View Full Version : Чарколяк!
Бях провокиран от последните събития и предлагам тука в тая тема да записваме кой какъв чарколяк има за нашите кошници и е готов да го дари на останалите.Знам ,че има теми в купува продава,но не такава е целта !
Ако модератора прецени, може да я ощастливи като важна темата.
Повтарям!Темата е само за чаркове, които имаме и сме готови да дариме на колегата в нужда.
За търговците ще има:smackbum::hump: и:ban:
Внимавайте!:paddle:
Имам :
Десен фар-в добро състояние
електромагнити за централното-перфектни
Ляв преден амортисьор-Монрое рефлекс
ТПС-рецилиран,но в добро състояние
табло за парното-работи,но не е перфектно
бобина за моята от подписа-1 бр.
Уплътнения за врати-стари,но годни що-годе
Вие сте на там.
Като се сетите за още нещо, не е необходимо да пускате нов пост,а просто си редактирайте първия, за да не трупаме излишен спам!
firedragon
28-02-2010, 13:37
1 бобина за 16в
4 гарнитури за изпускателните колектори(метални,не много дебели)
1 гарнитура за картер(май е коркова,3-4 мм дебела)
1 филтър въздушен(ползван е ама като го гледам има още хляб в него)
1 фар счупен(има крушки)
2 стопа,счупени
4 свещи Бош 4 полюсни(уж трябва да са за 33,черни са,защото моята дебитомера не работеше и ги правеше на гъз за 2 мин,почти не са работили,ако някой има горелка могат да се изчистят и да се позлват)
Във вторник ще се връщам към Бургас и ще видя дали няма още неща дето съм пропуснал да напиша.
Всичкия чарколяк е за 3-та серия,само счупените стопове са от СпортВагон и стават и за 2 серия.
Тая бобина може да ми свърши полезна работа ;)
Който му трябва пък нещо, което не е споменато от колегите ... нека пита.
valentino
28-02-2010, 17:30
Нека и да уточняваме колеги за коя серия 33ки са частите аз имам части за колата от подписа ми
То това си е ясно!
Щом изрично не е упоменато, значи става въпрос за за чаркове за модела от подписа!
И не пишете : ИМАМ ЧАРКОВЕ, а какви са точно!:chair:
Недей със стола, че боли! Повечето дребни пластмаси ги имам ;)
marmalad
01-03-2010, 17:50
Здравейте Колеги..
и аз мога да даря нещичко за 33 85'година
два сенника ( читави са )
комплект странични огледала ( в добро състояние )
мисля че имам и пластмасите от вратите и други дреболии...
Поздрави..
:no:Хванете и се организирайте някоя неделя,да знам предварително обаче,идвате и взимате!! Врати,капаци, калници и стъкла за 33 ще има за всички. Бирата е от мене.:no:
JORDANGT
03-03-2010, 20:52
:no:Хванете и се организирайте някоя неделя,да знам предварително обаче,идвате и взимате!! Врати,капаци, калници и стъкла за 33 ще има за всички. Бирата е от мене.:no:
А сиво-златисти тенекии имаш ли?:holiday2:
Някой прагове от 16в да има? :busted_cop:
marmalad
05-03-2010, 17:56
Здравейте колеги..
трябват ми ПОДРОБНИ ел. схеми !
втората тема със зелената стрелка менюали за 33:hump:
Поздрави!!!!
Придържайте се само по темата,спамери такива!:chair:
Някой може да почисти!
marmalad
05-03-2010, 23:41
втората тема със зелената стрелка менюали за 33:hump:
Поздрави!!!!
:-? там няма това което търся !!
hristo58
06-03-2010, 17:30
и аз имам доста останали от моита33-ка.86 год е втора серия.ако на някои му трябва нещо да пита тук,че не ми се описват всички части..има и пластмаси,и железарии
На някой да му е останало читаво външно каренце за 2-ра серия?
Някой прагове от 16в да има? :busted_cop:
Стават и прагове от QV 2ра серия ( които са раздути и отпред и отзад)
Ей, спамери гадни!
Идеята е да направиме един каталог за чаркове!
Открийте си друга тема ,например -Това ми трябва и си спамете там!
Тука не мога да трия,но за сметка на това мога да ви :smackbum:!
Спокойно можете да си задавате въпросите в темата ми за ремонти и срещи,както и в тотално осраната тема на Крис, но това са си традиции тука.И без това се броиме на пръстите на едната ръка, ентусиастите, дето караме тия кошници!
Дайте да си направиме живота по-лек!
hristo58
06-03-2010, 20:45
имам каре с полуоска,дори две броики
Да възродя малко темата :yawn:
Подарявам следните неща за 33ка.3серия:
Запазен салон.Обикновен,сив,състои се от 2 предни и една задна седалки.
Три кори за вратите.
Както и прагове,черни обикновенни малко оакани от мен.Бях лепил с поксипол щипките към праговете.
имам декоративен праг обикновен за 3 срия десен и делко за Жетроник с капачка,фар десен с счупено стакло
pikopoko
31-10-2010, 10:42
A някой да има здрава (не напукана) задна лайсна м/у стоповете за 33-ка 1,5 ?
---------- Post added at 08:42 ---------- Previous post was at 08:40 ----------
Три кори за вратите.
Както и прагове,черни обикновенни малко оакани от мен.Бях лепил с поксипол щипките към праговете.
Може ли да се възползвам от една предна дясна кора ???
Имам бира в замяна!!:choice:
Три кори за вратите.
Колега направо ще ми спасиш положението със салона...Седалките ако пазиш може да измислим нещо,че моя салон от седене беше станал на... Естествено бира ще има на корем,даже 2 бирички дължа вече...:big_beer: ... Пиши едно лс ако имаш нещо в предвид.Благодаря предварително!!!
Имам задна седалка с разшити конци.Някой ако има интерес ще я снимам.
reza4kata_
02-11-2010, 13:44
трябват ми преден ляв фар и мигач също така заден стоп ляв и ако някой има или може да ми каже от къде да си купя онова дето се пуска парното че ми работи само на макс или не работи и е много гадно
... и ако някой има или може да ми каже от къде да си купя онова дето се пуска парното че ми работи само на макс или не работи и е много гадно
Реостат-има във ел. магазините за авточасти,където продават части за стартери,алтернатори или отиваш във някои автоелектро сервиз и там ти поправят твоя за 10-15лв(поне в нашия за толкова правим)...
Две десни и една лява перфектни седалки както и една лява поизтърбушена както и комплект задни седалки
Хубавите са за по-тесни дупета
Обхващат те отвсякъде
Мордохи би ли ги поснимал малко тея за тесните гъзолинеики
Ще е следващата седмица. От Катъра са. На мен гъза ми е наедрял и се чувства по-добре в седалки от 145.
Не са като стандартните.
колега взе ли си новите неща
чакам коментар
pikopoko
05-11-2010, 23:27
А една красива задна лайсна може ли да се намери???
Моята е доста напукана !!!
Няма ли кой да ми почисти мазето от 2бр. 13-ки от 1-ва серия с 2 зимни Дебица Фриго поизтъркани на тях? Желаещи?
Аз:eat:намислил съм нещо
Идвай да ги взимаш. Кога ще дойдеш?
Идвай да ги взимаш. Кога ще дойдеш?
Извиняваи,обаче днес като се позамислих се отказвам от гумите.Нямам време,а и маи ще ми свършат по-хубава работа 14 или 15ки.
