PDA

View Full Version : кандидат собственик

ivoshaklev
28-02-2010, 15:18
Здравейте , до днес бях сигурен че искам бензин , но май вече не съм . Моля Помагайте с избора ми .
:choice: ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН :choice:
Кажете плюсове и минуси за 2 варианта и някаква обективна преценка. Не съм запознат с модела .
Благодаря Ви !!!:bowdown:

rusiq86
28-02-2010, 15:40
Колега избора Ви зависи и се определя от нуждите и финансите!
Ако попаднете за добре поддържани екземпляри, и двете ще ви носят наслада.
Дизела е по-икономичен от към разход, и малко по-скъп като поддръжка.
Бензина се набира по-добре, но и разхода си го бива.
Преди всичко се определя от нуждите ти, колко км ще караш на година и от екземпляра!
Не може да зададеш такъв въпрос във форум, защото има фенове на двата лагера и ще започнат да те убеждават кое е по-добре!

hamel1
28-02-2010, 18:20
Това е като Левски и ЦСКА.Вечната тема.

ivoshaklev
28-02-2010, 19:02
Ами до сега с 155та за 3 години -140 000 км , зачи по около 40 000км на година . Едва ли ще я карам толкова защото вече не пътувам за работа с собствен транспорт.
Колко по скъпа е подръжкта на дизела и защо. Много ме плаши турбото , какво да гледам по колиците ако ми кажете ще съм много доволен. Днес обиколих Горубляне , а миналата седмица Дупница и вече ми писна . Обзел ме е някакъв страх . Попмагайте или прпоръчайте нещо, най много до 6000лв. Всяка информация ми е полезна .

Jivko7777
28-02-2010, 19:52
За мен специално за 166 е по-добрия вариянт дизела, ако ще е бензин трябва да е поне 2.5 V6 за да върви долу горе добре...А относно това колко да е по скъпа поддръжката, зависи от това на какъв екземпляр ще попаднеш...Гледай и като харесаш задължително диагностика...това и късмет от мен :)

Flame
28-02-2010, 21:04
Аз съм за дизел,но до 6000 трудно ще намериш читава,аз ноември месец,като обикалях да търся имаше малко читави 166-ци,а на Горубляне-нито една.

Yureti
28-02-2010, 21:13
И аз мисля, че ако е бензин, трябва да е 2,5-3,0 ...
На това купе 2,0 му е малък...
Един 2,4 с чип върви предостатъчно добре.
На дълъг път разхода отива смешен...
... чойс из йорс...

EMo0o
28-02-2010, 21:16
За мен специално за 166 е по-добрия вариянт дизела, ако ще е бензин трябва да е поне 2.5 V6 за да върви долу горе добре...А относно това колко да е по скъпа поддръжката, зависи от това на какъв екземпляр ще попаднеш...Гледай и като харесаш задължително диагностика...това и късмет от мен :)

Съгласен съм с теб, за 166 2.0 ТС-а е слабичък мотор и поради тази причина се трошат доста (просто колата е тежичка) , но съм се возил в бензинова и мога да кажа , че се държи страхотно и като ускорение и като вървеж :) Принципно наистина дизеларката е с малко по-скъпа поддръжка, но това което пропускат да споменат колегите е , че е и доста по-здрав мотор JTD-то. Тук е въпрос на личен избор - каквото ти е на душата това си вземи, но задължително диагностика и хубаво оглеждане ;)

Успех в търсенето

ReLeFNIQ
28-02-2010, 21:48
За тая кола 2.4 jtd е най-добрия вариант, защото просто ще ти е по-икономична, а и това да си земеш 2.0 ТС пък после да му слагаш газово е някак извратено..Вярно че на JTD-то му е слабо място турбото но пък ако направиш обстоен преглед преди покупка няма да имаш проблеми... Друг е въпроса защо си се спрял на 166.. Предполагам знаеш че окачване и т.н са доста по скъпи от 156 дори..

