Log in

View Full Version : задни говорители

leshoiad
13-03-2010, 11:04
Здравейте колеги,
от година си карам колата вече и чак вчера установих, че на задната кора заводски не са поставени говорители. Имате ли идея дали са пуснати поне кабели за говорители до там или не, защото нищо не откривам?

leshoiad
13-03-2010, 11:39
Това което разбрах от чуждите сайтове е, че оригинално се поставят на коли с интегрирани DSP на ICS които говорители обикновено са суб, но има и вариянт с поставяне на обикновени коворители, като звука се взема от окабеляването на тонколоните на задните врати, чиято връзка (поне аз така го разбрах) се намира под заните седалки. Някой който е свлял седалките да му е правило впечатление наличие на подобно нещо?

Коки
13-03-2010, 13:36
Няма пуснати кабели. Трябва да си прекарваш.

---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

...звука се взема от окабеляването на тонколоните на задните врати, чиято връзка (поне аз така го разбрах) се намира под заните седалки. Някой който е свлял седалките да му е правило впечатление наличие на подобно нещо?

Емо0о ги е свалял и не е намерил оставено нещо за връзка и си ги е дръпнал от под праговете, където е аголил кабелите.

leshoiad
13-03-2010, 14:20
и си ги е дръпнал от под праговете, където е аголил кабелите.

От кои прагове обаче, задните или предните..............

EMo0o
13-03-2010, 20:50
Задните, сигнала съм взел от колоните на задните врати ;)

kartell
14-03-2010, 21:21
Като свалиш задната седалка 6те видиш кабелите за колоните от вратите даже маи и буkси имаше, но не помня. Там се връзваш, но последователно и става кофти щото става слабо. Най-добрия вариант за мене е да вържеш предни и задни врати последователно за преден канал и отзад на кората да сложиш самостоятелни колони на задния канал. Или едно усилвателче за отзад.

EMo0o
14-03-2010, 22:02
Като свалиш задната седалка 6те видиш кабелите за колоните от вратите даже маи и буkси имаше, но не помня. Там се връзваш, но последователно и става кофти щото става слабо. Най-добрия вариант за мене е да вържеш предни и задни врати последователно за преден канал и отзад на кората да сложиш самостоятелни колони на задния канал. Или едно усилвателче за отзад.

Аз не мисля, че при мен е слабо ;)

kartell
14-03-2010, 22:10
Ти как си ги свързал последователно ли?
и не си сменял колоните на вратите и не си с усилвател ?

EMo0o
14-03-2010, 22:15
Ти как си ги свързал последователно ли?
и не си сменял колоните на вратите и не си с усилвател ?

Не съм сменял говорителите във вратите, а на кората съм със фабричните колони от BMW Е36 , които са с кутии и са малко по-големи от нашите фабрични. НЕ минават през усилвател , само баса ми е с моноусилвател :)

kartell
15-03-2010, 08:38
Ако спреш тубата, ще разбереш за какво ти говоря. По добрия вариант е да пуснеш П.Л. с З.Л. и П.Д с З.Д последователно на предните канали и колоните на кората към задните, поне аз така мисля.

EMo0o
15-03-2010, 21:53
Ами аз бях така преди да сложа тубата .. честно да ти кажа ICS-а ме учуди и мен, но нямаше никакви проблеми :)