Извиняваи,обаче днес като се позамислих се отказвам от гумите.Нямам време,а и маи ще ми свършат по-хубава работа 14 или 15ки.
Здраве да е! Гумите все още си търсят собственик.
а я аз да питам, ще изкарат ли още една зима?
а я аз да питам, ще изкарат ли още една зима?
Нямам си идея, може и да изкарат
станаха много въпроси за нещо което се подарява ;)
ако бях от софия, боби вече щеше да е пиян :drunk:
станаха много въпроси за нещо което се подарява ;)
ако бях от софия, боби вече щеше да е пиян :drunk:
Не е необходимо да си от София!
какъв размер са?
165/70/13 или 175/70/13 едно от двете, не съм сигурен, не съм ги карал от 3 години. Седят си кротко в мазето.
Идвам за тях. Кажи каква бира да взема :)
Идвам за тях. Кажи каква бира да взема :)
Бирата на някоя сбирка, това е лесно, утре може да дойдеш да ги вземеш след 7ч. вечерта.
Сега Боби ме подсети, че имам перфектен бошов генератор.
Перфектен като за бошов, ама ако има някой Закъсалец!
[QUOTE=Kris;813222]от 33ка ли е[/QUOTE
Да
Все още подарявам салон от 33,няма ли кой да ме отърве от него.
Обикновен,сиво-синкав,запазен.
Ако някои има скорости от 33 тд да казва - тарся под дърво и камък...
момчета аз пък си търся болт за предните спирачни апарати тези дето държът апаратите да не се разпаднат шестограмни бяха мисля с една гумена тапичка са отгоре ако някои има някои разпилян апарат със удоволствие ще го отърва от този болт съгласен съм и да си платя ако се наложи също така ми трябва и реика от 33-ка 1-ва серия (не хидравлична)
момчета аз пък си търся болт за предните спирачни апарати тези дето държът апаратите да не се разпаднат шестограмни бяха мисля с една гумена тапичка са отгоре ако някои има някои разпилян апарат със удоволствие ще го отърва от този болт съгласен съм и да си платя ако се наложи също така ми трябва и реика от 33-ка 1-ва серия (не хидравлична)
Преди 2-3 седмици при разчистване на мазето изхвърлих два такива цели апарата - АТЕ. Ако беше писал малко по-рано.....
Иначе търсената от теб ос става от всеки апарат АТЕ. Става и от ФВ, и от Опел, и от Фиат.
ами резбите са по малки смисал нашия болт е с по голямо ФИ
Един цял ден изгубих в една морга да свалям болтове и не стават и не стават от към дължина са добре но размера е друг!!!!!
имам рейка от 2-ра серия,незнам каква е разликата,но ако ти вътши работа...
Аз имам една механична рейка в повече. Само маншоните трябва да и се сменят.
имам ;)
Ти беше ми дал едни вентилирани дискове с апаратите ако помниш за тях ми трябва че единия такъв болт липсва и сега съм взел от Ицко а сега е решил да слага турбинирания двигател на 33-ката и требе го връщам така че ако имаш наистина бих се възползвал от офертата обаче трябва да е от апарати на 16в защото другите са съвсем други!!!
Аз имам една механична рейка в повече. Само маншоните трябва да и се сменят.
Супер!!! Само трябва да изчакам заплатено време и ще се разберем нещо!!!
Ей!
Що си мислите , че само на 16в са уникални болтовете!
Ако беше дал размерите, до сега да сме ги направили.
И защо си мислиш, че твоите апарати са по-уникални от моите:flirt:
Не не нямах предвид това не съм казал че са уникални а че немога да си намяря същите от какви ли не вентилирани пробвах и не стават и не стават наще са по дебели от другите и тва е с една дължина са иначе ама са по дебели не съм казал че са уникални просто не са като на плътните дискове нито като модел нито като параметри!!! Ти си със АБС ама предполагам не са различават с нищо от тез без-АБС. или са по други а да питам от 145 дисковете и апаратите стават ли за наще и по добре ли ще е то тука засягам една голяяяма тема ама само да питам знам че някакви опелски могат се напаснат ама трудно се намират :sex:
Отпред никакви фиатски апарати не стават на 33. Дискове стават от Типо, но само плътните от малките им мотори. Отзад стават дискове от Типо, Темпра, Купе, 155, 145/6, Дедра/Делта, и т.н.
Боби имам един въпрос към теб като човек с опит!!!
Каква е разликата между механичната и хидравличната реика смисъл знам че механичната има маааалко по голям радиус на завиване също така по малко се товари двигателя понеже отпада въртенето на още един ремък за хидравличната помпа.А въртенето на геврека много ли се усложнява и кои е по добрия вариянт според теб и ти със каква си в момента????
Много се извинявам за спама!!!!
Обратното е, механичната е с по-малък радиус, на по-тесни улици прави обратен завой!
А помпата винаги товари мотора
Аз на колата от аватара съм с механична рейка, когато лагерите на макферсона са наред, не е много тежък, поне на мен не ми пречи
Грешката е моя имах предвид че е по маневрена.
Хидравличната е много по-добра.
Загубата на мощност е пренебрежима!
Не е за пренебрегване простотията с лагерите на макферсоните.Волана става като на Беларус.
И както и за други неща съм казвал, не приемайте съветите от Боби за чиста монета!:hvala:
В конкретния случай пак е некоректен.
Як е мръсника в ръцете и му е все тая дали има хидравличен волан!
Така де!
По цял ден се бори с железата:bravo:
Е да ама при положение че моита реика тече от 3 год. и до сега съм долял към 130литра отработено масло по добрия вариянт според мен е механичната реика.Хидравличната не се знае кога пак ще протече а механичната няма какво да стане пък и става по маневрена все пак от към маневреност сме много куци.:sex:
Рейката се сваля за около час и още толкова трябва да се смени семерингата.
Така, че течащата рейка си е от немарливостта на собственика.:strong:
Сектанти, имам за подаряване 2 бр. старички обурудвани глави за 33-ка 1.5 2 карбуратора 95 к.с. Главите са от старите с двойни гърбици и геглаж на клапаните от чашките с болт. Главите са равни, без горивна камера, за старите боксери с НеДоход.
Просто не ми се дават на скрап.
Ако някой има онова на опашката на скоростната кутия за 4х4 да свирка!
Моята изгоря!
terfenliata
28-02-2011, 16:50
Колега mordohy, разбрах че търсиш маншон за скоростния лост. Аз имам един в излишък ако ти харесва напиши ми адрес да ти го изпратя. Има една дупчица но не е фатално.
Ще си платиш само доставката.
Колеги, търся си оригинални скоби за маркучите.
По 33ките има такива каквито ми трябват.
Ето такива са: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58377
Ако някой има излишни нека ми каже.
Мерси предварително :)
колеги в момента спешно си търся механична или хидравлична рейка (която да не тече и да е със здрави маншони) много моля ако някои има и не му трябва да свирка пък ще се разберем нещо много ми се иска да я сменя докато двигателя не е в коша за да стане по лесно двигателя ми ще е окончателно зглобен и готов за коша около другия четвъртък затова още веднаж моля ако някои има да казва!!!!
Знам че това не е раздел търся но след като кача двигателя обратно в коша ще имам много работи за подаряване от 1.7 8в. пълен комплект
колеги в момента спешно си търся механична или хидравлична рейка (която да не тече и да е със здрави маншони) много моля ако някои има и не му трябва да свирка пък ще се разберем нещо много ми се иска да я сменя докато двигателя не е в коша за да стане по лесно двигателя ми ще е окончателно зглобен и готов за коша около другия четвъртък затова още веднаж моля ако някои има да казва!!!!
