v11.1.0.30)
SMBUS Driver (v4.69) WHQL
SMU Driver (v1.71) WHQL
Installer (v7.53)

ПП Стана ,оправи се ,благодаря много
Мерси. Сега свалям един драйвър ,който ми го даде за гфорс 8200 каквато ми е картата . Дано стане

Pastora
22-02-2010, 15:53
Нали мрежова, май Г-форса бяха видео? Виж дали не е nForce ?

Stefan Caromov
22-02-2010, 16:03
Нали мрежова, май Г-форса бяха видео? Виж дали не е nForce ?

Инсталирах този драйвер ,който ти ми даде ,и се оправи
ПП Да мрежовата карта ,аз съм се объркал ...

Pastora
22-02-2010, 16:17
:) Това само може да ме радва :)

Stefan Caromov
22-02-2010, 23:00
Поредния проблем ми се яви сега .
Не мога да инсталирам игри , въпреки че маунтвам с даемон туулс ,почва инсталацията и зацикля ,или иска някакъв диск . Като му дам не ,ми изписва нещо(на втората картинка

rusiq86
22-02-2010, 23:15
Да използвам темата:
1) Колеги немога да си пусна субтитрите на филми, с виста съм, смених езика на компа, беше се оправил и без причина спря отново да показва субтитри. С kmplayer съм, кодекси имам. От какво може да е?
2) О няколко днеа без причина и без да е отворен мозилата ми, при опит да отворя мозила ми излиза прозорец, който ме уведомява, че вече има такъв отворен и първо да го затворя, е да ама няма и се налага да рестартирам системата, да преинсталирам мозилата ли какво ме съветвате!?

Pastora
23-02-2010, 10:42
Поредния проблем ми се яви сега .
Не мога да инсталирам игри , въпреки че маунтвам с даемон туулс ,почва инсталацията и зацикля ,или иска някакъв диск . Като му дам не ,ми изписва нещо(на втората картинка

Виж дали си с нова версия на деймъна, провери дали в инфото на играта пише нещо за инсталация и проблеми с деймън тулса или препоръчителна версия за него. Може да има някакъв пиниз. Може и да ти иска втория диск от играта, маунтваш ли и него или отказваш?

---------- Post added at 10:42 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

Да използвам темата:
1) Колеги немога да си пусна субтитрите на филми, с виста съм, смених езика на компа, беше се оправил и без причина спря отново да показва субтитри. С kmplayer съм, кодекси имам. От какво може да е?
2) О няколко днеа без причина и без да е отворен мозилата ми, при опит да отворя мозила ми излиза прозорец, който ме уведомява, че вече има такъв отворен и първо да го затворя, е да ама няма и се налага да рестартирам системата, да преинсталирам мозилата ли какво ме съветвате!?

Виж дали нямаш човечета под прикритие на компа. Махни мозилата, изчисти я от регистрите(ако става и имаш програма). После дръпни последната версия и я инсталирай, но първо рестарт.
Колкото за субтитрите, пипал ли си регионалните настройки? Преинсталирай си кодеците, като си ги изтегли отново и то последните. Виж и с други плеъри какво се случава, дали ти подкарват субовете.

rusiq86
23-02-2010, 15:54
Ще пробвам колега, мерси много!

155_8000rpm
23-02-2010, 19:50
Ще пробвам колега, мерси много!
Колега пробвай да смениш плеъра...КМ плеър на виста прави доста проблеми!Просто нещо не е направен за виста(или по-точно шибаната виста не е направена за нищо-аз я замених със 7-ца вече)...

rusiq86
23-02-2010, 19:58
Bs-player по-добре ли е, дайте едея, с виста съм, аз мн му се кефя, нямам иначе други проблеми, вече близо две години съм с него!

Pastora
24-02-2010, 08:02
Аз си карам с Медиа плеър класик на Уин 7 и нямам грижи:)

detelazurno
24-02-2010, 11:00
Да използвам темата:

.......
Виж дали нямаш човечета под прикритие на компа. Махни мозилата, изчисти я от регистрите(ако става и имаш програма). После дръпни последната версия и я инсталирай, но първо рестарт.
Колкото за субтитрите, пипал ли си регионалните настройки? Преинсталирай си кодеците, като си ги изтегли отново и то последните. Виж и с други плеъри какво се случава, дали ти подкарват субовете.

