PDA

View Full Version : Датчик за външна температура!

ptashkov
02-03-2010, 22:26
Здравейте! Можете ли да ми кажете дали датчика за външната темп. се намира във шофьорското огледало и ако да може ли да се подменя, че ми показва -36 градуса външна температура.И още единпроблем -понякога на дислпея се появява автокалибрация(пише го на италиански) и климатроника спира да работи, даже и вентилатора не иска да духа. Каквото и да правя все си стои тази автокалибрация.Като я изгася и я запаля няколко пъти и чак тогава си тръгва нормално! Някой знае ли нещо за този проблем.Предварително благодаря!!!

dimo
02-03-2010, 23:28
Здравей колега,Добре дошъл .
Когато датчика е откачен или връзката е лоша най-често показва -36, така че погледни най напред как ти е буксата .
П.С : можеш да добавиш в подписа си модела на колата и мотора както е при мен със зелените букви - така всеки път когато питаш на другите ще им е по-лесно да се ориентират.

genko1982
03-03-2010, 10:50
провери бушоните,може да не ти дават хубав контакт и затова да се е...а климата

ptashkov
03-03-2010, 11:10
Благодаря за бързите отговори колеги!

Коки
05-03-2010, 11:52
Привет, колега.

Когато датчикът не работи, съвсем естествено е килматроникът да се шашка. Моя съвет: първо си оправи датчика и след това виж дали ще изчезне проблемът с климатроника. Провери си буксата, както каза колегата, почисти я и ако не стане - сменяй.

alfa156jtd
06-03-2010, 11:18
има и друг вариант.понякога се кьса проводника в снопа кабели които минава от купето кьм вратата.успех

kartell
10-03-2010, 19:19
Колега имам такъв датчик и ако се окаже, че ти е от него проблема, ще се разберем :yes: