View Full Version : 33-ка на marmalad
marmalad
28-02-2010, 11:31
Здравейте Колеги,
Kris да се чуди човек, защо няма 33ки вече ;)..
Искам да благодаря на всички за изчерпателните отговори на незададените от мен въпроси... Просто прочетох темата и намерих това което търсих ! Все пак колите дават едни и същи проблеми...
За да не спамя и аз темата, първо ще запитам.. Вместо да правя нова тема за съживяването на моята belisima (33IE 1.5 93') с работно заглавие "старт от трапа" например, и инфото което, така любезно сте предуставили да се дублира и т.н.
KRIS МОЖЕ ЛИ ДА СИ ЗАПИТВАМ ТУК ? и евентуално да продължим напред, че и при мен се ПОЧНА !
marmalad
28-02-2010, 12:29
Накратко мога да разкажа за любовта ми към този модел...
Имах преди 3 години алфа 33 1.5 85' (първата ми любов) с двата карба и ел. стъклата и т.н. Технически погледнато не беше кой знае колко добре и логично реших, че няма смисъл да се наливат пари. За щастие колата се оказа по-пъргава от очакваното и ми поднесе невероятни усещания и емоции! Толкова сълзи не съм виждал в огледалата на нито една друга кола :)... Boxer-a къса веригите...
С времето минусите пребориха плюсовете и за съжаление "почина на 24 години", но пък остави незабравими спомени и тук-таме малко части за панахиди :)
(снимки на колата има в албума ми )
Преди около година си взех по-новия модел (33 1.5IE 93') в добро състояние и черна най-вече... Сбъднах една от мечтите си! Но много хубаво не е на хубаво са казали хората и една прекрасна снежна вечер на картинг пистата в Бухово, "една нищожна panda 4x4 ми превърна колата в тиква"... :( Удари ме странично отпред в дясно "и ме приземи по очи" щетата не е кой знае колко пари, но като ги нямаш е лошо....
калник - оправен
фар и мигач - оправени
преден капак - чака
радиатор за климатик - чака
броня - оправена
За съжаление сега идва ред и на консумативи и т.н. защото колата е стояла на място 10 месеца... (разбира се палена и т.н.)
това е моята скромна история и надявам се с общи усилия да я доведем до хубав край...
33 пъти ви благодаря
firedragon
28-02-2010, 12:36
Накратко мога да разкажа за любовта ми към този модел...
Имах преди 3 години алфа 33 1.5 85' (първата ми любов) с двата карба и ел. стъклата и т.н. Технически погледнато не беше кой знае колко добре и логично реших, че няма смисъл да се наливат пари. За щастие колата се оказа по-пъргава от очакваното и ми поднесе невероятни усещания и емоции! Толкова сълзи не съм виждал в огледалата на нито една друга кола :)... Boxer-a къса веригите...
С времето минусите пребориха плюсовете и за съжаление "почина на 24 години", но пък остави незабравими спомени и тук-таме малко части за панахиди :)
(снимки на колата има в албума ми )
Преди около година си взех по-новия модел (33 1.5IE 93') в добро състояние и черна най-вече... Сбъднах една от мечтите си! Но много хубаво не е на хубаво са казали хората и една прекрасна снежна вечер на картинг пистата в Бухово, "една нищожна panda 4x4 ми превърна колата в тиква"... :( Удари ме странично отпред в дясно "и ме приземи по очи" щетата не е кой знае колко пари, но като ги нямаш е лошо....
калник - оправен
фар и мигач - оправени
преден капак - чака
радиатор за климатик - чака
броня - оправена
За съжаление сега идва ред и на консумативи и т.н. защото колата е стояла на място 10 месеца... (разбира се палена и т.н.)
това е моята скромна история и надявам се с общи усилия да я доведем до хубав край...
33 пъти ви благодаря
Ще помагаме кой с каквото може,аз имам някой друг чарколяк за подаряване така,че ако имаш нужда от нещо казвай;)
marmalad
28-02-2010, 13:01
Ще нахвърлам няколко реда с предстоящите ремонти...
1. - тенекии
1.1 - преден капак с лека деформация и леко изкривени панти
1.2 - калника е боядисан, но е монтиран на полувина (закрепването му) заради радиатора на климатика...
2. - радиатор на климатик
2.1 - смачкан и чака нов
2.2 - изправяне на малките щангички за закрепването му, както и тези за бронята
3. - ходова част
3.1 - консумативи
4. - двигател
4.1 - диагностика и от там квото сабя покаже
4.2 - ролки и ремъци
4.3 - масла (двигателно, скоростна кутия, хидравлично)
4.4 - филтри (горивен, маслен, въздушен)
4.5 - тампони на двигател (евентуално)
5. - спирачна система
5.1 - маркучи
5.2 - апарати и накладки
5.3 - дискове (евентуално нови вентилирани)
6. - електро
6.1 - таблото (проблема със скоростомера)
6.2 - лампи тук там
7. волан ( не ми се заключва нещо ) предполагам деформиран ключ
----------------------------------------------------------------------
бронята е залепена и монтирана вече
фар и мигач (нови, монтирани)
33 пъти ви благодаря
Здрасти мармалад! Пусни някоя снимка на новата ти 33ка да я видиме.
2.1 Много трудно ще намериш 33ка на части с климатик. Попринцип сега има един комплект климатик, който е за един колега, но е прецедентно. Според мен има два варианта - свързваш се с лудия грък, който пише менуалите. Той си беше купил нов отнякъде, но е платил торба пари. Другия вариант е да се поразходя тук до една морга и да се надяваме, че 33ката седи още, защото на снимките се вижда че има радиаторите за климатика.
5.3 За новите вентилирани дискови ти трябва апарат от 16в.
6.1 Ако си прочел темата, ще видиш че 5-10 страници дъвкахме проблема с моя скоростомер. Най-често се прецаква платката му.
marmalad
28-02-2010, 14:41
Всичко съм прочел внимателно !
За радиатора на климатика, ако имаш време, имаш и поздрави от мен ;) Виж за щангичките за захващане на броня и радиатор ( иначе играе чука )
За вентилираните дискове ще търсим от 16в щом трябва ( не е болка за умиране )
За скоростомера не бери грижа ( кипаджия съм )
За снимките.. сега отивам да демонтирам километража и ще пощракам малко..
За теб много здраве и късмет...
33 пъти ви благодаря
В такъв случай свали платката на скоростомера, която се намира на самия скоростомер отзад и почвай да проверяваш за нагоряло.
Каква е тая щангичка за захващане на броня и радиатор, гредата ли ?
DJ_STIVAN
28-02-2010, 14:58
Аз имам 2 комплекта радиатори за климатика... като сглобя от 2-та един може да остане нещо и за теб :)
valentino
28-02-2010, 17:26
Мармалад какво стана с старата 33ка че почина на 24 години моята си върви без проблем а вече навърши 25 години
marmalad
28-02-2010, 19:37
Здравейте колеги...
Valentino старата алфа е в някоя софийска гробница сигурно...
кво стана?! еми хвана ме страх да я карам, честно казано! много се скапа окачването, имах проблеми с кормилната уредба и т.н. не ми се даваха пари за нея
оставих си за спомен таблото със стрелките :), предните седалки, коланите, огледалата, сенниците и джантите...
само сенниците и огледалата не ми трябват и ги взимаш ако искаш...
Kris свалих таблото и ми е на операционната (диагноза още няма) ще видим тая работа... снимах колата и скоро ще кача снимките
DJ STIVAN ако остане радиатор здраве, ако ли не пак здраве ;)
33 пъти ви благодаря
marmalad
28-02-2010, 20:18
старата любов бая ражда изяде
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=629&pictureid=2124
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:58 ----------
това е тя мис Италия
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=629&pictureid=2116
---------- Post added at 20:01 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
тази е ударената страна[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:01 ----------
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=629&pictureid=2117
от тази страна определено изглежда по добре...
---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
аз и тя
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=629&pictureid=2119
mitaka_cs
28-02-2010, 20:28
Честито marmalad!
Новата ти 33-ка ми е позната.
Ако е тази, за която се сещам, то отзад е със спойлер, затъмнени стопове, вътре има странна джаджа с копчета за имобилайзер или за аларма не ми стана ясно...скоростният лост е скъсен, климатика не работеше.
Предният капак е леко увиснал и в отворено положение упира в решетката. Имаше малко отлепен кит на преден десен калник и има едно 2-3 заварки на картера.
Багажникът при отваряне се усукваше малко странно.
Двигателят работеше равно и ми хареса.
Джантите ми се струва, че са 4х100 и ги има на Рено 19.
Човекът, който я продаваше беше от Перник и когато ходих да я гледам ми каза, че преди това е била на полицай.
Това знам за колата стига да не съм се припознал.
Успех ти желая и ако имаш нужда от помощ съм насреща ;)
marmalad
28-02-2010, 20:56
Митак това е колата.. ;)
затъмнените стопове ги свалих заради КАТ и не само (не бяха затъмнени качествено и ме дразнеха леко) сега е с нови...
джаджата е за имобилайзера и работи...
скоростният лост не съм го удължавал :) хахах
китосания калник е в историята (мазето)
заварките са си точно хахах
вече не се усуква багажника ( не иска )
двигателя и на мен ми харесва
джантите ги бартеросвам веднага щом някой се навие (ще слагам от старата?!!)
АБЕ СТАВАТ ЛИ ДЖАНТИТЕ ОТ СТАРАТА ? ох тук незнам.. не съм ги пробвал още...
човека от Перник да е жив и здрав... пазил я е много пича, дори не е пушено вътре!
салона е по добре от всички дето съм имал възможноста да загледам...
ченгето е предишния собственик и съответно първи собственик за БГ. купена е от Милано през 95'... имам и всичките документи!...
аз съм четвърти собственик по документи, а дали е така незнам...
33 пъти ви благодаря
---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
не е разбира се най-запазената 33ка и най-хубавата, но е моята 33ка...
респект за всички ви..
mitaka_cs
28-02-2010, 21:08
Джантите от старата 33-ка с 8-те кръга от първата снимка ще станат точно. Много по-добре ще е с тях. И централният отвор и междуболтовото разстояние са си баш за 33. Да не говорим колко по-красиви са от петолъчките на Рено 19.
П.П: На път бях преди година и половина да я купя тази "макина", но щяха да ми станат две коли за правене и едната със сигурност оставаше пред блока да чака и да се скапва. Пък и точно тогава фиата ми правеше номерца и от инат реших да го правя него докато не стане кола...
...сега една друга бабка човъркам(виж подписа).
Поздрави!
marmalad
28-02-2010, 21:14
;)
Поздрави!
Колега честито за 33-ката много е красива със здраве да си я караш ама пак оспамихме на крис темата :oops:
marmalad
28-02-2010, 22:06
;)
малко прекалих като чели...
