View Full Version : Теч !
Колеги, днес забелязах, че нещо е текло на пода на шофьорското място! Обаче е засъхнало и не знам какво е? Прилича ми на спирачна течност, но не съм сигурен! Какво е и от какво може да е?
Kostadin
27-04-2006, 18:19
най-вероятно найстина е спирачна течност от помпата на съединителя :wink:
Ми то там може да изтекат 2 неща течност както е казал колегата от къде и антифриз от радяторчето на парното. Провери нивото на спирачната течност и ако е намаляло може би си за горна помпа :?
Гиги, гледах нивото, ама то е текло малко и не мога да преценя точно! Май точно спирачна течност е, защото загледах гумената послетка и май е почнало да я разяжда! Колко струва помпата :?:
Mind_Control
27-04-2006, 19:14
А на мен ми тече антифриз, но не мога да разбера от къде.. Прегледах всички съединения и никъде не виждам теч. И тече по много малко от 0.5 до 1 л. на 3 седмици някъде.
Crusader
27-04-2006, 20:23
А на мен ми тече антифриз, но не мога да разбера от къде.. Прегледах всички съединения и никъде не виждам теч. И тече по много малко от 0.5 до 1 л. на 3 седмици някъде.
А може би тече само когато работи ДВГ-то.
Mind_Control
27-04-2006, 20:32
Може и така да се получава заради налягането.. ама от къде тече.. и в един сервиз ходих да погледнат, ама и там казаха, че не виждат да тече от някъде.
Crusader
27-04-2006, 20:48
Ми мойте наблюдения са че боксерите текат от гарнитурата на водната помпа, ама гаранция няма - тъй че дерзай и ще го откриеш.
Горната помпа мисля че беше около 26-30 лева , зависи от модела. Казанчето за течността е едно за съединителя и спирачките.
Днес видях, че тече по педала на съединителя! Горната помпа къде точно се намира? И не може ли да се поправи - да се сменят гумички?
Намира се на самия педал мисля и може да се ремонтира но няма смисъл според мен но това е тема която сме разисквали 100 пъти така че както решиш.Нова помпа в Евро 07 е около 15-20 лв. :wink: :wink:
Лошото е да не го гори. Че ако не виждаш от къде тече освен да го хапва :roll: :roll:
Намира се на самия педал мисля и може да се ремонтира но няма смисъл според мен но това е тема която сме разисквали 100 пъти така че както решиш.Нова помпа в Евро 07 е около 15-20 лв. :wink: :wink:
Абе на мене ми се върти 30-тина лева за помпата ама може и да не помня. Не е скъпа де.
ALFA33S16V
30-04-2006, 11:08
За теч на антифриз ползвайте HOLTZ (мисля така се пишеше), но като го сипете, не забравяйте да отворите и кранчето за парното в купето, щото после може да останете без парно. А колкото до теча от гарнитурата на водната помпа при боксерите - мисля, че теча не е от нея, а от отвора на ствола на водната помпа и това показва, че уплътнението, предпазващо лагера и си е заминало. А от там и помпата.
(От опит)
Абе на мене ми се върти 30-тина лева за помпата ама може и да не помня. Не е скъпа де.
Щом е към 30 лв. няма проблем ще я сменя, ама как се сменя??? Или пак на майстор! :(
Абе на боксера си е малко еб....но поне брат ми псуваше два дена като я смени моята :Suicide: :Suicide: май ще трябва да отидеш на майстор :unsure:
toni esprit
02-05-2006, 20:45
не е задалжително да ходиш на майтор ще си я смениш сам
не е задалжително да ходиш на майтор ще си я смениш сам
Прав си , не е толкова сложно и трудно.
Mind_Control
05-05-2006, 23:58
Има един тройник, опчти до капачката за маслото, който е част от охладителната система и там където влизат маркучетата ми капе. С какво мога да ги уплътня, защото явно тия скоби не хващат много плътно? 2 пъти вече ги затягам наново ама едната още продължава да капе.. или да сменя скобите или какво мога да направя друго???
Сменяй си тройника и сложи нови скоби.Има ги в магизините, не са скъпи. Същият тройник мисля че го имаше и от другата страна (някъде под акумулатора). Сменяй и него като се хванеш, че създават само ядове.
Mind_Control
11-05-2006, 21:19
Сменяй си тройника и сложи нови скоби.Има ги в магизините, не са скъпи. Същият тройник мисля че го имаше и от другата страна (някъде под акумулатора). Сменяй и него като се хванеш, че създават само ядове.
А от къде мога да го купя този тройник нов, някой да знае???