PDA

View Full Version : Заяждаща дръжка на врата

don_pepone
04-03-2010, 19:14
Така да обясня по подробно,че не намерих подобна инфорамация.
дръжката(от външната страна) на шофьорската врата ми заяжда леко, тоест трябва да натисна леко вратата за да се отвори.
Та въпросът ми е кое точно се ебава в тея дръжки и подлежат ли на ремонт,че като гледам на всички 155-ци им сее случвало такова нещо,което в последствие води до смяна на дръжката.

The_Game
04-03-2010, 20:14
Така да обясня по подробно,че не намерих подобна инфорамация.
дръжката(от външната страна) на шофьорската врата ми заяжда леко, тоест трябва да натисна леко вратата за да се отвори.
Та въпросът ми е кое точно се ебава в тея дръжки и подлежат ли на ремонт,че като гледам на всички 155-ци им сее случвало такова нещо,което в последствие води до смяна на дръжката.

От вътрешната страна дръжката има едно лостче. На него има намушен дебел гумен :капут: който се е скапал и паднал найвероятно. Та въпросното лостче трябва да го одебелиш с нещо докато ти хареса как се отваря вратата.

don_pepone
04-03-2010, 20:46
благодарско :big_bow_down:

alf
04-03-2010, 22:53
само не слагай изолирбанд или подобно защото до няколко месеца макс ще го ядеш пак... аз 2 пъти си свалях кората заради тва като втория път сложих ВиК лента но и тя се скапа. третия опит щеше да е да го залепя тва въпросно капутче с поксипол но предпочетох да сменя колата:)))

don_pepone
05-03-2010, 18:18
:) ... колата не я давам,даже по корем да ми лази някой, а дръжката ще я измисля като сваля кората и видя нагледно кво става вътре.

ALFA CORSE
05-03-2010, 22:57
Може и самата брава да се е износила, ако гумичката си е на мястото, тогава спасението е да си търсиш друга брава. Дори и да успееш да я нагласиш с леко огъване на рамото или някакво наслагване върху гумичката ще издържи временно.

don_pepone
06-03-2010, 19:54
дано да е от гумичката само че става дебела работата

robygas
06-03-2010, 20:29
дано да е от гумичката само че става дебела работата
Е к,во пък толкова дебело има...

Petronii
06-03-2010, 20:41
Възможно е нищо да не е износено а само да иска регулиране.

Madjo
08-03-2010, 22:46
Възможно е нищо да не е износено а само да иска регулиране.

а как по-точно се регулира колега?
моята шофьорска прави тоя номер и последно ми счупи чисто нова дръжка. сега се чудя какво да я правя :-o

don_pepone
09-03-2010, 17:43
Е к,во пък толкова дебело има...
Ами като нема лев всякакви разходи са дебели :)

nikkysix
13-03-2010, 09:50
от мързел съм строшил 2 дръжки.ако заяжда само от вън е лесно-сваляш кората и найлона и виждаш дръжката опира в метално лостче.изкривяваш малко лостчето по посока дръжката,слагаш малко грес и това е.

Madjo
15-03-2010, 20:54
от мързел съм строшил 2 дръжки.ако заяжда само от вън е лесно-сваляш кората и найлона и виждаш дръжката опира в метално лостче.изкривяваш малко лостчето по посока дръжката,слагаш малко грес и това е.

от скоро и лявата предна започна да заяжда от вън, ако и тя се строши направо ще се гръмна :crazy:
иначе ще пробвам това с изкривяването на лостчето, а междувременно колеги с какво си смазвате вратите, че моите скърцат като на старо жигули :lol:

nikkysix
20-03-2010, 08:29
пълниш една спринцовка с каквото масло имаш и омазваш пантите. колкото е по-гъсто маслото толкова е по-дълготраен ефекта. най-добре е ако успееш да вкараш грес.

krasisashkov
20-03-2010, 23:11
Купуваш си една бутилка течна грез 2000 от ВЮРТ и няма скърцане,измиване с вода и изкарва повече от 6 месеца.Панти,ключалки,жила .... резби и кавото се сетиш ,че трябва да се смазва от време на време.

jan
07-06-2011, 09:03
Съшия проблем с отварянето имах и аз.Самия механизъм отвътре.Разглобих вратата,направих подобен експеримент с изолирбанд там дето е гумичката на лосчето и с чука намесих малко,викам си стана,сглобих вратата отваряше се пак по същият начин без съществена промяна,докъто накрая не заяде и не си счупих оригиналната дръжка на вратата.После разглобявай на ново и 92 лв за механизма и 25 лв за дръжка и никъде няма тъмна само в една морга бяла.Иначе и аз мъчих да регулирам не стана.