View Full Version : сериозно увеличаване на данък МПС в Търново
колеги, получих си честитката и има голямо увеличение на данъка за велико търново. точно се радвах че колата е вече тинейджър и тая година данъка ми трябваше да е към 60 лева ама нъцки. то в тоя град нито улици има нито тротоари, бах ги в помиярите.
по спомен увеличението е-
до 37киловата - 100%
от37 до 74 киловата - 50 %
от 74 до 110- 60%
над 110 - 80%
това по спомен, така че може и да бъркам някъде. за всички други автомобили които не са регистрирани като леки -30%
честито на печелившите :stretcher:
Jivko7777
02-03-2010, 11:02
колеги, получих си честитката и има голямо увеличение на данъка за велико търново. точно се радвах че колата е вече тинейджър и тая година данъка ми трябваше да е към 60 лева ама нъцки. то в тоя град нито улици има нито тротоари, бах ги в помиярите.
до 37киловата - 100%
от 74 до 110- 60%
над 110 - 80%
това по спомен, така че може и да бъркам някъде. за всички други автомобили които не са регистрирани като леки -30%
е какви са тия увеличения с по 80-100 %!!! Все едно както сега плащам 158 лв. за 2.4 JTD 136 к.с. сега да ми искат 316 лв. тея луди ли са!!!
абе луди едва ли, по-скоро много алчни, да им акам на гербчетата :pokey:
Абе накрая като се организираме всички Форуми и спрем да им плащаме данъците,какво ще направят.......
Аз по-добре да карам без книжка.....
RoMeO_156_GTA
02-03-2010, 17:38
Увеличение, а срещу него нищо :furious: Налага ми се постоянно да минавам по улицата под Емилиан Станев , а грешка , там вече няма улица :no: Ето я на снимката
Данъка грубо е скочил 80% . Официалното извинение беше "Качица" , неофициалното , че кмета си е поръчал нови панталони с големи джобове, които събират повече пари :tooth: За справка :
Браво 113 кс на 13г - 211 лв тази година , миналата - 80% по-малко
Браво ХГТ 147 - миналата година 170 лв , тази ....
Купе 131 кс - 266 лева
Търновските колеги от Фиат форума обмислят простест в скоро време и трябва да се организираме от всички форуми да го посетим
Увеличение, а срещу него нищо :furious: Налага ми се постоянно да минавам по улицата под Емилиан Станев , а грешка , там вече няма улица :no: Ето я на снимката
Данъка грубо е скочил 80% . Официалното извинение беше "Качица" , неофициалното , че кмета си е поръчал нови панталони с големи джобове, които събират повече пари :tooth: За справка :
Браво 113 кс на 13г - 211 лв тази година , миналата - 80% по-малко
Браво ХГТ 147 - миналата година 170 лв , тази ....
Купе 131 кс - 266 лева
Търновските колеги от Фиат форума обмислят простест в скоро време и трябва да се организираме от всички форуми да го посетим
следя темата в фиат-форума и съм съгласен с тях.а за данъците нямам думи.
Колеги, проверявах къде ли не и никъде не казаха, че ще има увеличение за данък МПС!
RoMeO_156_GTA
02-03-2010, 19:12
Колеги, проверявах къде ли не и никъде не казаха, че ще има увеличение за данък МПС!
Ти си в Русе, явно промоцията е само за нас :D:furious:
На мен миналата година за 145-цата (103 коня) ми взеха 120 лв. Тая година взеха 190 лв. На фона на плачевното състоянието на улиците в града (някои от които наистина вече са липсващи) и недовършената от година и половина "Качица", която е две кръгови и 100 метра улица между тях, подобни увеличения са просто скандални. Аз в момента не съм постоянно в Търново, ама ако има протест срещу тая история, съм навит да си взема отпуска и да дойда да протестирам, щото тоя "кмет" вече се оля...
Alfa User
02-03-2010, 21:42
Това е кошмар ... определено трябва да се направи някакъв протест - във Варна вече започнаха, макар да нямат увеличение на данък МПС. На цялата свинщина в тая държава сега и това ... е не може да се гледа безучастно на тия идиотизми ! ! ! :furious:
ReLeFNIQ
02-03-2010, 22:39
Че какво увеличение да имаме повече във Варна то ще стане повече от калата ако го увеличат..Тук за jtd-то по спомен е около 250 лв данъка..
Jivko7777
02-03-2010, 22:52
Ето и други колеги от Търново споделиха за данъка че им е увеличен, което за мен си остава учудващо как може с толкова много да се вдигне изведнъж, на какво на всичкото отгоре, че карате в същите дупки, които има във всичките градове...Събирайте се и протестирайте!!!