Знам че това не е раздел търся но след като кача двигателя обратно в коша ще имам много работи за подаряване от 1.7 8в. пълен комплект
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=882740&posted=1#post882740
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=882740&posted=1#post882740
Колега не разбрах какво да търся в мойта тема???Аз си търся рейка!!!!!!
Колега не разбрах какво да търся в мойта тема???Аз си търся рейка!!!!!!
Свиркам!!!
:boxing::rotfl::cheers::spam:
the_professor
12-07-2011, 13:42
Здравейте,
Подарявам задно стъкло за II серия (би трябвало да стане и на първа?)
Поздрави.
JORDANGT
14-07-2011, 21:21
Ако някой има онова на опашката на скоростната кутия за 4х4 да свирка!
Моята изгоря!
Гледам темата не е от най пресните,но това което търсиш(л) го имам и за тебе е подарък.:waving:
Гледам темата не е от най пресните,но това което търсиш(л) го имам и за тебе е подарък.:waving:
Някъде съм ти затрил номера на телефона!
А поста може да е стар, ама е до немай къде актуален!
Rado145QV
15-07-2011, 18:32
колеги на някои да му се намира колянов вал за 1.7,може и да е задрал но да става за шлаиф, може и бартер за някви части,имам 33 перманент 4 на части, на лично или на тел 0893277773.радо
колеги на някои да му се намира колянов вал за 1.7,може и да е задрал но да става за шлаиф, може и бартер за някви части,имам 33 перманент 4 на части, на лично или на тел 0893277773.радо
Абе няма ли някоя 145/6 1.6 боксерче на части из вашия район? Валчето ще ти дойде дюшиш.
Аз да напиша нещо по темата: имам за ПОДАРЯВАНЕ дясно странично огледало - черно (небоядисано) за 33, 3-та серия, в доста добро здраве.
Само, Моля ви не ме мъчете с Еконт и нещо подобно, че не ми се занимава. Който дойде да го вземе е добре дошъл.
Rado145QV
15-07-2011, 22:43
еииииииииии никъде няма вал,тези боксери са на изчезване,трябва да се търсят в НАДИН не по моргите, с 300 зора намерих от колега от форума в вторник ще е при мен. благодаря на колегата
колеги на някои да му се намира колянов вал за 1.7,може и да е задрал но да става за шлаиф, може и бартер за някави части,имам 33 перманент 4 на части, на лично или на тел 0893277773.радо
Колега Здрасти!Точно днес за твоя двигател от перманента си говорех с едно момче.Пътува доста и има варянт да се стигне до тебе ,че си ми далече от Пловдив.Бяхме говорили с тебе по тела за двигателя,ама аз друга 33-си взех,после много разправии както и да е...Та двигала даваш ли го още,че наи накрая и аз стигнах до фазата със смяната...Утре ще се чуеме 100%,ако го даваш да се разбереме.
Поздрави!
Аз да напиша нещо по темата: имам за ПОДАРЯВАНЕ дясно странично огледало - черно (небоядисано) за 33, 3-та серия, в доста добро здраве.
Само, Моля ви не ме мъчете с Еконт и нещо подобно, че не ми се занимава. Който дойде да го вземе е добре дошъл.
Пу за мене. щото точно дясното ми е спукано и тропа!
То не, че само то тропа...:grin:
Ама има Металика, Рамщайн и Сепултура!
Пу за мене. щото точно дясното ми е спукано и тропа!
То не, че само то тропа...:grin:
Ама има Металика, Рамщайн и Сепултура!
Ами идваш в сервиза и го отнасяш......:grin:
Ами идваш в сервиза и го отнасяш......:grin:
Мен по- ме е страх от Мъри, че след целия зор, като види , че пак не върви на бензин...:chair:
Мен по- ме е страх от Мъри, че след целия зор, като види , че пак не върви на бензин...:chair:
Него го нема, в отпуск е, та сега в сервиза ушите също са ни в почивка :tooth:
Идвай, утре и без това ще бачкам до много късно, завършвам хладилника.:whip:
Здравейте, търся гъба за под скоростния лост на 33 1.4 1994 г., както и задна PVC облицовка на прага от страната на шофьора.
Здравейте, търся гъба за под скоростния лост на 33 1.4 1994 г., както и задна PVC облицовка на прага от страната на шофьора.
Не разбрах,заден праг ли търсиш?
Задният PVC праг от страната на шофьора.
Имам за подаряване целия комплект прагове.Ако искаш да ти дам всичките или само този.
Имам за подаряване целия комплект прагове.Ако искаш да ти дам всичките или само този.
Нищо не му давай, а пази комплекта.
Аз го имам в насипно състояние:hehe:
Понеже вече няма място в избата и ако не се намери човек който да ги вземе,дори и само да седят при него,ще трябва да изхвърля на боклука два салона за 33.
Ще изчакам 2-3 седмици и после ги хвърлям.
И двата са обикновенни плюшени,като единия е сив,а другия синкав.Синкавия е от старата 33 1.7 16v,много запазен.На сивия шофьорската седалка е продънена и изтормозена.Мисля да си я пазя за експерименти,но ако има желаещи я давам.Сивия е от сегашната 33 1.4.Другите седалки са запазени,като към тях има 4 кори за врати.И те са запазени,като отгоре на места са поизгорели от слънцето.
Дори и на някой да не му трябват,ако има място къде да ги държи,нека ги вземе,че ми е жал да ги хвърля.
Момчета, подарявам 2 комплекта спирачни апарати предни за плътни дискове. И 2-та комплекта с си с накладките на тях. Единият комплект са Гирлинг, а другият са Ате.
Имам спешна нужда от накладки отпред та викам пу за мен :big_beer:
Имам спешна нужда от накладки отпред та викам пу за мен :big_beer:
ОК. Обече гледам си от Пловдив, а аз съм от София и не пътувам често към Пловдив.
Еконта пътува колега :-) Някой ден другата седмица ако ти се занимава,ги прати насам за моя сметка,че тази седмица имам доста пътуване и трябва и до Ботевград да ходя...А теб те чакам на Калояново на следващото събиране на по бира,че точно преди миналия трак дей не можах да си взема сликовете с джантите и така и не стигнах до пистата...дано и други колеги да минат да се видим,че все не успявам да организирам едно пътуване до другите 33-каджий...
Поздрави!
Търся кардан за Перманент!
Някой ако има някаква идея да свирка!
Айде здравейте на всички завърнах се ,благодарение на той си знае кой е :) алфи е обратно в движение и с газ , и се нуждае от спойлер за още 100 коня :Д ако някой има да свирка за 33 3та серия.
---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:25 ----------
Имам за подаряване две предни седалки за 33 на шифиора е кофити но другата е перфектна за района на София доставката е от мен.
Айде здравейте на всички завърнах се ,благодарение на той си знае кой е :) алфи е обратно в движение и с газ , и се нуждае от спойлер за още 100 коня :Д ако някой има да свирка за 33 3та серия.
---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:25 ----------
Имам за подаряване две предни седалки за 33 на шифиора е кофити но другата е перфектна за района на София доставката е от мен.
Какви са седалките, с кой цвят тапицерия? Ако са от сивите, бих отнесъл пасажерската.
Ами да от Сивите са ,кажи как да се разберем, подглавника е от плат не е от пласмасовият аз съм във Банкя до София утре ако искаш да си направиш разходка в почивния ден ,иначе другата седмица ще идвам до София но не знам точно кой ден.
