View Full Version : мнения за бас ? :)
така, тука гледам в таз част само рацерстване властва :)
та викам малко разнообразие, и да поговорим за аудио;)
аз съм на вълна да си избирам бас -каса
та понеже съм неук и невеж ... но все пак чета насам натам из интернет :)
та да питам за вашето мнение
аз слушам метъл и рок, и май само това, казаха ми че за това требвал "твърд" бас, квото и да значи това
усилвателя към който ще е връзана е Audison Lrx 4.300, на Channel B, на който bridged Му дават 220W при 4ома
също така се чудя дали има смисъл да търся басов говорител на 2ома ?:)
ще се радвам да чуя всякакви мнения :)
EvgeniiM
01-05-2006, 14:57
В сервиза на Роял електроникс в мусагеница има туби - цената за 15-ка е 75 лв за празна , 120 с некъв говорител , 12-ката не питах
ALFA33S16V
01-05-2006, 15:08
А можеш да отидеш и в "Тояга". Там цените не са за всеки, но има голямо разнообразие от хубави неща. А и отстъпка мога да ти спретна.
От Kicker и DLS отказа ли се?
От Kicker и DLS отказа ли се?
ами на DLS немога да им се ориентирам в сайта
kicker-a дори има примоция в авител в момента, ама ...
там има цени от-до, за говорителите говоря
и незнам дали всичките стават за такъв "затворен" бокс....
Абре с под 200лв. ще те оправиме 8)
virusalfa
01-05-2006, 18:11
Абре с под 200лв. ще те оправиме 8)Шо,от талашит ли ше я сковете? :roll: :lol:
Абре с под 200лв. ще те оправиме 8)
абе мен в тоя случай не ми е толкова до парите, в смисъл в разумни граници де.
ама ... интересен момент е защо тия kicker струват по толкоз пари ? :unsure: сигурно има защо ? освен това дават доста консервативни стойности за мощност, което обикновено също е добър знак ? :unsure:
http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1765
за тоз кво да кажем ?- ако някой ми обясни цената му, може и да си заслужава ?
http://www.avitel-bg.com/images/upload/PIC632177.jpg (http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1840)
Дизайнерските колони обикновенно са повече дизайн и шум отколкото музика.
Ма трябва да се чуе де....не мога да коментирам продукт с, който не съм запознат.
ALFA33S16V
01-05-2006, 21:44
http://www.xtdev.com/auto/wmview_bg.php?ArtID=562
Crusader
01-05-2006, 22:31
KGB беше пуснал някъде линк /ама кат не мога да го открия сега :brickwall: /как да си направим бас във 147-ца, предполагам че идеята може да се приложи и при 145, аз лично харесах вариянта щото багажника ти остава свободен, а при мен доволно ще се събере 10 инчов бас, че даже и някъкво амп-че ще скрия някъде там :wink:
Ей го е:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... =subwoofer (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5256&highlight=subwoofer)
Дизайнерските колони обикновенно са повече дизайн и шум отколкото музика.
Ма трябва да се чуе де....не мога да коментирам продукт с, който не съм запознат.
Точно L5 определено не е само фешън :wink: Има невероятната способност да мести огромно количество въздух в огромен диапазон :wink:
DLS добре че седят по форумите та заблудиха народа че им свирят събовете(нямат един ДБ спечелен!). Кикера имат добро ниво, даже доста, но ако някой следи ДБ Драг състезания ще види че квадратен говорител не е печелил никога май, иначе свирят повече много от ДЛС. Но секи има право да преценява и греши. Уредите за мерене си казват думата по-добре от някои 'разбиращи' уши :)
Аз лично съм фен на Directed ( PPI, Lanzar, ORION) но това вече е класа от голямо ниво и пари и затова на стъпки карам.
При мене знаете кви са теснотии, засега сложих 12' eXtreme (на полу-кора) и сумати други, докато стане готова нечовешката 15" (или 18" се опитваме да влезе) Пресижън Пауер в кутия с много як и дълъг (нисък) рефлекс за багажника, но това е друга тема... (и ще ми излезе над 2000лв.)
Между другото, инфо от последните дни, АВИТЕЛ лично според мен най-накрая ще продават нещо хубаво, ама наистина хубаво.... Почват да внасят ФОКАЛ, няма да кажа нищо повече който разбира от истинско кар аудио знае за какво говориме!
Уредите за мерене си казват думата по-добре от някои 'разбиращи' уши :)
Тук малко не съм съгласен защото "измерителната техника" не ми е в колата а аз съм вътре и слушам или ми харесва или не :wink:
.... Почват да внасят ФОКАЛ, няма да кажа нищо повече който разбира от истинско кар аудио знае за какво говориме!
:shock: :twisted:
Аз скоро си изритах бас касата, защото изгоря говорителя и си сложих бас на пайнер 25 см. за свободен обем на дупката на задната седалка и е 6.
Няма да ти кънти мозъка и звука е ясен!
Това, че най-накрая ще има вносител на Фокал е много добра новина...а още по-добрата е, че е в Авител където имаме преференции.
