View Full Version : работи странно...
drajko145
16-03-2010, 21:51
Сигурно е махнал колектора и не е сменил гарнитурата и за това да мени оборотите
я си огледай вакумите, да няма нещо разкачено
колеги помагайте... днес си оставих алфата (145 , 1.6 боксер) при 1 майстор да сваля стартера за врулки ... та чпвека е трябвало да сваля генерацията за да стигне до стартера... и дотук добре.. сменил там втулките на стартера , зимам си колата следобеда аз, и о6те при тръгването ми направи впечатление че няма мощност.. като и подам рязко газ , приглъхла и чак тогава почва да набира, но някакси по-спънато... какво може да е направил тоя "майстор".. защото и да го питам наи-вероятно ше се напрай на разсеян че нищо не знае... и ми прави впечатление че мени оборотите след като и дам газ... дали може да е прегънал тръбата за гурнетата назад... какво може да е според вас? .. мерси предварително
Много е вероятно, при махането на колектора да е оставил планката но пръчката за маслото (която се захваща към едната шпилка, но ввърху колектора) между колектора и фланеца под него, виждал съм такава свинщина
Ако съм се оказал прав, по-добре смени майстора:tooth:
днеска му се пбадих да го пшитам, какво е направил... свалял е и въздушния филтър, и казва 1е имало 1 вакум разка1ен и той само го закачил.. дали лъже??? или тоя вакум нещо е запушен и да го разкача пак...:sad2:
и.петров
17-03-2010, 18:49
..
днеска му се пбадих да го питам, какво е направил... свалял е и въздушния филтър, и казва Че имало 1 вакум разкаЧен и той само го закачил.. дали лъже??? или тоя вакум нещо е запушен и да го разкача пак...:sad2:
Пак ти казвам - огледай добре всички вакуми. На боксер 1,6 това е болна тема. Ако знаеш точно какво е пипал, нищо не пречи да го откачиш и да пробваш без него.
като е бутал генерацията да не е направил нещо на ламбд сондата или да не я закачил.
Ставаше въпрос за смукателите, сондата е много далече ;)
и.петров
17-03-2010, 19:38
.
Колега, без лоши чувства, но виждал ли си къде е стартера на боксер? Ако успееш да го измъкнеш отдолу те признавам за герой.
Сондата не може да направи чак такава голяма поразия!
Казаха ти го много ясно!
Или някой от вакуумите ти е изваден,а те не са толкова много:На МАП сензора,на маркучето за бензинови пари,за регулатора на налягане,за картерните газове (говоря за малкия) и дебелия за сервото на спирачките,като първия и последния са най-проблематичните или както ти каза Боби-33, майстора се е сбъркал и ти е защипал с колектора някой чарк или кабел.
Всъщност там понякога попадат кабелите за динамото,както и за няколкото датчика,които се въдят в тоя ареал!
PoByRkAn
19-03-2010, 23:43
Колега,имах такъв проблем преди време.При мен се получи от зацапани свещи ... Успех !!!
Колега,имах такъв проблем преди време.При мен се получи от зацапани свещи ... Успех !!!
Твоята кола от подписа гледам, че е Туин Спарк. Боксера няма нищо общо с твоята кола, нищо , че купето е същото.