View Full Version : лампа с инжектор+ липса на мощност
Свети ми една лампа - казаха ми, че било датчик на дюзата. Известно време присветваше, а то известно време си свети непрекъснато. Колата загуби и доста мощност... Някакви идеи? Чух, че се сменяла цялата дюза с датчика, а тя била скъпичка... чух и версии за дебитомер... Не разбирам и се чудя към кого да се обърна...
Благодаря :)
2.5 ТД
WhitePower
03-05-2006, 14:01
ми това е че има грешка в някои датчик но това само на диагностика могат да ти прочетат грешката и да разбереш кое е здало багажа
virusalfa
03-05-2006, 15:13
Не бях обърнал внимание,че си с дизел.Ето как се прави диагностика:
1.Даваш контакт
2.Изчакай загасването на лампата за подгряване(реотанчето)!
3.Веднага след загасване на тази лампа,натисни 5 пъти педала за газта в продължение на 5 сек.!!!!
4.Изчакай около 5 секунди
5.Ако има проблем,реотанчето ще мигне веднъж,след което ще започне една последователност от премигания,която искам много внимателно да преброиш!!!!
6.За изчистване временно на грешката палиш последователно двигателя 5 пъти.
7.Пишеш ми лично съобщение,за да проверя броя на миганията на кой проблем съответства!Може и да ми звъннеш-0887 806644
8.Ше черпиш едно пиринско
П.П.Не си карай колата в БОШ!
virusalfa
05-05-2006, 16:07
Колега,къде се изгуби?Нищо не каза какво стана с колата :roll
Ето ме :) Пътувах известно време и не съм влизал в нет-а. Благодаря. След малко ще пробвам, но не ми стана съвсем ясно - в рамките на 5 сек. трябва да направя петте натискания или на всяко натискане да задържам по 5 сек.?
А за Пиринското с удоволствие ;)
virusalfa
06-05-2006, 11:40
Пет пъти за 5 секунди натискаш докрай педала за газта-на всяка секунда.Изчакай към 5 сек. и ако има проблем-ще мигне реотанчето веднъж,след което ще започне да мига последователно ,ама брой внимателно колко мигания ще направи,възможно е над 20 мигания !!!!
С "малко" закъснение :wink: :
реотанчето не мига...
virusalfa
29-05-2006, 10:18
ей,това жабарите са страшна работа,зна4и няма система за самодиагностика....От къде е внос колата?От Дой4ланд?
virusalfa
29-05-2006, 10:59
Явно някои партиди нямат такава система.Диагности4ен куплунг има ли?
не разбирам, но явно ще трябва да я карам на сервиз, та ще кажа какво е станало
virusalfa
29-05-2006, 15:20
Ако във "фирмените" сервизи в Сф не ти направят диагностика,ще трябва да дойдеш до Сандански ...не е единствен случай :roll:
Ако във "фирмените" сервизи в Сф не ти направят диагностика,ще трябва да дойдеш до Сандански ...не е единствен случай :roll:
Знаеш, че и във фирмените и във нефирмените няма да му направят диагностика, така че, няма смисъл да ходи колегата, само ше го лъжат и ше си загуби времето.
virusalfa
30-05-2006, 12:07
Тони,искаш ли да пробваме на твойта да направим диагностика? На една Капа в движение се из4истиха грешките,на място не стана.Реклама на сервиза няма да правя :roll: Работи в събота и в неделя,само се накани,обади ми се и ела :idea:
А защо няма да направят диагностика? Не могат?...
А защо няма да направят диагностика? Не могат?...
ами защото нямат софтуер за нашия мотор.
virusalfa
30-05-2006, 21:18
има,има :idea: :idea: :wink:
има,има :idea: :idea: :wink:
е за тва май ше се идва на юг при тебе.... :roll:
@virusalfa
Нещата отиват... на юг :) Може би ще мога утре или по-вероятно в сряда да отида до Сандански. Можеш ли да ми дадеш някакви координати на сервиза или да ти звънна на теб? Трябва ли да си записвам час?...