View Full Version : Има ли смисъл от пътния данък
svetozar_sosi
25-02-2010, 08:51
Колеги бесен съм от държавата ни! :ranting: От както снегът във Варна се стопи пътищата се превърнаха в оф роуд занимание. Преди седмица си смених едното гърне, а днеска сменям друго и то само заради тъпите дупки!!!
Ако някой колега от Варна има път към ЗПЗ да не минава по крайезерния след новото кръгово на ЦК-то ужас е...
Аз лично няма да си платя данъка тази година,защото не виждам смисъл да хвърлям 300 кинта на вятъра.
Неплащането като спасение поеденично нищо не решава.
Оправията е другаде, я вижте южните ни съседи бре!
ФЕРАРИСТ
25-02-2010, 10:12
Абсолютно, прав беше оня хайван дето го дадоха по време на блокадата на границата, и на въпроса дали не се притесняват от ответно блокиране, той направо си каза че българите не могат да го направят, щото не знаят да отстояват правата си.......
Баси аз лани се мотах малко из Варна, и бях ужасен от някой участъци, представям си сега какво е.......
spe4elist
25-02-2010, 10:14
Абсолютно вярно!!!
Освен това, да използвам темата, кмета и зам.кмета се надпреварват по медиите да дрънкат глупости... На всичкото отгоре, не са се наговорили предварително, ами дрънкат различни глупости. Което, затвърждава мнението ми, че ни правят на маймуни оргинал!!!
:ranting:
То има и друга страна това, тарикатлъка и скатаването поеденично възпитава мислене - те ме лъжат, аз ги лъжа... а това мислене още повече засилва невъзможноста за отстояване на правата.
spe4elist
25-02-2010, 10:24
Плащам 320 лв данък! И пак ще го платя, но - искам с моите пари да се запълват дупки, а не - да се купуват палми!!!
Тоя другар, трябва да си ходи вече!!!:ranting:
Хъх...и да си отиде, Варна пак ще остане общТиМска собственост:hitbycupid:
Mind_Control
25-02-2010, 10:28
Колеги бесен съм от държавата ни! :ranting: От както снегът във Варна се стопи пътищата се превърнаха в оф роуд занимание. Преди седмица си смених едното гърне, а днеска сменям друго и то само заради тъпите дупки!!!
Ако някой колега от Варна има път към ЗПЗ да не минава по крайезерния след новото кръгово на ЦК-то ужас е...
Аз лично няма да си платя данъка тази година,защото не виждам смисъл да хвърлям 300 кинта на вятъра.
Айде пак старата песен на нов глас. Данъкът не се плаща за да запълват дупки, а защото имаш собственост.
Не е само във Варна, и тук в София стана като бойно поле - траншеи, противотанкови ровове и кратери от експлозии. Скоро минавах по северната дъга на околовръстното, има един участък от около 3 километра покрай Нови Искър, по който могат да минават само "виетнамки", мамка му и на Бойко и на параван-кметицата му... Затова, данък НЕ!
ФЕРАРИСТ
25-02-2010, 10:33
По принцип е така, но дефакто данъкополучателя не създава дори и минимални условия данъкоплащателската собственост да се търкаля без сътресения по пътя......собственост на първия.....
spe4elist
25-02-2010, 10:35
Айде пак старата песен на нов глас. Данъкът не се плаща за да запълват дупки, а защото имаш собственост.
А къде да отидат парите от дънъка? Нали отиват в Общинския бюджет, нали улиците се оправят с пари от същия бюджет? Искам данъците, които плащам да се харчат по предназначение и приоритетно да се оправи инфраструктурата, а не да се харчат за откровени простотии ...
Mind_Control
25-02-2010, 10:37
А къде да отидат парите от дънъка? Нали отиват в Общинския бюджет, нали улиците се оправят с пари от същия бюджет? Искам данъците, които плащам да се харчат по предназначение и приоритетно да се оправи инфраструктурата, а не да се харчат за откровени простотии ...
Парите отиват в общинския бюджет, но плащането на данъци не е свързано пряко в оправянето на улиците, защото не плащаш, за да оправят улиците. За тебе е приоритетна инфраструктурата, за мен може да са детските градини, а да видиме сега, кой е по в нужда?
Приоритетите ви не съвпадат с тези на управниците, простичко е.
А докога няма да съвпадат си зависи само от нас.
За данъка не знам ... ама за винетките ???? Плащаш 70 лева годишно и не знаеш за какво ги даваш тези пари. Да оставим малките пътища , но поне главните да се пооправят. Ставали много катастрофи , имало много загинали ... ами ще има , как няма да има . Не ние се избиваме по пътищата а държавата ни избива с нейното безхаберие. Да оставим проблема със счупените джанти и окачвание а да гледаме живота и здравето си .
Да,да...всички проблеми се оправят с НЕ правене на нещо....:smackbum:
Не гласуване
Не плащане
Не е *баване...
и т.н
и
най вече с Не мислене
в последното ни е силата:ranting:
Ееее малко дупки се отворили из Варна..голямо важно, нали оправят плочника на центъра.. Кога не е било това? Някой Варненец да си спомня зима в която не са се отваряли дупки? Те от години не са оправили улици с ями по тях, мие чакаме сега да оправят нещо.Еми нема да стане. Сега ще се запълнят тук-таме и напролет живот и здраве. след като се реши колко палми да има, колко фиданки и чемшири, чка тогава може да започнат да оправят. Кмета и на него сигурно не му е готинко да се движи по улиците ама...така е в най добирят град за живеене.Кмета и да го сменим и да не го сменим, все тая, поне тоя знае си го знаем що за стока е..