Ами да от Сивите са ,кажи как да се разберем, подглавника е от плат не е от пласмасовият аз съм във Банкя до София утре ако искаш да си направиш разходка в почивния ден ,иначе другата седмица ще идвам до София но не знам точно кой ден.
Имам приятелче в Иваняне, може да му отида на гости утре, пък и през теб да намина. Дай някакъв телефон, да ти звънна, да се резберем.
Писал съм ти лично за седалките Боби :) Айде колеги някой ако е скатал някъде спойлер ,да го вади на тезгяха и да се разбираме докато е топло времето да си го пръсна :)
подарявам що е пластмаса и подобни по 33, всеки е добре дошъл да си го вземе от най-близкия му клон на еконт:cheers:
Имаш ли палсмасовата рамка около копчетата за стъклата на шофиорската врата ,както и запазени дръжке на предните врати от вътре с който затваряш вратата.
Момчета трябва ми фланец от волан на 33-ка ско някои има само фланеца или някои много стар изпокъсан волан да свирка
Plamen33
03-11-2011, 19:56
Тише аз ще ти дам извиняваи беше казал но мислех че крис ти е дал ще се чуем да се разберем:prescription:
ок аз пък праговете трябва вече да ти пратя здрави са до колкото ги гледах онзи ден изкарал сам ги само трябва да кажеш кога да ги гоня от тук
33-каджии, бях писал, че имам 2 комплекта предни спирачни апарати за плътни дискове барабар с накладките и един комплект плътни дискове предни с дебелина над 11мм, ма никой не се появи. Жал ми е да ги хвърля в скрапа, ма да 1-2 седмици натам ще заминат. Аиде ако има някой навитак да идва да ги взима, че е грехота здрави части в боклука да ходят.
И аз мога да ви предложа един комплект предни спирачни апарати за плътни дискове + дисковете които не са кои знае какво ако има желаещи да си ги познае и да си ги взема тези дни ще видя какво друго има за подаряване!!!
въпрос - освен спирачния апарат друго маха ли се за да излезе диска? болта на главината?
въпрос - освен спирачния апарат друго маха ли се за да излезе диска? болта на главината?
ало , варна ! бе ти колко 33-ки разглоби че питаш такива работи. :biggrin:
махаш спирачния апарат, развиваш направляващия болт - седи до дупките за джантите едно с ос напред 10ка май и удряш един чук на диска отзад напред. да не забравиш после да изтъркаш главината с телена четка преди да сложиш новия диск.
понеже си от варна, да ти напомня първо да свалиш колелото :Tease:
Plamen33
17-11-2011, 18:57
Ако имаш горелка нагреи само за 3-4 мин и ще падне веднага
Ако имаш горелка нагреи само за 3-4 мин и ще падне веднага
Мда, готино е, нака и уплътненията на лагера умират по-бързо и после няма да е скучно.
По принцип се чукатам, където лежи джантата. Така ако се наложи може да се използва диска отново, ако се наложи.
Както си я вдигнал на крик, без да си свалил апарата, слагаш на ръчната и подпираш добре другото предно колело!
После палиш и включваш на скорост и подаваш леко газ.
Идеята е да се развърти главината с диска.
Удряш рязко спирачката , за да отцепи диска.
Ако не стане от първия път, повтаряш операцията. Ако трябва натискаш здраво спирачката, включваш на първа, даваш газ и отпускаш рязко съединителя!
Това при положение, че си развил всички болтове и стопери на диска.
за менгеме съм, всичко е свалено на един път - полуоска, главина, диск, апарат, носач
абе напъни го с един лост и в същото време му играй един чук. ако не се отлепи, ще нагряваш.
ко говориш ти бре Крис сериозно ли така е запекал......:bored:
даваи с горелката ама от разтояние на не много силен огън и да не загрееш до червено диска няма начин след огъня да не падне всъщност има де ама е малко вероятно в момента се предполага че така са раждясали че са станали едно цяли с главината!!!!!!:nuke:
Крис полей с кока - кола брат-който не го е пробвал ще устане учуден от ефекта на колата върху ръждата!
Крис полей с кока - кола брат-който не го е пробвал ще устане учуден от ефекта на колата върху ръждата!
Кока-Колата разяжда ръжда наистина. Но много бавно и много слабо. Все пак тя е едва 2% разтвор на фосфорната киселина. А фосфорната киселина също е много слаба сред останалите киселини. Виж, солната киселина прави чудеса с ръждата, ма много смърди и не се продава на всеки.
Истината е бой, ма много бой с минимум кило и половина чук по диска, там където лежи джантата. Но е най-добре това да се прави, когато всичко си е на място по колата.
Оказа се, че имам четири смукателни и три изпускателни клапана, чисто нови, ама за старите мотори, дето не са с хидравлични повдигачи.
Ако някой е на зор- да свирка!:mobile:
Такааа, батки търся си усилено блок с 87мм цилиндри (демек 1.7) във възможно най-добро състояние. Червения кенеф завлече бутало......
Пари давам, но повече от 100-150лв. не давам.
Plamen33
30-11-2011, 09:48
0893277773 това е номера на Радо мисля че така се казваше блока бил уш перфектен но е без документи ако това е пречка
0893277773 това е номера на Радо мисля че така се казваше блока бил уш перфектен но е без документи ако това е пречка
Мерси за информацията.:cheers:
Ако става въпрос за Радо от Поморие, много ми е далеч. А си е най-добре наживо да си го видя, да знам дали ми върши работа.
Днес се намери решение, така, че сега вече не търся.
becksalfa
01-12-2011, 18:55
колеги на някой да му се намира бял ляв мигач
Пробвай при този има 1.7 за части я дава все още цяла ,на летището ми каза чи я е закарал в някакъв склад ,човека не е наясно с колата ,звънях му да го питам за читави амортисиорчета за багажник но от разговора се разбра че иска да я махне колкото се може по бързо
0887508439 за съжеление не знам как се казва.
някои не ще ли да ми подари алтернатор от 145 боксер :innocent:
някои не ще ли да ми подари алтернатор от 145 боксер :innocent:
много зор ще видиш с него. направи оная работа с резистора в таблото.
[QUOTE=kolev;982095]много зор ще видиш с него. направи оная работа с резистора в таблото.[/QUOTE
Аз ги оправям с флекса за около 15 минути!:jason2:
А това с резистора в таблото си е добра екстра отвсякъде.
и така и никой от вас не я направи, а все се оплаквате :-P . тука има една 33-ка с оригиналния си алтернатор и на празен ход кове 14,4 . мога мултицети да калибрирам на нея :calc:
е добре това със резистора къде как се прави някъва схема или описание на процедурата че наистина ми писна всяка седмица да зареждам акумулатора :wallbash:
и така и никой от вас не я направи, а все се оплаквате :-P . тука има една 33-ка с оригиналния си алтернатор и на празен ход кове 14,4 . мога мултицети да калибрирам на нея :calc:
Грешиш!
И аз и Боби сме с такива алтернатори. Тоест от 145.
На тоя, дето му кове динамото на 14.4 , бас държа, че му е сменявана диодната плочка:Tease:.
Съпротивлението е 1-1.5 ома. Мощност 5-10 вата, но и 3 да сложиш пак ще върши работа.
Връзва се паралелно на крушката за динамото. Можеш да го запоиш директно на пистите.
Грешиш!
И аз и Боби сме с такива алтернатори. Тоест от 145.
На тоя, дето му кове динамото на 14.4 , бас държа, че му е сменявана диодната плочка:Tease:.
