View Full Version : Формула 1 СЕЗОН 2010
siniqtzmey
25-07-2010, 20:03
Това е нормална постъпка за Ферари и миналата седмица в WTCC гледах подобни изпълнения.
digitalundgrd
25-07-2010, 20:06
"Ферари получи от ФИА само наказание с глоба от 100 000 долара за театъра в състезанието за Гран при на Германия във Формула 1 този уикенд. Съдиите на пистата са преценили, че отборни заповеди има и затова глобяват италианците с парична санкция..."
"Ферари получи от ФИА само наказание с глоба от 100 000 долара за театъра в състезанието за Гран при на Германия във Формула 1 този уикенд. Съдиите на пистата са преценили, че отборни заповеди има и затова глобяват италианците с парична санкция..."
Значи това било театър,а да си "пускаш" колата за сигурност в момент, в който подпомагаш един пилот и пречиш на друг не е... ясно. От мен една: "Май... им!" към ФИА и до толкова. Колкото и да се ядосвам , аз лично не мога да променя нищо. Само се надявам все така да се представяме, а на ФИА да си мислят наказания колкото си искат...
Главния виновник за паричното наказание на Ферари е Маса, а именно заради тъпия и супер демонстративен начин по който реши да пусне Алонсо!
Можеше да го направи по много умел и тънък начин, без да последва наказание и без да дава чак такъв повод за чесане на злите езици! :nono:
Макар, че в случая бяха НЕявни, заповедите от бокса са нещо напълно необходимо, като са част от отборната тактика и стремежа на отбора да извлече максимума от всяка ситуация!
Всеки здравомислещ отбор би направил същоте нещо в името на световните титли, не ми се правете на ощипани моми... :nono:
п.п. Честита двойна на Ферари момчета, СМАЗАХМЕ ГИ!!! :tooth:
Аз не разбрах къв беше смисъла да се пусне Алонсо, хубаво явно, че е по-добър пилот (може би и по-бърз) и само той от ферари може да стане СШ, ама какво значение ще има 1 или 2 място? Бях учуден за мен нищо не се печели с това нещо и ще има още проблеми и за напред. Да в Унгария може би ще са силни отново, но не се знае какво ще стане, за другите писти не виждам как Ред Бул и Макларън ще остават нещатат така. Това са 2 състезания на ферари, а след това?
ФЕРАРИСТ
26-07-2010, 12:36
Бях учуден за мен нищо не се печели с това нещо
Ти сериозно ли?????
mirchozo
26-07-2010, 19:04
Как нищо колега, Алонсо е пилота който търси развитие и успява донякъде, а Маса е просто по течението в момента и вече беше подкрепен достатъчно с удължаването на договора му за още 2г . Вярно за отбора точките са си все същите, но с това показаха на Алонсо че екипа е твърдо зад него. Мисля че ще има още добри стартове за Ферари оттук нататък.
Бе незнам за вас, ама на мене най интересно ми беше как Алонсо след финала питаше какво му е станало на Маса и къде е... за да може цирка да е пълен и да има какво да си дращим тук!
Montezemolo: “The interests of the team come before those of the individual”
http://www.ferrari.com/English/Formula1/News/Headlines/Pages/100726_f1_Montezemolo_interests_of_team_come_befor e_those_of_the_individual.aspx
digitalundgrd
01-08-2010, 16:54
Отново интересно състезание...Браво на Алонсо, че успя да издържи на атаките на Фетел... :) Жалко, че не можа да го изпревари на старта :(
ФЕРАРИСТ
01-08-2010, 16:55
Язи съм доволен.....
nikolaaaay
01-08-2010, 21:34
Добре се представихме предвид обстоятелствата. Само Маса можеше и него да го класираме пред Фетел, ама много бързи се оказаха. Направо от друга лига дойдоха тия Редбул-и. Имаше обиколки, в които взимаха по 2,5 сек. на Ферари, а на другите не знам. Важното е, че вече сме бързи, а и Черньо най-накрая записа нула.
old alfist
02-08-2010, 02:03
Голяма игра става с предните крила - като ги натовярят с 50кг. трябва да дадат разлика не повече от 10мм., но при реални условия вследствие на въздушното притискане се получава значително по-голяма разлика и това може само да се види, но не може да се докаже.
Редбулите отдавна са му хванали цаката, Фераритата напоследък напипват нещата, а Макларъните в това отношение са зле - много добре се видя на това състезание благодарение на детайлните кадри.
Честито момчета!
Нулата за бай мангал тотално ми напълни душата, а ние отново сме в играта! :devil:
Хубавото е, че следват само бързи писти на които аеро-динамичните шмекерии на Ред Булчовци няма да оказват чак такова влияние като в Унгария и Ферари отново ще мачкат! :plane:
Не знам за вас, но аз последните две състезания ги наблюдавам с невероятен интерес. Получиха се незабравими състезания :dance:.
Да се надяваме другите отбори да настигнат Ред Бул в развитието на аеродинамичните си пакети, че това което продължават да показват е умопомрачително.
Ферари започват да показват добри резултати,но все още изостават от Ред Бул.Още има шансове за титла,но си мисле,че ред бул няма да я изпуснат.
П.П. Наистина последните няколко състезания бяха направо култови!
Нещо днес се изложихме.:?
Furious 155
29-08-2010, 00:05
Нещо днес се изложихме.:?
много лигава беше обстановката на пистата днес, нормално е да има яко разстройвания. За 7 и нагоре километрова писта, доста добре си личат атмосферните аномалиите които се получават при такава дължина.
mihail_mladenov
29-08-2010, 12:02
За инфо Спа-Франкоршамп е дълга 7.004км
marian2784
29-08-2010, 15:44
абе докога смятат да толерират фетел?той явно не знае къде се намира дано му дръпнат малко юздите вече,че ще погуби някой вече
digitalundgrd
29-08-2010, 18:12
Интересно състезание, нищо че черньо победи ;) Мал шанс за Алфонсо иначе и той направи добро каране...Направи грешка с първото спиране и слагане на гуми интермедия....
mihail_mladenov
29-08-2010, 22:04
Браво на Хамилтън за победата на Спа. Добро състезание се получи. Отностно Фетел, нещо почна много да ме дразни този "бейби Шуми". Почна доста често да елиминира други пилоти, като се врязва в тях - Бътън и Лиуци и Уебър в Турция. Жалко, че Барикело не успя да финишира въпреки, че това му беше старт номер 300 в кариерата му. Дано на 12 септември Макларън да вземат още една победа в меката на Ферари - Монца.
old alfist
29-08-2010, 22:14
Не са добре Фераритата и това си е - видя се, че Маса изобщо не можа да се доближи до първите трима.
Алоносо пак влезе в каръшки истории, но като цяло колите са посредствени.
А, Фетел - това момче да вземе да се поуспокои вече, че глупостите му край нямат.
На мен пък ми хареса състезанието - имаше доста интересни моменти! Колкото повече подобни гран при има ,толкова по-интересно ще бъде..
пс: надявам се до последното състезание повече пилоти (примерно 5) да имат шанс за титла!
Еиии не върви на Ферари и това си е :angry: Тея двамата от Ред Бул ще затрият отбора, ако бяха някои други пилоти до сега ще водеха с такава нечовешка преднина, че другите отбори ще се бореха за второто място :haha:
siniqtzmey
29-08-2010, 22:29
Браво на Хамилтън за победата на Спа. Добро състезание се получи. Отностно Фетел, нещо почна много да ме дразни този "бейби Шуми". Почна доста често да елиминира други пилоти, като се врязва в тях - Бътън и Лиуци и Уебър в Турция. Жалко, че Барикело не успя да финишира въпреки, че това му беше старт номер 300 в кариерата му. Дано на 12 септември Макларън да вземат още една победа в меката на Ферари - Монца.
Поне има хъс момчето,а на redbull ще име по-лесно да си организират стратегията.Хамстера не беше по различен от него ;),а за състезанието зрелищно се получи,жалко за ферари,дано в Монца да им помогнат и стените :D.
vankata_ll
29-08-2010, 22:31
Спа отново не разочарова :rockon::bowdown::in_love:
Фетел също ... :laughing1:
Шегата настрана, искрено и лично се радвам, че във формулата има момчета като Фетел и Хамилтън, които ми напомнят за "старите кучета"-луди и безкомпромисни. Ако всички бяха джентълмен-и като Уебър щеше да е дяволски скучно.
siniqtzmey
29-08-2010, 23:38
A със Шуми никой не може да се мери :devil:.
Ще се да убие Барикело,днес счупи крилото на Розберг,а се сетих какво стори на Маса в Канада.Най-добрият,така се печели или се губи титла.
Интересно състезание, нищо че черньо победи ;) Мал шанс за Алфонсо иначе и той направи добро каране...Направи грешка с първото спиране и слагане на гуми интермедия....
Е какъв малшанс, завъртя си се баш както си трябва - чиста пилотска грешка. :D
Иначе, Фетел май трябва да отнесе някое по-сериозно наказание вече, че да се кротне.
Ясно е, че не ги прави тези мизерии нарочно, ама много му се събра - в едно състезание два пъти.
Освен Бътън, успя да прецака и на Лиуци състезанието... :hmm:
И да ни е честита победата, Хамилтън добре се справи със задачата. :firstprize:
digitalundgrd
30-08-2010, 13:29
Мал шанс, че го обърсаха още в началото...После от 20-то място, ходи ставай 3-ти 4-ти ;)
Мал шанс, че го обърсаха още в началото...После от 20-то място, ходи ставай 3-ти 4-ти ;)
A, за това е така.
Пак добре, че беше по-назад, иначе можеше да го торпилира Фетел, тогава щеше съвсем да го загази. :crazy:
Furious 155
11-09-2010, 16:08
Браво за клалификацията!!! Дано и в състезанието има такъв успех утре и двойна победа за Ферари!!!
http://www.schumacher-fanclub.com/media/SFX8901-ferrari-chequered-border-flag-large.jpg
digitalundgrd
11-09-2010, 16:11
Честито на всички фенове на черните кончета :) Дано наистина утре да ги смажем (редбули и макларъни) ;)
Прекрасно карана на Нандо :),дано и утре ни зарадва,така както го стори днес.Очаквам двойна победа.
mirchozo
11-09-2010, 21:25
На тая скоростна писта ако не ги смажем, направо ще е срамно.
Дано утре нямат проблеми и да се качим най-високо на подиума, пък защо не и двойна победа.
По-добре не можеше и да бъде!
Фернандо Алонсо спечели именно на Монца първия полпозишън след 30 състезания суша... :big_bow_down:
ТHE NEW WORLD CHAMPION (http://www.clubs1.bg/novina.php?n=16262)
http://www.picvalley.net/u/2875/123806491232259477812842409757q8eSsdJivlim3hJ7DPt. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2875/123806491232259477812842409757q8eSsdJivlim3hJ7DPt. JPG)
ФЕРАРИСТ
12-09-2010, 16:26
Адмирации и за Маса, изящно топилира Лу...
Furious 155
12-09-2010, 16:27
ЧЕСТИТА ПОБЕДАААААА!
http://home.planet.nl/~westh148/F1%20Tracks%202008/th_FerrariFlag.gif :static::static::static::static:
Браво на целия отбор!!!
Честито на Алонсо и Ferrari.
Заслужена победа, макар че ако механиците на Бътън бяха една идея по-бързи не беше ясно какво щеше да стане.
И страшно жалко за Хамилтън - щеше да е доста по-интересно, ако не беше отпаднал. :)
assassin's
12-09-2010, 16:40
Честита Победа!!!феноменални просто
spe4elist
12-09-2010, 16:41
:firstprize:
FORZA FERRARI!!!
Състезанието започна идеално и завърши почти перфектно.Изкефи ме как Хамилтън се прецака сам.Аплодисменти за Алонсо, спечели всичко каквото можеше да се спечели в това състезание.Дано да стане шампион.
FORZA FERRARI ORA E SEMPRE FORZA LA MACHINA
http://www.picvalley.net/u/2506/56512958614673314531284318201I8wmiLmfgH8Ml2Y4xBO2. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2506/56512958614673314531284318201I8wmiLmfgH8Ml2Y4xBO2. JPG)
:bravo::bravo::bravo:
Лееллеле не сам се радвал по време на състезание от победата на Райконен в Бразилия през 2007. Алонсо направи един голям подарък за тифозите, които бяха на пистата и пред екраните. FORZA FERRARI
Алонсо спечели невероятна квалификация!
THE NEW WORLD CHAMPION (http://www.clubs1.bg/novina.php?n=16395)
Ако няяме технически проблеми утре, ще ги издухаме кат ураган китайска къщичка... :tooth:
А дано. Време е Ферари да станат отново шампиони, този път с Алонсо. И да спрат спекулациите, чи без шумахер Ферари били слаби.
Иначе целият сезон Алонсо кара като звяр и дава всичко от себе си, заслужава титлата.
ФЕРАРИСТ
25-09-2010, 19:34
Аз обаче нещо съм леко притеснен на тема двигателен ресурс до края на сезона.......
И не само ти си притеснен.........
Аз обаче нещо съм леко притеснен на тема двигателен ресурс до края на сезона.......
И не само ти си притеснен.........
И освен това Алонсо не му е стихия стартовете (да не тръгнем първи пък да ни изпреварят). Разликата в скоростта между Алонсо и Ред Булл не е никак голяма и Мк Ларън хич не дръпнаха с това предно крило (мам... им)
mirchozo
26-09-2010, 10:16
Абе добре е че тръгва 1-ви, дано успее да влезе така в първия завой, ако всичко продължи така мисля че няма да имат шанс (ако не даде нещо матора фира). Абе каквото и да става, важното е че Ферари са наравно с другите и продължават развитието си.
Furious 155
26-09-2010, 11:31
ами май нещо се бяха оцапали инжинерите със софтуера за управление, явно има нещо недогледано. Първо Масса спря, после и Алонсо влезе за препрограмиране! Дано няма проблеми днес!
digitalundgrd
26-09-2010, 11:36
Маперите им са виновни :) !!!
