PDA

View Full Version : Пак за свещи и кабели

nick
27-04-2006, 10:19
Сутринта като запалих колата работеше странно с прекъсване (вчера си работеше нормално). Реших , че като позагрее ще се оправи, но проблема остана - и на празен ход, и като я форсирам работи като сенокосачка (като на 3 цилиндъра), не поема и сякаш се дави.

Бензина е много малко и може да е позасмукала вода и/или някакви боклуци (поне се надявам да е така).
Бързах сутринта и ще сипя бензин по-късно (дано се оправи проблема), обаче сега погледнах кабелите и единя си е направо черен (изглежда нагорял или с някакъв нагар отгоре), а и няколко от другите не ми изглеждат добре. Сега на въпросите:

1/ Като сипя бензин и поработи ако не изчезне проблема и продължи да работи накъсано и неравномерно - кабели и свещи ли остават или може и на нещо друго да се дължи?
2/ За смяна ли са кабелите (и как да преценя)? Дори и да се оправи проблема ме притеснява нагара по кабела/кабелите. Ако са за смяна - препоръчайте откъде и какви кабели да взема - четох за някакви Шампион за около 90 лв.
3/ Свещите си мисля също е хубаво да се сменят с кабелите - ако да - четох за Денсо и Golden Lodge - какви препоръчвате и откъде.

Благодаря предварително и безаварийно каране на всички.

monigt
27-04-2006, 21:36
здравей колега. за свещи препоръчват GOLDENA за нашите колици, а за кабели ако сменяш внимавай , яко ментета. Има едни американски кабели с турска зглобка - били добри - незнам. Но за свещите - утре ще сменям моите с горепосочените и ще ти кажа резултата. БЕЗАВАРИЙНО

Mury
29-04-2006, 17:07
здравей колега. за свещи препоръчват GOLDENA за нашите колици, а за кабели ако сменяш внимавай , яко ментета. Има едни американски кабели с турска зглобка - били добри - незнам. Но за свещите - утре ще сменям моите с горепосочените и ще ти кажа резултата. БЕЗАВАРИЙНОКкави са тия свещи Голдена :shock: :shock: да нямаш предвид Голден Лодж :idea: :idea: защото от тях има страшно много ментета/личен опит/.Аз в момента съм с такива свещи на около 3-4 хил. и са за смяна :cry: :cry: :cry: аман от ментета.Аз лично ще пробвам с ДЕНСО другата седмица мисля да ги сменям

nick
29-04-2006, 17:15
Значи има развитие по въпроса: сипах още бензин , но без ефект (определено не е било от малко/кофти бензин). Свещите бяха заминали и след смяната (с Golden Lodge) всичко заспа.

Понеже в Т и Н ме застреляха с цена на кабелите 210 лв. , пък и си работи засега добре колата реших засега да не сменям кабелите. Но все пак ми се струва , че това , че са почернели на места кабелите говори , че и те са за смяна. Четох за разни варианти за по 90-ина лева (щото разликата до 210 лв за оригинални е голяма и едва ли са 2 пъти по-качествени). Кажетъе модел и откъде да вземат кабели.

И изобщо кога се налага да се сменят кабели? Карам докато не започнат проблеми (напр. да прекъсва както сега беше от свещите) ? Или детонации и т.н.? Довечера ще погледна на тъмно дали има искри - ако има са за смяна кабелите, а ако няма - да си карам ли?

kris11
29-04-2006, 18:22
Вече съм минал над 10 000км с Дензо от смяната. Не съм имал проблеми.

