Log in

View Full Version : Подписка до Парламента срещу Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

wwweb
05-03-2010, 17:50
Подписка до Парламента срещу Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП.

http://bgpetition.com/podpiska_nap/index.html

Отнася се за собственици/управители на фирми!

За какво иде реч? Ето за това:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5246&sectionid=2&id=0000201

БАХ АЗ ТАЯ ТЪПА ДЪРЖАВА АЗ БАХ!

oem
05-03-2010, 17:58
готово

raffaello
05-03-2010, 18:02
подписана подписката и от мен

търтей
05-03-2010, 18:07
Мндаа, само се мудят как да пълнят дупките в бюджета ...
Но това само с петиция няма да стане. Според мен трябва да се предприемат ефективни действия. Митингче нещо ала бала.

Stoyan Georgiev
05-03-2010, 18:40
Но това само с петиция няма да стане. Според мен трябва да се предприемат ефективни действия. Митингче нещо ала бала.

ми айде де :)

wwweb
05-03-2010, 18:51
Много хубава мисъл срещнах в коментарите под статията:

"Държавата трябва да съществува за благото на народа, а не народът за благото на държавата." - Айнщайн

С такава надежда гласувах за ГЕРБ, а от 2 месеца ги псувам повече, отколкото БСП за 4-те им години на управление.

Flame
05-03-2010, 18:55
Айде и аз се подписах.

souze
05-03-2010, 20:55
Подписано и от мен, ама с петиции няма да стане работа...

Много хубава мисъл срещнах в коментарите под статията:

"Държавата трябва да съществува за благото на народа, а не народът за благото на държавата." - Айнщайн

С такава надежда гласувах за ГЕРБ, а от 2 месеца ги псувам повече, отколкото БСП за 4-те им години на управление.

Мдааа, точно тия ще ни уредят. Откакто са управляващи, два пъти ми обират магазина-един път през ноща, един път с маски :( и то в рамките на два месеца. При комунистите поне не ме обираха крадците, а само данъчните :)

Jivko7777
05-03-2010, 21:03
Подписах се и аз! Това вече е пълно безобразие, от ден на ден се чудят от къде да взимат пари...Нещо тези Герб взеха хич да не ми харесват, от тях само лошо виждам...

VFTI
05-03-2010, 21:16
Дам!!! Трябват ефективни стачни действия!!!

Ето тук коментирахме с колегите...точно новите управляващи.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=36708&page=17#post657722

Тцтцтцтцт без думи съм!

wwweb
05-03-2010, 21:56
Цитат от програмата на ГЕРБ публикувана на собствения им сайт:

Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.

Чувствам се особено стимулиран и подпомогнат. ДОЛУ ГЕРБ! ЛЪЖАТ!

С две ръце съм за МИТИНГ!

Alfa User
05-03-2010, 23:20

Ще се сетите вие ... малко ви беше наеб..ването с царя, та сега и с комиците от Герб ...

търтей
05-03-2010, 23:22
Важното е, че се осъзнават хората.
Я да се преброим кои ще отидем да митингуваме срещу убийството на малкия и среден бизнес.

Kuku
05-03-2010, 23:28
Венци, умишлено ти отговарям тук, за да прочетат и колегите мнението ми.
ДА, възможно е да бъдеш управител на трудов договор с 4-часов работен ден ;)
За съжаление това е вратичка САМО при ООД, защото при ЕООД управителя не може да сключва трудов договор сам със себе си и трябва да управлява посредством договор за управление и контрол.
За хората, които ще попитат, как така можеш да склюваш договор за управление и контрол сам със себе си, а трудов договор не можеш - отговора е, че трудов договор се сключва по Кодекса на Труда (при ООД се прави между двамата управители, а при ЕООД управителя е само един), а договора за управление и контрол се сключва по Търговския Закон ;)

souze
05-03-2010, 23:37
Важното е, че се осъзнават хората.
Я да се преброим кои ще отидем да митингуваме срещу убийството на малкия и среден бизнес.

Тук ще сме много - на площада ....... както обикновено :)

търтей
05-03-2010, 23:42
Тук ще сме много - на площада ....... както обикновено :)

Абе да видим - време е да се събудим

Докога, братя, да се губим?
Защо да се не съберем?

Нека се преброим
аз съм там

souze
05-03-2010, 23:44
И аз

wwweb
05-03-2010, 23:51
В групата във Facebook вече тръгна приказка за органзирането на протест. Инфо за събитието се надяваме да получим скоро. Линк към групата:

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=354495013752&ref=mf

Присъединете се!