Дано Алонсо да вземе да тръгне на старта добре, че иначе на таз трудна за изпреварване писта, може да не се получат нещата като на Монца....
След по-малко от 2 часа почва нощната надпревара в Сингапур, където Нандо се очаква да ги мачка отпред, а Маса изОтзаДзе... :tooth:
Специално за всички форумни Ф1 събратя предоставям сайт в който едновременно се излъчват живото предаването на TV7+LIVETiming
ENJOY (http://http://f1.f-e-n.net/index.php?lang=2&cat=272) ;)
Само аз ли предчувствам някаква касапница на старта? :tooth:
Дано да греша. :)
Само аз ли предчувствам някаква касапница на старта? :tooth:
Нее, просто си черноглед баце...за тва :tooth:
Aз, освен че съм черноглед, съм и фен на McLaren, така че нямам нищо против Алонсо и Фетел да се халосат на старта... :tooth:
Все пак, дано няма такива неща и нека победи най-добрия. :cheers:
Гледам, май ще е мокро състезанието, та може и Маса да спечели. :D
Aз, освен че съм черноглед, съм и фен на McLaren, така че нямам нищо против Алонсо и Фетел да се халосат на старта...
Ммммм не думай бе, опазил ни Господ... :priest:
Ти глей бай мангал и бутона да не напраат взривоопасна комбинация, че на старта черния обича се бута между шамарите, а и не само на него... :tooth:
haljscho
26-09-2010, 16:19
Ха, ха, ха,ха, тоа циганина б***и и смелия иска да изпревари баш Уебар........... И греда...........:evil:
mirchozo
26-09-2010, 16:37
Дееба и гадно рено, как диша пушилката на ферарито, ма не се отказва. До момента всичко е както трябва, е не е лошо да има и някой инцидент с Уебър, та и той да отпадне :shoot:
haljscho
26-09-2010, 16:46
Дееба и гадно рено, как диша пушилката на ферарито, ма не се отказва. До момента всичко е както трябва, е не е лошо да има и някой инцидент с Уебър, та и той да отпадне :shoot:
Шшшшшшшшш, тоя си е късметлия бре..........
Удря и продължава а другия.................:brickwall:
mirchozo
26-09-2010, 17:02
:bravo::bravo::bravo: баси пулса ми сигурно е 160-170, битка докрая
digitalundgrd
26-09-2010, 17:06
Айдееее честито на феновете на Ферари :) Отупахме ги добре ;) Еваля и на бай мангау ;)
Честита победа на Алонсо и Ferrarи, напълно заслужена. :)
На останалите обаче не ви прави чест злобата и расистките изрази. :nono:
BTW, Кубица ми напълни душата с новите гуми, добре че беше той, та да погледаме малко истинско състезание. :)
siniqtzmey
26-09-2010, 17:21
Прекрасно състезание.Имаше доста обрати,браво на Алонсо,че прекрати хегемонията на Ред Бул.Имаше и доста мелета,то вече традиция на тази писта.Няма как и да не пропуснем и най-запомнящото се.Уебър срещу Хамилтън 1:0 :evil:,на Хамилтън му пожелавам само приятни сънища с участието на Маса и Уебър :evilsmiley:.
ФЕРАРИСТ
26-09-2010, 17:24
Aз, освен че съм черноглед, съм и фен на McLaren, така че нямам нищо против Алонсо и Фетел да се халосат на старта... :tooth:
Определено не е препоръчително да имаш такива желания - впредвид как свърши Люси, не си особенно голям късметлия.....
Аз още няма да бързам да се радвам, както казах двигателния ресурс ме притеснява....
Определено не е препоръчително да имаш такива желания - впредвид как свърши Люси, не си особенно голям късметлия.....
Аз още няма да бързам да се радвам, както казах двигателния ресурс ме притеснява....
Казах, че нямам нищо против, а не че искам да се случи. ;)
Злобеенето при отпадане на противници не ми е присъщо, за разлика от други хора. :)
Чудесна победа, честито на всички фенове на Ферари и на 14-ти Ноември да се поздравим с шампионска титла :BIGsmile:
mirchozo
26-09-2010, 21:17
Ами дано...., но малко се поизчерпаха маторите на ферари, важното е че догонихме всички, че дори и вече ги бием.
Хи-хи Сутил и Хюлкенберг наказани с по 20 сек. и Маса от 10-ти става 8-ми, т.е. още +3 точки за отбора :clapping:
mirchozo
26-09-2010, 23:52
хах, ма сме едни скокливи, дано да не се ударим при приземяването
Порой отлага квалификацията за Гран при на Япония
отлагане (http://www.clubs1.bg/novina.php?n=16563)
Алонсоооооооооооо мачкааааааааааа...
digitalundgrd
24-10-2010, 12:10
Ооооооо иееееееее!!!!!! Кой сега е Номер 1 ?!?!??!?!?! Честито на всички фенове на Ферари!!!! :)
ФЕРАРИСТ
24-10-2010, 12:13
Мноо добре, но аз нещо не бързам да се радвам, щото видяхте нещата колко бързо се объркват......
Честито на феновете на Алонсо и Ferrari.
Все пак, не бих казал, че мачка, свалете малко червените очила. ;)
Не мачкаше особено много, когато отпред бяха двата RedBull-a, нали? :)
Иначе добре се получи с тяхното отпадане, а в последните две състезания всичко е възможно.
Всичко, без титла за Бътън, разбира се... :tooth:
soldier81
24-10-2010, 12:31
Страшно състезание изпълнено с тръпка до последните метри.
Честито на феновете и скудерията!:respect:
digitalundgrd
24-10-2010, 12:38
Ааа да похвалим и Мишо...отсрами най-накрая, че е "дъждмайстер"
mihail_mladenov
24-10-2010, 13:33
Останах много доволен от отпадането на 2-та Ред Була, особено на Фетел. Добро представяне на Хамилтън, но жалко, че не можа да се бори с Алонсо до края на състезанието. Все пак имаше шанс да го бие. Браво и на Шуми за доброто каране в този дъжд. Дано в последните 2 старта да успее да направи подиум, независимо на кое място ще бъде. Надявам се за добро представяне на Макларън в Бразилия и О.А.Е. и дано да успеят да вземат титлата при пилотите. Но това сигурно ще трябва да стане с завършване на конкурентите от Ред Бул и Ферари на някое от последните места, които дават точки или отпаде на пилотите. :please: :please: :please:
thecleaner
24-10-2010, 13:54
Евала на Алонсо дано вземе титлата тая година. А какви времена бяха помните ли когато :)......................................... Ферари съществува още преди времето на Формула 1 и когато надпреварата започва от 1950 година тимът на Енцо Ферари е водещата сила в него. В първата си година във Формула 1 Ферари не постига успехи, но през 1951 година Алберто Аскари и Хосе Фройлан Гонзалес се борят срещу Алфа Ромео и Аскари губи за малко в последното състезание срещу Хуан-Мануел Фанджо. През 1952 и 1953 година, Аскари доминира в надпреварата. След въвеждането на 2,5-литровите двигатели обаче, Ферари отстъпва на Мазерати и Ланчия. През 1955 година италианският отбор изпреварва Ланчия и в следващата година Фанджо печели три победи с D50 и по този начин стига до своята четвърта титла. През 1957 година той преминава в Мазерати и без него Ферари не успява да постигне нито една победа.
