Log in

View Full Version : Некъв вирус е пипнала мойта убавица...

Alfa User
13-03-2010, 00:43
Колеги и другари ... болен съм и аз ... колицата ми от днес нещо не е добре, болнава ми се види :(
Накратко ситуацията - колата пали от раз, няма никакви проблеми с оборотите на празен ход и до 3000 ... да, ама после - после става кофти. Над 3000 оборота започва да прекъсва, не работи равномерно - ако задържа газта примерно на 4000, започва да прекъсва кофти и да падат оборотите бавно. По време на движение е същото - при плавно ускорение няма проблем, но подам ли повечко газ - забива муцуната и изобщо не поема. Нямах време да проверявам свещи и кабели, щото трябваше да хващам пътя към Северна България ... та ... някой да каже на каква болест прилича тва ??? :hi_temerature:

toki4a
13-03-2010, 09:26
Колеги и другари ... болен съм и аз ... колицата ми от днес нещо не е добре, болнава ми се види :(
Накратко ситуацията - колата пали от раз, няма никакви проблеми с оборотите на празен ход и до 3000 ... да, ама после - после става кофти. Над 3000 оборота започва да прекъсва, не работи равномерно - ако задържа газта примерно на 4000, започва да прекъсва кофти и да падат оборотите бавно. По време на движение е същото - при плавно ускорение няма проблем, но подам ли повечко газ - забива муцуната и изобщо не поема. Нямах време да проверявам свещи и кабели, щото трябваше да хващам пътя към Северна България ... та ... някой да каже на каква болест прилича тва ??? :hi_temerature:

бали мааааму да не би нещо да се е намокрило некое реле
или да е починал некои комутатор

robygas
13-03-2010, 11:04
Запушване по генерацията, ако го прави и на двете горива/ако изобщо има 2/. Ако е само на бензин - горивен филтър или пробито маркуче в кутията на помпата.
Тъй мисля аз.

rumenti77
13-03-2010, 11:20
Роби е прав,защото при мен ги имаше същите симптоми и се оказа спукан маркуч на бенз.помпа.

Наско
13-03-2010, 16:48
При мен тва идваше от ТПС.Поне проверката е лесна.

lulin racing
13-03-2010, 18:57
А пък при мене от преебан мотор. Така,че ходи на диагностика ;)

WhitePower
13-03-2010, 20:22
с твоя проблем може да е от 30 неща , вкючително и от дебитомер

robygas
13-03-2010, 20:52
с твоя проблем може да е от 30 неща , вкючително и от дебитомер
Еми ние затова залагаме...

Alfa User
14-03-2010, 00:35
Колата се кара на бензин САМО. До предния ден нямаше никакви признаци за някакъв проблем.
Ще се ходи на диагностика, то е ясно, но исках да потърся акъл от вас с цел да знам за какво що-годе може да става дума.
Дотук като мисля, нещата май наистина отиват накъм недостатъчно количество бензин - само че не знам кой може да удари едно рамо да измерим налягането на бензина от помпата ...
Други идеи да имате ?

arieca155
14-03-2010, 09:27
алекс,защо не пробваш да вкараш маркуча на излишното гориво в някаква садинка (туба от мин. вода) и на форсаж ще се види дали връща нещо!?
симптоматиката на заболяването е недохранване,така мисля.

Бобби
14-03-2010, 14:13
На там отиват нещата - бедна горивна смес(особено ако припуква в смукателният колектор)
Това с маркучетата на бензиновата помпа ми се е случвало и на мен......вътре в резурвоара м/у помпата и тръбоповодите има една серпентина свързана с маркучета....при мен се беше скъсало маркучето което е след серпентината и води към ихода на резурвоара....интересно , но и логично, че при пълен резорвар нямаше проблем, но като падне нивото полвината от бензина си го въртеше вътре и недостигаше за мотора и от там прекъсването...

Alfa User
14-03-2010, 21:54
Забрваих нещо - от няколко дена постоянно ми свети лампата за инжекциона. Но понеже си омотавах гофрирания маркуч че е спукан, предположих че е от това (и преди като съм правил тази операция ми светеше лампата няколко дена).
Та това е, ще ходим на преглед явно, но след като погледна свещите и кабелите утре.
Благодаря на всички за помощта, ако се сещате още нещо - пишете.

spe4elist
14-03-2010, 22:06
Забрваих нещо - от няколко дена постоянно ми свети лампата за инжекциона. ...

Анакин, трябваше с това да почнеш ... Тичай на доктор и после сподели.

Alfa User
14-03-2010, 22:20
Е трябваше, ма нали казах от какво се подведох ...

Нов шок господа - самодиагностиката на колата (с петте напомпвания на газта) ми показа някакъв странен код. В началото мислех че не съм преброил правилно, и затова повторих, но излезе същото - 1-1-2-2.
Според менюалите за 155 такъв код не би следвало да има ... Какво може да е това по дяволите ?!?

Alfa User
15-03-2010, 14:28
Сега като се замислих, първото светване на лампата беше доста продължително - почти двойно на другите светвания ... Слизам пак да видя да не пропускам нещо, но съм вече в тотална почуда. Иска ми се все пак да проверя каквото мога сам, преди да дам 30 кинта за диагностиката. Отделно от това, колата ВЕЧЕ и на празен ход не работи добре :heavy_cry:

П.П. Вадих свещите за почистване - тия на 4-ти цилиндър бяха оляти в смес от бензин и като че ли масло ... Започвам да си мисля че има запушена дюза и се чудя дали да не шибна ударно една добавка Redex за прочистване ?

Furious 155
15-03-2010, 14:38
...искаше да я продаваш, а ??? момата има да ти връща сега ;).
Иначе от доста неща може да е проблема, добре е да се огледат и тоците и горивозахванването и темп. датчици и т.н.

Бобби
15-03-2010, 18:13
искаше да я продаваш, а ??? момата има да ти връща сега ;).
Иначе от доста неща може да е проблема, добре е да се огледат и тоците и горивозахванването и темп. датчици и т.н.
Каква мома....?....палава италианка, преведено на български - "парясница":)))

Alfa User
15-03-2010, 18:39
Мноо съм тъп ... :crazy:
Кода за грешката бил 1-2-2-1 - демек "air flow meter" - коет ще рече че нещо сай ибал дебитомерецът ... Хубаво че днес точно получих един, смених го моя, и колата заспа ...
Ха сега кажете кво им са приибава на тия кутийки, че така да се шашкат хорицата ?

milenamr
15-03-2010, 18:50
Мноо съм тъп ... :crazy:
Кода за грешката бил 1-2-2-1 - демек "air flow meter" - коет ще рече че нещо сай ибал дебитомерецът ...
А аз какво ти казах, че според мен е точно дебитомера, ама ти не ме взе под Фнимание :)Кода 1221 по-сериозен излезна :)
Е нищо, важното е, че проблема е диагностициран и да се надяваме- решен :)