извинявам се Крис...
Няма страшно!
То в тоя раздел май няма нито една читава тема, ама такива ние си ги правим.До сега, обаче никой не се е оплакал!:comphits:
marmalad
05-03-2010, 17:44
Здравейте колеги..
реших да споделя до каде я доКараххх....
оправих волана ( някаква смешна гайка беше за бой... набих я )
със скоростомера нещата седят по следния начин:
поради обръщане на поляритета на захранването ( не от мен разбира се ), са се пръснали транзисторите на едната платка ( квадратната )
а на другата ( правоъгълната ) се е запалил някакъв диот и вече е неразпознаваем!
с една дума "мазало" ...
на гърба на платката има микроелементи (резистори и пр.), които може би са незасегнати, но платката е на "пастет"...
лошото в случея е че нямам схема на оправляващата платка (правоъгълната), другата ( квадратната ) играе роля на преубразувател...
мисълта ми е следната: ако някой има разглобено табло, да щракне една снимка на правоъгълната платка и най-вече диода (черен е) или да напише данните от корпоса на диода или просто да даде схемите...
33 пъти ви благодаря
Здравейте колеги..
реших да споделя до каде я доКараххх....
оправих волана ( някаква смешна гайка беше за бой... набих я )
със скоростомера нещата седят по следния начин:
поради обръщане на поляритета на захранването ( не от мен разбира се ), са се пръснали транзисторите на едната платка ( квадратната )
а на другата ( правоъгълната ) се е запалил някакъв диот и вече е неразпознаваем!
с една дума "мазало" ...
на гърба на платката има микроелементи (резистори и пр.), които може би са незасегнати, но платката е на "пастет"...
лошото в случея е че нямам схема на оправляващата платка (правоъгълната), другата ( квадратната ) играе роля на преубразувател...
мисълта ми е следната: ако някой има разглобено табло, да щракне една снимка на правоъгълната платка и най-вече диода (черен е) или да напише данните от корпоса на диода или просто да даде схемите...
33 пъти ви благодаря
Мисля,че едно:колеги,изгоряха ми платките,помагайте- ще свърши по-добра работа!:gruebel:
valentino
08-03-2010, 00:07
Eто какво открих преди време надявам се да помогне:http://alfaromeo33.extra.hu/:Topic-is-closed-bg:
marmalad
08-03-2010, 15:20
Благодаря Valentino...
valentino
08-03-2010, 17:57
Моля, пак заповядай!
Имам едно разглобено тaбло,показваше ми наполовина километрите на скоростомера и го смених със старото,но ти щом им разбираш ще си го оправиш,предполагам че му е изгорял някакъв стабилизатор.Ако искаш ще ти го дам.
marmalad
10-03-2010, 16:10
Здравейте колеги..
Valentino това са схемите ! Препоръчвам да се качат в раздела... доста по-подробни са от предуставените там !!!
Sciiv ако ми потрябва някой елемент, ще се разберем...
Благодаря
marmalad
10-03-2010, 22:54
Здравейте Колеги..
Платките за скоростомера са "готови"...
имам предвид, че дефектиралите елементи са подменени с нови и утре щом "наредя пъзела" ще пробвам таблото да ли ще изгрее...
Поздрави...
Ха дано!
Обаче, ако не става и ти омръзне да се занимаваш- викай неволята!
Тоест племето!:sex:
marmalad
10-03-2010, 23:16
Ако не стане... взимам друго табло и танц около огъня ;)
Колега, marmalad, имаш ли останали чаркове от таблото?
Колега, marmalad, имаш ли останали чаркове от таблото?
Абе тоя още ли не ти е изпратил платката!?:big_whoops:
marmalad
11-03-2010, 22:33
Здравейте Колеги...
Бай Гроздане ;), ако ми останат части от таблото... лошо! значи не съм го згобил :)
искам да го "реставрирам"
днес не успях да намеря време да го пробвам, така че не знам още дали работи...
ако не работи ще търся друго и ще имам части от това... (без платките логично)..
Поздрави
marmalad
13-03-2010, 11:35
Здравейте Колеги...
сблъсках се с интересен проблем в скоростомера! В голямото си желание да превърти километража, предишният собственик не е монтирал броячите правилно!!
оказа се, че на ринговете с цифрите на самия брояч има малки гърбици, които ограничават движението им. (ако се поставят правилно) в противен случей се получава следния проблем:
една от гърбиците опира в оста на стрелката на скоростомера...
от там се деформира самата ос и измерването отива по дяволите...
от там пък горят платките (може би)..
оправих оста и понамазах с лубриканти тук там (зъбни колелца, ос и т.н.)
сега не опира никаде и броячите работят що годе добре без последния зъб, ринг (десетите се обръщат не на 9, а на 3)
още не съм го пробвал на колата..
Не работи лампата на стопа за задна скорост... Каде се намира ключето? около скоростния лост или другаде?
Благодаря
Поздрави
Долу на скоростната кутия
marmalad
13-03-2010, 16:20
Долу на скоростната кутия
ясно
Благодаря
marmalad
23-03-2010, 18:36
жабката на всяка алфа е пълна с ядове... де....ба жабката ;)
Я се поясни!!!:prescription:
marmalad
03-04-2010, 03:01
Здравейте Колеги..
Скоростомера не тръгна.. (очакваше се)
Вече ми трябва нов ! .. ако на някой му се намира, да свирка....
Иначе алфата ми е във форма ;)
(съжалявам за двете 33ки по-малко... жалко)
Поздрави;
marmalad
06-04-2010, 15:15
Здравейте Колеги..