Честито на феновете на Алонсо и Ferrari.
Все пак, не бих казал, че мачка, свалете малко червените очила. ;)
Не мачкаше особено много, когато отпред бяха двата RedBull-a, нали? :)...
В такова сътезание да не допуснеш грешка си е точно мачкане :) Единия от двата редбула можеше да завърши първи, ако вътре имаше някой, който да кара като Алонсо (визирам отпадането на Уебър) ;) А Фетел си караше чисто, но не можеше да избяга на Алонсо, темпото им беше еднакво, така че не можеш да кажеш и че ред булите са смачкали :)
Невероятно състезание, казвам го не само защото ферари спечелиха :bouncing_smiley:. Всеки път си мисля, че няма с какво да ме изненада Ф1, но за мое щастие този сезон с всяко състезание ми показва, че цял живот ще наблюдавам тази надпревара.
Абсолютно сам съгласен с ФЕРАРИТ, че още твърде рано да отваряме шампанското има още две състезания в, които може да се случи всичко.
!!!СЛЕД ДНЕС, ВЕЧЕ 100% ИМА ГОСПОД И ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ Е ФЕРАРИСТ!!!
http://www.picvalley.net/u/2473/11641853283045477691287955310JL3Rom9HHtfhSuRIMeLZ. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2473/11641853283045477691287955310JL3Rom9HHtfhSuRIMeLZ. JPG)
Честно, няма да повярвам ако РедБул изтърват титлите (и) тази година... А май натам отиват нещата...:pokey:
Честно, няма да повярвам ако РедБул изтърват титлите (и) тази година... А май натам отиват нещата...:pokey:
Taзи година всичко е възможно.
Достатъчно е другото състезание австралийското камикадзе да отнесе Алонсо и ето ти нова интрига. :)
Честно, струва ми се, че ни играят някаква сценка от FIA, че да има интерес до последния старт. :tooth:
Taзи година всичко е възможно.
Достатъчно е другото състезание австралийското камикадзе да отнесе Алонсо и ето ти нова интрига. :)
Честно, струва ми се, че ни играят някаква сценка от FIA, че да има интерес до последния старт. :tooth:
Знам си аз, че винаги ще се намери някой под вола теле да търси... :smoke:
Това е спорта Формула 1!
Жалко за Бътън, иначе Хамилтън има още шанс. Сам си се набута в това положение след 2 отпадания след неговото агресивно каране, но това е Хамилтън и затова пък ми харесва на мен като пилот. Ако не тази другата година ще се бори за титлата отново.
Ред Бул вместо да мачкат все нещо се случва, но за това има и отбора като цяло, трябва да се състезават пилотите, но когато да 1 и 2 да има нареждане от бокса да не се надминават. Справка Алонсо-Маса, Германия.
Очевидно за пореден път ще се докаже, че трябва да има пилот номер 1 и номер 2, защото иначе става лошо стечение на обстоятелствата. Алонсо е пилот и той може да бъде световен шампион, има го в кръвта си и в поведението и е бил 2-пъти вече, жалко, ако Уебър изтърве титлата.
http://www.picvalley.net/u/2383/11739047424162013351288037970e5b7tGVAi3QhVTtLeLXA. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2383/11739047424162013351288037970e5b7tGVAi3QhVTtLeLXA. JPG)
Дупе да им е яко на МКЛ и РБ в Бразилия... :hump: :tooth:
Дупе да им е яко на МКЛ и РБ в Бразилия... :hump: :tooth:
По-скоро да са здрави двигателите на RedBull, че го видяхме иначе, колко е голям Нандо - кротко си караше зад тях. :hehehm:
BillyBoy`
26-10-2010, 09:39
По-скоро да са здрави двигателите на RedBull, че го видяхме иначе, колко е голям Нандо - кротко си караше зад тях. :hehehm:Да правилно го видяхме че спечели.
Да правилно го видяхме че спечели.
Някой да отрича, че е спечелил?
Ако се върнеш малко назад в темата, ще видиш, че аз съм един от първите, който честити победата му на феновете на Ferrari. ;)
Ама да го изкарвате някакво величие, нещо не се връзва, като се има предвид, че не направи абсолютно нищо цяло състезание. Просто си караше. ;)
BillyBoy`
26-10-2010, 11:05
Някой да отрича, че е спечелил?
Ако се върнеш малко назад в темата, ще видиш, че аз съм един от първите, който честити победата му на феновете на Ferrari. ;)
Ама да го изкарвате някакво величие, нещо не се връзва, като се има предвид, че не направи абсолютно нищо цяло състезание. Просто си караше. ;)Виж сега гадно ти е че спечели Алонсо и Ферари ама ти все акцентираш на нещо си,двигателите на ред бул да били по здрави ,кротко си карал зад тях,нищо не направил цяло състезание,не бил велик,ама накрая взел че спечелил, че отгоре на това маи имал шанс и титлата да спечели,хубаво честитил си победата лошо няма ама стига със това хленчене че чак взе яко да се набива на очи.Представям си какво ще е пък ако вземе че и титлата да спечели.Ама баи ти Змея е прав все ще се намери някои които да търси под вола теле.
Виж сега гадно ти е че спечели Алонсо и Ферари ама ти все акцентираш на нещо си,двигателите на ред бул да били по здрави ,кротко си карал зад тях,нищо не направил цяло състезание,не бил велик,ама накрая взел че спечелил, че отгоре на това маи имал шанс и титлата да спечели,хубаво честитил си победата лошо няма ама стига със това хленчене че чак взе яко да се набива на очи.Представям си какво ще е пък ако вземе че и титлата да спечели.Ама баи ти Змея е прав все ще се намери някои които да търси под вола теле.
Хленчене?! Аз?!
Муахаха, трябва ли да ти цитирам нещо на истинския Ревльо във Formula 1?
Алонсо: "По-бърз съм, кажете му да ме пусне!" (за Фисикела)
И добре, че Бриаторе беше пич тогава, та отговори:
"Като си по-бърз - изпревари го!"
Добре, че сега е в отбор, прочут с "липсата" си заповеди от бокса, а съотборникът на Алонсо се е примирил, та и този сезон гледахме цигански изпълнения.
Ама няма лошо, човек като е кон с капаци, такива "дребни" неща не му правят впечатление. :hehehe:
Aко RedBull бяха като Ferrari, отдавна да са шампиони тази година. ;)
BillyBoy`
26-10-2010, 11:29
Хленчене?! Аз?!
Муахаха, трябва ли да ти цитирам нещо на истинския Ревльо във Formula 1?
Алонсо: "По-бърз съм, кажете му да ме пусне!" (за Фисикела)
И добре, че Бриаторе беше пич тогава, та отговори:
"Като си по-бърз - изпревари го!"
Добре, че сега е в отбор, прочут с "липсата" си заповеди от бокса, а съотборникът на Алонсо се е примирил, та и този сезон гледахме цигански изпълнения.
Ама няма лошо, човек като е кон с капаци, такива "дребни" неща не му правят впечатление. :hehehe:
Aко RedBull бяха като Ferrari, отдавна да са шампиони тази година. ;)НЕ това дето си го написал,друго имах предвид ама както и да е няма значение виждам че нищо не си разбрал от това което съм написал.Това е моето мнение ХАХАХАХА.
Виж сега нямах това предвид дето си го написал,ама както и да е няма значение виждам че нищо не си разбрал от това което съм написал ХАХАХАХА.
Ако спечели титлата, аз пак ще съм от първите, които ще го поздравят, за разлика от повечето пишещи в тази тема, които могат само да злорадстват, когато някой друг отпадне или загуби. ;)
Що се отнася до разбирането на това, което си написал - ами да, трудно ми е да разбирам.
Вземи малко да си оправиш правописа, може и по-лесно да започнат да те разбират хората. :)
old alfist
26-10-2010, 16:29
Голям гаф с гайката на предно дясно колело на Алонсо - добре, че се завъртяха така събитията, иначе можеше да бъде фатално за крайния резултат, както преди време на Маса му костваше титлата заради гафа с маркуча в Сингапур.
soldier81
07-11-2010, 18:28
Пак се очертава интересно състезание.
Жалко за Фелипе(и то вкъщи)
ФЕРАРИСТ
07-11-2010, 19:39
Що бе, Маса добре се представи, аз съм доволен, това е впечатляващо постижение за него......
soldier81
07-11-2010, 19:42
Той добре,но механицитеее(нямам думи)
Furious 155
07-11-2010, 20:00
Той добре,но механицитеее(нямам думи)то добре че не го напрaвиха и на Нандо, че тогава щеше да има безработни!
По време на състезанието чух коментаторите да казват: Да, ферари имат проблем с гайките!
И така ме напуши на смях!!! :)
Браво на http://a1.twimg.com/profile_images/419610733/redbull_lg_normal.jpg и http://www.dautoparts.com/images/Ferrari.jpg!!!
Изключително съм доволен от днешното състезание. Чистита дв победа на Рд Бул! По мое мнение Алонсо се представи чудесно, а за Маса направо ме хвана яд. Имам чувството, че му се "изля" най-лошия му късмет до сега. Жалко!
като точки за сега се държи Алонсо, но не трябва да се луйем, че има някаква значима преднина. Пожелавам му от сърце победа или поне достатъчно точки, за да вземе титлата при пилотите следващото състезание ;)
mirchozo
07-11-2010, 23:24
Добре се представи Нандо, накрая можеше да натисне още редбулите, замалко да си направят разменката. Важното е че все още има шанс за титлата и ще има борба докрая, което може да обещава наистина интересен край на сезона.
Go Nando, go...
Дали не е нагъл, а (http://www.sportal.bg/news.php?news=269450)? :paddle:
ФЕРАРИСТ
08-11-2010, 18:32
Ма разбира се, да са жентълмени докрая.....
И ще стане много гот да спечели титлата, при положение, че колите на РБР са очевидно по-добри.
Ма разбира се, да са жентълмени докрая.....
Като него в Германия тази година, нали? :tooth:
digitalundgrd
08-11-2010, 19:17
Фернандо ис фастър ;) Потвърди, че си разбрал съобщението :)....
Според мен, ако Хамилтън или Фетел не приложат техните специалитети, а именно да хакнат Алонсо изодзадзе, джентълменски (за справка ГП МОНЦА и ГП БЕЛГИЯ), то испанецът ще стане шампион ;)
ФЕРАРИСТ
08-11-2010, 19:20
Като него в Германия тази година, нали? :tooth:
Е наште не претендират че са такива, ся че РБ го правят си е техен проблем, аз напълно ги благославям за това, Ферари също го правят......
Според мен, ако Хамилтън или Фетел не приложат техните специалитети, а именно да хакнат Алонсо изодзадзе, джентълменски (за справка ГП МОНЦА и ГП БЕЛГИЯ), то испанецът ще стане шампион ;)
И аз смятам, че само някаква генерална мизерия може да попречи на Алонсо да стане шампион, но... :)
Е наште не претендират че са такива, ся че РБ го правят си е техен проблем, аз напълно ги благославям за това, Ферари също го правят......
...се получава малко тъпо - крадецът вика: "Дъжте крадеца!" :wow:
ФЕРАРИСТ
09-11-2010, 23:07
...се получава малко тъпо - крадецът вика: "Дъжте крадеца!" :wow:
В крайна сметка няма капчица значение - важен е крайния успех - никой не споменава вече Мишо и Баричело на А1 през 2001, или от това репутацията му не пострана никак даже, камо ли тая на Ферари......тва го има откакто има Ф1, ще го има и до края, РБ са ново тимче, и се опитват да се правят на фешън, като понавъртят малко километраж, и изгубят 2-3-4-5 титли заради глупости от сорта ще затръбят друга тактика......
Taка е, но през 2001-ва на Шуми тези подарени точки дори не му трябваха, докато сега е малко по-различно. Алонсо може да стане шампион точно с точките от онова състезание в Германия. :)
И на фона на това, просто е нагло да иска честна игра.
Иначе е ясно, че такова нещо като "честна игра" няма и никога не е имало. :)
Даже си мисля, че в последното състезание и RedBull ще преминат към "отборна тактика", ако ситуацията го изисква. ;)
А ако не бяха такива абдали, единия от пилотите им можеше да е шампион още преди поне 2-3 състезания. :tooth:
mirchozo
10-11-2010, 12:44
Абдали, абдали, колко да са обдали? Нали се сещаш че другия пилот от тази година нямаше да кара за тях, просто и двамата им пилоти са достатъчно добри за да ги подкрепят горе долу равностойно. Във Ферари нещата стоят маааалко по-различно, Маса тази година прави слаби състезания, затова и статута му е на втори пилот.
Както и да е, важното е че има тръпка до последното състезание, не като преди години ....
Furious 155
13-11-2010, 19:33
Резултатите от квалификацията днес: http://www.formula1.com/results/season/2010/841/6806/
На Алонсо няма да му е лесно утре, но стискаме палци! Все пак стратира 3-ти и се надявам да пребори черньо :)
ФЕРАРИСТ
13-11-2010, 19:44
Taка е, но през 2001-ва на Шуми тези подарени точки дори не му трябваха,
Да де, ама тогава той не знаеше че няма да му трябват, Ферари губеха толкова години заради някакви си 1-2-3-4 точки, и е повече от нормално да се застраховат.....ся е лесно да се каже че не са му трябвали, но ако тогава преди А1 зависеше от тебе, дали щеше да му дадеш титлата още след 4ти кръг?
digitalundgrd
13-11-2010, 20:02
Резултатите от квалификацията днес: http://www.formula1.com/results/season/2010/841/6806/
На Алонсо няма да му е лесно утре, но стискаме палци! Все пак стратира 3-ти и се надявам да пребори черньо :)
Не знам дали са ми правилни сметките, но ако завършат така както и стартират, на Алносо му трябва да си запази 3-то място и да не пуска Уебър пред него и ше имаме Шампионче в червено...
