Log in

View Full Version : Субтитри за ДВД.

slav40
05-03-2010, 19:32
Колеги интересува ме как мога да увелича размера на буквите ,че ДВД-то изкарва много малки буквите .... пробвах да променя от FONT-размера,но пак си излизат малки ...как мога да променя всички букви да бъдат като главни букви,че като си помислих да ги преписвам и ми стана смешно от идеята ...

robkobg
05-03-2010, 21:34
Колеги интересува ме как мога да увелича размера на буквите ,че ДВД-то изкарва много малки буквите .... пробвах да променя от FONT-размера,но пак си излизат малки ...как мога да променя всички букви да бъдат като главни букви,че като си помислих да ги преписвам и ми стана смешно от идеята ...

Не знам с какъв плейър си, но може да направиш главни буквите в WORD.
1. Селектираш текста
2. Натискаш Shift+F3

slav40
06-03-2010, 10:46
Нещо не става със селектиране и Shift+F3 - да не би да има изисквания за версия на WORD.
Некъв смотан филипс е плеъра.

mboge
06-03-2010, 11:03
Инсталирай си Notepad++ , много е удобен , после стандартната процедура

Ctrl+A и Ctrl+Shift+U

Dodo 155
06-03-2010, 11:04
Промяната на големината и цвета на субтитрите зависи от плеъра.
Elite е доста добър в това отношение. На детето взех такова, за да може да се правят настройки.
Иначе имам SONY система, на която не мога да се пипам шрифта, но субтитрите излизат върху някаква матова лента и се виждат добре.
Пробвал съм като съм увеличавал размера на шрифта в субфайла или съм го сменял, но когато го пуснеш на ДВД-то, то си ги изкарва по неговия си. Дори някои кирилизирани шрифтове не ги разпознава.

Kuker
06-03-2010, 11:29
Опитай с това: http://bestran.hit.bg/sub_edit.html мисля че съм го свалял от Замунда.

detelazurno
06-03-2010, 18:40
Ако самия плеър няма такава опция си е играчка. Субтитрите на dvd-тата са нещо като картинки чието съдържание е текст. Демек към всеки кадър има синхронизирана картинка която излиза. Общо взето така моше да се опише кратко и ясно.

slav40
07-03-2010, 14:17
Инсталирай си Notepad++ , много е удобен , после стандартната процедура

Ctrl+A и Ctrl+Shift+U

Е това ми трябваше-благодаря! Като променях размера на буквите плеъра пак си ги показваше малки ,а като са големи(главни) буквите всичко е на 6 :bravo: