View Full Version : Някой правил ли си е 145/6 4х4???
YORDAN alfa maniac
13-03-2010, 19:36
Имам един въпрос, по който съм мислил доста време и си мечтая да го осъществя някой ден (когато съм по - богат:grin:).
Някой правил ли си е 145/6 4х4, защото не намерих подобно инфо във форума....?
Това според мене би било една много интересна количка, с голям потенциал, особено ако е снабдена и с някой по-мощен двигател....
Какви скорости 4х4 и съответно какви двигатели биха станали към тях?
Аз предполагам скорости от темпра(4х4), дедра(4х4), делта(4х4) или 155 Ку4 биха могли да се присадят по някакъв начин, но не знам дали някой колега го е правил. Ако има някой осъществявал такъв проект, моля, нека сподели малко подробности и опит за всички нас тук в раздела.....
Ако никой не е правил подобни "дивотии", нека по-разбиращите от форума споделят какви двигатели (алфа ромео) биха могли да станат на някои от гореспоменатите скорости.....
БЛАГОДАРЯ
trustworthy
13-03-2010, 19:47
В България май няма, но имаше една 145-ца из нета да се спряга.
Балкана явно пази своите тайни :grin:
аз доскоро си живеех с мисълта че 145 QV е 4х4 :hmm: добре че стана на въпрос тука в една тема и колегите ми казаха че съм в голяма заблуда:pokey:
иначе определено споделям идеята за 145 4х4 ама щом няма фабрично няма смисъл да се прави, просто не е изгодно
Преправянето е доста сериозно моята 145-ца в момента е готова за преправянето (ще стане за 1 ден), но си търся подходящ донор 155 Q4 че моторетката другите системи ги троши ;) Иначе докато стигна до тук бая нещица попромених - това е при положение че се ползва ТС мотор ако се ползва директно мотора и 4х4 системата от друга кола става лесно ;)
Абе няма са се чупят ама си е за предпочитане хубав централен да има и торсен заден. :flirt:
Иначе главното преправяне от всичко е на резервоара. Или трябва да се ползва кучковия/интегралския с преправяне на пода или да се слага външен. Другото общо взето си е болт он ...
Донорите са 2 за 145-146... Дедра интеграле,Алфа 155 Q4...
Mind_Control
16-03-2010, 11:00
А може ли да се направи от Алфа 145 джип? Имам предвид примерно да се вземе една витара и отгоре да се махне нейното купе и да се сложи такова от 145?
YORDAN alfa maniac
16-03-2010, 12:05
вярно, че е неизгодно и е много работата, но според мен резултатът ще е интересен..
Абе няма са се чупят ама си е за предпочитане хубав централен да има и торсен заден. :flirt:
Иначе главното преправяне от всичко е на резервоара. Или трябва да се ползва кучковия/интегралския с преправяне на пода или да се слага външен. Другото общо взето си е болт он ...
Донорите са 2 за 145-146... Дедра интеграле,Алфа 155 Q4...
Кое според теб няма да се счупи и колко според теб коне/нм издържат? Пак повтарям болт-он е когато ползваш мотора от донора с оригиналния мотор се преправя сериозно!
Кое според теб няма да се счупи и колко според теб коне/нм издържат? Пак повтарям болт-он е когато ползваш мотора от донора с оригиналния мотор се преправя сериозно!
Ици си перка доволно на 1.5+ бара с дедров сетъп. Само да си ребилднеш централния диф,че зъбчатките много копаят корпуса. А това,че на живко не му държат задните диф-ове е от факта,че някой преди това е сменил скоростната +(центлрания диф) от дедра с другото съотношение и предавателните му числа не съвпадат. АЗ проблем не виждам но вие ще кажете :)
Какво ли аз разбирам.
Ици си перка доволно на 1.5+ бара с дедров сетъп. Само да си ребилднеш централния диф,че зъбчатките много копаят корпуса. А това,че на живко не му държат задните диф-ове е от факта,че някой преди това е сменил скоростната +(центлрания диф) от дедра с другото съотношение и предавателните му числа не съвпадат. АЗ проблем не виждам но вие ще кажете :)
Какво ли аз разбирам.
Благодаря за отговора, за Ици не коментирам ма разбрах какво имаш предвид под мощен ;) А за живака знам много добре.
Ма щото и аз неразбирам та затова те питах. Знам 5-6 яки кучки и ланчии дето много ше ти се радват на мнението и ще се молят да си прав ;)
Кажи сега на хората има ли смисъл да си правят 145/146 4x4 и ако да как да го постигнат и с какви части :)
А за другия спор когато изкараме колите на пътя ще си проличи... няма смисъл да се джафкаме на дребно като хлапаци тук.
А може ли да се направи от Алфа 145 джип? Имам предвид примерно да се вземе една витара и отгоре да се махне нейното купе и да се сложи такова от 145?
ее стига сме се еб**** с колите. 145 си е красива както е направена. някой верно ще реши да си прави уникати и току виж утре-другиден ме задминал някой бус с купе от 159 SW :horror:
YORDAN alfa maniac
18-03-2010, 07:28
интерсно ми е дали има разлика в скоростните кутии примерно на ланчия дедра интеграле и фиат темпра 4х4, защото двигателите изглеждат еднакво да речем...?
Има ли някакъв шанс някои от тези скорости да могат точно да съвпаднат на 2.0тс...? или на 2.0 в6?? Сигурно има разлики някакви, но не знам, не съм достатъчно просветен.... Иначе аз мисля, че е крайно време някой да се захване с подобен проект в България и естествено да го опише във форума за всички, които им минават подобни мисли, за да знаят горе долу какъв е начина, какви са трудностите, и необходимите финанси и подходящи части....
интерсно ми е дали има разлика в скоростните кутии примерно на ланчия дедра интеграле и фиат темпра 4х4, защото двигателите изглеждат еднакво да речем...?
Има ли някакъв шанс някои от тези скорости да могат точно да съвпаднат на 2.0тс...? или на 2.0 в6?? Сигурно има разлики някакви, но не знам, не съм достатъчно просветен.... Иначе аз мисля, че е крайно време някой да се захване с подобен проект в България и естествено да го опише във форума за всички, които им минават подобни мисли, за да знаят горе долу какъв е начина, какви са трудностите, и необходимите финанси и подходящи части....
С 2.0 В6 няма да стане,за 2.0ТС си е божа работа трябва да се гледат двете кутий,може да имат малки разлики който са поправими.
Кажи сега на хората има ли смисъл да си правят 145/146 4x4 и ако да как да го постигнат и с какви части :)
А за другия спор когато изкараме колите на пътя ще си проличи... няма смисъл да се джафкаме на дребно като хлапаци тук.
Не се джафкаме бре обменяме мнения ;) Най лесно става както ти си го намислил така че твоята тема е най-добре ориентирана цена/постигнати резултати ;)