Не знам дали са ми правилни сметките, но ако завършат така както и стартират, на Алносо му трябва да си запази 3-то място и да не пуска Уебър пред него и ше имаме Шампионче в червено...
Правилни са ти сметките :thumbup:
spe4elist
13-11-2010, 20:22
Стискаме палци, Forza Ferrari!
Е пъ кво толкоз има да смяташ бе математисте... :tooth:
Нандо просто тряя да следва плана, пък лъзне ли черния на старта ще може да се бори и за шампионска победа с младия фюрер... :pizza:
mihail_mladenov
14-11-2010, 09:50
Яд ме е, че няма да мога да го гледам състезанието, защото ще си хода на Свищов. Но се надявам да успея довечера или утре да си го изтегля и да го гледам, както и още 6 или 7 старта, които не можах да гледам през тази година.
Те това беше топ осирането на годината:Silent:
Няма да коментирам,за умрялата работа или добро или нищо:sniper:
digitalundgrd
14-11-2010, 16:54
Двама се карат....трети печели... ;(
Само не разбрах кой измисли тая умряла тактика Алонсо да влезе тооолкова рано в бокса....Реално освен тъпата тактика аз не видях какво друго прецака работата на Ферари?! Как от 3-ти на старта без катастрофи и без грешки накрая ставаш 7ми?
Той и старта си осра гАлфонсо, после лоша тактика и накрая слабо каране. Може и колата му толкова да си може ...
Брей, ама как пък никой няма да вземе да честити титлата на Фетел? :)
Аз ще го направя - да му е честито, заслужи си я, особено с карането в последните състезания! :firstprize:
Съжалявам, ама Алонсо съвсем ми падна в очите след края на състезанието - какво искаше от Петров, така и не разбрах. :brickwall:
Moже да го е сбъркал с Маса и да е очаквал руснакът да го пусне, ама нещо не се получи. :hehehm:
digitalundgrd
14-11-2010, 17:01
Абе за старта ясно, но и 4-тото място си му вършеше работа...На тази писта се видя, че изпреварванията са сложни, дори и Хамилтън не успя да пребори Кубица, което също ме изненада...
nikolaaaay
14-11-2010, 17:10
Доменикали пак обърка стратегията. Не му е за първи път. Трябва да си вземат някой чужденец да я прави. Имат скорост, но нямат тактика. Много добре знаят, че меките гуми си държат на тая писта. Нямаше никакъв смисъл да правят толкова рано бокса и псле да карат цяло състезание в средата на колоната. Много тъпо, освен ако е нарочно.
П.С. Абе кво да му честитим на Фетел. Ние тук сме фенове на италианските коли. Който харесва Редбул да им честити и да се радва.
Браво на Фетел ,10 пол позишъна не са малко ,показа ,че е пилот от класа. А какво се случи с Алонсо просто не разбрах ,от 3-ти 7-ми ,лошо много лошо.
Двама се карат....трети печели... ;(
Само не разбрах кой измисли тая умряла тактика Алонсо да влезе тооолкова рано в бокса....Реално освен тъпата тактика аз не видях какво друго прецака работата на Ферари?! Как от 3-ти на старта без катастрофи и без грешки накрая ставаш 7ми? Във формула 1 малко неща са случайни, нищо чудно да има нещо под масата...както е ставало много пъти. :wink:
Браво на Фетел ,10 пол позишъна не са малко ,показа ,че е пилот от класа. А какво се случи с Алонсо просто не разбрах ,от 3-ти 7-ми ,лошо много лошо.
Ами какво - видяха, че Уебър влиза в бокса и решиха да направят същото, за да не може Уебър да излезе пред Алонсо.
Е, не можа, ама и Алонсо не можа да додрапа до 4-тото място, което му трябваше. :)
Във формула 1 малко неща са случайни, нищо чудно да има нещо под масата...както е ставало много пъти. :wink:
Муахаха, преди няколко състезания мен ме обвиниха, че измислям конспирации... :tooth:
Какво има под масата? Това, че за порнографията в Германия наказаха Ferrari да платят някакви жълти стотинки? Или това, че бившият им директор Жан Тод е шеф на FIA? :hmm:
Aaa, чакай, сетих се - трябваше всички пред Ревльото да отбият встрани, че да може да ги изпревари и да стане шампион.
Това не стана, значи има световен заговор и конспирация срещу Ferrari и Алонсо. :hehehm:
Ама Фетел и RedBull им показаха, как се взимат и двете титли без отборни заповеди! :bowdown:
Ами какво - видяха, че Уебър влиза в бокса и решиха да направят същото, за да не може Уебър да излезе пред Алонсо.
Е, не можа, ама и Алонсо не можа да додрапа до 4-тото място, което му трябваше. :)
От друга страна ми е странно как Петров изкара цялото състезание с един комплект гуми. Ако Алонсо беше ползвал същата тактика сега щеше да е шампион вероятно.
nikolaaaay
14-11-2010, 17:39
Ама Фетел и RedBull им показаха, как се взимат и двете титли без отборни заповеди! :bowdown: Това са пълни глупости, че няма отборни заповеди в Редбул. През целия сезон фаворизираха Фетел по 1 основна причина - той продава много повече от Уебър. Първо е по-млад и съответно по-симпатичен на младото поколение от пенсионера Уебър и второ е немец - пазар доста по-важен за компанията отколкото Австралия.
Като не използват отборна тактика, що свалиха новото предно крило от колата на Уебър и го дадоха на Фетел?! Защо когато Фетел отнесе Уебър, бяха казали на Уебър, че трябва да пести гориво? Ми да може Фетел да го изпревари. След катастрофата целия отбор застана пак зад Фетел, а всички видяхме, че именно той беше виновен.
Във Ферари също можеха да кажат на Маса да пести гориво или, че двигателят му не е в кондиция и тряя да върне малко газта. Просто не счетоха за нужно да играят тоя цирк.
haljscho
14-11-2010, 17:43
Да му е честита победата на Фетел. :firstprize:
Това са пълни глупости, че няма отборни заповеди в Редбул. През целия сезон фаворизираха Фетел по 1 основна причина - той продава много повече от Уебър. Първо е по-млад и съответно по-симпатичен на младото поколение от пенсионера Уебър и второ е немец - пазар доста по-важен за компанията отколкото Австралия.
Като не използват отборна тактика, що свалиха новото предно крило от колата на Уебър и го дадоха на Фетел?! Защо когато Фетел отнесе Уебър, бяха казали на Уебър, че трябва да пести гориво? Ми да може Фетел да го изпревари. След катастрофата целия отбор застана пак зад Фетел, а всички видяхме, че именно той беше виновен.
Във Ферари също можеха да кажат на Маса да пести гориво или, че двигателят му не е в кондиция и тряя да върне малко газта. Просто не счетоха за нужно да играят тоя цирк.
Имаше ли размяна на позиции в отбора на RedBull, които да дадат отражение върху точките на двамата пилоти?
Нямаше!
Имаше ли такива при Ferrrai?
Имаше!
Какво да говорим повече? :flirt:
Каквото и да говорим цирка, който разигра преди години Алосно с изнасянето на вътрешна информация от Макларън винаги ще го преследва, а предателите никой не ги обича, да не говорим, че в древният Рим са ги убивали!