Съпротивлението е 1-1.5 ома. Мощност 5-10 вата, но и 3 да сложиш пак ще върши работа.
Връзва се паралелно на крушката за динамото. Можеш да го запоиш директно на пистите.
абе и плочка сменихме и четки и регулатор и ефект нямаше. чак като оправихме крушката изгонихме дявола :D
ха наздраве, че рибата нали с вино вървяла :cheers:
Да, ама малките диоди са си били пак от стария модел:bouncing_smiley:
Като сте подсилили тока от лампата, сте засилили и градуса!
На наздраве!:Tease::cheers:
Много са сложни за мен тия ремонти на алтернатора. А най-вероятно като удариш чертата и по-скъпи. Аз например си взех втора ръка алтернатор от 145 за 30лв. и само го монтирах. А отделно новият алтелнатор е и по мощен, уж е 85 Ампера. Позволява и по-силни музики и всякакви други простотии с по-висока консумация.
Някой да има казанче за чистачките?:brickwall:
Имам от Ситроен Ах ако ти върши работа :)
тя 33-ката няма такова нещо като казанче. нейното по-скоро е БИДОН :D и най-лесно се сваля като се демонтира калника първо :butt:
Някой да има казанче за чистачките?:brickwall:
имам, сакаш ли по еконт
Имам от Ситроен Ах ако ти върши работа :)
Да!
Ще ти направя каска от него!:Silent:
тя 33-ката няма такова нещо като казанче. нейното по-скоро е БИДОН :D и най-лесно се сваля като се демонтира калника първо :butt:
Престани с туршията и киселото зеле!:drunk:
имам, сакаш ли по еконт
Сакам!:cry:
Кабелите се оказаха перфектни!
Сакам!:cry:
Кабелите се оказаха перфектни!
За сега:whistle:
иво, пусни ми пак детайлите за еконт че ги затрих някъде
колега объркал си раздела тук сме скрападжиите :hump:
Някой има ли оргинална антена за 33 че мойта съвсем издиша , а сега като ми спраскаха фара и мигача отиде бюджета за антената. Ако някой има да помага.
Имам за подаряване чисто нов бензиномер от Лада 1500 и казанче за чистачки от Ситроен Ах
Някой има ли оргинална антена за 33 че мойта съвсем издиша , а сега като ми спраскаха фара и мигача отиде бюджета за антената. Ако някой има да помага.
Имам за подаряване чисто нов бензиномер от Лада 1500 и казанче за чистачки от Ситроен Ах
За антена питаи Крис мисля че той имаше!!! Ако искаш мога да ти дам номера му много е пекан и разбран страхотен човек е !!!
ми не е от най-страхотните, щото антени не подарява :)
ми не е от най-страхотните, щото антени не подарява :)
То па човек да не те похвали :lol::crazy:
Знам го аз :Д то неговата е хубава ,ама сега както ме цилнаха отиде бюджета за антената ,иначе я бях предвидил за коледен подарък на Алфи .
pe6kata212
28-12-2011, 11:58
А случайно на някой да му се търкалят разпределителни валове от 1.5,че моите вече мязат на рифелово желязо,демек нямат гърбици.За 146цата ми трябват,и да знам,че оригинално е 1.6 с хидравлични повдигачи,но в моя случай е с 1.5 от 33ка.
Колеги търся си алтернатор от 145 боксер ,ако някой може да помогне,естествено ще си го платя. Поздрави и весело посрещане на новата година.
NightRider
02-01-2012, 12:20
Фарове за 33 3-та серия, почти перфектни, задни също, бутоните по таблото (новите), две червени огледала (за раздвижване са), тесния вентилатор за радиатор, мотори за ел. стъкла, вискозен съединител, километраж и оборотомер за 33 1.3
Цецо, от фаровете съм силно заинтересован. Направо си ги заплювам. :popesmiley:
Вискосъединитела съм си го заплюл!
Стоповете от оранжевите ли са?????
Аз заплювам бутоните за таблото и самото табло..
NightRider
02-01-2012, 16:18
Цецо, от фаровете съм силно заинтересован. Направо си ги заплювам. :popesmiley:Има един преди теб, Боби. И ска още неща. Така, че ... А и предложи на ЛС каква ти е офертата. Аз съм на принципа който първи извади парите, той печели. Не организирам търгове. Но все пак той иска повече неща освен фаровете, но още не съм видял финикийски знаци
---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:14 ----------
Вискосъединитела съм си го заплюл!
Знам, ама нещо не си си бръгнал в джоба още. Да не те изпревари някой ;)
А и ЧНГ на всички 33-джии. Тя си ми е първата и любима Алфа (три ги смених)
---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:15 ----------
Стоповете от оранжевите ли са?????Май са си червените с жълтия мигач
---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
Аз заплювам бутоните за таблото и самото табло..
Имаш предвид скоростомера и оборотомера и това около тях, че под табло аз разбирам цялото отпред :)
---------- Post added at 16:18 ---------- Previous post was at 16:17 ----------
Колеги търся си алтернатор от 145 боксер ,ако някой може да помогне,естествено ще си го платя. Поздрави и весело посрещане на новата година.
Имам алтернатор от 33. Той е същия май
NightRider
02-01-2012, 16:30
20 лева!
На ЛС, но това не ме устройва 50 и е твой, zaedno s aluminiewata kutiq za bobinata otzad na skorostnata kutiq
Имам още две машинки за централното на предните врати, кабели в отлично състояние НЕ за 16V, един мигач за калник, бутоните за прозорците на вратите
0879369082 ми е фона
Боби пръв е писал в темата за фаровете такаче се отказвам благородно.
NightRider
02-01-2012, 16:39
Левият фар е гарело с щемпела на Алфа, десният е пак гарело, но без щемпел. И двата са отлични, с жълтите мигачи, без крушките. Ако искате и крушки +16лв. за две осрам +50% бяло (36лв. като нови). Бобо33 знае, че си поддържам колите перфектно
Цецооооооо!
Прочети началото на темата!
Пуснал съм я с цел да си обменяме чарколяци и чистим мазетата от ненужни вехтории.
Има си раздел "купува-продава"
Ако имаш нещо за подаряване го посвай тука.
Иначе в другия раздел.
Там има доста за 33.
Аз даже имам една цяла!:spiteful:
NightRider
02-01-2012, 18:04
Цецооооооо!
Прочети началото на темата!
Пуснал съм я с цел да си обменяме чарколяци и чистим мазетата от ненужни вехтории.
Има си раздел "купува-продава"
Ако имаш нещо за подаряване го посвай тука.
Иначе в другия раздел.
Там има доста за 33.
Аз даже имам една цяла!:spiteful:
Извинявам се. Изтрийте ми поста. Но тук се оказа, че има много мераклии за нещата, а там никой дори не ги погледна. Ако имате части за 156 или 147 - заменям
Извинявам се. Изтрийте ми поста. Но тук се оказа, че има много мераклии за нещата, а там никой дори не ги погледна. Ако имате части за 156 или 147 - заменям
Ебават се!
Чаркове има доста.
Ако някой е хептен закъсал, все ще намерим нещо на приемлива цена.
NightRider
02-01-2012, 19:25
Ебават се!
Чаркове има доста.
Ако някой е хептен закъсал, все ще намерим нещо на приемлива цена.
Ам, че нека се ебават. Времето лети, те не искат хляб и вода. Ама не съм и благотворителна организация, че в магазина ми искат пари
До нощтния ездач!!!!!!
Темата е за подаряване и бартеросжане и секви благотворителни цели като не са ги забелязали в темата за продава значи никои не би дал пари за тези работи както знаеш тука сме скрапери и гледаме да си помагаме взаимно. И колега никои не е благотворителна агенция нито пък аз ама това не ми попречи да подаря на части абсолютно цял перфектен и като казвам перфектен двигателя беше със заводски параметри и може да се каже че не съм взел нищо от него даже като му одарих чертата и добавих някои лев :calc: :biggrin1::tooth:
Както и да е поста ти е много заблуждаващ понеже като гледам всички си помислихме че нещата се подаряват а в краина сметка и 20лв са ти малко :D
Не се коси честита нова година и да не се заблождаваме повече така а????
Аз също не давам пари за фаровете. Отказвам се от тях.
NightRider
03-01-2012, 07:16
До нощтния ездач!!!!!!
Темата е за подаряване и бартеросжане и секви благотворителни цели като не са ги забелязали в темата за продава значи никои не би дал пари за тези работи както знаеш тука сме скрапери и гледаме да си помагаме взаимно. И колега никои не е благотворителна агенция нито пък аз ама това не ми попречи да подаря на части абсолютно цял перфектен и като казвам перфектен двигателя беше със заводски параметри и може да се каже че не съм взел нищо от него даже като му одарих чертата и добавих някои лев :calc: :biggrin1::tooth:
Както и да е поста ти е много заблуждаващ понеже като гледам всички си помислихме че нещата се подаряват а в краина сметка и 20лв са ти малко :D
Не се коси честита нова година и да не се заблождаваме повече така а????Няма проблем, не се кося. Но вече не подарявам щото на мен никой не ми подарява или ако ми подари после ми излиза нанагорно. Извинявам се още веднъж, а и предполагам, че нямате нищо за 147/156 да разменим
---------- Post added at 07:16 ---------- Previous post was at 07:14 ----------
Аз също не давам пари за фаровете. Отказвам се от тях.
Боби, не те задължавам. А и аз ако дойда на сервиз ти ще ми вземеш пари, нали? Само дето при вас няма да дойда, но това е тема която не е за тук.
Моля модераторът да ми изтрие постовете
Абе Цецо ли си къф си, що не спреш да пишеш вече в тоя раздел, че като гледам не си приятен на повечето колеги със сметките си. Това си стана нещо като традиция да помагаме на колега в нужда,което си е доста рядко явление в тези трудни времена.
В този ред на мисли подарявам повечето части от темата ми, които няма да ползвам като резервни за проекта си. Пишете ЛС или тук ако имате конкретно питане.
Няма проблем, не се кося. Но вече не подарявам щото на мен никой не ми подарява или ако ми подари после ми излиза нанагорно. Извинявам се още веднъж, а и предполагам, че нямате нищо за 147/156 да разменим
Нищо подобно!
Имам доста неща за 147/156:
Три кила зимна течност за чистачките.
Спрей табло.
Ароматизатор "борче"
Антифриз.
Маслен крик.
Болт 16х2
Постелка за лежане.
Спален чувал за "кърен секс"
Крушки за подвижна лампа.
Спирачна течност.
Задни накладки, втора употреба за 147.
Това се сещам на първо четене.
Освен това и отлежала ракия и добро вино.:cheers:
[QUOTE=Kris;1001110]Абе Цецо ли си къф си, що не спреш да пишеш вече в тоя раздел, че като гледам не си приятен на повечето колеги със сметките си. Това си стана нещо като традиция да помагаме на колега в нужда,което си е доста рядко явление в тези трудни времена.
В този ред на мисли подарявам повечето части от темата ми, които няма да ползвам като резервни за проекта си. Пишете ЛС или тук ако имате конкретно питане.
Браво, бебок!:cheers:
terfenliata
04-01-2012, 15:55
Колеги имам десен жълт мигач в перфектно състояние.На който му трябва да ми даде кординатите си и да му го пращам. Който го вземе си плаща само доставката.
Това е мигача:
Plamen33
04-01-2012, 18:04
Последна покана някои да отнесе сив салон за 33 :Bolt:
Евала Крис МНОГО добра мисъл наистина времената са трудни и помагаме с кото можем .!!!
А в тоя ред на мисли от моите чаркове двигателя изцяло вече го няма разподарен е на парчетии остана само дебиЛомер и някви боклуци по бензиновите истории и те са запазени за ЧИЧКОТО със шкембето и очилата ма да видя кога ще ги пратя че времето не достига!!!
Такааа, бях писал за едни 2 комплекта предни апарати и плътни дискове за подарък, ма никой не ги пожела, та заминаха на скрап. Сега имам за подаряване 1 комплект предни апарати за 33 за вентилиран диск ( в действителност апаратите са на rasho 33 imola , та дефакто той ги подарява, ако някой ги вземе , да почерпи Рашо) Апаратите са в мен и който когато пожелае да дойде да ги вземе. Дано не отидат и те на скрап като предишните поръци.
Също така имам и един комплект РАБОТЕЩИ задни спирачни апарати за подаряване от 33 - оригинални. Имам за подаряване и комплект задни барабани със сменени накладки, лагери и жила за ръчната, всичко комплект, като този комплеск подчертавам СПИРАШЕ отлично до последно. Без самата греда са, другото го подарявам.
Задни спирачни апарати за дискове ? Ако са -:spiteful: а да ти се намира главинка за отзад
едит: всъщност, ще взема барабаните
ОК. Апаратите ми останаха от един заден мост, който го рециклирах за моето комби, но сложих апарати от 145.
coca-cola
15-01-2012, 17:55
Пу за мене апаратите ако все още не са отлетели.Боби ще ти звънна да се разберем
Мръсник!
Бяха точно за мене!:crybaby:
Ма ще се разберем!
Крис, имам още два комплекта задни апарати за дискове!
Ако искаш единия- няма проблеми!
То не , че и другия няма да го отнесеш...:spiteful:
Plamen33
15-01-2012, 22:47
Нещо за заплюване останали симпатяги аз имам стоп оранж,дебитомер за 8в, прагове от Делта 2 много добре стоят на 33 ,и други, а аз търся две външни дръшки от 2ра серия
Това няой скрапер да види за тези дръжки.
pe6kata212
16-01-2012, 09:07
Дайте снимка да видя как изглеждат тия дръжки,току виж съм ви уредил.
Plamen33
16-01-2012, 10:41
Ето тези са
Plamen33
16-01-2012, 10:43
Зила даи кординати тел. за дебитомерчето а и имам за осиновяване и мн хубав сиво синкав мокет
подмята ми се една кора на багажника за 146 сива с дупки за елипси. ако някой я иска - да свирка.
подмята ми се една кора на багажника за 146 сива с дупки за елипси. ако някой я иска - да свирка.
може ли да е за мен кората колега;)
може разбира се. дай данните на лс ;)
А на мен ми се мотае в килера една помпа за спирачките с казанчето.... Беше на спринт-а и до последно си работеше, ако някой има нужда да казва :)
pe6kata212
17-01-2012, 00:22
изпревари ме :brickwall:
---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
Ето тези са
цъ имам за трета серия сори
Колеги на някой да му се намира ляв амортисьор, преден за 33ка, 94г.
Благодаря предварително.
pe6kata212
18-01-2012, 11:04
Колеги на някой да му се намира ляв амортисьор, преден за 33ка, 94г.
Благодаря предварително.
