PDA

View Full Version : шум при палене - 145 Т.С.

RahzeL
12-03-2010, 20:03
Не можах да определя точно заглавието на темата, но като запаля колата ( пали като по часовник от раз) първите 1-2 сек. тропа мн силно като дизел че дори и повече. Знам, че веднага ще кажете вариатор, но той е сменян преди 8-9к км. и то с нов а не с ремонтния кит и за това ми се струва че не е той. А като беше преебан и си тракаше в ниските обороти постоянно а не само в началото след като запала колата. Някой да ме насочи за друга вероятна причина ? Като инфо ще кажа и че преди около месец блокира алтернатора и запали ремън но го оправих. Проблема го забелязах тези дни ( преди 2-3 дена) Също така се получава при 1во палене за дена или като е постояла няколко часа колкото да изтине. Незнам какво друга да кажа, надявам се да ми помогнете поне малко. Че ще се ходи на доктор ще се ходи, но поне да съм подготвен.

dimo
12-03-2010, 23:59
Хидравличен повдигач(повдигачи).

zdravio
17-03-2010, 10:53
Хидравличен повдигач(повдигачи).

Мръсни от старо масло или просто им е дошло времето, може ти да караш с хубаво масло, но това не значи, че същото се е случвало и при предишния собственик, особено, ако колата е нов внос от Италия. :brickwall:

RahzeL
17-03-2010, 12:39
Мръсни от старо масло или просто им е дошло времето, може ти да караш с хубаво масло, но това не значи, че същото се е случвало и при предишния собственик, особено, ако колата е нов внос от Италия. :brickwall:
Току що се прибирам от смяна на малсото. Карам с Селения 20к и след вляко палене (4-5 пъти до вкъщи) тракането намалява като дори почти спря. Предполагам че е било от маслото. Поне в сервиза ми казаха че го прави докато покачи налягането и не е притеснително и ще изчезне.

dimo
17-03-2010, 16:41
Ако е от повдигачи няма да изчезне ,ако изчезне ще е за малко и пак ще се появи

Blade
17-03-2010, 17:00
Имам абсолютно същия проблем. И аз съм с 20к , но не се оправи. Явно наистина са повдигачите...

RahzeL
17-03-2010, 17:14
Тези повдигачи колко са на брой и колко струвар? Питам ориентировачно, че всеки път като пусна тема ми се казва това е или това като най-лошия вариянт е този. И всеки път е най-лошия, така че поне да знам каква цифра ще ми трябва...

zdravio
17-03-2010, 17:18
Тези повдигачи колко са на брой и колко струвар? Питам ориентировачно, че всеки път като пусна тема ми се казва това е или това като най-лошия вариянт е този. И всеки път е най-лошия, така че поне да знам каква цифра ще ми трябва...

16 на брой.

dimo
17-03-2010, 17:29
Продават се и на бройка но трябва да се види кой (кои са ) с проблем.Различни марки има цените варират между 25 и 35 лева ако все пак си сигурен че не е от вариатора.