PDA

View Full Version : Мирише в купето при боксуване в снега

Nyte
11-03-2010, 10:26
Колеги, намерих подобна тема във форума само, че май така и не се разбра каква е причината за това нещо. Покрай снеговете тия дни на 2 пъти ми се случи при паркиране и излизане от снега като забоксува колата и вътре в купето да замирише на умрели лебедчета. Миризмата като поизветрее бих я сравнил с нещо като кисело зеле. Не мирише на феродо, а и съединителя е на няколко хиляди км. само и си мисля, че причината не е в него. Миризмата се усеща да влиза през духалките на парното. Някаква идея?

P.S. Нямам климатик => и филтър за купето ако е от значение.

crocodil
11-03-2010, 10:27
Освен да си боксувал върху лебеди, ама едва ли.

dimo
11-03-2010, 11:12
на изгорял найлон и стопена пластмаса -гуми
На умрели лебеди,абортирали гугутки и фекалии - съединител .Това че е нов съвсем не означава че не мирише като приплъзне . А каква марка е ако не е тайна ?

Nyte
11-03-2010, 11:46
на изгорял найлон и стопена пластмаса -гуми
На умрели лебеди,абортирали гугутки и фекалии - съединител .Това че е нов съвсем не означава че не мирише като приплъзне . А каква марка е ако не е тайна ?
Гумите като боксуват в снега получава ли се чак такова триене, че да замирише? И аз си го мислех това ама знае ли човек... Иначе съединителя е Valeo... Поне такъв отнесох на майстора, а дали е сложил него - само Господ знае! :hehehm: Съединителя ако го тествам по метода на бордюра би трябвало да си проличи ако е той проблемен, нали?

acko88
11-03-2010, 11:49
Катализатор имаш ли?Миризмата не наподобява ли повече на яйчица?

dimo
11-03-2010, 12:06
Гумите като боксуват в снега получава ли се чак такова триене, че да замирише? И аз си го мислех това ама знае ли човек... Иначе съединителя е Valeo... Поне такъв отнесох на майстора, а дали е сложил него - само Господ знае! :hehehm: Съединителя ако го тествам по метода на бордюра би трябвало да си проличи ако е той проблемен, нали?

Гумите съм ги палил на сняг ,миреше на стопена пластмаса и изгорял найлон , съединителя винаги има известно буксуване при въртене на гуми ,но трябва бая да е сдал багажа за да се получи теста с бордюра .

---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 12:03 ----------

Катализатор имаш ли?Миризмата не наподобява ли повече на яйчица?

.. и феродото може да го оприличиш на развалени яйца ,но катализатора би следвало да си мирише постояно и да действа като тапа от там следва че трябва да има и други предупредителни симптоми предполагам :gruebel:

sp_romeo1
11-03-2010, 12:12
Мартии,от съединителя е брат....

kolev
11-03-2010, 12:49
пък и ако си позадържал малко на полусъединител - от него е. малко разтривка не му пречи :biggrin:

Nyte
11-03-2010, 12:52
Нямам катализатор, изтърбушен е отдавна. А миризмата не знам как да я определя... Гадничко мирише, съквартиранта каза че му мяза на изгоряла гума, ама аз не мога да го определя. Гено, дано не се прав че иначе проблем голем... Наскоро е сменявано амбриажчето, де'а... Има ли как да се разбере дали проблема в него без да се отваря?

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:51 ----------

пък и ако си позадържал малко на полусъединител - от него е. малко разтривка не му пречи :biggrin:
To разтривка ако е - добре, ама да не е тръгнал пак да си заминава, че мамицата му тогава!

Da_Fuse
11-03-2010, 13:17
Няма проблем ако е съединителя , то е защото си я позадържал на полусъединител, а тя когато е на полусъединител си приплъзва ако ще да е монтиран преди 5 минути. Пробвай първа и малко на полусъединител с повечко газ, ако пак замирише, значи е от това и няма да се плашиш. :smoke:

Nyte
11-03-2010, 13:21
Ясно. Ще тествам днеска след работа тогава да видя каква е ситуацията :)

vanko
11-03-2010, 18:48
:-)и при мен е така,съединителя е нов на 4 месеца!като забуксува-замирисва!катализатор нямам............!чесно да ви кажа,не се притеснявам

veselinks
11-03-2010, 19:42
Колега, при мен се получава същото, от феродото на съединителя се получава миризмицата като я държиш повечко на полусъединител......Карай смело, нищо и няма