VFTI
06-03-2010, 02:13
Венци, умишлено ти отговарям тук, за да прочетат и колегите мнението ми.
ДА, възможно е да бъдеш управител на трудов договор с 4-часов работен ден ;)
За съжаление това е вратичка САМО при ООД, защото при ЕООД управителя не може да сключва трудов договор сам със себе си и трябва да управлява посредством договор за управление и контрол.
За хората, които ще попитат, как така можеш да склюваш договор за управление и контрол сам със себе си, а трудов договор не можеш - отговора е, че трудов договор се сключва по Кодекса на Труда (при ООД се прави между двамата управители, а при ЕООД управителя е само един), а договора за управление и контрол се сключва по Търговския Закон ;)

Това е малка утеха...ама въпроса е до кога и дали няма да ни изцакат пак с топлата бира след някой друг месец...Още повече че заради тези възможности ми се струва, че сега много хора ще си променят ЕООДтата на ООДта...и това ме притеснява да не измислят пак начин да ни скастрят...ужас...

Твърдо за протест и както винаги ще съм там и ще викам с пълно гърло...Трябва да се вдигне още малко медиен шум и нещата ще си дойдат на мястот:chair::chair:

wwweb
06-03-2010, 11:26
Не знам дали се разбра, но последствия ще има не само за собствениците/управителите. Това неминуемо ще окаже влияние и върху останалото, така че БЪЛГАРИНО, какъвто и да си - собственик, управител, служител, работник - размърдай се!

jorko
06-03-2010, 11:49
Нека :tank: да дойдат :flex:

morfius
06-03-2010, 11:51
С подписка нищо няма да стане...
Реални хора на реален протест, другото е замазване на очички.

wwweb
06-03-2010, 12:02
В Odit се организира инициативен комитет. Чакаме да подадат информация за къде, какво и как!

http://www.odit.info/?s=6&i=204404&f=3&p=3

търтей
06-03-2010, 13:02
Днес от 1600 пред Св.Неделя в София е събирането за уточняване на действията.

wwweb
06-03-2010, 14:35
...

СТАНОВИЩЕ
ОТ
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС
ПРЕДСЕДАТЕЛ
СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ
ДО:
Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ
ВИЦЕПРИМИЕР И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
ОТНОСНО:
Указание 24-00-7/25.02.2010 на
НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ

Уважаеми г-н СИМЕОН ДЯНКОВ,
В период на тежка финансова и икономическа криза , при изключително трудни икономически условия в България, при които работи българския бизнес, при огромната междуфирмена задлъжнялост над 240 млрд лева, при задлъжнялост на държавата към бизнеса над 1 милиард лева и при перманентно невъзстановяване в законовите срокове на данъчен кредит от страна на държавата, Вие разчитате да излезем от кризата само с ограничаване на бюджетните разходите.
При една изключително силна агресивна политика на чуждестранните банки, насочена към умишлено унищожаване на малките и средни предприятия, Вие категорично отказвате да се намесите и да защитите българския бизнес.
При постоянно намаляща покупателна способност на населението, бързи темпове на увеличаване на безработицата, спад на приходите на фирмите, загуба на международни пазари, едностранно увеличаване на лихвените проценти от страна на кретидните институции, Вие предприемате мерки , която поставят българският бизнес при непосилни изисквания , които го унищожават и насочвате цялата държавна машина срещу малкото оцеляващи малки и средни предприятия, които работят легално.
Вие не предприемате нито една антикризисна мярка за увеличаване приходите на средните и малки предприятия , която да стимулира вътрешното потребление. Не предприемате мерки за подобряване на бизнес средата в страната, за намаляне на лихвените проценти на банките до размери близки до тези в другите държави членки на Европейския съюз – не по-високи от 4%, за осигуряване на директно нисколихвено дългосрочно кредитиране от Българска Банка за Развитие на малките и средни предприятия .
Уважаеми г-н Дянков,
Не е възможно да съществува държава без приходна част. А тя се формира само когато са на лице малки и средни предприятия, които да имат икономически и финансови условия да функционират. Какво направихте Вие за да съществуват малките и средни предприятия?
Ние видяхме колко много неща предприехте за да затрудните максимално функционирането на българския бизнес.
Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ е поредния удар, който нанасяте върху малкото оцеляващи в кризата работещи фирми, състоящи се от двама- трима съдружника, освободили служителите си поради невъзможност да заплащат труда им и съвместяващи по няколко длъжности за да могат да съществуват.
Указание 24 -00-7/ 25.02.2010 на НАП година задължава всички вписани в регистрите управители на дружества да се осигуряват, като такива, без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и дали е уговорено управителя да изпълнява функциите си без възнаграждение. Указанието изисква да се дължат и внасят вноски във фондовете на ДОО за недължими и неначислими доходи. Задължавате собствениците на еднолични дружества, управители сами на себе си и работещи в собственото си дружество да се осигуряват и внасят във фондовете на ДОО вноски едновременно по две основания - по договор за управление и контрол и като самоосигуряващи се лица.
Указанието противоречи на Конституцията на Република България и на влезли в сила решения на Върховен административен съд третиращи материята.
Укзание на НАП 24-00-7/25.02.2010 е абсолютно в синхрон с провежданата от вас политика на УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ, която води до фалити на хиляди малки фирми и стотици хиляди безработни.