Относно данъка, ще си го платя.Дръг е въпроса,че винетка никога не е имало на стъкмото ми и няма и да има..
в Плевен вече е подета инициятива
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=328151705888
:cheers:
spe4elist
25-02-2010, 11:24
Парите отиват в общинския бюджет, но плащането на данъци не е свързано пряко в оправянето на улиците, защото не плащаш, за да оправят улиците. За тебе е приоритетна инфраструктурата, за мен може да са детските градини, а да видиме сега, кой е по в нужда?
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showpost.php?p=650694&postcount=318
Всака година подменяме плочките на пл. Независимост - за да е красива Варна! Да ги бяха направили веднъж за 10 години напред поне.
И вместо молове - да беше построил малко детски градини. Имаме си най-много молове на глава от населението в БГ.
Мога още примери да дам ...
Да взема да се кандидатирам за Кмет!
Да,да...всички проблеми се оправят с НЕ правене на нещо....:smackbum:
Не гласуване
Не плащане
Не е *баване...
и т.н
и
най вече с Не мислене
в последното ни е силата:ranting:
Е за това иде реч, скатаването е най-сигурния начин да затвърждаваме положението си.
---------- Post added at 11:34 ---------- Previous post was at 11:33 ----------
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showpost.php?p=650694&postcount=318
Всака година подменяме плочките на пл. Независимост - за да е красива Варна! Да ги бяха направили веднъж за 10 години напред поне.
И вместо молове - да беше построил малко детски градини. Имаме си най-много молове на глава от населението в БГ.
Мога още примери да дам ...
Да взема да се кандидатирам за Кмет!
Не е проблема само в управниците, а и в управляваните.
Какво се случва с бойлер на който е махната защитата... какво се случва с управлявани които не искат да се защитят?
trustworthy
25-02-2010, 11:35
Чудя се аз ли не карам много из града напоследък, че не съм забелязал да е толкова трагично положението :)...или може да е защото не се движа с моята кола, знам ли :unsure:
Снощи един колега ми каза, че имало тея дни протестно събиране пред сградата на Общината заради дупките.
Спечелисте, моловете не ги строи кметът, а инвеститорите, но винаги съм си мислел, че е добра идея да се продават площи на инвеститорите срещу задължение да изградят детска градина(и) на отредени места и това да се включи в сметката при продажбата.
Но за момента умря работата и с парцелите...
Чудя се аз ли не карам много из града напоследък, че не съм забелязал да е толкова трагично положението :)...или може да е защото не се движа с моята кола, знам ли :unsure:
Снощи един колега ми каза, че имало тея дни протестно събиране пред сградата на Общината заради дупките.
Спечелисте, моловете не ги строи кметът, а инвеститорите, но винаги съм си мислел, че е добра идея да се продават площи на инвеститорите срещу задължение да изградят детска градина(и) на отредени места и това да се включи в сметката при продажбата.
Не за детски градини, за инфраструктура трябва да са задълженията, за паркоместа в/около обекта и т.н.
trustworthy
25-02-2010, 11:44
Не за детски градини, за инфраструктура трябва да са задълженията, за паркоместа в/около обекта и т.н.
Минималния брой паркоместа отдавна е залегнал като задължително изискване при строеж. Вече 10 години ще станат май.
spe4elist
25-02-2010, 11:48
...
С парите от продажбата на Общинска земя, можеше да спретне една-две детски градинки, вместо да си подменя мерцедесите ...
пп ДК№ В11111В, колко ли струва ?!? :calc:
От скоро не се издават разрешителни за строежи,точно заради инфраструктурата.
Варна под строителна забрана. Кметът забрани ново строителство в около 20 зони до приемането на нов ОУП (http://www.aimoti.com/r.php?id=852)
п.п.
Всъщност, не ни е толкова черен кмета.
п.п.п
тези,които Не плащат данъци,ощетяват персонално мен ,и всички,които плащаме..Аз лично,ако знам,че някой се скатава-ще се обадя където трябва.Аман от партизанско "прикриване на другарчето":wierdo:
Съчувствам Ви във Варна. Не съм ВИждал град с по-лоша инфраструктура в Бг. Прекрасен град, но просто няма такива пътища. и Лятото без дупките от зимата бе мн зле. Такъв хубав град, туристическа дестинация!! Кмета е за убивне.
След снега и в Русе се отвориха доста големи кратери на места, чух че кмета е започнал да взема мерки, дано това стане по-бързо, защото си е въпрос на дебнене ти с дупките!
A 50+% акциз върху цените на горивата, винетки и пр. простотии за какво ги плащаме? :wow:
firedragon
25-02-2010, 14:07
A 50+% акциз върху цените на горивата, винетки и пр. простотии за какво ги плащаме? :wow:
Плащаме ги,защото сме бананова република и не произвеждами нищо.Нали все от някъде трябва да се появи тази приходна част в бюджета.Как според вас след като всяка година се закриват производства и се уволняват хора без да се разкриват нови подобни работни места БВП нараства с по няколко процента на година?!?!Ако не знаете аз да ви кажа,ами от данъци,акцизи,глоби и всякакви подобни простотии.
Jivko7777
25-02-2010, 14:35
Дори и да не искаме трябва да го платим, защото рано или късно държавата ще си вземе своето...