Ланзар, за мен не са по-добри от Херц в никакъв случей.
Вальо, моя съвет е да си вземеш Херц, Фокал са страхотни говорители, но и цената им е :roll:
аз понеже съм голям лаик в тази област, искам да използвам темата на вальо (за което му се извинявам) и да попитам, какво ще стане ако към изхода за subwoofer'a на моя CD*plaer, който е с импеданс 2ом, вържа subwoofer с импеданс 4ом? Ще се получи ли някакво изкривяване на звука или някакво претоврване на последното стъпало на усилвателя?
да благодаря на всички за мненията,
и да направя някои уточнения:)
значи аз нямам нито намерение да ходя по състезания, нито желание да си напълня целия багажник, нито да дам 2000лв ;)
мисля да дам за това 400-500 + 100лв макс, и то ако съм убеден защо го правя
вариантите са ми да взема
Hertz HX250D
или kicker Solo-Baric S10L52
Като втория е значително по-скъп, но може би може да се събере в по малко пространство :)
та по скоро в тоя диапазон какво мислите ;)
Че ако си вземеш толкова голям бас за тази малка кола, ще станеш като голф 8)
Хората ще те питат абре кое парче слушаме, а ти ще им казваш няма значение гледай кав басс вади :lol:
Хората ще те питат абре кое парче слушаме, а ти ще им казваш няма значение гледай кав басс вади :lol:
?!???
тва ми се струва абсурдно, на гиги касата виждал ли си я колко е голяма ?!?
?!???
тва ми се струва абсурдно, на гиги касата виждал ли си я колко е голяма ?!?
А на Бобо ? По тая логика във Фиат 500 не требе да има музика въобще :roll:
Въпроса е къде какво се чува....ми като искаш голям басс какво питаш тогава...ходи взимай един Тундер да ти паднат джамовете за един два месеца и си готов...след това пак и така :lol:
На музиката коята слушаш какъв басс щял да и подхожда, да не мислиш че правят бассове за Рок и за Поп, а накрая и за Чалга :roll:
Въпроса е къде какво се чува....ми като искаш голям басс какво питаш тогава...ходи взимай един Тундер да ти паднат джамовете за един два месеца и си готов...след това пак и така :lol:
На музиката коята слушаш какъв басс щял да и подхожда, да не мислиш че правят бассове за Рок и за Поп, а накрая и за Чалга :roll:
Ми има разлика. Значи колкото е по чувствителен говорителя и смъква на по ниска честота е по добър за Рап да речем, докато точно рок поп метъл и чалгата даже са по скоро в горен диапазон отиващ към мидбас. Та също така обикновенно по чувствителните и са по маломощни, но и по качествени а за силна музика трябва мощност и налягане, затова слагат 15-ки даречем те са обикновенно по чувствителни от 12-ка (не във всички случай де) и са и по мощтни така получаваме силна и евентуално качествена музика а ако се праснат 2 12-ки по мощни но и п слабо чувствителни имаме яко сила но качество никакво. .Е то зависи и от съпротивлението на говорителя и от типа на кутията. За Валъо според мен има 2-варянта едни добри елипси на кората през усилвател, или да речем 10-ка в затворен обем, но по чувствтелна. Само че за Рап няма да става. :wink:
Кикера иначе са страшни от към качество но все пк разбери и характеристиките за да не стане буламач. Абе тука нещо не можах да го обясня, дано сте хванали идеята :roll:
първо да благодаря на gigi за мнението "по темата" :beer:
та за кикера, и мен това ме привлече, че в по малки обеми евентуално може да извади по-бърз и динамичен саунд, аз не държа на дълбок и бавен бас като на "черното" ДАННННННННН и задната врата на асфалта:)
на мен наистина ми трябва много по-мидбас звучене, но кората за момента не ми е на дневен ред, щото имам изход на усилвателя подходящ за бас, а не за елипси....
по натам кората ще е на дневен ред, но не сега;)
сега искам да имам бас, така и така има свободен чинч на амп-а :)
Абе вальо аз доколкото знам консултациите при специялистите са безплатни що не скочиш до тояга или авител да ги поразпиташ :wink:
Абе вальо аз доколкото знам консултациите при специялистите са безплатни що не скочиш до тояга или авител да ги поразпиташ :wink:
ами да де, ама на мен така ми е по удобно ... :)
и предпочитам :)
virusalfa
05-05-2006, 21:22
Ако басо е за Алфаманиако,изнамерете по-голема кутия,за да слуша по-добре Амет,губят му се 4естотите в диапазон 80-200Hzтова е заради това,4е дизело му работи на три цилиндъра :lol: :lol: :lol: :lol:
Валджо днеска поразпитах за басовете там дето трябва и ти препоръчвам Кикер CVR нещо си ...вече не помня.
тва ли бре
http://www.avitel-bg.com/images//upload//PIC574197.jpg (http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1760)
хм да наистина параметрите добре изглеждат....
и е наполовина на цената на квадратния "L5"
..