Честито на Фетел!
ФЕРАРИСТ
14-11-2010, 18:22
Аз отново да тегля една хубава майна на Монтедземоло че изтърва Рос Браун и остави разни некадърни хайвани да коват тактика.....
Поне тима остана длъжник на Алонсо......
Поредната театрална пиеса във Формула 1. Тоя Бърни в гроба ли ще ги носи тия пари.
siniqtzmey
14-11-2010, 19:10
Аз пък няма да си кривя душата.Този сезон Алонсо и Хамилтън не заслужаваха да спечелят титлата.Просто в последното състезание всичко си дойде на място в полза Фетел.Честита първа шампионска титла на Фетел,накрая взе в ръце и показа най-доброто от себе си ;).
Аз пък няма да си кривя душата.Този сезон Алонсо и Хамилтън не заслужаваха да спечелят титлата.Просто в последното състезание всичко си дойде на място в полза Фетел.Честита първа шампионска титла на Фетел,накрая взе в ръце и показа най-доброто от себе си ;).
Не ми се иска да призная, но факт. Честито и догодина да не му честитим :))
old alfist
14-11-2010, 22:06
Непростима грешка в тактиката на Ферари за това състезание - жалко за всичките усилия и средства.
Фетъл караше през цялата година с удоволствие - личеше си усета и любовта му към този спорт.
Да им е честита победата на Ред Бул и при конструкторите и при пилотите - наистина си я заслужиха.
С тази кола толкова. Че даже надскочи себе си Алонсо.
Фетел, ако беше толкова голям карач, с тази кола трябваше да си е осигурил титлата още по средата на сезона. Не може с кола, която е 0.5-1 секунда на обиколка по-бърза от противниците да трепериш до края.
B. Stamatov
14-11-2010, 22:35
Моралният победител през 2010 за мен се казва Марк Уебър. Та той успя да се пребори в обора, въпреки явната подкрепа към Фетел. Що се отнася до Алонсо- да направи грешки в хода на сезона, но в карая показа на какво е способен, като с третия по сила автомобил (след Ред Бул и Макларън) остана в битката до самия край....
Най-накрая се успокоих и реших да напиша и моето мнение.
Това беше най-кошмарното състезание от тактическа гледна точка проведено някога от Ферари, ама то си е нормално де докато продължава тоя тъпанар Стефано Доменикали да е на този пост. Как може така да те преметнат по толкова елементарен начин не преследваш първите а се пазиш от тоя, който е зад теб просто нямам думи. Чисто и просто в случая отбора п**ба Алонсо, да се надяваме, че догодина ще му се реваншират.
Ред Бул най-накрая показаха, че и те могат да проведат едно правилно тактическо състезание, разбира се за всички е ясно, че шампионската титла на Фетел беше постигната с жертвата на Уебър. За мен това, кой ще стане шампион се реши в съботата с попадането на Уебър в трафик и отиването му на 5-та позиция. Това не омаловажава разбира се постижението на Фетел нека му е честита първата световна титла.
Въпреки, че Ферари не спечелиха това е сезона, които го гледах на 99% от времето с затаен дъх и който ми даде желанието да продължавам да следя Ф1 и за напред.
П.П. Форца Скудерия Ферари, поздрави на всички фенове на Ферари не се отчайвате догодина ще сме най-бързи.
Честито на момчето!
Може да не е най-заслужилия, ама все пак си беше бърз през целия сезон (отделен е въпроса колко още повече можеше)...
Аз мисля, че така всичко си е на мястото - просто РедБулл си бяха най-добрите коли този сезон. Надявам се и догодина да е интересно и да има за какво да се дърляме в тази или следващата тема..
пс: Така или иначе след десетина години вероятно ще се помнят само имената на шампионите, ане това как са станали такива!
Furious 155
15-11-2010, 08:27
За мен това последно състезание беше в сянката на негласна договорка... няма друго обяснение на ситуацията която наблюдавахме. Нито Ферари смени стратегия, за да избегне "засядането" на Алонсо, нито Уебър зад Алонсо се опита да направи нещо. Вярно и пистата не притежава много места за изпреварване, но все пак си мисля че можеше да са различни нещата.
Иначе болидът на Ред Бул си стоеше перфектно по пистите цялата година и смятам че е по-добър и от на ферари и от на макларън! Докато гледаш онборд камерата имаш чувстовото че колата се вдижи като по релси, докато на друиг отбори виждаш как пилота се бори, за да остава в състезателната крива. Има писти на които ферари са силни, има други на които макларън са силни, но редбул се представяха почти перфектно на почти всяка писта. Точковата система даде на Фетел титлата - поздравления! Сега той е световен шампион!
Eто едно обобщение на сезона за първите три отбора в класирането:
http://formula1.sportal.bg/uploads/images/tinymce/sezon_2010/karik1313.jpg
:crazy:
Честита титла на Фетел, ние тук може да сме фенове на друг/и отбори и пилоти, но той стана най-младия шампион.
И това при положение, че в отбора му до последно не знаеха кой им е първия и кой втория пилот... та беше кой до където може.
А аз си мисля, че Фетел може още...
Е върши и глупости, но това не е негов патент.
Ферари... без коментари, че не ми се псуе толко рано сутрин :gruebel:
И на мен не ми е приятно много Фетел да е СШ, но реалноста е това и всичко друго щеше да е изненада.
Стисках палци за Хамилтън, което беше много трудно осъществимо и само при отпадане на пилоти. Определено се пазеха и внимаваха браво на Макларън за финалното състезание.
За Фетел мога да кажа, че направи 2 големи грешки, едната я видях на живо в Турция, въпреки всичко заслужаваше титлата и дори сега да не беше я взел другата година отново би се борил.
Жалко за Уебър, макар да няма 1 и 2 пилот в Ред Бул имаше нещо нередно и професионализма му не позволи да станат драми. Напомня ми на ситуацията миналата година.
Дали има нещо нагласено последното състезание не знам, явно има писти на който Ферари са зле и това беше една от тях. И заради пускането на Маса ме дразнат още повече, така, че да видим 2011г.
Очаквам сериозна битка в отборите на Макларън и Бед Бул другата година и отново Алонсо, при повече състезания ще е още по-интересно!
Не ме кефи Алонсо, въпреки че е от "нашите" и преди да дойде във Ферари. Голямо мрънкало и неприятен типаж като Райконен. И Фетел не ме кефи, че е такъв хъшлак още. Уебър трябваше да докопа титлата, ама уви. До някое време стисках палци за Маса, ама то като взеха да бутат Алонсо само, да губят болтове и какви ли не излагации цял сезон... само мога да кажа: сами си преебаха втория пилот. Ако не бяха всички глупости и като отбор щяха да се представят по-добре.
Революцияааааааа! Искаме смяна на управлението. :dark2:
Добре че вчера не гледах, да се ядосвам по-малко.
Министър Калдерони иска незабавно оставката на Монтеземоло!
Министърът без портфейл в италианското правителство - Роберто Калдерони, поиска Лука ди Монтеземоло незабавно да си подаде оставката след загубата на пилотската титла от Фернандо Алонсо вчера.