имам един въпрос: на какво се дължи хлопането при навиване на волана?
знам че не е каре ! или е рейка или е недостатъчно количесво течност в хидравликата... според мен разбира се.....
хлопането се получава при навиване на волана и в двете посоки и не се появява само при крайно ляво/дясно положение !
след като и направих testdrive няколко дни, хлопането зачести и се увеличи като цяло...
надявам се, че някой ще ме плесне зад врата и ще ме светне каква е тази щуротия...
Благодаря..
поздрави ;)
DJ_STIVAN
06-04-2010, 18:04
Здравейте Колеги..
имам един въпрос: на какво се дължи хлопането при навиване на волана?
знам че не е каре ! или е рейка или е недостатъчно количесво течност в хидравликата... според мен разбира се.....
хлопането се получава при навиване на волана и в двете посоки и не се появява само при крайно ляво/дясно положение !
след като и направих testdrive няколко дни, хлопането зачести и се увеличи като цяло...
надявам се, че някой ще ме плесне зад врата и ще ме светне каква е тази щуротия...
Благодаря..
поздрави ;)
От лагерите под чашките на пружините. Тва им е слабост на всички (без Имола). Решението е или смяна с нови или яко гресиране или си ги оставяш така :)
marmalad
06-04-2010, 18:23
От лагерите под чашките на пружините. Тва им е слабост на всички (без Имола). Решението е или смяна с нови или яко гресиране или си ги оставяш така :)
Здравей Колега
самият звук е като на гума, не е май лагер (работата ми е тясно свързана с употребата на лагери и знам кога иска грес и кога иска нов..) по-скоро е тампон или накрайник..
поздрави
marmalad
09-04-2010, 20:46
никой не ми е писал в съветника :)
очаквам да ми помогнете със съвети за горепосочените проблеми !
ако на някой му се намира работещ скоростомер да казва...
предварително ви благодаря
поздрави
И аз мисля 4е са лагерите под пружините,те са пласмасови и се 4упят лесно и издават този пукащ звук като въртиш волана.Може и от горните тампони,ако не си с лагери.Най добре разглобяваш и ще си покаже.
marmalad
10-04-2010, 10:07
е значи аз не мисля както трябва ;) за първи път чувам за пластмасови лагери !
наистина малко познавам тази кола...
благодаря
поздрави
marmalad
10-04-2010, 19:52
Здравейте Колеги,
намерих интерестна оферта за 33ка 1.7 ie 94' с ABS и климатик, но с блокирал двигател! цената е висока според мен ( 600лв ), а и човека не е наясно с цените много много... (обяви ми цена от 60лв за фаровете)...
както и да е.. колата е в Пирдоп
мисълта ми е;
ако има желаещи да огледаме колата за органи, да се разберем и да скокнем до там!
за мен са;) ;
фаровете (ако ми харесат)
салона (и той)
таблото
заден мост
поздрави
На мен ми се струва, че ако купето е в добро състояние и климатика Е работещ и собственика смъкне с около 150 лева, то колата ще си струва парите. Ако не я е бракувал все още разбира се и ако не е почнал да я раздробява. То в това състояние цяла наистина 600 лв няма да и вземе.
marmalad
10-04-2010, 20:46
аз искам да сложа задния мост заради дисковите спирачки ! има ли вариант да стане без замяна на моста? друго което ми трябва е радиатора на климатика! и още каквото окото ми хване...
да помислим два три дни и да го спамвам човека, че неиздържам вече...
искам си колата в отлична форма ! ;)
поздрави
marmalad
11-04-2010, 10:40
е днес ще е денят.. ще отворя шибаните макферсони да ги видя тези пластмасови лагери! ще сложа дискове и апарати от 16v и пълна профилактика на спирачната система съм намислил.. ако остане време, ще подготвя и старите джанти за боя..
рапорт даден ;)
поздрави
Здравейте Колеги,
намерих интерестна оферта за 33ка 1.7 ie 94' с ABS и климатик, но с блокирал двигател! цената е висока според мен ( 600лв ), а и човека не е наясно с цените много много... (обяви ми цена от 60лв за фаровете)...
както и да е.. колата е в Пирдоп
мисълта ми е;
ако има желаещи да огледаме колата за органи, да се разберем и да скокнем до там!
за мен са;) ;
фаровете (ако ми харесат)
салона (и той)
таблото
заден мост
поздрави
8 или 16 клапана е колата?
marmalad
11-04-2010, 21:00
Здравейте колеги,
сменихме с един приятел дисковете и спирачните апарати ! за пластмасовите лагери не ни стигна времето...( много бой беше със старите дискове).. кажете как да прикача снимки, че съм тъп ;)...
за Kris и останалите заинтересовани:
http://www.autohop.bg/cars-188999-Alfa_Romeo-1994.html?from_search=518fe3a7d6ddc0788b8a2ec1a1ff f468
или http://avtochasti.cars.bg/u42543
поздрави
Става и без да сменяш моста.Има обширна тема в Аlfisti.ru.Там са силните духом и слаби в главите!:prescription:
marmalad
12-04-2010, 23:07
Става и без да сменяш моста.Има обширна тема в Аlfisti.ru.Там са силните духом и слаби в главите!:prescription:
не открих темата... може би е заради позабравеният ми руски... може ли един линк да качиш или да пообесниш малко :) как става номера?