А магистралата до Варна на кво прилича....смрад
Mind_Control
25-02-2010, 16:25
Акцизът се данък за луксозни стоки или се въвежда с цел ограничаване на потреблението. И на цигарите плащаш акциз, но какво от това, не отива нито за здравеопазване, нито за запълване на дупки.
Не казвам, че ми е хубаво да карам по разбити пътища. И друг път сме го обсъждали- който не си плаща данъка краде от тези, които го плащат.
Нищо никога няма да се оправи докато не спрат далаверите с обществените поръчки. Колкото и да протестирате. Просто системата на обществените поръчки трябва да се промени.
Данъците ще си платите всички с лихвите, това истината.Те си стоят, олихвяват се и в един момент, ще ти се наложи и ще бъдат платени, това е факта.Хубаво е да не се плащат, но ако успеем по начина, по който това се прави по света, с промяна, съде и т.н.
Иначе един ден ще отидете с пачката в данъчното, ако не вие, наследниците ви....:wierdo:
ReLeFNIQ
25-02-2010, 17:10
Абе прави сте ама гледам са позапълнили тук таме, долу край езерния път след новото кръгово вече навсякаде има пясък, друг е въпрсоса че това е само временно положение..Но като цяло си остава мърколяшка история..
Това запълване с чакъл или пясък в решение точно за 10 часа, после пак. Не е решение нито временно.
Е хубаво де... на всички ни е ясно, че общината събира всички пари от данъци, пък после решава как да ги преразпредели. И все пак взема пари от нас, независимо за какво - за къщи, за коли, за смет. После поне да ги видим някъде похарчени, пък аз не ги виждам нито по пътищата нито по детските градини.
В края на краищата какво значение има, че моите и твоите приоритети са различни, като и на двама ни приоритетите (както и на останалите жители) не са в списъка на приоритетите на общината :)
И какво значи "кой е по в нужда"... в цивилизования свят не би следвало да се избира между детски градини и пътища, или между здравеопазване и образование. Това е все едно да избираш между храна и вода - и без двете не можеш :) Ако имаш само едното, което и да избереш си аут :)
Не казвам, че ми е хубаво да карам по разбити пътища. И друг път сме го обсъждали- който не си плаща данъка краде от тези, които го плащат.
Е за това съм съгласен и винаги съм бил. И мисля, че сме споменавали, че в повечето цивилизовани страни, когато започваш да протестираш или да си търсиш правата обикновено започваш с изречението "Аз съм данъкоплатец." :)
digitalundgrd
26-02-2010, 02:03
За първи път не си платих данъка и няма и да го платя, след като за миналата година смених предница 2 пъти :(
Все някога ще трябва да го платя, това е ясно, но пари ще видят едва тогава, когато играта наистина загрубее и няма мърдане...До тогава няма да им пълня бюджета, а те да си купуват самолети, лимузини и златни вани и тоалетни :)
spe4elist
26-02-2010, 07:58
...Все някога ще трябва да го платя, това е ясно, но пари ще видят едва тогава, когато играта наистина загрубее и няма мърдане...
+ лихвите
Тази тема ме провокира снощи да седна и да сметна грубо, колко пари прибира държавата лично от мен.
Е, резултатът е, че милата ни татковина ВСЕКИ МЕСЕЦ от мен прибира над 520лв.
Това данъци, осигуровки, задължителни застраховки, такси смет, акцизи и т.н.
Не съм включвал режийни сметки, като отопление, вода и ток, защото там не съм наясно, какъв % отива към държавата.
Та така - къде отиват тези пари бе, мама му стара?! :paddle:
Питам, защото аз НЕ ВИЖДАМ къде отиват - карам в дупки, газя в л@йна и боклуци, болниците/поликлиниките са в трагично състояние, градския транспорт си е е... мамата, в училищата/детските градини кошмарът е пълен, "висшето" образУвание и то не е цъфнало и вързало, държавната администрация и бюрокрация, която би трябвало да обслужва гражданите, буди смях през сълзи...
КАТ/полиция - има ли нужда да споменавам в какъв вид са и каква честност и почтеност цари там? Както и в съдебните институции? :disgust:
Изобщо, нека някой ми посочи ЕДНА разумна причина или видим резултат, поради които плащам тези пари всеки месец?
И не ми излизайте с номера, че не можело да искам(е) без да давам(е) - защото вече не знам колко години давам(е), ама насреща получвавам(е) едно голямо НИЩО!
Тази тема ме провокира снощи да седна и да сметна грубо, колко пари прибира държавата лично от мен.
Не съм включвал режийни сметки, като отопление, вода и ток, защото там не съм наясно, какъв % отива към държавата.
Питам, защото аз НЕ ВИЖДАМ къде отиват - карам в дупки, газя в л@йна и боклуци, болниците/поликлиниките са в трагично състояние, градския транспорт си е е... мамата, в училищата/детските градини кошмарът е пълен, "висшето" образУвание и то не е цъфнало и вързало, държавната администрация и бюрокрация, която би трябвало да обслужва гражданите, буди смях през сълзи...
КАТ/полиция - има ли нужда да споменавам в какъв вид са и каква честност и почтеност цари там? Както и в съдебните институции? :disgust:
Изобщо, нека някой ми посочи ЕДНА разумна причина или видим резултат, поради които плащам тези пари всеки месец?
И не ми излизайте с номера, че не можело да искам(е) без да давам(е) - защото вече не знам колко години давам(е), ама насреща получвавам(е) едно голямо НИЩО!
Не получаваме защото не знаем как да поискаме та да ни чуят и разберат.
Не бъркайте двете неща, това мислене е пагубно - неправенето на нещо е перфекто оправдание защо после не се прави друго.
Съгласен съм напълно. Проблемът е, че не виждам как и кога това ще се промени.:brickwall:
Пак темата за данъците....
Към автора на темата, озаглавена -> "Има ли смисъл от пътния данък"
- Кога за последно си плащал точно "пътен данък"?
Mind_Control
26-02-2010, 10:51
Не бъркайте двете неща, това мислене е пагубно - неправенето на нещо е перфекто оправдание защо после не се прави друго.
Напротив, проблемът не е в това. Проблемът, както казах и преди е в обществените поръчки. Освен това проблемът е в теб, мен и все един за кочината, в която живеем. 90% паркират в градинките от което се разбиват тророарите и става кал навсякъде, хвърлят си фасовете и други боклуци. Просто за кочината сме си виновни ние, а не общината.
Докато обществените поръчки се печелят на база- кой има повече връзки, ще е такова положението. Казвам го от личен опит, макар и не точно в областта на пътното стойтелство. Просто знам как се изпълняват след това и за какви надценки става въпрос.
Да не говориме, че докато разни полуграмотни хора ни оправят пътищата, то никога няма да са качествени.
pinkmousy
26-02-2010, 10:52
Да разнообразя малко темата с варненските дупки, и във връзка с горните 2-3 бойни поста :) Снощи щях да се пребия по околовръстното - идиотите изрязали асфалта и го оставили така в най-тъмния участък - м/у Младост и караулката на Горубляне. Не стига това, ами на връщане по Цариградско, на моста на Горубляне, падам в едно отрязано, в което паднах и миналата неделя. Тия хора нормални ли са? Това в лявата лента, айде, аз карам с 80, ами лудите с по 100+, някой ще изхвърчи надолу. Ако някой знае къде се сигнализира за такива случаи... и дали има смисъл изобщо...
И да, аз си плащам пътния данък. Но не защото вярвам в смисъла от това, а защото знам, че няма измъкване. Когато е за вземане, държавата си намира начини...
vaklinator
26-02-2010, 11:36
Има смисъл, ако пътищата ни са като самолетна писта.
Но при положение, че водачите сменят окачване всяка пролет, то дефакто за мен това си е двоен данък. Не плащам и нямам намерение да го правя.
Защо само водачите да са задължени да ходят на прегледи, да плащат данъци, да се плаща задължителната ГО, винетки, да карат през деня с включени светлини? А получават пътища като в АНАДОЛА -приличат на танков полигон след стрелба със 110мм снаряди? Да не говорим къде е маркировката?.
benji_gb
26-02-2010, 12:01
Пътния данък не го ли преправиха във винетка, а това което го плащаме не е ли данък МПС?:calc:
ФЕРАРИСТ
26-02-2010, 12:12
Пътния данък не го ли преправиха във винетка, а това което го плащаме не е ли данък МПС?:calc:
Кво ти пука, институциите са уж разделени за да изглежда различно, но е все едно и също - все партии са намесени, да не би общините и кметовете да са безпартиини - всичко се съгласува.....едното го водят винетка, другото данък - но е все свързано с експлоатацията на колата върху пътя.....а пътя не е в добро състояние.....извод????
Аз не мога да разбера как румънците, близо 400 км участък от едното унгарско ГКПП към Букурещ го направиха за по малко от 4 месеца, говорим за път уж двупосочен, а широк почти колкото магистрала, и забележете - с асфалт дебел повече от една педя, а не като нашите да боднат два пръста, колкото да изтрае 1-2 години........ние две петилетки не мое да направим 150 км магистрала, хем терена е равен......значи при тях може......сигурно те нямат кръшкачи дето не плащат данъци......имат.....но въпреки това може....
benji_gb
26-02-2010, 12:29
Тези нашите шушумиги с S-class-ите няма какво да ги мислим, 'щото не те си вадят лев от джоба да правят предници задници и т.н., ами ние дето събираме стотинки за носачи им плащаме ремонтите:cussing: :ranting:
В България сме 6 милиона мишлета, от тях 2 милиона са пенсионери, 1 милион са безработни, 1 милион са под 18 години, така че малкото будали които работят трябва да бъдат скубани, така че да има за всички. България няма производство, няма селско стопанство, туризма замря, въобще икономиката ни се дърши на пичи косъм...
Mind_Control
26-02-2010, 14:14
В България сме 6 милиона мишлета, от тях 2 милиона са пенсионери, 1 милион са безработни, 1 милион са под 18 години, така че малкото будали които работят трябва да бъдат скубани, така че да има за всички. България няма производство, няма селско стопанство, туризма замря, въобще икономиката ни се дърши на пичи косъм...
Ами то не може всички да дойдат в София и да стават обслужващ персонал. Но в крайна сметка не са виновни хората за това, а управниците, че нямат мозък за 2 ст. В България личният интерес е на първо място, управляващите стават такива само с една единствена цел- да откраднат, без друга мисъл в главата.
управляващите стават такива
Те сами не стават. Някой ги избира. Сешшсе?
Не само да ги избира... възпитаваме ги така... с овчедушието си.
Хайде пак старата песен - а кого да изберем, м? Избираме това, което се предлага.А когато всичкото е боклук, к'во правим? :gruebel:
П.П.
"Матричарят" е прав. Едно, че избираме боклуци, 'щото свестни няма, а после на всичкото отгоре, ги оставяме да си развяват байряка. :brickwall:
На първо място - вземаме уроци от южните си съседи.
На първо място - вземаме уроци от южните си съседи.
Няма кой да го осъществи това. То с писане по форуми не става. :grandpa:
Е докато няма ... няма да има и други управници, от Исландия да си внесем, пак ще станат същите.
А когато всичкото е боклук, к'во правим? :gruebel:
Сори, ама си в огромна грешка, щото именно това е целта на тия - да си мислиш, че всички са маскари и така лесно минават наистина маскарите.
Иначе чисто философски, да всички са маскари - идеални хора няма. Въпросът е кой какво ще свърши. И ако не го върши - бой по манерката.
Уж не е сложно, ама ...
Въпросът е кой какво ще свърши. И ако не го върши - бой по манерката.
Уж не е сложно, ама ...
У нас липсва боя по манерката ... за това всичките стават един дол дренки.
У нас липсва боя по манерката ... за това всичките стават един дол дренки.
Еми щото българинът се гордее, че е бил роб ... :screwy:
Поне до такъв ужасяващ извод стигнах.
Не е само това... доста фактори са... някои от които датират от османската империя, други ескалираха през последните 70 години.
Докато не се променим като общност няма да се променят и условията в които живеем... просто за пореден път потвърждаваме максимата, че съзнанието (не само де - съзнанието, подсъзнанието, емоциите, възприятията) определя битието.
Сори, ама си в огромна грешка, щото именно това е целта на тия - да си мислиш, че всички са маскари и така лесно минават наистина маскарите.
Добре, аз за милионен път в хиляден сигурно форум ще попитам - кои са тези, които не са маскари? Имена? Факти, които доказват, че не са маскари?
Добре, аз за милионен път в хиляден сигурно форум ще попитам - кои са тези, които не са маскари? Имена? Факти, които доказват, че не са маскари?
Е стига де ...
:goodnight:
Е стига де ...
:goodnight:
Странно, и на милионния въпрос в хилядния форум, пак не получих отговор. Защо ли?
Ти на мое място, какъв извод ще си направиш?
Странно, и на милионния въпрос в хилядния форум, пак не получих отговор. Защо ли?
Ако ти кажа какъв ми е извода, ще се обидиш.
Ха да се пробваме от 3 пъти...
Че вярваш твърде много на доказано манипулирани медии или на агенция ЕЖК ... типично за повечето хора у нас.
Че имаш ултра къса историческа памет ... типично за повечето хора у нас.
Че те мързи да четеш и мислиш... типично за повечето хора у нас.
Само да не се обидиш... че може и по-лоши да са изводите :metal:
Ако ти кажа какъв ми е извода, ще се обидиш.
Няма, давай смело :)
Още не си посочил, кого/кои смяташ за свестен/ни. Когато го направиш, не забравяй доказателствата в подкрепа на твърденята ти, защото в противен случай думите ти директно отиват в графата "празни приказки без покритие" или пък "дървена философия", както предпочиташ. ;)
П.П
Малко нескромно, но насреща си нямаш някое келешче, което си мисли, че всичко което хвърчи се яде. ;)
morfius, уважам те, дори имам твой цитат в подписа си, но за твоя пост мога да кажа само "дрън-дрън, та пляс!" ;)
По примера с не-маскарите на търтея, дай да чуем от теб, кои са агенциите, които не са манипулирани. И не забравяй доказателствата. :)
Уверявам те, че мога да мисля по-добре от 99.9% от потребителите на този форум, а паметта ми е страхотна. :)
Последен послепис:
В последните 7-8 години, телевизора включвам, само за да гледам стартовете от Formula 1. Това е във връзка с факта, че на друго място ме заклеймиха на върл фен на Слави Трифонов, който не пропуска негово предаване, а същевременно с това, съм бил и комунист. :tooth:
А да забравих ... идеални, добри и свестни политици няма никъде.
Има нормални, лоши, много лоши и изверги.
Нормалните са в баланс с нормални общества и каквото и да правят за себе си, гледат да направят така, че обществото да има полза от тях - за да има и утре не само за тях но и за тези след тях.
Лошите - обикновено са не толкова корумпирани и каращи на принципа "след мен и потоп", колкото просто са некадърни или непохватни.
Много лошите - Интересува ги само лична/косвена облага и управляват на принципа - след мен/нас и потоп.
Изверги - примери из С. Корея, СССР, фашистка Германия и т.н. бол.
А да забравих ... идеални, добри и свестни политици няма никъде.
Има нормални, лоши, много лоши и изверги.
Нормалните са в баланс с нормални общества и каквото и да правят за себе си, гледат да направят така, че обществото да има полза от тях - за да има и утре не само за тях но и за тези след тях.
Лошите - обикновено са не толкова корумпирани и каращи на принципа "след мен и потоп", колкото просто са некадърни или непохватни.
Много лошите - Интересува ги само лична/косвена облага и управляват на принципа - след мен/нас и потоп.
Изверги - примери из С. Корея, СССР, фашистка Германия и т.н. бол.
A, това звучи разумно. :)
При нас са тези от третия тип. ;)
Е, може да има тук-там и някой от втория тип... :tooth:
morfius, уважам те, дори имам твой цитат в подписа си, но за твоят пост мога да кажа само "дрън-дрън, та пляс!" ;)
По примера с не-маскарите на търтея, дай да чуем от теб, кои са агенциите, които не са манипулирани. И не забравяй доказателствата. :)
Нямам време за гугъл - можеш и сам да си извадиш досиетата на над 90% от управниците и собствениците на медиите у нас - всичките имат опашчици из бившата ДС, повече доказателства трябват ли за да светне червената лампичка?