Естествено силно развълнуван след загубата на титлата от пилота на Ферари, Калдерони бе категоричен, че именно маркизът е виновен за пропуснатия шанс.
"Независимо, че Алонсо бе пефектен, Ферари успяха да загубят вече спечеления от тях шампионат.
Срам ни е заради тази ненормална стратегия и Монтеземоло е виновен за това.
Той трябва да се махне от Маранело незабавно, за да не вреди повече на Ферари. До довечера очакваме неговата оставка", заяви министърът непосредствено след края на състезанието в Абу Даби вчера.
Самият Монтеземоло обаче не бе особено развълнуван от думите на Калдерони.
"Понякога победителите губят, но ние не се предаваме.
Има някои малки хора, които систематично ровят в устоите на страната и нейните символи. Слава Богу обаче те са малцинство", бе краткият коментар на маркиза.
Че стратегията беше адски тъпа - факт. Но едва ли точно Монтедземоло е човека, който трябва да го отнесе!
mirchozo
15-11-2010, 22:04
Не можах да гледам цялото състезание и ... не съжалявам. Тъкмо си викам цял интересен сезон, ще е супер състезание, пък то... Логически погледнато, на Ферари реклама не им трябва, но при Рено нещата стоят по друг начин, и с оглед на целия сезон (поулпозишъни и т.н.) съвсем нормално беше те да спечелят титлата, по един или друг начин. Както се сещате "което не става с пари, става с много пари"
Дано догодина станем свидетели на още по-интересен сезон, а за Доменикали какво да кажа, мисля че е крайно време да му бият дузпата.
Преди да се резнат нечии глави във Ферари, Лауда препоръчва спагети-терапия... :tooth:
Босовете в тима на Ферари във Формула 1 са под огромно напрежение, заради издънката с Фернандо Алонсо в Абу Даби. Испанецът влезе много рано в бокса по време на състеанието на "Яс Марина" и сгрешената тактика доводе до загубата на титлата при пилотите. Провалът ще доведе до уволнения при "Черните кончета", търдят италианските медии. Смята се, че главният състезателен инженер на Ферари Крис Дайър ще бъде разкаран и натирен от Маранело. Съдбата му ще последват и други. Австралиецът Дайър предпочел да последва тактиката на Марк Уебър и Ред Бул, които влязоха по-рано в пита и това се оказа пагубно за амбициите на Фернандо да е поне 4-ти на финала. Алонсо се заби зад Виталий Петров с Рено и до финала не успя да го изпревари, като изостана много назад. Уебър също бе съперник на Алонсо за трофея. Фетел пък спечели и грабна короната.
Няколко италиански политици вече поискаха главата на президента на концерна Лука ди Монтедземоло, който обаче се защити. Според различни източници, ще има сериозни промени и мениджмънта на отбора.
В същото време Алонсо призна, че загубата на титлата от Фетел е логична: "Те имаха най-добрата кола. Фетел показа, че с тези 10 пол-позшъна е най-бързият, а това не е лесно. Най-лошо е ако загубиш титлата с най-добрия болид. Така стана с нас в Макларън през 2007 година. Този сезон Ред Бул бяха над всички", призна Алонсо.
Ники Лауда лаконичен както винаги: "Във Ферари трябва да изчакат 3 дни, да хапнат всички заедно спагети и след това да забравят за поражението..." :tooth:
Много ясно, че Фетел трябва да е шампион. Шампион се става с каране, с борби, с хъс, а не със случайности, надявания и мекушавост. Много ми е кеф, че именно победителя в състезанието стана шампион, да си припомним миналите два сезона, как едни англичанчета стискаха със зъби пета позиция. Вебър, мииии некадърник е, добре че има най-добрата кола и го няма Култарт та да си спретнат някое пого по завоите. Маса след инцидента миналата година, май го достраша и е меко краче. Цигането поне видя, че не всички работят за него и може да кара малко по-спокойно, ма трябваше два пъти да е аут за еднакви катастрофки. ФАлонсо, кара, малко борбеност и една идея по-добра кола и е номер уно. Дядо няма да го коментирам, той е там за изживяване на кризата на средната възраст.
DiStefano
17-11-2010, 11:14
Ред Булл разполагат с най-добрите автомобили защото Ейдриън Нюи все пак е при тях... помните докато беше в МакЛарън те бяха в разцвета си .. за Рори Бърни няма да говоря .. Фетел си беше най-амбициозен тази година и макар да не ми е кеф признавам че титлата трябва да си е при него ... Ферари бяха супер непостоянни този сезон .. беше си чист късмет да стигнат до борба за титлата .. а относно Кими Райконен аз лично се надявам да се завърне във Ф1 .. аа Дедо нема да направи нищо .. то си е ясно .. аз затова се надявам Кими да стане тийммейт на Нико Розберг
Хумористично обобщение на последното състезание за сезон 2010 (http://www.youtube.com/user/LosMiniDrivers#p/a/u/0/UP0fU3ayH6U). :wow:
digitalundgrd
20-11-2010, 12:06
хахахаха каквото им шампанското, такава и пистата ;)
Фернандо Алонсо е най-добрият пилот за сезон 2010 според тим-шефовете
Тим-шефовете на отборите във Формула 1 избраха Фернандо Алонсо за най-добър пилот в традиционната анкета на Autosport.
За да са в унисон с промените в правилника през настоящата година, организаторите от Autosport са помолили тим-шефовете да гласуват в анкетата с новата точкова система във Формула 1, като най-добрият пилот взима 25 точки, а десетият по сила - една. Фернандо Алонсо е събрал 229, като само на 9 зад него е световният шампион Себастиан Фетел.
„С голямо задоволство научавам, че повечето тим-шефове са ме избрали за най-добрия пилот през годината, въпреки че без съмнение бих предпочел да получа тази награда като световен шампион“, коментира Алонсо. „Това е още една причина да твърдя, че сезонът бе наистина удивителен въпреки разочарованието от последното препятствие.“
„Целият отбор и аз се борихме до самия финал, не се отказахме нито в един миг, въпреки че в един момент всичко изглеждаше изгубено, но се върнахме по впечатляващ начин. Следващата година ще се опитаме да се справим по-добре, но пък и тази ще я запомня наистина като чудесна.“
Според Алонсо правилата догодина ще помогнат на Ферари
Според Фернандо Алонсо, промените в правилата догодина ще помогнат на Ферари да наваксат изоставането си от тима на Ред Бул.
Очаква се през сезон 2011 отново да видим системи за регенериране на енергията при спиране (KERS), както и регулируеми задни крила, което пък би трябвало да увеличи шансовете за изправарване във Ф1.
"Очевидно всяка година правилата във Ф1 се променят, за да може да бъде увеличено шоуто и да има повече изпреварвания.
Вярно е, че през 2011-та предстоят две големи промени в правилата - KERS и регулируемото задно крило. Мисля, че заедно, тези две неща ще ни дадат голямо предимство в скоростта, в сравнение с колата отпред.
Затова съм убеден, че догодина, най-накрая, правилата ще ни помогнат да изпреварваме и шоуто за всички ще бъде по-добро", обясни испанецът.