Log in

View Full Version : Педала на съединитля остана долу

lacho.lazarov
01-03-2010, 13:02
Здравейте колеги от форума. Преди 2 месеца си купих Alfa Romeo 166 2.4JTD 140hp произведена края на 2001г. Поради некадърни майстори ми се спука предно дясно маркуче на спирачката (така са го сложили, че да търка в джантата). След като си смених сам маркучетата реших да изпусна останалата спирачната течност в системата на съединителя с което педала на съединителя пропадна и остана долу. Има втздух и не ще да се обезвъздуши. Прочетох много теми във форума но не ми помагат много. Ако се наложи да сменям горната помпа как става, че е на мого гадно място? Някой сблъсквал ли се с подобен проблем?

Galeano
01-03-2010, 13:19
Обезвъздушава се с двама души като при спирачките, при щуцера на долнта помпа(тази на ск.кутия). Според мен една от двете ти помпи е дала фира. Прегледай състоянието и на двете и моят съвет е да ги смениш комплект. Операцията излиза 100тина лв.

mr.kostov
01-03-2010, 21:04
Точно така, и аз скоро се сблъсках с този проблем, обезвъздушихме всичко, съединителя дойде, но след 5 мин. пак изчезна, и накрая смених долната помпа и всичко е ОК. Не помня колко струваше точно но не беше скъпа, но смяната наистина е кофти.

Sunny
01-03-2010, 22:23
Колеги не бъркайте ситуацията с боя .
Помпата е вътре - над педала , това над скоростната кутия е работно цилиндърче на съединителя .
Нека да наричаме нещата със собствените (правилните) им имена за да не стават грешки и информацията да е максимално близка до истината .

teodor80
02-03-2010, 00:13
Днес започна да ми издава звуци педала на съединитела.На всяко натискане прави ДЪН и педала потреперва.Забелязох че ако не съм го пуснал до горе а е примерно половин сантиметър преди края и го натисна няма проблеми.Получава се такъв шум все едно са две части и има леко не съосие и като го натисна се изкривява и дън и минава.Нещо такова-баси.Да не ми се е прецакала помпата.Някой сблисквал ли се е с този проблем?

Galeano
02-03-2010, 06:10
Колеги не бъркайте ситуацията с боя .
Помпата е вътре - над педала , това над скоростната кутия е работно цилиндърче на съединителя .
Нека да наричаме нещата със собствените (правилните) им имена за да не стават грешки и информацията да е максимално близка до истината .

Правилно колега :cheers:

Днес започна да ми издава звуци педала на съединитела.На всяко натискане прави ДЪН и педала потреперва.Забелязох че ако не съм го пуснал до горе а е примерно половин сантиметър преди края и го натисна няма проблеми.Получава се такъв шум все едно са две части и има леко не съосие и като го натисна се изкривява и дън и минава.Нещо такова-баси.Да не ми се е прецакала помпата.Някой сблисквал ли се е с този проблем?

Трябва да има една пружина зад педала,огледай я на какво дередже е.

mr.kostov
02-03-2010, 16:47
това с щракането може и да е лагер, имам и пикап СИТРОЕН и на него скоро му правихме съединителя и пак по същия начи му щракаше и накрая педала пропадна и се оказа лагера.