PDA

View Full Version : Съвет пътуване до Италия

mboge
01-03-2010, 19:49
Колеги дайте съвет със самолет на WizzAir или със самолет 1.9 JTD да се разходиме до братска Италия , за двама човека става въпрос , кой е по-евтиният вариант ... и т.н.
Дестинацията е Рим и навигацията дава около 1750 км

Ivanov_
01-03-2010, 20:08
Зависи кога е пътуването. Колкото по-рано си вземеш билет, толковва по-евтино ще ти излезе! Аз лично съм пътувал с Уиз Еър и то точно до Рим и лично според мен това е по-евтиния, по-бързия и по-удобния начин! Единственото, което е малко кофти е че Уиз Еър е малка компания и полетите са в неудобно време, а и кацат на по-малки летища (специялно за Рим каца на Фиумичино, което е на края на града)

sestrata_na_tonov
01-03-2010, 21:42
със самолет.спестяваш си път,пари,висене (евентуално ) по граници.
опитвала съм и двата варианта.
колегата в прав,колкото по-рано си запазиш билет ,толкова по-добре.

Ivanov_
01-03-2010, 21:45
Забравих да вметна, че още по-добрия вариант е да си вземете двупосочен билет - излиза още по-евтино! ;)

mboge
01-03-2010, 21:51
Евентуалната ескскурзия е другата седмица и двупосочно за двама ни излиза 370 лв

Bravo_
01-03-2010, 21:58
Въпроса е в целта на пътуването. Със самолет е много по-бързо и по-удобно. В повечето случаи, както с въпросната ниско бюджетна компания и по евтино. Но пък, ако не бързаш с колата ще видиш повече интересни места и можеш да се сдобиеш с повече емоции. Но както и до пътуваш Рим си струва да се види.

ventsi
01-03-2010, 22:12
Абсолютно същият въпрос си зададох вчера. С кола отиване и връщане е около 4000 км, което са 200 л гориво. Имаш винетка в Сърбия(?Е) и Словения(35Е) + магистрални такси навсякъде(50Е). През Гърция пък трябва да ловиш ферибот - 30 Е за колата + 100 Е за двама. С две думи с кола е по-скъпо и уморително, а с wizz излиза по-евтино, и си там за 2 часа. За мен е по-правилно със самолет, затова и купих билети преди 30 мин :clap:.

Bonev
02-03-2010, 06:58
Евентуалната ескскурзия е другата седмица и двупосочно за двама ни излиза 370 лв

Как 370 лв. за двама бе брате и то в двете посоки? Вие със сал ли ще пътувате да там??? Струват ми се много малко пари. На мен ми предстои края на март, затова ме интересува. Вариантът с автобус отпада.

RPWWD
02-03-2010, 08:06
Твърдо самолет, аз го правих есента с моята кола и 4 души, ама ние отивахме на мач, и идеята беше да се повеселим по пътя. Иначе само магистралните такси и винетките(през Сърбия и Хърватско) в двете посоки бяха 280 кинта. Разстоянието е 1800 километра и при двама души в колата излиза дебело.

bouncer
02-03-2010, 10:23
изи джет ако си купиш билетите месец по-рано са по 19 евро в посока без летищни такси :)

detelazurno
02-03-2010, 10:53
Аз също се включвам към всеобщото мнение и гласувам за самолета. Освен ако не те интересуват особено парите, които ще хвърлиш и не искаш да си направиш кефа с колата, че и с нея е готино стига да обичаш дългите пътувания траещи дни наред. Иначе ако е самолет много добре сте се насочили към нискобюджетните компании защото кацат на малките второстепенните летища, а там не се краде толкова. И все пак внимавай какво слагаш в багажа си, защото по-крадливо летище в Европа от италианското не знам. Има случаи от изчезнал разтвор за лещи до пълен комплект документи, пари и фотоапарати! Но както казваше на един приятел баща му (Бог да го прости, че го споменавам) "На мен нищо не са ми откраднали, защото не съм ходил" :devil:

acko88
02-03-2010, 11:00
Колега аз пътувам много често с Wizz и да ти кажа си е много добра оферта,пътувам София-Рим,сега към края на месеца пак ще патувам и взех 2 билета отиване и връщане за 270лв, което е почти пъти по ефтино от колкото с кола,доста по бързо,и удобно.Фиумичиното е малко летище мернах някаде,но за инфо е по голямо 10 пъти от наще 2 терминала взети заедно :)

DerMeister
02-03-2010, 11:15
Фиуминчно си е основното летище на Рим и от там за 12 евро или нещо такова има влак до гара Термини в Рим. Супер удобно е. С кола е оправдано само ако сте много хора и ще обикаляте различни градове.

mim
02-03-2010, 11:23
и в рим няма да можеш да обикаляш из центъра с колата, повечето улички са с ограничения и нещо като "винетки", така че ще трябва да го мислиш къде да я паркираш, не видях еквивалент на "синя зона" там, в самия център, само около реката и в "широк център" но места - нъц
историческите забележителности могат да се обходят на няколко кръга пеша и по-далечните с метрото, освен ако не се сдобиеш с мотопед :) с такова можеш да бръмчиш на всякъде без ограничение

Ivanov_
02-03-2010, 13:00
Фиуминчно си е основното летище на Рим и от там за 12 евро или нещо такова има влак до гара Термини в Рим. Супер удобно е. С кола е оправдано само ако сте много хора и ще обикаляте различни градове.

Фиумичино далеч не е основното летище на Рим ;) Намира се в края на Рим и си прав, че има директно от летището влак до Рома Термини, което си е в хубавата част на Рим. Дори може колегата да се пусне пеша до Колизеума, естествено ако вече не е направил това. Той е на 15 минути пеша от Рома Термини. Надявам се да съм помогнал! :)

DerMeister
02-03-2010, 13:37
Фиумичино далеч не е основното летище на Рим ;) Намира се в края на Рим и си прав, че има директно от летището влак до Рома Термини, което си е в хубавата част на Рим. Дори може колегата да се пусне пеша до Колизеума, естествено ако вече не е направил това. Той е на 15 минути пеша от Рома Термини. Надявам се да съм помогнал! :)
Е точно то е основното, другото е по-близо, но е по-малко и там не кацат основните линии.
Ето линк, да не кажеш, че си измислям: http://www.romaclick.com/Rome-airports.htm
Бая се отклонихме от темата. Та, ако дестинацията е само Рим, е пълно безумие да се ходи с кола. Излиза по-скъпо дори като сметнеш самолетни билети двупосочни, влак от/до Рим, градски транспорт при обикалянето и т.н.

PEPI-2ALFA
02-03-2010, 22:12
В петък купих двупосочни билети за двама пасажери София - Венеция и обратно (22,04-27,04) за 316лв. с WIZZ. От летището до града е 5евро автобуса (20км. са).