Bobo
11-03-2010, 19:47
Колега, при мен се получава същото, от феродото на съединителя се получава миризмицата като я държиш повечко на полусъединител......Карай смело, нищо и няма

Аве аз се си мисля че когато едно феродо замирише на изгоряло си заминава със скороста на светлината и тая работа хич не е наред ;)

Furious 155
11-03-2010, 20:54
при мен мирише на прегорели технологии като ми се лепне някоя найлонова торбичка на колекторите долу... от вчера пак ми се случи, ама като има хора да си мятат боклуците по улиците е така. Първия път доста си изкарах акъла че нещо в тая кола гори и не е само бензина в мотора :).

scarface
11-03-2010, 21:00
това с държането на полусъединител не ми звучи добре ако така правите често и нов да е ще стане както казва колегата вово ,а ако си е тръгнал съединителя можеш да го разбереш като включеш на 4-та от място с дръпната ръчна и отпускаш съединителя с повечко газ и ако вдига обороти ясна е работата, ако тръгне да гасне значе ще кара още

Sunny
11-03-2010, 21:25
............а ако си е тръгнал съединителя можеш да го разбереш като включеш на 4-та от място с дръпната ръчна и отпускаш съединителя с повечко газ и ако вдига обороти ясна е работата, ако тръгне да гасне значе ще кара още

Уточнение - ако ти държи ръчната , ако не отиваш на метода с бордюра който споменават напреде колегите .

Nyte
12-03-2010, 09:55
Не че съм я шпорил много колата обаче вчера пробвах да тръгвам с по-високи обороти на полусъединител и няма никаква миризма. Това, че миризмата се е случвало да се появи само при боксуване в снега ме навежда на мисълта, че може и аз да съм подпалил гумите :bad_evil: Ръчната си държи екстра така, че днеска ще го тествам тоя номер да видим как се държи съединителчето.

acko88
12-03-2010, 13:31
Не че съм я шпорил много колата обаче вчера пробвах да тръгвам с по-високи обороти на полусъединител и няма никаква миризма. Това, че миризмата се е случвало да се появи само при боксуване в снега ме навежда на мисълта, че може и аз да съм подпалил гумите :bad_evil: Ръчната си държи екстра така, че днеска ще го тествам тоя номер да видим как се държи съединителчето.

Най-вероятно си напипал съвсем малко асфалт и гумата се е запалила,по принцип неможеж в сняг да си запалиш гумите колкото и да търкаш :)

Nyte
12-03-2010, 13:57
Най-вероятно си напипал съвсем малко асфалт и гумата се е запалила,по принцип неможеж в сняг да си запалиш гумите колкото и да търкаш :)
Ами при боксуването и двата пъти забелязах, че съм стигнал отдолу до асфалт точно в основата на коловоза:starwars: Пък и все си мисля, че феродото мирише другояче! :cold:

kolev
12-03-2010, 15:17
споко, моя се е размирисвал и без да съм на скорост :-)

dimo
12-03-2010, 17:05

Охо палят се и още как и даже оставят и черни следи по снега .

acko88
12-03-2010, 18:12
Охо палят се и още как и даже оставят и черни следи по снега .

Човече въртял съм гуми на сняг сигурно милион пъти :) даже преди малко се заигравах пред блока,няма как да си запалиш гумата на сняг,освен ако ненапипа асфалт или някакъв друг елемент (камъче) примерно,въртял съм гуми и на лед което според мен ако имаше как да ги запалиш на сняг на лед ще е 100 пъти по лесно но просто няма как :) :bg:

dimo
13-03-2010, 00:32
Човече въртял съм гуми на сняг сигурно милион пъти :) даже преди малко се заигравах пред блока,няма как да си запалиш гумата на сняг,освен ако ненапипа асфалт или някакъв друг елемент (камъче) примерно,въртял съм гуми и на лед което според мен ако имаше как да ги запалиш на сняг на лед ще е 100 пъти по лесно но просто няма как :) :bg:

и кое е това което пречи туй нещо да се случи ?

acko88
13-03-2010, 00:43
и кое е това което пречи туй нещо да се случи ?

Пич,найстина ли водим този спор?Аз спирам да пиша честно.

mordohy
13-03-2010, 02:34
Пич,найстина ли водим този спор?Аз спирам да пиша честно.
Браво спамери!Ей така ви искам!Честно , спора ви е за пример!

dimo
13-03-2010, 15:38
аз също съм далече от идеята да споря за глупости ;)