ACEHOB
28-02-2010, 21:53
Преди да решиш ще те посъветвам да дойдеш на среща на 166 и да поговориш с нас лично. Ще покараш и една бензинова поддържана а също така и дизел и сам ще решиш... нищо че повечето вече знаем какъв ще е избора :) след теста. Другото важно е - обикаляй да търсиш кола не с човек, който разбира от алфи а с човек който кара и поддържа алфа 166 повече от година поне.

Bravo_
01-03-2010, 00:12
Покупката на читав автомобил в БГ е голям късмет... Имах 156 2.4jtd 136к.с. и 166 2.4jtd 150к.с., а сега съм със 166 2.0TS 150к.с. Избора ти е личен, но определено бензиновият 2.0 е малък за това купе, колата е тромава при старт, но като набере върви съвсем прилично. С 2.4 нафта, колата върви много по леко и не усеща тежеста на купето. За поддръжката - на бензиновата имаш 2 ангренажни ремъка и 8 свещи. Трябва да ти кажа че въобще не са евтини. Всъщност при дизела ще ти излезе по-скъпо, само ако се счупи турбината. Но пък бензиновата кола ще я купиш по евтина. Така, че в крайна сметка всяка една си има своите предимства. Но каквато и 166ца да вземеш няма да съжаляваш. Успех с избора.

VFTI
01-03-2010, 01:50
Съединител оригинален Валео
дизел- 640лв.
бензин- 370лв.

Шанса да смениш съединителя на дизела е много по-голям...пък и както каза един собственик на 2.4 с чип.... съединител се смена на всеки 80хил км...

За турбини,турбо пътища, помпи, и дюзи не говорим :)

Тааа наистина си зависи от състоянието, в което ще вземеш колата но шанса дизела да е много повече каран Е МНОГО по-голям, а от там и скъпите ремонти са неизбежни след определено време....Тааа всичко опира до това, с какви доходи разполагаш и смяташ ли да сключваш брак с тази кола или искаш да се возиш 1-2г. и да я сменяш :):)

Аз лично бих си взел бензинче, нищо че е слабичък... има си своите плюсове...

Тааа късмет и хубава диагностика ти желая :D:D

RoMAN
01-03-2010, 01:53
Съединител оригинален Валео
дизел- 640лв.
бензин- 370лв.

Тука можем да поспорим за съединителя :) Моя на Валео е 480 лв. Подсиления е 600 лв.
( 100 лв. труд отделно си ги броим )

thecleaner
01-03-2010, 02:05
Преди да решиш ще те посъветвам да дойдеш на среща на 166 и да поговориш с нас лично. Ще покараш и една бензинова поддържана а също така и дизел и сам ще решиш... нищо че повечето вече знаем какъв ще е избора :) след теста. Другото важно е - обикаляй да търсиш кола не с човек, който разбира от алфи а с човек който кара и поддържа алфа 166 повече от година поне.

Това Пламене за обикалянето, не е много правилен съвет. Аз нямам и не подържам 166, но съм сигурен че разбирам(не че съм някакъв разбирач) повече от 166, от половината собственици на такива. Пък и има хора които имат 166 и плащат за ремонта, без да се интересуват какво точно и е било на колата. Така че колегата да пообикаля и ако си хареса нещо, да направи всичко възможно преди да купи колата, да я закара на някои майстор който разбира от Алфи и с помоща на диагностичната апаратура да каже как е колата. Разбирач слухар е само Ибряма, ма той е в друга област.

ivoshaklev
01-03-2010, 09:26
НАПРАВО СЪМ СЪСИПАН:Suicide:
От начало бях твърдо решен да е бензин , не за друго но дизели не съм карал никога. След оглед на пазара и събиране на мнения дизала определено ме грабна. Но с тия цени на подръжка ми става жега.
Вчера на ГОРУБЛЯНЕ гледах една 166 2,4jtd в автокъща "КОВАЧЕВ МОТОРС" - само една е цвят-хамелеон и много ме грабна машината. Добре работи много лъсната , абе познах си колата . Ако някой я е гледал и има наблюдение моля да сподели .