За субтитрите да се види дали автоматичното зареждане е активирано в настройките на плеъра. Също така KMPlayer разполага с богат набор от кодеци и в много редки случаи може да ти се наложи да инсталираш нещо допълнително. Възможен е конфликт между интегрираните и допълнително инсталираните кодеци. Възможност за ръчно зареждане на кодеци също дал Господ.

Отче, а ти защо го вкарваш в такива филми с мозилата? Тя си е малко лакома (все пак е годзила :pizza:) и понякога не си затваря процесите както трябва и се налага малко ръчна намеса. Просто отваря таск мениджъра и давa енд таск на процеса firefoх.exe. В последните 2 версии не ми се е случвало да го прави, така че може да са поработили върху това.

rusiq86
24-02-2010, 11:22
Ще махна кодеците първо и ще пробвам само с км, след това и с кодеци, след това и с др програма, иначе винаги и преди и сега ръчно си ги задействах аз.
За броузера го прави мн рядко но си дразни и уж съм с последната версия!

Pastora
24-02-2010, 11:26
Така е за годзилата, но аз съм вече малко далечен на Уин ХП и Глиста, минах отдавна на 7-ца. При нея нямам такива грижи, сама си намира драйвери и всичко, само вътрешна мрежа се настройва кофти на някои версии, яко засилен секюрит за шера има.

rusiq86
24-02-2010, 11:37
Аз я оставих вистата преди време, защото ми е лицензирана и често пътувам междуконтинентално и нося лаптопа понякога и имат право да изискат да докажеш че софтуера е лизензиран, а имам стикер че си е платено всичко!

Stefan Caromov
24-02-2010, 18:32
Следващ въпрос .... това страшно ли е ,и наистина ли трябва да сменям харда ?

detelazurno
24-02-2010, 18:42
Еми....чак да го сменяш не, но не е хубаво. Все пак лоши сектори се изолират и останалата част от харда си остава напълно функционираща. Но аз лично бих се замислил до колко бих поставял важна информация на него. А как е стигнал до това състояние. От годинките ли или като последствие от нещо?

Stefan Caromov
24-02-2010, 19:02
Еми....чак да го сменяш не, но не е хубаво. Все пак лоши сектори се изолират и останалата част от харда си остава напълно функционираща. Но аз лично бих се замислил до колко бих поставял важна информация на него. А как е стигнал до това състояние. От годинките ли или като последствие от нещо?

Нямам идея как . Инсталиран е само един път в началото ,като го купих и от еня ден се занимавам с него ,когато се срина. Апропо от това ли е проблема ,да не мога да направя при инстал пълен формат на диска ?

detelazurno
24-02-2010, 19:28
Ами да, като нищо може и това да е проблема. Ако държиш на пълен формат пробвай да го направиш на ниско ниво. Иначе това с изолирането да знаеш, че си е играчка и зависи от разположението им я се получи я не. Ако не знаеш какво правиш по-добре запази информацията си някъде и тогава си играй. Най-елементарно и смислено като процедура в случай на лоши сектори ми се вижда да се локализират, след което да се отделят в един партишън със съответния обем. Въпроса е, че локализирането им е голямата играчка. Малко на прима виста ми се върти в главата една програмка, HDD Regenerator май се казваше, която се опитва да замени лошите сектори на диска с резрвните му. Може да действаш с нея, но ако не знаеш в кой отрязък на диска се намират програмката by default, ще започне да го сканира целия, а ако е голям...вярвай ми, ще отнеме дни!

Stefan Caromov
24-02-2010, 19:30
Ами да, като нищо може и това да е проблема. Ако държиш на пълен формат пробвай да го направиш на ниско ниво. Иначе това с изолирането да знаеш, че си е играчка и зависи от разположението им я се получи я не. Ако не знаеш какво правиш по-добре запази информацията си някъде и тогава си играй. Най-елементарно и смислено като процедура в случай на лоши сектори ми се вижда да се локализират, след което да се отделят в един партишън със съответния обем. Въпроса е, че локализирането им е голямата играчка. Малко на прима виста ми се върти в главата една програмка, HDD Regenerator май се казваше, която се опитва да замени лошите сектори на диска с резрвните му. Може да действаш с нея, но ако не знаеш в кой отрязък на диска се намират програмката by default, ще започне да го сканира целия, а ако е голям...вярвай ми, ще отнеме дни!

Е сега си играх с тази програма , нещо не я разбирам . И хем е кракната ,хем се прави на интересна и изписва ,че е траял ....