Настояваме Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП да бъде отменено ВЕДНАГА в противен случа ще излезем на протест на 15 март 2010 г..
05.03.2010г.
С уважение:
Светлозар Николов
Председател
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

wwweb
06-03-2010, 19:02
Окончателно!

Светлозар Николов:

Уважаеми колеги,
Нека заедно да организираме обществен натиск за моментална отмяна на това Указание. Аз съм юрист с над седем години юридически стаж и икономист и съм се убедил, че по този начин се решават много бързо проблемите. Протеста ще го организираме, само от вас очакваме да ни потвърдите всички които ще присъствате със сигурност!
На 15.03.2010 г. в гр.София, пред Министерството на финансите
начало на протеста 11 часа. Край 13 часа.
Потвърдете в рубриката Събития!
Благодаря ви!

Можете да потвърдите участието си и в групата във Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=354495013752 - Изберете "Събития" или "Events"!

mordohy
06-03-2010, 20:47
Аз също подписах,ама от опит знам, че ако не се вдигнеме, няма начин как да стане!На нашите правителства сме им много удобни с овчедушието си!
Те ни дерат, а ние си мислим , че ни стрижат!За това на площада и подготвени!
Не да ни пресират няколко десетки ченгета и да побегнем,а с пълното съзнание, че ще ядем бой и да се изправим насреща и да им покажем, че не са прави!
Цяло село не се плаши от мечка стръвница!

търтей
06-03-2010, 23:27
Там сме щото иначе не може!

VFTI
07-03-2010, 02:13
Днес говорих с един 44г. адвокат много близък мой приятел...Умен и начетен човек. Той изрази силно съмнение, че този закон ще бъде променен. Или ако бъде махнато решението на НАП то ще бъде за кратко и по-късно в рамките на 1г. нещата пак ще бъдат променени...Иии единствения начин да си имаш фирма и бизнес в бг е да си ЕТ или баба ти да е управител на Е/ООД...Иначе ще си плащаш.

Иначе съм на протеста! Твърдо и аз:nuke::nuke:

Kuku
07-03-2010, 02:28
Венци, а бабата за чий? :?

wwweb
07-03-2010, 02:40
Иии единствения начин да си имаш фирма и бизнес в бг
Иии единственият начин е просто да зачеркнеш "бг" от изречението.

Ще ги питам тия законодатели от къде ще цицат кинти след 10 години, когато няма да е останал и един човек в тая объркана държава.

търтей
07-03-2010, 11:58
Отворих тема да се съберем за протеста:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=658855#post658855

wwweb
08-03-2010, 12:35
Новото е, че от следващия мсец искат да вдигат здравните с още 2%. Нещата отиват към "Жан Виденов 2".

pinko
08-03-2010, 14:13
Новото е, че от следващия мсец искат да вдигат здравните с още 2%. Нещата отиват към "Жан Виденов 2".

Кой квато попара надробил - да си я сърба

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34223

pr_00f
08-03-2010, 14:18
Проблема е, че други надробиха попарата ( фекала) а сега други ще я сърбаме.

morfius
08-03-2010, 15:03
Проблема е, че други надробиха попарата ( фекала) а сега други ще я сърбаме.

И аз точно мислех това да напиша...