ами хайде, ама да не стане пак по българсики обичай да си траем и търпим.
WarsteineR
04-03-2010, 03:10
Хайде, само кажете дата и да им сипем малко пепел на главата, щото ми писна ... Може би на кмета му трябват повечко кинти за подкуп, да не го тикнат в панделата, м?
Взеха ни за уфце майче..
Трябва всички, като такситата организирани навремето от Трактора да блокираме София, за един ден ще приемат законови промени....иначе под разни предлози ще ни скубят вечно, иначе подобни действия на местна почва също може да дадат резултат.
Трябва всички, като такситата организирани навремето от Трактора да блокираме София, за един ден ще приемат законови промени....иначе под разни предлози ще ни скубят вечно, иначе подобни действия на местна почва също може да дадат резултат.
Да бе, като има избори спим, та ще блокираме София. Почти го виждам как става, ама само почти.
virusalfa
04-03-2010, 13:49
Данъците за МПС не знам кой ги е мислил,ама изобщо не е мислено.Не може кибитка 1000 кубика да плаща в Благоевград 6лв данък на година.Абе три часа паркиране е три лева,бе,да им е.а майката!!!А щото по някяква независеща от теб причина колата е 101,а не 100 коня,ще ти съдерат кожичкатата,и то последната!Ами кола 101 коня с катализатор замърсява по-малко от 65-коня кола без катализатор,ама плаща 3 пъти повече.ЕГА ВСИЧКИ ТИЯ ПАРИ ЗА СВЕЩИ НА ЦЕЛОТО ИМ ГАДНО ПЛЕМЕНЦЕ ДА ИДАТ!!!
RoMeO_156_GTA
04-03-2010, 17:43
http://forum.fiat-bg.org/files/img_419.jpg
Ето ги процентите , с които се е увеличил ....
Убиват ни мерака за бегачки :go:
nkoichev
05-03-2010, 11:37
Аз не мисля да плащам данък МПС за 2010 г! Приканвам и всички останали също да не плащат!
В Стара Загора данъка е по-висок дори от този в София!?!?
Ст. Загора София
До 37 kw вкл. 0.51 лв|kw 0.43 лв|kw
Над 37 kw - 55 kw вкл. 0.60 лв|kw 0.50 лв|kw
Над 55 kw - 74 kw вкл. 0.81 лв|kw 0.68 лв|kw
Над 74 kw - 110 kw вкл. 1.65 лв|kw 1.38 лв|kw
Над 110 kw 1.85 лв|kw 1.54 лв|kw
WarsteineR
07-03-2010, 10:34
Вчера дойде бележката :new_Eyecrazy: 265 копейки назад.. незнам ако отида да плащам ще им тегля една хубава майна.. :Topic-is-closed-bg:
Не е нормално данъка на апартамента е по малко!
и на всичко отгоре бързах към моята приятелка малко след като получих писмото. ТА отивам към зоната минах офроуд участъка криво ляво И давам малко по така 50-60 карам си аз, уж нататък пътя беше по добре и се разминавам с кола и скачам в някъв страшен ТРАП! Звука който се чу беше все едно идва от ада .. Направо ми кипна, преди два дена дадох 65 кинта за изправяне и поставяне на лети джанти .. незнам трябва да се направи нещо.. Хайде колеги да им сипем малко сол на главата и да покажем, че немогат да ни правят на маймуни а ние да си мълчим!!!
Ей тея цени не са човешки!
:screwy::screwy::screwy:тея общинари ги нямат за нищо тея пари
ФЕРАРИСТ
07-03-2010, 11:12
Аз не мисля да плащам данък МПС за 2010 г! Приканвам и всички останали също да не плащат!
В Стара Загора данъка е по-висок дори от този в София!?!?
Ст. Загора София
До 37 kw вкл. 0.51 лв|kw 0.43 лв|kw
Над 37 kw - 55 kw вкл. 0.60 лв|kw 0.50 лв|kw
Над 55 kw - 74 kw вкл. 0.81 лв|kw 0.68 лв|kw
Над 74 kw - 110 kw вкл. 1.65 лв|kw 1.38 лв|kw
Над 110 kw 1.85 лв|kw 1.54 лв|kw
Има резон, с чиста съвест мога да заявя че СТЗГ е един от топ 10 по големина градове в БГ с най - добрите пътища в града......говорим спрямо другите, не че няма трапове, и спрямо западните стандарти сме години назад.......не че и си заслужава да плащаш данък, формално го отбелязвам......