Малко офтопик ? Разяснете на менека, кви са недостатъците на фабричните боксове като хертц например пред тия говорители и ТНТМ кутиите ?
@насо
фабричните са ширпотреба
тнтм-то е "тунинг"
капиш? :wink:
Пак е офтопик, но що ми се струва, дека на бай Цеко кутията скована на бржке е по ТНТМ ?
Пак е офтопик, но що ми се струва, дека на бай Цеко кутията скована на бржке е по ТНТМ ?
e па то и тунинга правен на око и с части от световния търговски център е тнтм :roll2:
Вальо ко стана сеа как звучи с тубата ? :?:
Вальо ко стана сеа как звучи с тубата ? :?:
та значи, зех аз на Бобо от колата тубата, не я знам с какви параметри е де....
та тая сутрин за 1 час път от Враца до тука просто ми гръмна главата;)
ми аз нямам с кво да сравня Боби, но просто с и без туба разликата е от земята до небето :)
аз незнам дори дали настройките на ампа са като хората и въобше.... :))
нооооо Manowar.... Brothers every wheeeerrre raise your hands into the airrrrr :super: :super: :super:
нооооо Manowar.... Brothers every wheeeerrre raise your hands into the airrrrr :super: :super: :super:
Метъл такъв!!! :twisted: Най-якия тест ще е ако му пуснеш The power of thy sword, Blood of king, Whells of fire абе вообще целия KINGS OF METAL :twisted: :headbang: :bowdown: :rosso_spider:
Alfamaniak
12-05-2006, 12:50
Напротив колега най-якия тест ще е с на Емилия новата песен :twisted:
Напротив колега най-якия тест ще е с на Емилия новата песен :twisted: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :roll2:
Crusader
12-05-2006, 18:09
Brothers every wheeeerrre raise your hands into the airrrrr :super: :super: :super:
:headbang: Manowar-warriors of the world united
та, след цел ден разкарване и думкане, допълнителните ми впечатления са:
1. Баса си е бас :))))
2. на Black Metal на Venom ми се стори, че ше изфръкне задния джам;)
3. хеви метъла много малко парчета ползват яко бас, повечето си искат яко среди за жуленето и тва си е
т.е. без каса няма да стане, в никъв случай, но и само с каса няма да стане ;)
та така :)
3. хеви метъла много малко парчета ползват яко бас, повечето си искат яко среди за жуленето и тва си е
т.е. без каса няма да стане, в никъв случай, но и само с каса няма да стане ;)
та така :)
Е тва ти го казах преди 100 години ти сеа откри топлата вода :lol: :wink:
virusalfa
13-05-2006, 11:57
Напротив колега най-якия тест ще е с на Емилия новата песен :twisted:Проба ли да пуснеш Азис и Малина? :lol:
Да не пускам нова тема - вчера си закупих следните артикули за колата:
http://www.bluespot.co.uk/stock/spkr0_3.asp
http://www.blaupunkt.de/7607792112_main.asp
Разбрах, че Бобо скоро е монтирал такова комплектче. Та ако може да споделите как свирят - не търся максимална сила, а просто малко повече бас, че явно само с колонките не е достатъчно(моя още не е монтиран) :? :D :D
Ами за тия пари си свири перфектно според мен :wink: Малко всичко е маде ин чайна ма да не ти пука добре че не си се преебал да си купиш и НЕО-то че там положението е плачевно :evil:
Ами за тия пари си свири перфектно според мен :wink: Малко всичко е маде ин чайна ма да не ти пука добре че не си се преебал да си купиш и НЕО-то че там положението е плачевно :evil:
Aз не стига , че хванах промоцията, ами и с златната карта на Киро изкярих още едно намаление - така , че направо излезе без пари :)
А "нео" не бих взел - "блаупункт" поне е някаква по-известна марка
П.П. Нали на "бридж" към усилвателя се вързва тубата :?:
Отиди в оторизиран сервиз да я вържат че иначе ти гори гаранцията :idea:
Alfamaniak
17-05-2006, 21:34
БатВас съм от на КИро компа :!:
Mи тя на Киро фирмата оторизиран сервиз на Самсунг (нали пак са КиК) ама аз съм ходил на оторизиран(беше на технополис) и така ги вързват, че после плащам още веднъж да ги вържат както трябва :evil:
Aз не стига , че хванах промоцията, ами и с златната карта на Киро изкярих още едно намаление - така , че направо излезе без пари :)
А "нео" не бих взел - "блаупункт" поне е някаква по-известна марка
П.П. Нали на "бридж" към усилвателя се вързва тубата :?:
Първо честито. Хич не си се прецакал точно тия усилватели мостово дънат много яко, и държат добре :D
Kat си купих СД-то от Технолукса ми казаха че трябва да се монтира или от тях или в Тояга щот те имали договор с тях званя аз в Тоягата-а ние такива неща не правим, отивам в магазина ми той нашият майстор бил отпуска две седмици и няма кой :shock:
Е каво да правя питам-еми вържи си го сам и въпроса прикючи :D