Друго доказателство от криминологията - кой има интерес - я си направи една справка пак с гугъл кой е най-плютия и обвиняван за всичко политик у нас?
Та за агенциите и медиите мисля е ясно - винаги едно на ум.
От там нататък работата плаче за ексел ... ако ще я доказваме с нещо.
Хващай табличката ... пиши по колонки:
Премиер/Кабинет, Парламентарно мнозинство, Състояние на държавата в началото на управлението, Състояние в края, Състояние на базата познати/приятели в началото, Състояние в края.
И като успееш да го изразиш в цифри и проценти - само ще си изкочи доказателството за поста ми по-горе за типовете политици и кои са най-добри (дори от лошите).
Или да ти обясня най-вкратце... най-малко вреди/най-много ползи до сега имаше от управлението на Ив. Костов с пълното мнозинство на ОДС.
И същия той е най-плютия и омразен на немислещата маса от поста с 3 те опита политик у нас.
Е изводи?
Mind_Control
26-02-2010, 15:44
Тука си в грешка. Това е от темата за Османската империя- ние се гордеем, че сме се освободили, а не, че сме били под тяхно владичество :)
Или да ти обясня най-вкратце... най-малко вреди/най-много ползи до сега имаше от управлението на Ив. Костов с пълното мнозинство на ОДС.
Теб май явно не те мързи да повтаряш едно и също нещо. Аз отдавна се отказах.
Mind_Control
26-02-2010, 15:56
Нямам време за гугъл - можеш и сам да си извадиш досиетата на над 90% от управниците и собствениците на медиите у нас - всичките имат опашчици из бившата ДС, повече доказателства трябват ли за да светне червената лампичка?
Друго доказателство от криминологията - кой има интерес - я си направи една справка пак с гугъл кой е най-плютия и обвиняван за всичко политик у нас?
Премиер/Кабинет, Парламентарно мнозинство, Състояние на държавата в началото на управлението, Състояние в края, Състояние на базата познати/приятели в началото, Състояние в края.
И като успееш да го изразиш в цифри и проценти - само ще си изкочи доказателството за поста ми по-горе за типовете политици и кои са най-добри (дори от лошите).
И същия той е най-плютия и омразен на немислещата маса от поста с 3 те опита политик у нас.
Е изводи?
Искам да добавя нещо- нали знаете, че един човек, който не се е занимавал с фитнес в началото напредва изключително бързо и качва и сила и мускулна маса доста лесно. В един момент обаче, темповете на разтеж на мускула спадат доста, докато не се стигне до момента, в който почти спира и тогава съотношението резултат/усилие става мноооого малко.
Та същата работа е и с Костов. Даде му се една стрината държава, която (две мнения няма по въпроса) той вдигна на крака и почна да крета.
Аз лично наистина свързам управлението му по- скоро с възход, отколкото с застой или падение.
Но добър или не, Костов никога повече няма да е във властта- ФАКТ. Мисля, че Търтея, като един мислещ човек, би трябвало да го е осъзнал това отдавна.
Така, че стига с Костов, ами като имате свежи идеи, за кого да се гласува ги споделете. Ако не, да правиме една партия и да си осигурим като електорат потребителите на автофорумите, като за начало.
Е изводи?
Наистина ще ме амбицирате да хвана Excel-а... :tooth:
Сега е време за нЕкои съображения:
1. Наречи ме параноик, обаче - досиетата на управниците и собствениците на медиите и техните опашчици из ДС. Ти ли си ги писал? Защото ако не си, позволи ми да се съмнявам в достоверността на информацията в тях. Надявам се, разбираш за какво ти говоря, след като ти заговори пръв за манипулирани медии. Към медиите, добави и досиетата. ВСИЧКО може да бъде манипулирано и ви се чудя, как с с лекота се кълнете в достоверността на едно нещо, пък отричате верността на друго, защото в първото така пише. :tooth:
Не ме разбирай погрешно, смятам че това важи и в двете посоки. ;)
2. Да речем, че това с удебеленият шрифт е така, аз също съм склонен да го мисля. (все още не съм готов с таблицата :crazy:)
ОБАЧЕ - след като това е така, защо не изплувахме и не се устремихме към светлото бъдеще? В този ред на мисли - аз или ти ще търсим в Google документи за простотиите извършени по времето на това управление? :D
От които именно простотии, тръгнаха приказките, че на Костов сестра му е к*рв@. Е, човекът сестра няма, ама знаеш как работят тези принципи. ;)
За финал ще кажа, че вярвам само на доказаните пред мен хора. В това число не влиза НИТО ЕДИН политик. Защо това е така - справка с последните повече от 20 години. Към тях може да прибавиш и "онези" 45, за които обаче наблюденията ми от първа ръка, са, хм... малко детски. ;)
Изводи: Няма оправия. Съжалявам, но това е горчивата истина - всеки ще се спасява поединично.
Та същата работа е и с Костов. Даде му се една стрината държава, която (две мнения няма по въпроса) той вдигна на крака и почна да крета.
Аз лично наистина свързам управлението му по- скоро с възход, отколкото с застой или падение.
Но добър или не, Костов никога повече няма да е във властта- ФАКТ. Мисля, че Търтея, като един мислещ човек, би трябвало да го е осъзнал това отдавна.
Така, че стига с Костов, ами като имате свежи идеи, за кого да се гласува ги споделете. Ако не, да правиме една партия и да си осигурим като електорат потребителите на автофорумите, като за начало.
Ха, браво!
Докато аз се чудех как да го формулирам това, Mind_Control ме е изпреварил. :)
Напълно съм съгласен с написаното от него. :cheers:
Е тя темата си тръгна явно в друга насока, така че да продължим с оф-топика :)
Та същата работа е и с Костов. Даде му се една стрината държава, която (две мнения няма по въпроса) той вдигна на крака и почна да крета...
С цялото ми уважение, тия сме ги слушали вече. Държавата била толкова зле, че който и да дойдел, щяла да тръгне нагоре, просто Костов извадил късмет, че сме били на дъното и изглеждал като голямата работа. И честно да ти кажа, не им вярвам. Има нещо вярно от гледна точка на икономиката в тая аналогия с мускилите, ама не баш. Общото е че, когато една икономика расте, колкото повече расте, толкова повече се забавя темпа на растеж. Ама не е вярно това, че когато си на дъното, квото и да направиш тя ше се юрне нагоре с бесни темпове :)
Като е толкоз пък лесно да вървиш от ниското нагоре, що правителството на Виденов не я бутна нагоре, то и в началото на техния мандат не бяхме кой знае колко високо, пък за края да не говорим :)
ОБАЧЕ - след като това е така, защо не изплувахме и не се устремихме към светлото бъдеще? В този ред на мисли - аз или ти ще търсим в Google документи за простотиите извършени по времето на това управление? :D
И повечето от тия простотии бяха от типа "Той е лош, щото продаде Балкан на безценица". И никой не спомена, че всъщност не беше продадена компанията "Балкан", а компанията "Практически Фалиран Балкан". Просто никой инвеститор нямаше да се прережда на опашката за да купи фалирана компания на висока цена :) Имаме и обратния пример... преди няколко години общината се опитала да продаде Княжевския лифт, който не работи от години и само се руши, на търг с някви начални цени... половин милион ли, един ли нещо такова. И никой не искал да го купи... Понеже това нещо, колкото и да е струвало работещо, сега вече не струва толкова. И лифта си остана без купувач. Ето по тая причина се продаваха тогава евтино държавни предприятия, щото толкова си струваха :)
Не, че казвам, че правителството му е било перфекция, грешки имаше и там доста, но все пак съм съгласен, че съотношението полза/вреда беше най-добро тогава :) Пък който иска да ме нарече сега "лумпен" и "тъмносин" :)
Не, че казвам, че правителството му е било перфекция, грешки имаше и там доста, но все пак съм съгласен, че съотношението полза/вреда беше най-добро тогава :) Пък който иска да ме нарече сега "лумпен" и "тъмносин" :)
ОК, дай само да разграничим обаче "грешки" от, как да ги нарека - "облаги", може би? ;)
Имам предвид, не само "Балкан", за който сигурно и дявола не знае какво точно стана, ами и разните приятелски кръгове, ми(ни)стър 10%, фондации и т.н. :)
Пак казвам, за съотношението и аз съм съгласен, но другите неща им изядоха главата. Това е и причината, поради която с Костов и СДС/ОДС/ДСБ или каквото там е последното, е свършено. :)
@търтей
За мързел мързи ме... и рядко го казвам... но който пробва с ексела ще види какво имам предвид.
@Fear
Казах да светне лампичката, а не, че всички лъжат.
От там нататък причините да има досие и поведението на медията може лесно да се провери, дори в настояще време.
Просто ползвай криминалисткия похват - кой има полза... ако от поведението му/на медията полза имат същите които имат от поведението на другите ченгета - извода е ясен.
@Sm0k
Колега... повечето са от стария похват - повторена 10000 пъти лъжа става истина, а остатъка от некадърници или екстремисти в обкръжението му. Реалните му издънки отдавна са забравени.
@Mind_Control
По твоята логика защо след Луканов не отбелязахме същия възход?
Я да ти дадем един анорексик да го направиш бодибилдър...
Приближенията трябва да са смислени, а не да сравняваме ябълки с лук.
@ALL
Костов беше само пример как се оценява политик/управление... не на база идеали и красиви картинки, а на фона на останалите налични. Политиката от наша гледна точка е оптимизация (минимизация да сме точни) на лошото, а не гонене на михаля!
---------- Post added at 16:41 ---------- Previous post was at 16:37 ----------
ОК, дай само да разграничим обаче "грешки" от, как да ги нарека - "облаги", може би? ;)
Имам предвид, не само "Балкан", за който сигурно и дявола не знае какво точно стана, ами и разните приятелски кръгове, ми(ни)стър 10%, фондации и т.н. :)
Пак казвам, за съотношението и аз съм съгласен, но другите неща им изядоха главата. Това е и причината, поради която с Костов и СДС/ОДС/ДСБ или каквото там е последното, е свършено. :)
Пак плачеш за ексел... щото 10% се преживяват... 50,60,70 и нагоре (при Виденов/Доган/Кобурга) водят до това дето имаме в момента.
Да не почвам с останалото - защото пресния пример с Кремиковци мисля е показателен за всеки който желае да мисли.
Пак плачеш за ексел... щото 10% се преживяват... 50,60,70 и нагоре (при Виденов/Доган/Кобурга) водят до това дето имаме в момента.
Да не почвам с останалото - защото пресния пример с Кремиковци мисля е показателен за всеки който желае да мисли.