Mind_Control
08-03-2010, 15:19
Нищо, стисткайте зъби още 3 години и СДС е на ред да оака положението :)

koolio
08-03-2010, 15:21
Кой квато попара надробил - да си я сърба

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34223

Ама ние, дето не сме участвали в дробенето, кво да правим? :tank:

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

Нищо, стисткайте зъби още 3 години и СДС е на ред да оака положението :)

Кой бе, Мартинчо ли? Той даже да пръдне няма сила, камо ли да оака нещо ...

Mind_Control
08-03-2010, 15:30
Ама ние, дето не сме участвали в дробенето, кво да правим? :tank:

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

Кой бе, Мартинчо ли? Той даже да пръдне няма сила, камо ли да оака нещо ...

Използвах СДС като събирателно за десните. Та нали Костов е сила, ще има да ака... :)

wwweb
08-03-2010, 15:52
Явно е, че тая партия се оака. Какво следва от тук нататък обаче? При положение, че нито една партия не струва. Някой задава ли си го тоя въпрос? Я гласуват 10 процента, я 10 човека, я никой! Нямаме избор...

Нищо друго не остава, ще трябва да се спасяваме навън.

morfius
11-03-2010, 16:49
Я някой да ми преведе новото указание на НАП, какво променя то в абсурда точно?

VFTI
11-03-2010, 16:57
Наистина някой да разясни с няколко обикновенни думи за да знаем за какво ще викаме в понеделник:pain::pain: Аз го четох ама от 2 закона и 4 члена ми идва нанагорно...Направо губя мисълта:boo:

wwweb
11-03-2010, 17:10
Промяната е, че второто прави още по-неразбираемо първото. Цялата тази дивотия трябва да се отмени, а не да се допълва по неграмотен начин.

Вчера се проведе опит да се потуши бунта в понеделник, нищо повече. Шефчето на НАП говори за отмяна, а черно на бяло пише друго.

Как така изведнъж всички медии отразиха отмяната на указанието, а цяла седмица не обелиха и дума за протеста? Много просто - Бойко пак е пращал СМС-и!

В понеделник ще се вика за промяна в КСО и пълна отмяна на идиотското указание. Там е цялата работа. Иначе ще си ни въртят както искат още 100 години.

Kuku
11-03-2010, 17:28
С новото указание натвърдиха старото - нищо повече.... а всъщност, май е нещо повече, ама ще видим :)

търтей
11-03-2010, 18:05
http://novini.dir.bg/2010/03/11/news6024345.html

morfius
11-03-2010, 19:03
http://novini.dir.bg/2010/03/11/news6024345.html

Тая статия по-объркана от писанията на НАП бре...

търтей
11-03-2010, 19:04
Тая статия по-объркана от писанията на НАП бре...

Хахахаха :)

wwweb
11-03-2010, 19:29
:biggrin::biggrin::biggrin:

С прости думи каква е тъпотата в допълнението - всеки слабоумен нападжия по свое усмотрение ще реши дали си ДУК или СОЛ, а също и двете. А да събере доказателства, че си и двете - вервай ми, ще си намери :) Та, прилагат си първото указание, но с малко по-различна тактика :)

Те и счетоводилите го интерпретират по различни начини, та както казах и преди - написано е малоумно и няма нищо точно и ясно в него.

VFTI
11-03-2010, 19:49
Абе честно казано и аз това разбрах с това могат да бъдат "изплатени и неизплатени" , "не е задължително да се дължи по .." и всичко останало. Ама сериозно не можех да повярвам, че може да има такава простотия черно на бяло!!!:pain:

Честно казано обаче явно е имало ефект след говоренето по медиите, защото много хора си мислят, че вече всичко е по старо му и няма да дойдат на протеста...

morfius
11-03-2010, 21:50
Е аз нали за това питам... защото така както го поднесоха по националните медии - излизаше, че е коригирано.
А хората масово вярват на тия медии... :sex:

Silvester9
12-03-2010, 20:26
Е аз нали за това питам... защото така както го поднесоха по националните медии - излизаше, че е коригирано.
А хората масово вярват на тия медии... :sex:
За една част от хората е коигирано, но не за всеки, защото собствениците на нови фирми (регистрирани в ТР) са прецакани. Те задължително се осигуряват като ДУК, защото имат публикуван Договор за управление..., но пък винаги могат да докажат че извършваш и личен труд и да те задължат да се осигуряваш като самооосиг. се лице.... И общо взето пак нищо не се променя....