благодаря
поздрави
Номера става, като изтържеш барабана ва струг и използваш само челната част, за да сложиш диска. Имаше и за апаратите и май бяха предни от лада.Абе много гъзарска работа.Даже имаше и описание,как да се оправиш с кантара.
За линк сори,щото съм дърт динозавър а не като вас компютърни генийчета!
Ама ще се науча!Обещавам!:Tease:
marmalad
13-04-2010, 22:06
Направо ме сдуха с тоя номер :) май остава моста...
благодаря
marmalad
15-04-2010, 01:29
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/boxer-engined-alfa-romeos/159126d1259751059-alfa-33-q4-sportwagon-p3190564.jpg
такова чудо не бях виждал... а вие? имам предвид контролния панел на климатика...
Alfa 33 Q4 1.7 16v Sportwagon manufactured in 1994
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/boxer-engined-alfa-romeos/159125d1259751001-alfa-33-q4-sportwagon-p3190559.jpg
marmalad
16-04-2010, 21:56
здравейте колеги..
накупих си куп чарколяк;
макферсони + пружините + амортесьори + една главина
стартер - днес му смених втулки + четки
алтернатор - днес му смених лагерите
бензинова помпа
хидравлична помпа
курмилна рейка
амортесьорчета за багажника
-----------------------------------
утре чакам табло ;)
предстои ми почистване на джантите от старата 33ка и подготовка за боя..
и още куп работа ме чака, но не се оплаквам! колата ми става все по желана с всеки изминал ден :)
поздрави
а така, обаче земи малко снимки да правиш :)
marmalad
16-04-2010, 22:09
Kris Батка кажи каде да ги кача снимките и ги качвам!
Под полето където си пишеш отговора имаш един бутон (тъмно сив) на който пише "управлявай приложените файлове". Като го цъкнеш ще ти излезе един прозорец в който ще може да качваш картинки от компютъра.
Наистина искаме и малко снимки по проекта. :photo:
marmalad
17-04-2010, 12:02
ето малко снимки от двете 33ки
firedragon
17-04-2010, 12:15
Много са красиви и двете,особено тази от втора серия :drool:
marmalad
17-04-2010, 12:27
още малко снимки...
marmalad
17-04-2010, 12:37
още малко...
valentino
17-04-2010, 12:56
Много арна тази 33ка/първата серия/ браво харесва ми!
marmalad
17-04-2010, 13:01
на това му се вика... като невиждал :) ( качените снимки )
отивам да се понамажа с масълце до ушите...
дано да не вали...
поздрави
---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 12:58 ----------
Много арна тази 33ка/първата серия/ браво харесва ми!
няма я вече колега, иначе беше най-красивата
поздрави
още малко...
Платката на третата снимка е виновника за повечето проблеми със скоростомера ;)
marmalad
17-04-2010, 19:20
Платката на третата снимка е виновника за повечето проблеми със скоростомера ;)
направо не ми се говори за платките..
смених почти всички елементи и пак не тръгна!
ще тествам с работещо табло много скоро... ;)
marmalad
17-04-2010, 19:24
ето пресни снимки
valentino
17-04-2010, 20:03
Мармалад изкара ли датчика от скоростната кутия там се набиват много л...на аз си го чистих наскоро и се пооправи а тея келеви платки са ми изкарвали нервите много ама няма оправия а те са си така инстинските алфи аиде поздрави
marmalad
17-04-2010, 20:10
Мармалад изкара ли датчика от скоростната кутия там се набиват много л...на аз си го чистих наскоро и се пооправи а тея келеви платки са ми изкарвали нервите много ама няма оправия а те са си така инстинските алфи аиде поздрави
още не съм стигнал до скоростната кутия..
имам един бивш сервиз под ръка, с канал и място за 4 коли ( с приятелите ще си правим кошниците с кеф). там ще я вкарам и ще я разпарчатосам до последното болтче !!! чакам да замина скоро командировка за известно време и след като се върна, предприемам офанзива...
поздрави
marmalad
18-04-2010, 14:57
Здравейте Колеги,
взех си и серво на спирачките заедно с долна помпа на съединителя и педалите.. ;)
остана ми само радиатор за климатика и заден мост с дискове (до колко пари ще ми излезе заден мост + задни спирачни дискове втора ръка?)... и съм готов за консумативите!
маркучи
ремъци
ролки
масла (всичките)
свещи + кабели
филтри
тампони
маншони
и един пилон ако си сложа :)
поздрави
JORDANGT
18-04-2010, 22:37
Здравейте Колеги,
взех си и серво на спирачките заедно с долна помпа на съединителя и педалите.. ;)
остана ми само радиатор за климатика и заден мост с дискове (до колко пари ще ми излезе заден мост + задни спирачни дискове втора ръка?)... и съм готов за консумативите!
маркучи
ремъци
ролки
масла (всичките)
свещи + кабели
филтри
тампони
маншони
и един пилон ако си сложа :)
поздрави
Някой неща можеше и да не ги купуваш.:screwy:
marmalad
18-04-2010, 22:50
Някой неща можеше и да не ги купуваш.:screwy:
и теб не съм те забравил ;)
цените бяха символични ! за което благодаря на колегите!!!
знам аз че имаш интерестни чарколяци :th_up:
поздрави
Задното ти колело от към шофьора ми се струва леко криво, виж го и ако наистина е така, затегни лагера ако е разхлабен. Може и крив мост да е ... ама виж като цяло дали е криво или така се вижда от снимката.
marmalad
18-04-2010, 23:08
Задното ти колело от към шофьора ми се струва леко криво, виж го и ако наистина е така, затегни лагера ако е разхлабен. Може и крив мост да е ... ама виж като цяло дали е криво или така се вижда от снимката.