Стига с този Excel вече. Казах, че споделям вижданията ви, но това не променя нещата.
Както не се променят и за Виденов и Кобурга, с които също вече е свършено и няма да ги видим повече в управлението.
Само дето тези неща нас хич не ни греят. И работите няма да потръгнат с ровене в прашасали досиета, вадене на кирливи ризи и т.н.
Нужно е ново начало. Само че не такова, каквото се случи при "царя" и не такова, в каквото се опасявам, че ще се превърне при БББ.
Абе, майка му стара, не можем ли наистина ние да направим нещо? Има повече от достатъчно умни, кадърни и отговорни хора, които биха могли да помогнат.
Само че всички са/сме заети с поддържането на собственият си живот и нямат/ме време за "глупости".
Аз например, с удоволствие бих подкрепил кандидатура за премиер на търтея с вицепремиер morfius. :)
Хайде, някой инициативен да се хваща и да ги почваме - крайно време е нещата да се оправят и това от нас зависи. :)
Mind_Control
26-02-2010, 16:58
Поне с това съгласни ли сте, бе момци? За да знам има ли смисъл да се хабя по- натам..
Поне с това съгласни ли сте, бе момци? За да знам има ли смисъл да се хабя по- натам..
Aз да, даже съм го написал в предния си пост.
Давайте да правим партия. Ще помагам с всичко, което ми е по силите. :)
pinkmousy
26-02-2010, 17:03
Аз съм за :) Но само ако сменим колите на Народното събрание с Алфи :)
Mind_Control
26-02-2010, 17:08
Веднага ми излиза в съзнанието корупционна схема :D и ние ще станеме същите, като тия срещу, които плюеме :D
Може да преместите последните коментари в темата за Костов.
сакън, аз по-корумпиран от търтея не познавам :metal:
Веднага ми излиза в съзнанието корупционна схема :D и ние ще станеме същите, като тия срещу, които плюеме :D
Е, поне на данъкоплатците ще им излезе по-тънко, че Alfa-ите са по-евтини от BMW-тата и Мercedes-ите. :tooth:
Стига разбира се, да не решим да се оборудваме с 8C Competizione. :crazy:
pinkmousy
26-02-2010, 17:19
Не е лоша идеята за 8С... спайдерчеееееее ... достатъчно данъци съм платила, все ще се събере за едно, а?
StarChild
26-02-2010, 18:53
Е това е нещото дето най-много ме ядосва в тая измислена държава! Родните дупки, шахти, ями, кратери и т.н....Безброй са! :cussing:
Всичко това което са казали колегите Fear и digitalundgrd е абсолютно вярно! Простете ми но няма никакъв смисъл от тая държава!:ranting:
Само преустройката на Пиночет ще ни оправи на стадиона и:shoot:
Стига мечтали някой друг да ни ОПРАВИ, ако сами не го направим... никой няма да го направи!
Поне с това съгласни ли сте, бе момци? За да знам има ли смисъл да се хабя по-
натам..
За съжаление, съм по-скоро съгласен :) Ама пък и не можеш да отречеш, че нямаше да го бистрим толкова, ако ситуацията преливаше от по-свжи идеи :)
Иначе за партията съм навит :) С такава партия няма никога да станем корумпирани, щото никога няма да влезем във властта - аз от хората, които не са се качвали в Алфа масово чувам такива фантастични митове и легенди (в негативен смисъл) за марката, че никой не би гласувал за нас :) Електората не е много благоприятно настроен към феновете на Алфа - смятат ни за кръгли глупаци :)
Mind_Control
01-03-2010, 00:06
За съжаление, съм по-скоро съгласен :) Ама пък и не можеш да отречеш, че нямаше да го бистрим толкова, ако ситуацията преливаше от по-свжи идеи :)
Иначе за партията съм навит :) С такава партия няма никога да станем корумпирани, щото никога няма да влезем във властта - аз от хората, които не са се качвали в Алфа масово чувам такива фантастични митове и легенди (в негативен смисъл) за марката, че никой не би гласувал за нас :) Електората не е много благоприятно настроен към феновете на Алфа - смятат ни за кръгли глупаци :)
Ще им обещаем намаляване на акциза на горивата, намаляване цената на цигарите и по 3 сезона на Биг Брадър на година и 50% от населението ще гласува за нас :D А може да поканиме Бойко Борисов на боксов мач и побеждавайки го, хората да видят новия месия в наше лице.. :D
да и накрая ще ни сочат с пръсти и ще се смеят срещу нас и ще си викат гледаи ги тея с фиятите и някои ще ги поправя не бе с алфи бяха май щото има хора дето даже не са чували за марката :hmm:
До това заключение стигнах много отдана.
Стига мечтали някой друг да ни ОПРАВИ, ако сами не го направим... никой няма да го направи!
Но колегата morfius е напълно прав.Дори и да дойде някой Пиночет , след него управляващите ще станат като сегашните , защото сме виновни ние.Трябва да вземаме пример от нашата южно съседка.Някой беше написал , че в Румъния можело да се направи 400км път за няколко месеца.Да , но какво направиха с Чаушеско?
Аз си плащам данъците , защото така или иначе ще си ги вземат.
Jivko7777
02-03-2010, 09:33
тук в Нова Загора започнаха да ги кърпят тези дупки, но само ествено по главните улици...
Иначе като гледам по някога такива неща и се успокоявам :) е това е дупка :)
http://vbox7.com/play:9e974c92