а АЗ е сега отивам да банката да тегля кайметата че без кола вече месец и половина не се издържа и ми изпуши главата :drive:

Jivko7777
01-03-2010, 10:32
НАПРАВО СЪМ СЪСИПАН:Suicide:
От начало бях твърдо решен да е бензин , не за друго но дизели не съм карал никога. След оглед на пазара и събиране на мнения дизала определено ме грабна. Но с тия цени на подръжка ми става жега.
Вчера на ГОРУБЛЯНЕ гледах една 166 2,4jtd в автокъща "КОВАЧЕВ МОТОРС" - само една е цвят-хамелеон и много ме грабна машината. Добре работи много лъсната , абе познах си колата . Ако някой я е гледал и има наблюдение моля да сподели .

а АЗ е сега отивам да банката да тегля кайметата че без кола вече месец и половина не се издържа и ми изпуши главата :drive:

Напълно те разбирам така без кола! То също да ти кажа от много избиране и мислене файда също много много няма...То така или иначе ремонти ще има по колата първите месеци до като както се казва се вкара в пътя, после обаче ще се наслаждаваш на една прекрасна лимузина...За това ако тази ти е харесала отиваш на диагностика и вече решаваш...

em4o1
01-03-2010, 10:50
Дизел на 7 8 години ..колко доверие можеш да му имаш?Виж си цените на подгревни свещи ,помпи а у ..
Според мен една 2.0 бензин със едно перфектно монтирано газово инжекционче направо си спи на колата.. !:go:

Уверявам те че с едно газово "инжекционче" колата ще заспи ! Ама вечен сън !
По никакъв начин не искам да обидя хората с бензинови 66-ци, ама не се занимавай с глупости и си вземи 2,4-ката и си свиркай !

EMo0o
01-03-2010, 15:34
Според мен темата се насочи пак към бензин срещу дизел и се поизчерпа .. много от пишещите не са карали и двата автомобила и просто си защитават тяхното(за кой ли път?). Както казах и двата варианта са добри - 166 е прекрасен автомобил и каквато и да избере колегата няма да сгреши - стига да е в добро състояние и да я гледа :)

rusiq86
01-03-2010, 17:32
Колега вземи си кола според нуждите ти. Ако не те бърка мн разхода, поради не мн км които ще изминаваш (спмена че вече не движиш на работа със собствен транспорт) си вземи тази която те грабне, стига да е в добро здраве, независимо от мотора.
Дизели...бензини...иамт си и слаби и добри страни.

Аз лично съм за дизел, тая турбина не се чупи ей така... свещите, ламбдите при ТС също са цифра. JTD моторите са доста по-здрави от ТС. Просто една диагностика и да се погледне как е преди покупката ще ти спести мн нерви и неприятности. Успех и да се похвалиш.

ivoshaklev
01-03-2010, 23:01
:small_cry::small_cry::small_cry::small_cry:
По гадно стечение на обстоятелствата паричките ми отидоха в съсем друга насока ей тъй без преупреждение :wallbash:
Май скоро така като гледам и кола не се знае дали ще си купя. Каквото ти е писано на главата на камък не ходи .
Благодаря на отзовалите се . Ще се оттегля май за известно време освен ако не стане чудо .
:big_bow_down: Чао за сега и успех на всички !!!

leketo84
02-03-2010, 00:30
:small_cry::small_cry::small_cry::small_cry:
По гадно стечение на обстоятелствата паричките ми отидоха в съсем друга насока ей тъй без преупреждение :wallbash:
Май скоро така като гледам и кола не се знае дали ще си купя. Каквото ти е писано на главата на камък не ходи .
Благодаря на отзовалите се . Ще се оттегля май за известно време освен ако не стане чудо .
:big_bow_down: Чао за сега и успех на всички !!!

Иво недей се оттегля :nono: ние вече те имаме за един от наште :yes: ! Стискаме ти палци най-скоро време да се сдобиеш с една хубава колица ,както ти го каза каквото ти е писано , знам защо го казвам ... !!! :drive:

Flame
02-03-2010, 01:13
За Ковачев Мотор-не,аз съм ги гледал и двете,много са очукани и май са и мноого карани.