кажи с колко болта ти е тампона отгоре
pe6kata212
18-01-2012, 14:44
чарколяк от 33ка спорт вагон,някой да идва да ги взима тия работи,защото след 3-4 дни ги изхвърлям
Plamen33
18-01-2012, 15:54
Крис има такъв и Венци от 75 раздела:smoke:
Ето ме! Аз имам преден ляв аморгисьор за 33 с три шпилки за закрепване към коша.
Plamen33
18-01-2012, 19:21
И на мен ми трябва обаче с 4 болта някои ако има скатан да си казва плащам в брои Наздраве за именниците ако има такива
Пичовете, някой да скочи с читав воден радиатор за 3-та серия на кошник 33?!?
Аз се сдобих с амортизатор, благодаря.
на някой ако му трябва вероятно повреден ламбда контрол landi renzo lcs/a1 -старата версия, да свирка. става въпрос само за голямата кутия с каквото е останало от кабелажа. вероятно е изгорял драйвера на стъпковия мотор. стъпковия мотор е бил премахнат, така че не се знае състоянието на тая част от ламбда контрола. бутона за превключване също не е наличен.
също се търси дефектна скоростна от 145/146 боксер да съживим една 33-кова. от 33 не ми върши работа.... така че ако някой има оферти....
на някой ако му трябва вероятно повреден ламбда контрол landi renzo lcs/a1 -старата версия, да свирка. става въпрос само за голямата кутия с каквото е останало от кабелажа. вероятно е изгорял драйвера на стъпковия мотор. стъпковия мотор е бил премахнат, така че не се знае състоянието на тая част от ламбда контрола. бутона за превключване също не е наличен.
също се търси дефектна скоростна от 145/146 боксер да съживим една 33-кова. от 33 не ми върши работа.... така че ако някой има оферти....
Я сподели, защо 33-кова не ти върши работа и какво всъщност ще правиш!
Я сподели, защо 33-кова не ти върши работа и какво всъщност ще правиш!
искаме да набутаме всички карантии без диф-а от 145 в кутията на 33. имало някакви разлики уж в синхроните пък и 1-ва да е малко по-къса. абе луд умора няма .... :D
Аз за това отдавна питам, защото всичките 145/6 които знам с боксер мотори имат добри скоростни кутии и не знам една 33-ка с добра такава.
Ама явно трябва да си отвориме една тема за щури идеи и там да обсъждаме подобни неща
Аз за това отдавна питам, защото всичките 145/6 които знам с боксер мотори имат добри скоростни кутии и не знам една 33-ка с добра такава.
Ама явно трябва да си отвориме една тема за щури идеи и там да обсъждаме подобни неща
тихо сега, че ще ни пратят в болницата да ни изписват успокоителни :tooth:
Ами просто не си карал моята - червената. Това със скоростите са пълни глупости. НЯМА лоши скорости в 33-ка , а само лоши монтьори, които не умеят да ги ремонтират.
А кутията на 145/6 е пълен шит. Диференциалът и същият като в 33, само предавките са други. На 1-ва и 2-ра просто синхроните са месингови - фиатски. И това е, но кутия от 145/6 в 33 със примерно 1.7 мотор е пълен кенеф. Ускорението отива в кофата за боклук, а колата само боксува безсмислено.
А продават ли се нови или втора синхроните такива месингови ?
Мотора на 33 ако е 90 коне мисля си струва по-къса 1 ва и 2 ра ?
А продават ли се нови или втора синхроните такива месингови ?
Мотора на 33 ако е 90 коне мисля си струва по-къса 1 ва и 2 ра ?
Ако ги търсиш като за Фиат, ще си намериш със сигурност. Иначе според мен късите скорости не си струват. Примерно ще стават, ако мотора върти до 8000 об/мин. без да се задъхва.
Ако ги търсиш като за Фиат, ще си намериш със сигурност. Иначе според мен късите скорости не си струват. Примерно ще стават, ако мотора върти до 8000 об/мин. без да се задъхва.
Дефакто късите кутии са подходящи за 16в?
Дефакто късите кутии са подходящи за 16в?
Там дългите са още по-подходящи. Щото 16V с къса 1-ва става неизползваем. Само боксува, времето си минава, тя пак боксува и накрая скорост не е развита. Да не говорим, че дори 16V в 145/6 (там прекъсвача мисля беше към 7200 об./мин.) не прави 100км/ч на 2-ра. Не случайно от завода 33-ката си излиза с дълги скорости. Много е лека.
pe6kata212
24-01-2012, 22:23
Ускорението отива в кофата за боклук, а колата само боксува безсмислено.
потвърждавам,опитва се да върти гуми на трета,а скоростите са прекалено къси за каквото и да било каране,освен за градско,забождаш пета в градът и караш с 50км/ч.
[QUOTE=Bobi_33;1015405]Ами просто не си карал моята - червената. Това със скоростите са пълни глупости. НЯМА лоши скорости в 33-ка , а само лоши монтьори, които не умеят да ги ремонтират.
Ами хвани и открий една тема за скоростите, където започни да обясняваш като за малоумни и я тури "Важна", като тая за спирачките и престанете да серете в темата:spam:, че накрая нищо няма да намериме.
Иначе си признавам , че още не съм ровил по скоростите и ми е много интересно.
Какви са особеностите и какви са подводните камъни при ремонта им. Какви са лагерите и какви са им реглажите.
Изобщо който е ровил по тях да си признава!
Едит: Пешка, аз и така си карам с 40 на 5-та, а си представям какво ще е с къса скоростна кутия.
pe6kata212
24-01-2012, 23:02
Едит: Пешка, аз и така си карам с 40 на 5-та, а си представям какво ще е с къса скоростна кутия.
Да но въпроса е при какви обороти.
Ами след 1200 оборота си се набира устойчиво и без сътресения.
mitaka_cs
24-01-2012, 23:58
Ако това дето гледам по таблиците е вярно, то колегите с мощни боксери могат да пробват един диф от 33 дизел.
С диференциал 3,18:1 (11/35) ги дават куците дизели, при стандартен за боксери 33/145 4,111:1 (9/37).
Боби, ти ако си със скоростите от 1.5 QV първа серия, пак въпросните таблици разправят за най-дългия диф за 33 боксер 3.54:1 (11/39)...
П.П: тая работа с дизеловия на 7000 об. на 5-та дали не отива към 300 км/ч:asthanos: при положение, че дизелчето прави 172 км/ч максимална, а е 83 коня/4000 об/мин
Май е с нещо такова, защото му е по-дълга от моята
Ами хвани и открий една тема за скоростите, където започни да обясняваш като за малоумни и я тури "Важна", като тая за спирачките и престанете да серете в темата:spam:, че накрая нищо няма да намериме.
Иначе си признавам , че още не съм ровил по скоростите и ми е много интересно.
Какви са особеностите и какви са подводните камъни при ремонта им. Какви са лагерите и какви са им реглажите.
Изобщо който е ровил по тях да си признава!