Alfa User
07-03-2010, 11:25
тея общинари ги нямат за нищо тея пари
Неее, напротив - те парите си ги имат за нещо - ХОРАТА ГИ НЯМАТ ЗА НИЩО !!!
Ако сега не се направи нещо срещу тая лудост, сметнете сами дали догодина и другите общини няма да направят същото !
neikov_1984
07-03-2010, 11:29
А които не си го плати, какво ще стане. Мисля, че нищо, все още
RoMeO_156_GTA
07-03-2010, 12:58
На фона на лунния пейзаж не мога да разбера увеличението . Някои улици трябва тотално да се изринат , понеже просто не е останал асвалт . А те ги пълнят с камъни и пръст :shock: А на мен ми се налага да минавам точно по тези улици ... Но кмета не го бърка , остава му още малко до края на мандата . Окраде парите от възел "Качица" , където не беше изобщо необходим ... Явно са му малко и е решил да избие от данъци
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs295.ash1/22268_104600152901720_100000552081556_120907_57578 05_n.jpg
Хайде колеги да им сипем малко сол на главата и да покажем, че немогат да ни правят на маймуни а ние да си мълчим!!!
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/photo.php?pid=3669988&id=327605912544
Всички са добре дошли !
"Скъпи съграждани уведомявам Ви, че на 9-ти Март (вторник) от 16:00часа ще се проведе мирен протест в парк "Руски гробища". Целта на протеста е да апелираме срещу нашите "спретнати улици", дупките, окопите и всичко свързано с тях. Надяваме се чрез протеста да изпратим послание към правителството и премиера на републиката, че не искаме да ни забравят и пренебрегват, като данъкоплатци.
Като организатор на протеста моля всеки, който има възможност и се интересува от бъдещето на града ни да присъства и да разпространи датата, часа и мястото на събитието.
Това което съм споделил на стената е иск, към Кмета на Община В.Търново, за разрешение за протеста, който организираме. Смятаме протеста да бъде проведен законно и по правилата. Не толерираме агресията и насилието , като фактор за решение на проблема, който касае всички ни!
Копие от иска за разрешение е изпратен към БТА, което значи, че всички медии, в региона и национален мащаб, ще бъдат информирани за предстоящото събитие и гласът ни ще бъде чут от цяла България. Нека всички видят и чуят.
Благодарности на г-н Румен Димитров, общински съветник към Община В.Търново, за активното съдействие и ревностно поддържане на интересите ни."
Аз ще се присъединя едва към 18ч.,ако не е приключил митинга! Но в този аспект,бих препоръчал на организаторите да пуснат една подписка /в рамките на две седмици поне/, против високите пътни данъци, за да могат всички да изпратят послание до кмета за неадекватното решение, което би довело до гражданско неподчинение!:director:
Jivko7777
07-03-2010, 22:25
Е баси данъците :new_Eyecrazy:
Аз в Нова Загора за 2.4 JTD 136 коня платих 168 лв...
Наистина при вас е сериозна работата...
WarsteineR
09-03-2010, 14:39
Хайде в 4 сме там, аз съм събрал всички който познавам.. Та викайте и вие хора да се съберем въпреки снежното време :tank:
RoMeO_156_GTA
09-03-2010, 14:42
Хайде в 4 сме там, аз съм събрал всички който познавам.. Та викайте и вие хора да се съберем въпреки снежното време :tank:
а така браво :tank::tank::tank: Фиатаджиите сме 15:15 на стадиона и от там към протеста :flex:
Навсякъде по спирките има разлепени афиши!:clap2: Браво на организаторите, обаче като гледам парка не е почистен, и кой ще гази 20см. сняг? :frown: Трябваше мероприятието да е съобразено и с атмосферните условия! :gruebel: Дано го отложат за по-топло време иначе няма да има масов ефект! :???:
borislav82
12-03-2010, 21:16
до 37киловата - 100%
от 74 до 110- 60%
над 110 - 80%
ние в Добрич от миналата година си плащаме здрав данък за 2009г моят беше 254,10лв за 1,9жтд 105 коня а на брат ми 2,4 жтд 136 коня беше 357лв сега за 2010 го намали с 30% евала стана сега моя 170 някъде ама за сметка на това вдигна таксата за детска градина с 15лв и....х я у г.....зо тая кметица нашата ама 80лв намали от данъка за сметка на това с 180лв за годината повече за детската ама ко да се прави такъв е живота ще ни тъпчат доста тъпите политици