дано да е от снимката:excl: трябва да е от снимката:stumm:
мерси Kris
поздрави
marmalad
20-04-2010, 00:38
Здравейте Колеги,
Kris от снимките е човек, днес се позагледахме и за щастие е като струна ;)
иначе вече имам работещо табло:)...(Благодаря на Колегата) смених 5/6 крушки, смених спукана черна носеща конзола и предпазно стъкло, но не тръгна стрелката за температура на водата... ще пробвам да заменя самия показващ прибор от моето табло пък да видим какво ще стане... всичко му заработи;
скоростомер
километраж + малък брояч
всички лампи
оборотомер
---------------
кажете сега гуми 185/60/14 ще опират ли в подкалниците?
---------------
вече ще я хвана колко харчи :)
поздрави
mitaka_cs
20-04-2010, 16:45
---------------
---------------
Това е стандартният размер на тези с 1.7 боксер, а най-вероятно и на част от тези с 1.5(мисля че QV, Ti и 4x4 версиите на старото купе).
Иначе казано, няма да опират пък и като диаметър са много близки до стандартния за твоята 175/70/13.
Здравейте Колеги,
Kris от снимките е човек, днес се позагледахме и за щастие е като струна ;)
иначе вече имам работещо табло:)...(Благодаря на Колегата) смених 5/6 крушки, смених спукана черна носеща конзола и предпазно стъкло, но не тръгна стрелката за температура на водата... ще пробвам да заменя самия показващ прибор от моето табло пък да видим какво ще стане... всичко му заработи;
скоростомер
километраж + малък брояч
всички лампи
оборотомер
---------------
---------------
вече ще я хвана колко харчи :)
поздрави
Не е прибора, бе!
Датчика е!
прибора си работи!:nono:
marmalad
21-04-2010, 01:11
Не е прибора, бе!
Датчика е!
прибора си работи!:nono:
значи е от куплунзите... и на моето табло си работеше ! ще го прегледам тия дни.. лош контакт най-вероятно!!
поздрави
---------- Post added at 01:11 ---------- Previous post was at 01:09 ----------
Това е стандартният размер на тези с 1.7 боксер, а най-вероятно и на част от тези с 1.5(мисля че QV, Ti и 4x4 версиите на старото купе).
Иначе казано, няма да опират пък и като диаметър са много близки до стандартния за твоята 175/70/13.
Благодаря Колега за информацията ;)
а вариант с 185/65/14 има ли ?
DJ_STIVAN
21-04-2010, 10:31
значи е от куплунзите... и на моето табло си работеше ! ще го прегледам тия дни.. лош контакт най-вероятно!!
поздрави
---------- Post added at 01:11 ---------- Previous post was at 01:09 ----------
Благодаря Колега за информацията ;)
а вариант с 185/65/14 има ли ?
Колега, аз съм с 205/45/16 и нямам проблеми... даже и 205/50/16 се събират :)
marmalad
21-04-2010, 10:37
Колега, аз съм с 205/45/16 и нямам проблеми... даже и 205/50/16 се събират :)
Благодаря Колега
отивам да подготвям джантите за боя и след това почвам да се оглеждам за гуми 185/65/14... ще провера и лошите връзки в таблото....
хубав ден от мен
поздрави
marmalad
22-04-2010, 18:03
още малко снимки от проекта :)
Абе, задния спойлер как е закрепен ?
Иначе тая 14ка ще ходи много на твоята ;)
valentino
22-04-2010, 18:27
Мармалад това ли са реалните обороти на колата на празен ход/третата снимка/виждат ми се малко високи освен ако не лъже оборотомера
Е тя като е студена е нормално да държи по-високи
Джантите шлаифани ли са с нещо или се бъркам?Става дума за тези от 2ра серия.
valentino
22-04-2010, 19:05
Да прав си Крис не обърнах внимание на показателя за температурата на двигателя
marmalad
22-04-2010, 19:51
Здравейте Колеги,
не ми се говори как е закрепен спойлера:(
джантите ги шлайфам и в момента ;)
оборотите са високи, защото е студена ;) не съм вързал прибора за температура още!
Kris познай бъдещия цвят на джантите :)
поздрави
Черен да не е ? Що не ти се говори за спойлера ?
marmalad
22-04-2010, 19:55
Черен да не е ? Що не ти се говори за спойлера ?
няма как да е друг цвета мда...
за спойлера не ми се говори, защото е слаган от "майстор"
поздрави
Не че някои ме пита,ама да си кажа;-)Лично на мен джантите в бяло боядисани ми допадат повече.
DJ_STIVAN
22-04-2010, 20:29
ММм работещ оборотомер.... тва е като 6-ца от тотото :twisted:
Имоя си работи както трябва :devil: За разлика от други работи :crazy::rotfl:
marmalad
22-04-2010, 21:15
Идеята е всичко да и работи на тая кола! за момента не работи климатика и стрелката за температурата на водата... климатика чака радиатор и пълнене, а стрелката чака мен :)... а и лампата за задна скорост на стопа не свети, ама тва от скоростната кутия ще го оправя... и това е май... да не съм лош пророк...
поздрави
marmalad
22-04-2010, 22:52
до тогава пили джанти да ти дойде акъла :)
голям зор е с тия джанти... един слой лак, два слоя боя и един слой шприц кит...