ALFA33S16V
29-04-2006, 18:25
Ако искаш истински свещи - DENSO Iridium
а за кабелите - виж дали не се разглабят от лулите (като на винт)и си вземи от BOSCH на метър и си ги направи

Dodo 155
29-04-2006, 20:40
Ако искаш истински свещи - DENSO Iridium
а за кабелите - виж дали не се разглабят от лулите (като на винт)и си вземи от BOSCH на метър и си ги направи
Разглабят се, но не му препоръчвам да си взима на метър :idea:
Обикновено се прецакват лулите :wink:

monigt
29-04-2006, 22:32
смених си свещите с Golden Lodge - старите BOSH , абе има някаква разлика .... Аз лично пазаря от магазините на "Симеон". Там има всичко КАБЕЛИ 80-90 лв. , свещи DENSO - 3.50 лв. , възд. ф-р 9-12 лв..... :wink:

ALFA33S16V
30-04-2006, 00:32
Denso Iridium - 150 000км., изпитани са. Bosch са Platinium - 100 000km.
Колкото за кабелите, ако не са изляти заедно с обвивката на лулата, се разглабят лесно. Клемите са на винт вътре. Трябва само да ги пръснеш с нещо мазно - силикон най-добре. Аз съм с кабели на метър вече трета година и нямам никакъв проблем. клемите за тях си купих пак от BOSCH

nick
30-04-2006, 17:20
Благодаря за отговорите. Ако бях изчакал щях да взема denso iridium, но вече взех свещи Golden Lodge и ги сложих.

Работи си сега колата следващия път ще взема от тези дензо.
Това за кабелите на метър е интересно. Къде продават така на метър? То зависи и на каква цена ще дойдат, защото ако вместо 90 лв. ми излезе 70 по-добре да си взема комплект.

И как всъщност да преценя дали са за смяна кабелите? Имат нещо като нагар по няколко от кабелите, да ги сменям ли или да карам докато се появят проблеми? Не знам кога са сменяни кабелите , аз откакто купих колата не съм ги сменял (не съм и минал много километри де). Но понеже се очертава да сменям по окачването това-онова , а и не ми се иска безмислено да купувам и да сменям чаркове затова питам.

Dodo 155
30-04-2006, 18:41
Благодаря за отговорите. Ако бях изчакал щях да взема denso iridium, но вече взех свещи Golden Lodge и ги сложих.

Това за кабелите на метър е интересно. Къде продават така на метър? То зависи и на каква цена ще дойдат, защото ако вместо 90 лв. ми излезе 70 по-добре да си взема комплект.

И как всъщност да преценя дали са за смяна кабелите? Имат нещо като нагар по няколко от кабелите, да ги сменям ли или да карам докато се появят проблеми? Не знам кога са сменяни кабелите , аз откакто купих колата не съм ги сменял (не съм и минал много километри де). Но понеже се очертава да сменям по окачването това-онова , а и не ми се иска безмислено да купувам и да сменям чаркове затова питам.
Кабелът на метър е някъде 3-4лв./м., но не ти препоръчвам да си правиш експеримент :idea: Ако беше толкова лесно и еФтино, дали щяха да продават кабели комплект от 100лв. нагоре :?: :?: :?: :?:
Щом ти работи колата нормално, не я закачай повече. Карай я и си прави кефа :wink: :D :D
Когато сдаде багажа нещо, тогава го бъзикай :idea:

nick
30-04-2006, 22:50
И аз малко се съмнявах как ще стане с тези кабели на метър. Когато се наложи ще вземам направо комплект кабели и готово. Сега засега няма да пипам нищо. Ако почне да прави мизерии ще имам едно наум за кабелите, но засега няма да ги пипам.

Още веднъж благодаря за съдействието и безаварийно каране на всички.