виж сега какво стана. ша на анатемосат. ама той боби е от нашата партия, да не се прави :D
разликите в 145 и 33 в скоростите са в 1-ва и 2ра
при 145
1 - 1:3,545
2 - 1:2,050
при 33
1 - 1:3,143
2 - 1:1,864
дифовете на 145 и 33 1,3 и 1,4 са еднакви - 9/37 , но на някои 145 1,3 има и диф 10/43
на 33 1,5 и 1,7 дифа е 9/35 , скоростите са същите като на другите 33
на 33 тд обаче първа е по-къса като на 145 1:3,545 , другите скорости са същите като на останалите 33. дифа е 11/35
та, колеги, търсят се скорости от 145/146. какво ще става вече ще решим като разпилеем 2-те кутии .... пък дали ще можем да ги съберем.... :D
виж сега какво стана. ша на анатемосат. ама той боби е от нашата партия, да не се прави :D
разликите в 145 и 33 в скоростите са в 1-ва и 2ра
при 145
1 - 1:3,545
2 - 1:2,050
при 33
1 - 1:3,143
2 - 1:1,864
дифовете на 145 и 33 1,3 и 1,4 са еднакви - 9/37 , но на някои 145 1,3 има и диф 10/43
на 33 1,5 и 1,7 дифа е 9/35 , скоростите са същите като на другите 33
на 33 тд обаче първа е по-къса като на 145 1:3,545 , другите скорости са същите като на останалите 33. дифа е 11/35
та, колеги, търсят се скорости от 145/146. какво ще става вече ще решим като разпилеем 2-те кутии .... пък дали ще можем да ги съберем.... :D
Ако не можете да ги съберете- викайте!
Аз се наемам да ги набутам чарковете вътре!
Ако не можете да ги съберете- викайте!
Аз се наемам да ги набутам чарковете вътре!
бе то и ази моем ги набутам ама нема се връти :D
боби, имам един странен въпрос. знаеш ли каква честота дава датчика на скоростната при някаква скорост. примерно при 20км честотата на датчика е ...
бе то и ази моем ги набутам ама нема се връти :D
боби, имам един странен въпрос. знаеш ли каква честота дава датчика на скоростната при някаква скорост. примерно при 20км честотата на датчика е ...
Нямам идея. Знам само, че колелото, което го гледа датчика е с 8 зъба. Не знам дали това ще ти помогне.
При фиатовете датчика са скорост се върти от касетата на дифа, докато при боксерите чете само от дясното колело.
---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 17:57 ----------
Ако това дето гледам по таблиците е вярно, то колегите с мощни боксери могат да пробват един диф от 33 дизел.
С диференциал 3,18:1 (11/35) ги дават куците дизели, при стандартен за боксери 33/145 4,111:1 (9/37).
Боби, ти ако си със скоростите от 1.5 QV първа серия, пак въпросните таблици разправят за най-дългия диф за 33 боксер 3.54:1 (11/39)...
П.П: тая работа с дизеловия на 7000 об. на 5-та дали не отива към 300 км/ч:asthanos: при положение, че дизелчето прави 172 км/ч максимална, а е 83 коня/4000 об/мин
На червената ми 33-ка правих кутия мелез. Пиньон и диференциал 11/39 - оригиналния от 1.5 QV и предавки от 1-ва до 4-та от 33-ка 16V. Само 5-та е от старата ми кутия, защото старите кутии са с по-къс пиньон и колелата на предавките са по-тънки. Само така може да се сглоби кутията. За мен тази комбенация с моя мотор в момента е перфектна.
А дифа от дизела ще ми дойде малко тежичък, дори на мен. За него трябват много нютони, защото тогата 5-та идва бая повишаваща.
Нямам идея. Знам само, че колелото, което го гледа датчика е с 8 зъба. Не знам дали това ще ти помогне.
значи на един оборот на полуоската имаме 8 пулса. ако съм разбрал правилно, остава само с математиката да се преборя. благодаря ;)
125italrojo
16-02-2012, 14:33
Тая бобина може да ми свърши полезна работа ;)
Който му трябва пък нещо, което не е споменато от колегите ... нека пита.
Имам ей тая хубавица, обаче ми се скапа едната дюза на инжекциона (така ми каза доктора от Бош) и сега вече 2 месеца си търся
Ама тц...
Някой да знае какъв е модела, номера и тнт...?:respect:
http://1.bp.blogspot.com/_bBmbRHFSRKQ/Swlma8Mic9I/AAAAAAAABQ0/nTJu-ef87ys/s1600/33+1.7+i.e.jpg:heavy_cry:
Трябват ми стъкла за фарове и изобщо фарове с преебани рефлектори.
Взех си лупи, та стъклата ще се шлайфат, а останалото е без значение. Важното е да са здрави.
Стъклата и те може да са надраскани.
Трябват ми стъкла за фарове и изобщо фарове с преебани рефлектори.
Взех си лупи, та стъклата ще се шлайфат, а останалото е без значение. Важното е да са здрави.
Стъклата и те може да са надраскани.
Аз имам едно здраво стъкло, ама не знам струва ли си доставката
Пусни го като пощенска пратка. Тия в ЕКОНТ не казват, ама ако го пуснеш като пощенска пратка е стотинки!:yes:
Пусни го като пощенска пратка. Тия в ЕКОНТ не казват, ама ако го пуснеш като пощенска пратка е стотинки!:yes:
Добре, ще се опитам да го пусна като пощенска, ако не стане като колет -20%
я си дай данните
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64574
Обеля -1 София.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1051641#post1051641
чакам предложения колеги:thumbup:
н
На някой да му се намират читави фасунги за габаритита на предните фарове, че моите са счупени и двете и ми писна да ги лепя със силикон.
тия фасунги по спомен пасваха идеално от лада. само трябваше малко да се пререже буксата на кабела. бегом до лададжийския магазин ;)
Мда лададжийските даже заспиват по добре от оригиналните . На мен пък ми прекъсва фасонката на мигача чистих я правих ама пак така си прекъсва отвеме на време ,нещо заместител ?
тия фасунги по спомен пасваха идеално от лада. само трябваше малко да се пререже буксата на кабела. бегом до лададжийския магазин ;)
Мерси!
Колеги имам спешна нужда от читав десен халоген за 33 времето се затопля и искам да я поиспъна малко ,но зимата направо отнесе моя .Ако някой може да помага естевено не безвъзмезно.
Поздрави
Мда лададжийските даже заспиват по добре от оригиналните . На мен пък ми прекъсва фасонката на мигача чистих я правих ама пак така си прекъсва отвеме на време ,нещо заместител ?
Коя фасунга?
На предния мигач ли?
Батки, има ли желаещ за два фара за старата 33?
Мда предните мигачни фасонки вляза в някой копка и прекъсват спирам удрям им по един шамар и пак на гаста,пак ще гъна пластинки скоро .
Много запазени тес фарове да не е била гаражна ?
Хубава кола беше, но още преди 7-8 години беше много гнила. От тогава фаровете седят в кашон в гаража. Та фаровете са гаражни да :-)
terfenliata
07-04-2012, 18:26
Здравейте колеги, сдобих се с тези прагове който са на колата и старите ми станаха излишни.
ПОДАРЯВАМ старите прагове.Те са в добро състояние, само единия има една вдлъбнатина.Нямат счупени уши които са за захващането. Подарявам също един фар и два задни стопа също в много добро състояние.
тел. 0888939548
добри са новите ти прагове
Колега ти с 1 серия табло ли си?
Plamen33
08-04-2012, 19:54
пу за мен белия стоп червения тоест ,колега даи тел да се разберем нещо
аааа Пацо изпревари ме :D xaxaxa А паце жидя ли за моя проблем дали решението е налично :) аре виш и да се разберем нешто :)
Plamen33
09-04-2012, 22:33
Тише имаш го ама малко повечко ангажименти и те забравих и един нов колега имаме с спортвагон и на него му търся разни джаджи поздрави:big_beer:
Plamen33
21-04-2012, 18:22
Колеги някои да има излишен резервоар :unsure:
Колеги спешно ми трябва долната помпа на съединителя ,че мойта скоропостижно е здала багажа.