честито :)
като боядисвах мойте останах без ръце :)
marmalad
23-04-2010, 00:13
като боядисвах мойте останах без ръце :)
чуството е взаимно хаха
и аз знам как е вече
иначе с песакоструйката и баба знае :)
marmalad
24-04-2010, 12:14
ох първата джанта е готова.. остават още 4 джанти и по-малко от две ръце :)
поздрави
marmalad
24-04-2010, 22:48
едно на нула за мен ;)
marmalad
26-04-2010, 18:35
открийте разликите...
marmalad
27-04-2010, 14:14
последно питане за гуми: 185/60/14 или 185/65/14
моля имайте предвид "благоприятните" за шофиране пътни условия
дупките ме тревожат най-много...
благодаря
DJ_STIVAN
27-04-2010, 19:37
185/60.... за да има все пак няква визия джантата... щото с по-виска гума... в**ваш майката на пейзажа ;-)
marmalad
27-04-2010, 22:55
185/60.... за да има все пак няква визия джантата... щото с по-виска гума... в**ваш майката на пейзажа ;-)
добър аргумент:lupe:
и аз така му казах, ама не слуша :)
marmalad
27-04-2010, 23:01
и аз така му казах, ама не слуша :)
слушам слушам:coolio:
DIDO_7736
27-04-2010, 23:18
здр колега имам алфа33 дето я продавам по4ти е добре сас ударена лява врата само 4е двигателя няма докоменти
Хаха, мармалад! Неможа позна кой е колегата!
marmalad
27-04-2010, 23:26
здр колега имам алфа33 дето я продавам по4ти е добре сас ударена лява врата само 4е двигателя няма докоменти
Здрасти Колега,
първо. не е тук мястото за тази обява и второ не я искам твоята точно благодаря...
нищо лично
JORDANGT
28-04-2010, 00:57
Хаха, мармалад! Неможа позна кой е колегата!
Недейте така бре колеги.Него така си го кефи.Някой от нас(мене) ако я вземе ще си я възтанови в по-приятен външен вид.А точно за тази имам и врати и калници и то в същият цвят.Добре че Свищов ми е далече,че иначе пак нямаше да има пари за маратонки на детенце и жената щеше да ме :sniper:
marmalad
28-04-2010, 01:05
Недейте така бре колеги.Него така си го кефи.Някой от нас(мене) ако я вземе ще си я възтанови в по-приятен външен вид.А точно за тази имам и врати и калници и то в същият цвят.Добре че Свищов ми е далече,че иначе пак нямаше да има пари за маратонки на детенце и жената щеше да ме :sniper:
и капак имаш все още... а аз ще помогна да заличим
тези зелени акуло-бодличко-боклуко подобни зелении по вратите и с малък чук да изчистим рефлекторите на модифицираните фарове ааа ? кво ще кажеш?
поздрави
добър аргумент:lupe:
185/64/14 колата ми хич не изглежда зле с такива гуми. А и за 'хубавите' софийски дупки са по-добри.
тези зелени акуло-бодличко-боклуко подобни зелении по вратите и с малък чук да изчистим рефлекторите на модифицираните фарове ааа ? кво ще кажеш?
поздрави
то като гледам са сложени лупи, с чука само ще се влоши положението
marmalad
28-04-2010, 19:00
то като гледам са сложени лупи, с чука само ще се влоши положението
не виждам как ще се влоши повече от това....
като се замисля че отвън е толко ........... представям си вътре и под капака........
ще продължавам да пиля ;) ( мога и да го испея)
п.п. и да не се засяга колегата с 33ката от Свищов
поздрави
поздрави
Тая е друга!
Бъркате я с тая от В. Търново!
marmalad
28-04-2010, 23:22
Тая е друга!
Бъркате я с тая от В. Търново!
и другата не я искам! :beer:
поздрави
marmalad
30-04-2010, 12:39
Здравейте Колеги,
преустанових пилинето, но не и пиенето ;) контузих се леко... десен лакет извън строя (нелеп инцидент в работата) нищо страшно.. ще ми мине като на куче...
жалко само че джантите ме чакат и изоставам с проекта ;)
поздрави
firedragon
30-04-2010, 13:43
Карай бавно и спкойно,проекта няма къде да избяга:prescription:
marmalad
30-04-2010, 21:03
най ме е яд че не мога да шофирам... дори и автоматика
поздрави
JORDANGT
01-05-2010, 00:52
Здравейте Колеги,
преустанових пилинето, но не и пиенето ;) контузих се леко... десен лакет извън строя (нелеп инцидент в работата) нищо страшно.. ще ми мине като на куче...
жалко само че джантите ме чакат и изоставам с проекта ;)
поздрави
Само като се сещам какво работиш и с думи като нелеп инцидент направо тръпки ме побиват.
marmalad
01-05-2010, 01:13
Само като се сещам какво работиш и с думи като нелеп инцидент направо тръпки ме побиват.
хаха споко дреболия, сам се ударих ....АЗ РОБОТА :tooth:
обаче се сещам ти какво работиш и думи като "нелеп инцидент" ( не дай си Боже ) при теб едва ли се срещат ;)
поздрави
marmalad
02-05-2010, 13:17
Борбата продължава... след "почивката" резултата си остава 1:0 :)
Да ни е жив и здрав Гроздан... ЧРД
поздрави
Борбата продължава... след "почивката" резултата си остава 1:0 :)
Да ни е жив и здрав Гроздан... ЧРД
поздрави
Мерси! Па и хубав подавък получих....за Алфата от приятелите.
еии мармалад ти ли ме изпревари с климатика от онази 33 за частите
Говорих с момчето за сега е склонен на 500лв и не я е бракувал още
Ако е станало на работа се радвам!:smoke:
Някои уроци са много по-скъпи!
Ся ще внимава по-добре!
Иначе гадно, ама болката ни казва , че сме живи!
Абе разбрахте ме!
Ръката ще мине!
Тамън претекст да се поглези!:clap2:
marmalad
11-05-2010, 19:27
Ако е станало на работа се радвам!:smoke:
Някои уроци са много по-скъпи!
Ся ще внимава по-добре!
Иначе гадно, ама болката ни казва , че сме живи!
Абе разбрахте ме!
Ръката ще мине!
Тамън претекст да се поглези!:clap2:
хахах на работа беше... ръката мина вече, даже съм на работа от няколко дни:th_up: сега се поглезвам на 70/80м от два три дена и забравих за ренгена :bravo:
ще внимавам повече то е ясно!!
резултата е още 1:0 :tooth:
поздрави
marmalad
11-05-2010, 20:03
еии мармалад ти ли ме изпревари с климатика от онази 33 за частите
Говорих с момчето за сега е склонен на 500лв и не я е бракувал още
не съм аз колега :(
поздрави
прав си момчето не е много ориентиран в цените
marmalad
14-05-2010, 23:27
прав си момчето не е много ориентиран в цените
:gayfight:
marmalad
28-05-2010, 19:03
ех най-после в бокса :) вкарах я в един бивш сервиз, но с всичко необходимо (канал, ток , вода) другото ако нямам нещо, ще го намеря...
колеги колата даде интересен разход при нормално шофиране (галене) до 4000 оборота! хванах я на извънградско по класичеката "рецепта на Дедо" ;) до горе/100км/пълниш и резултатът е почти 7 литра на 100км !!! предполагам че на градско ще си навакса до към 10/100км, но не и повече...
доволен съм от резултата, но възниква въпроса: вашите 33ки колко харчат?
поздрави
valentino
28-05-2010, 22:19
При мен градско 12 извънградско 10 ама то това е от старост:roll2:
marmalad
28-05-2010, 22:31
извънградско 7 и при мен
Kris братко, за твоята кола е разкош този разход !!!
При мен градско 12 извънградско 10 ама то това е от старост:roll2:
При мен беше по-тежко положението със старата ми алфа... 14/15 градско, а извънградско 10/12л
Поздрави
При мен е 8 извън и 11 в града. При положение, че не надвишавам 4000 оборота.
м/у 7и8 извънгродско и 10и нагоре в града без да я натискам, че и без това нещо не е добре
Имаме около един тон кола!
1.4 или 1.7 е все тая.Физиката е безмилостна.
При нормално каране се въртят межди 6,5 -8 литра.
На градско не можеш им хвана края.
Разликата идва от факта, че 1.7 може да погълне много повече гориво.Тоест да развие много повече мощ.
Винаги си личи, кога една кола е в ред и кога е бензинояд!
DJ_STIVAN
03-06-2010, 22:58
7.5л/100 извън града... като не съм надвишавал 160км/ч и мейду 10-12 градско при нормално каране....
8.4л/100 с климатика извън града и.... 20л/100 като е ръчкам из града :starwars:
marmalad
05-06-2010, 11:51
Колеги Благодаря за информацията, явно и моята кола харчи в рамките на нормалното...
Преди два, три дни видях нещо тревожно.. бяла 33-ка(3та серия) качена на кола на надин, патуваща към моргата.. видимо колата беше запазена отвън със свалени регистрациони номера... някой да знае нещо повече?
поздрави
Колеги Благодаря за информацията, явно и моята кола харчи в рамките на нормалното...
Преди два, три дни видях нещо тревожно.. бяла 33-ка(3та серия) качена на кола на надин, патуваща към моргата.. видимо колата беше запазена отвън със свалени регистрациони номера... някой да знае нещо повече?
поздрави
С перфектен салон,АБС, климатик и всичко останало.
Жалък пример за това, когато някой хем иска-хем му не стиска.Вкарана е в БГ, но не са могли да я продадат и отдавна са минали всякакви срокове за оправяне на документите. За това заминава за скрап.
Ако е същата, разбира се, която знам!
Тея хора са за разтрел,не е честно такива коли да се мачкат
marmalad
06-06-2010, 00:54
С перфектен салон,АБС, климатик и всичко останало.
Жалък пример за това, когато някой хем иска-хем му не стиска.Вкарана е в БГ, но не са могли да я продадат и отдавна са минали всякакви срокове за оправяне на документите. За това заминава за скрап.
Ако е същата, разбира се, която знам!
да се пита човек, ти каде беше бе колега ? по-добре да не беше казвал ;) ... не знам дали са я смачкали, но аз определено се смачках като я видях на рапатрака... жалко за колата...
поздрави
Там бях, ама вече бяха минали всякакви срокове, а на всичко отгоре и искаха 2200 лева, че се дуеха и за повече. С една дума продават я, ама на цена на която няма кой да я купи.
marmalad
06-06-2010, 11:35
Там бях, ама вече бяха минали всякакви срокове, а на всичко отгоре и искаха 2200 лева, че се дуеха и за повече. С една дума продават я, ама на цена на която няма кой да я купи.
е надин ще я купи за 200/300 лв:heavy_cry:
ако някой я надуши за части, да казва!!!
а при мен нещата вървят, но бавно...
поздрави