Andie
01-05-2006, 00:49
Имах същия проблем с моята 155-ца. Обиколих къде ли не, смених почти всичко- филтри, свещи, масла и също така почти всички сервизи и диагностици. От оторизирания сервиз, ми предлагаха кабели за свещите за 600 евро, чух още какви ли не щуротии... Проблема се оказа елементарен :lol: Нали има две глави за по 4-ри свещи, едната се разширява от топлината и не прави контакт, от там идва приликата с косачката :D Пробвай, да не е същото :!:

P.S: Съжалявам, че малко..."така" обяснявам нещата, ама съм жена, моля да ми простите 8)

Dodo 155
01-05-2006, 10:03
Имах същия проблем с моята 155-ца. Обиколих къде ли не, смених почти всичко- филтри, свещи, масла и също така почти всички сервизи и диагностици. От оторизирания сервиз, ми предлагаха кабели за свещите за 600 евро, чух още какви ли не щуротии... Проблема се оказа елементарен :lol: Нали има две глави за по 4-ри свещи, едната се разширява от топлината и не прави контакт, от там идва приликата с косачката :D Пробвай, да не е същото :!:

P.S: Съжалявам, че малко..."така" обяснявам нещата, ама съм жена, моля да ми простите 8)
Тези "глави" се наричат бобини :wink: При теб явно е имало проблем с едната бобина или комутатора, но при колегата проблема е бил в свещите, щом се е оправила след смяната им :wink:

ALFA33S16V
01-05-2006, 12:47

Има два вида кабели на метър - силиконови и обикновенни. И продават и накрайниците за тях чрез които се завиват така да се каже в лулите.
Въпрос - ако ти се счупи лула, комплект кабели ли ще си вземеш? Надявам се ме разбра. А правенето на кабели не е трудно, но уви, и то не е за всеки. Моите си ги направих, излезна ми около 30лв., а оригиналните ми струваха над 200лв. Вече три години карам с тях и нямам грам проблем.
Кабелът на метър е някъде 3-4лв./м., но не ти препоръчвам да си правиш експеримент :idea: Ако беше толкова лесно и еФтино, дали щяха да продават кабели комплект от 100лв. нагоре :?: :?: :?: :?:
Щом ти работи колата нормално, не я закачай повече. Карай я и си прави кефа :wink: :D :D
Когато сдаде багажа нещо, тогава го бъзикай :idea:

KikoBo
01-05-2006, 19:33
здравей колега. за свещи препоръчват GOLDENA за нашите колици, а за кабели ако сменяш внимавай , яко ментета. Има едни американски кабели с турска зглобка - били добри - незнам. Но за свещите - утре ще сменям моите с горепосочените и ще ти кажа резултата. БЕЗАВАРИЙНО

аз съм с такъв комплект и нямам ядове.
айде със здраве и успех! :D

monigt
01-05-2006, 22:18
Абе и аз съм с такива вече но май трябва да проверя и куп др работи. безаварийно на всички

Toma Tomov
03-06-2006, 16:59
mom4eta imam skasan kabel na 1vi cilindar,ako na niakoi slu4aino mu e ostanal niakoi star ama zdrav,moje da mi pomogne.155 1.6 16V

monigt
03-06-2006, 19:27
е до тук с golden lodg,вчера нещо почна да ми прекъсва и сложих старите. е до тук няма и 5000 км... честити на печелившите аз утивам за DENSO

Dodo 155
03-06-2006, 20:32
е до тук с golden lodg,вчера нещо почна да ми прекъсва и сложих старите. е до тук няма и 5000 км... честити на печелившите аз утивам за DENSO
Незнам от къде си ги купил, но явно са някакви страшни ментаци :roll:
Аз на моята ги смених като купих колата и след около 40 000 км я продадох без да имат проблеми :wink:

Но ако си решил за ДЕНСО ... ЧЕСТИТО :wink: :D

Bobo
03-06-2006, 22:32
Незнам от къде си ги купил, но явно са някакви страшни ментаци :roll:
Аз на моята ги смених като купих колата и след около 40 000 км я продадох без да имат проблеми :wink:

Но ако си решил за ДЕНСО ... ЧЕСТИТО :wink: :D

Аз си говора с вятъра май :?: Голден лодж са ментета :idea: Тва е само требе да четете преди да купувате ма вие йок :roll: