View Full Version : Какво не си харесвам в 166цата...
Това далеч не е хейтърски пост, просто реших да обобщя в една тема малките неща, които не ми и също не НИ харесват в колата. Може и да се окаже в помощ на бъдещи собственици. Та ето:
1. Лесно се чупят кантовете на колоните.
2. Кожените подлакътници се накъсват. (Моят не е накъсан, но съм виждал на колеги.)
3. Прекалено многото влага която влиза от някъде.
4. Понякога се появяват странни грешки на климатроника, които не пречат много на работата му, но често не може да се разбере от къде точно идва проблемът.
5. Скърцанията зимата.
6. Глупавата подпора в краката на пасажера до шофьора. (понякога е конфузно, като се качи дългокрака мацка)
7. Най-големия: куция рефлектор, който дава фира ако си с обикновени крушки и трябва да го побългарим, за да заработи нормално.
8. Склонна към разкрачване задница.
9. Смяната на чистачките... знаете :D
Това е засега. Сигурно изпускам нещо, но това в общи линии. Ако някой не е съгласен с мен да си каже. А ако някой се сеща нещо друго нека добави. :)
П.П. Моля само бивши и настоящи собственици да пишат :)
Ниската предница,е може ли кола 2000-та и нагоре да я направят със касета.Вкарали италиянците всички ексти и накрая се исрали с касета.Някой ще каже нали има ченджър,така е но е в багажника,няма ли да е мн по яко да сложат едно просто сд.
Да.. дизелите пък имат проблем с ниската предница. А като каза чейнджър се сетих и за липсата на anti-shock, което води до доста прекъсване особено към края на диска :) Но доста модели по това време имат този проблем...
Изберете каквото си поискате :-)
Клик (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37030&highlight=%F3%EC%EE%F0%E5%ED+%F1%EE%EC)
Относно касетката е ясно , също като колегата по-горе ме дразни тая пластмасова кора при пасажерското място. Няма място където спокойно можеш да си оставиш телефона или бутилка с вода. Дразни ме и това, че всички я смятат за грозна.
Предното предаване и липсата на автоматична скоростна кутия при 10 клапановите дизели.
Толкова си харесвам колата, че всичко ми е през оная работа. Има си кусури като всяка кола, но поне има нещо насреща . . Докато някой не я вземе челно, не мисля, че това са някакви големи проблеми.
Сомската муцуна с калпавото осветление и определено касетофона.
Колеги, за кората в краката на пътника има решение - маха се! Моята я махнах още първата седмица след покупката. Изрязах долната й част, и оставих само парчето, което покрива пластмасите под жабката. Необходимо ви е само малко кече, което да сложите под мокета и се радвате на простор, или по-точно дългокраките мацки.
Вече няма нещо, което да не харесвам в тази кола!
endeavour
18-03-2010, 10:13
Може би се отклонявам от темата,но ненавиждам единствено пътищата,по които съм принуден да я карам...
Липсата на автоматична скоростна кутия на по-стария дизел е безспорен минус за мене. Но решение винаги има - 2.5 бензинка :-))
аз отвреме на време се дразня на това, че няма къде една чашка или кенче до поставиш /истинско щастие е, че не пия кафе/
другото, което като един жител на голям град, който непрекъснато паркира на разни тротоари, нехаресвам е че е с доста нисък просвет. На такава съм си я избрал....
Обаче пък колко много неща ми харесват...... :smile:
Ilko Ivanov
18-03-2010, 21:47
Единственото нещо, което ми липсва (не мога да кажа, че ме дразни) е липсата на поставка/и за чаши... и малко въртящ момент...
Иначе повечето от изброените недостатъци липсват при мен (нисък просвет, скърцане, влага, грешки в климатроника и т.н.).
Аа.. и фаровете ми светят прекрасно засега, ВСИЧКИ светлини, без да са рециклирани...
Може би числата на скоростната кутия.... а и може би , че е прекалено хубава и дразни околните....:smile:
leketo84
19-03-2010, 00:30
На мен не ми харесва най-вече касетката :brickwall: , искам едно CD-Mp3 да има и то отпред , а не прескачащия чейнджър отзад (не го и ползвам даже) ! Всичко друго което не ми харесва не е по колата , а е яките дупки , скапаното гориво , високите данъци и т.н. :hmm: !
П.С Караме добри коли , това е !!! :handshake:
mr.kostov
19-03-2010, 00:40
Изобщо не е маневрена :wallbash:
166 за размерите си и като за кола с предно си е доста маневрена ;)
На мен не ми харесва факта, че при скорост над 160 имам чувството, че двигателя ще се пръсне. Някои дори казват, че не е добре да се кара продължително с висока скорост, този модел. :(
Да поясня. Става въпрос за двулитровата с 5-степенна скоростна кутия.
mr.kostov
19-03-2010, 10:23
На мен не ми харесва факта, че при скорост над 160 имам чувството, че двигателя ще се пръсне. Някои дори казват, че не е добре да се кара продължително с висока скорост, този модел. :(
Да поясня. Става въпрос за двулитровата с 5-степенна скоростна кутия.
еее при нас с JTD положението е по добро 180 при 3300 оборота на 6-та и мотора не се чува
Christweil
19-03-2010, 13:21
еее при нас с JTD положението е по добро 180 при 3300 оборота на 6-та и мотора не се чува
Да и аз от това бях изненадан... дури да си призная по най правата магистрала във харватска дигнах до макс и просто не можах да повярвам колко е стабилно и тихо.
Не че съм фанатик но качих се във Ауди А8 или БМВ 5 или просто по добра шумова изолаця на Алфата не съм виждал.
bobbybg75
19-03-2010, 14:30
1. няма място за чаша бутилка
2. малък екран на ICS
3. двд и тв мп3
4. ел. щора
5. малък багажник
6. тясно шофиорско място може би само при мен е проблема 1.95 съм висок
7. автоматик само след 2004 за дизела
8. би зонов климатроник
9. предницата не искам да я коментирам само рестайлинга става
10. не държи цена на пазара остава си вечно твоя
Прекално е хубава и води до пристрастяване.
Съгласен.
И аз съм съгласен, голям недостатък! :D :beer:
Оо забравих копчетата за прозорците, които са толкова калпаво направени, че се чупят без проблем!!
Pepko-Bepko
21-03-2010, 21:17
Аз преди това имах КАПА и смея да сравнявам с нея....За мен за единтични автомобили.Купето е доста тясно за размерите си ....волана е адски тежък/не само на моита а на всички 166-ци сравнени с волан на Капа,няма сериино щори отзад и прибиране на огледалата.Инак за цената си е перфектна!
kamazadjiq
21-03-2010, 22:31
Аз преди това имах КАПА и смея да сравнявам с нея....За мен за единтични автомобили.Купето е доста тясно за размерите си ....волана е адски тежък/не само на моита а на всички 166-ци сравнени с волан на Капа,няма сериино щори отзад и прибиране на огледалата.Инак за цената си е перфектна!
Има 166 със щора и с прибиране на огледалата.
Ама искаше да каже, че няма серийно ;)
няма перфекна кола въпреки че 166 цата се доближава до това определение, но най-големия и проблем според мен е, че няма части а ако има те са скъпи или се чака много време за внос.
ниския картер при дизела (на втория ден бащами го помля).
Не плуите по касетофона а си запишете нещо на касета и я пуснете забележете качеството на звука и оценете ;) . Чеинджара ми по тия неравни пътища ще прескача много ясно но пак качеството на звука в аудио формат е по добре от мп3 ;) . А защо няма мп3 ми заради по-ниското качество и това е пиратски формат нека не забравяме този факт ;) . Вече има ДВД за алфата и чете и мп3 който иска може дая си го смени :prescription: но голям проблем е малкия и ниско сложен екран на ics и липсата на GPS карта на българия на български (май и на италянски няма), но пък може и италянците да не знаят, че има даржава България.
кенче шарк се сабира точно между ръчната и пасажерската седалка :tequilla:
kpmaster
22-03-2010, 14:44
Съгласен съм с всичките изброени недостатъци. За мен най-неприятното е:
- няма къде да си оставиш чашата около таблото или бутилка в корите на вратите...
- Музиката - и мп3 за запалка върши чудесна работа обаче
- набирането до 2000 оборота - но съм си избрал дизел :)
- ниската предница - онзи ден катерих до лифта на Добринище и щях да си оставя картера и праговете докато паркирам там....
Истината обаче е че нямам търпение като ще тръгвам на някъде - шумоизолирана, мощтна когато трябва, удобна и безкрайно красива... :new_Eyecrazy: :go::whip: Когато е измита ченгетата си умират да я спират :busted_cop:
VIHHRONNY
25-03-2010, 11:50
Това далеч не е хейтърски пост, просто реших да обобщя в една тема малките неща, които не ми и също не НИ харесват в колата. Може и да се окаже в помощ на бъдещи собственици. Та ето:
2. Кожените подлакътници се накъсват. (Моят не е накъсан, но съм виждал на колеги.)
4. Понякога се появяват странни грешки на климатроника, които не пречат много на работата му, но често не може да се разбере от къде точно идва проблемът.
5. Скърцанията зимата.
6. Глупавата подпора в краката на пасажера до шофьора. (понякога е конфузно, като се качи дългокрака мацка)
7. Най-големия: куция рефлектор, който дава фира ако си с обикновени крушки и трябва да го побългарим, за да заработи нормално.
Това е засега. Сигурно изпускам нещо, но това в общи линии. Ако някой не е съгласен с мен да си каже. А ако някой се сеща нещо друго нека добави. :)
и най хубавите неща си имат недостатъци
5. Скърцанията зимата.
Ми незнам колега от всичките неща ,които си изброил мога да се съглася само с т.3 и т.7,както и ако мога да добавя некадърно направените копчета за прозорците ,които се чупят като детски играчки.
Но най - гадното нещо което супер много ме дразни е тракащата верига на маслената помпа.Просто като загрее двигателя и се разтрака шибаната верига ми идва да я засиля към някои водоем.:smackbum:
Аз нямам проблема по т.3 .. не знам откъде ви влиза тая влага, но при мен всичко си е наред :)
Колкото до т.7 - "куция" рефлектор е метален и от температурата от крушката се нагрява и задържа топлината - което прави износването на никела много по-бързо.. не е от колата ;) Затова коли, които са без фабричен ксенон трябва да са с пластмасови рефлектори!
Аз нямам проблема по т.3 .. не знам откъде ви влиза тая влага, но при мен всичко си е наред :)
Колкото до т.7 - "куция" рефлектор е метален и от температурата от крушката се нагрява и задържа топлината - което прави износването на никела много по-бързо.. не е от колата ;) Затова коли, които са без фабричен ксенон трябва да са с пластмасови рефлектори!
Кажи си мнението за копчетата и за веригата на помпата:screwy:
Кажи си мнението за копчетата и за веригата на помпата:screwy:
Веригата и при мен трака .. ужасно дразнещо е, но ме ми се дават 800лв за нова и засега е така. Копчетата откакто я имам - 3 години не ми се е чупило, въпреки че имам 4 резервни :)
emil georgiev
28-03-2010, 12:55
5. Скърцанията зимата.
важното е , че непознати мацки се качват в колата без да се замислят
---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:51 ----------
И моята не връща ,ама се чудя защо:unsure:
моята също не връща и за 2 години не намерих нова за смяна
Christweil
01-04-2010, 08:54
Успех за мераклии :) :
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-164-and-166/83173-166-lh-indicator-cancelling-fixed.html
Pepko-Bepko
01-04-2010, 22:55
Колеги ....всеки автомобил /независимо от марката и модела/ си има слаби места след употреба....,които дават дефект!!!
Ние караме употребявани автомобили....и мисля че все пак се отклоняваме от темата.....
Мисля,че ставаше ?-с за НЕУДОБСТВА /ако мога така да ги нарека/ които са приченени не след употребата на автомобила....а заложени още в самото му проектиране и,когато тои е излязъл от магазина.....
Абе напоследак доста ,,бъзик'' отнасям затова , че късите на 166 са от вътрешната страна , а дългите от външната... Нормално ли е това?..
Абе напоследак доста ,,бъзик'' отнасям затова , че късите на 166 са от вътрешната страна , а дългите от външната... Нормално ли е това?..
На мен честно казано така ми харесва дори повече .. различна е и й придава доста "зъл" вид :)
На мен честно казано така ми харесва дори повече .. различна е и й придава доста "зъл" вид :)
Да .. и на мен ми харесва , но повечето да не кажа всички не са така.... :spam_laser:
Ами това й е хубавото на 166-цата .. не е като всички :)
Повечето недостатъци на 166-ца за мен са си част от чара и,пепелника не и е удобех-аз не пуша,няма поставки за чаши-единственото нещо което пия в тази кола в движение са минерална вода и безалкохолна на много дълъг път-за всичко друго си има заведение,лошо осветява пътя на мокро и тъмно-рециклиране и ксенон,за мен най-големия недостатък и е че поевтиняха много и почнаха да се купуват повече,а аз не искам всеки трети да има кола като моята:smackbum:.
Partyзанин
21-04-2010, 14:13
Общо взето автомобилът е впечатляващ. Като сериозни недостатъци мога да посоча:
1. силния шум на мотора при обороти над 3000
2. теснотията отпред
3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та
4. липсата на възможност за монтаж на CD
5. лошата видимост назад
6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията
Linkestis
21-04-2010, 14:24
1. силния шум на мотора при обороти над 3000 ???
2. теснотията отпред ???
3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та ???
4. липсата на възможност за монтаж на CD ???
5. лошата видимост назад С това съм съгласен
6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията ???
Чудни неща пишеш по точки 1,2,3,4,6
Сигурно не говорим за един и същ автомобил, съдейки особено по това с теснотията. Ако си 2 метра висок, мое и да ти е ясно.
1. силния шум на мотора при обороти над 3000
2. теснотията отпред
3. безсмислената 6-та предавка която сваля само 150 оборота в сравнение с 5-та
4. липсата на възможност за монтаж на CD
5. лошата видимост назад
6. вечните проблеми свързани с ел. инсталацията
ти някога изобщо карал ли си 166 с 6 скорости, а за всички останали ще ви кажа как харесах 166 - отивам да видя едно приятелче автотенекиджия и слушам още от тротоара в гаража се носят едни мааааама ти, му, и .... влизам и гледам търка нещо дето няма нищо общо с колите. К`во е това бе пич? ... Алфа да и е.. мамата - нема една права линия де... нейната мамимца, една седмица склуптори права и още има... и така - загледах се, влязох вътре, запалих ЖТД - то и откачих. След това като купих мо`йта и оня като разбра - "да не си ми стъпил в гаража с тоя варел!"... така де ама като им беше свикнал, сега как ти догажда вдлъбнатината на вратите направо не е истина:super:
Чудни неща пишеш по точки 1,2,3,4,6
Колегата ако не се лъжа кара 2.0ТС със 6 скорости, но имам чувството, че не е улучил на автомобил просто.. :)
А до колегата Partyзанин - приятелю, това са чертите на алфа, винаги има по нещо за правене, но точно затова ги обичаме!! "Силния шум" след 3000об/мин по-скоро си е приятен звук ;) Теснотията отпред.. както каза Роман ако си 2м е нормално да ти е тясно въпреки, че аз съм 1.90м и нямам никакви проблеми с мястото. Лоша видимост назад.. покарай я малко и ще видиш колко бързо се свиква! 6-тата предавка е направена за да разтовари двигателя при по-висока скорост.. не може да очакваш да ти свали 700-800 оборота и да вдигаш 250км/ч сещаш се нали? все пак това е 2.0 мотор на голяма и тежка кола ;) Колкото до музиката.. прочети малко преди да бързаш да отговориш :) има много варианти, при които даже се запазва естетиката на таблото и честно казано го предпочитам пред стандартните плеъри, заради които 3 пъти ми разбиваха предишната кола!
И на последно място, но не по важност, ако си си купил алфата само защото е хубава кола с доста екстри за малко пари.. просто това не е автомобилът за теб!
И на последно място, но не по важност, ако си си купил алфата само защото е хубава кола с доста екстри за малко пари.. просто това не е автомобилът за теб!
:thumbup:
Partyзанин
22-04-2010, 16:43
Мненията ви са добри и ще ги взема под внимание. Всеки начинаещ има нужда от напътстивя. Мой пропуск е да уточня, че слизам от Лания Капа и написаните от мен недостатъци са родени от сравнението с този автомобил.
endeavour
22-04-2010, 21:40
2. теснотията отпред
Аз сигурно карам някаква модификация...Щот съм два метра на 105 кила и не съм разбрал че ми е тясно... Бах мааму!
Аз сигурно карам някаква модификация...Щот съм два метра на 105 кила и не съм разбрал че ми е тясно... Бах мааму!
Е да, но човека си каза, че слиза от Капа .. а тя е не малко ами направо много по-широка и просторна вътре :)
Pepko-Bepko
23-04-2010, 22:40
Точно така....А колеги някои забелязал ли е когато си измие колата на автомивката и момчето там се е постарало много добре да подсуши колата,след като тръгнете и купето на колата се разлюлее колко вода се изсипва по предните врати от страничните огледала ....И целите врати стават на пръски....Отвратително е това страшно ме дразни.Замислям се дали да не взема да пробия отдолу с малки свредла дупки за да се изтича водата.:)
Точно така....А колеги някои забелязал ли е когато си измие колата на автомивката и момчето там се е постарало много добре да подсуши колата,след като тръгнете и купето на колата се разлюлее колко вода се изсипва по предните врати от страничните огледала ....И целите врати стават на пръски....Отвратително е това страшно ме дразни.Замислям се дали да не взема да пробия отдолу с малки свредла дупки за да се изтича водата.:)
Колега това се получава, когато не са подсушени праговете и колоната между вратите, както и ръбовете на вратите.. затова купих си микрофибър и перо за подсушаване и си я мия сам - оттогава нямам този проблем :)
Pepko-Bepko
24-04-2010, 07:42
Колега това се получава, когато не са подсушени праговете и колоната между вратите, както и ръбовете на вратите.. затова купих си микрофибър и перо за подсушаване и си я мия сам - оттогава нямам този проблем :)
Не бе човек в страничните огледала се събира много вода която после се излива по предните врати.Това имах в предвид.
Това е при всички коли,ако огледалата могат да се обръщат напред,водата пада и се подсушава,и мога да ви кажа че 166 е много лесна кола за миене и подсуване тъй като няма разни гадни лайсни по нея.
Не бе човек в страничните огледала се събира много вода която после се излива по предните врати.Това имах в предвид.
Значи не съм те разбрал. :)
---------- Post added at 05:49 ---------- Previous post was at 05:48 ----------
Това е при всички коли,ако огледалата могат да се обръщат напред,водата пада и се подсушава,и мога да ви кажа че 166 е много лесна кола за миене и подсуване тъй като няма разни гадни лайсни по нея.
Точно :)
Да,много е гадно и най-ужасното е да гледам как водата се излива от огледалата по вратите!!!!:brickwall:
Забавни сте :) :evil: оправихте ми настроението.
Забавни сте :) :evil: оправихте ми настроението.
А това какво общо има с темата? :)
Alexandra
02-05-2010, 13:50
Не ми харесва това,че е адски шумоизолирана и не усеща скоростта и понякога си имам проблеми с някои контролни органи :)
Не ми харесва това,че е адски шумоизолирана и не усеща скоростта и понякога си имам проблеми с някои контролни органи :)
Tова не е чак такъв недостатък :)
1-во както всеки друг ме дразни касетката
2-то което ме дразни, е че в багажника там където ми е мястото за резервната гума ми се намира газовата бутилка. :no::no::no::no: А тази резервна гума, която не си е на мястото ми заема доста пространство в багажника...
2-то което ме дразни, е че в багажника там където ми е мястото за резервната гума ми се намира газовата бутилка. :no::no::no::no: А тази резервна гума, която не си е на мястото ми заема доста пространство в багажника...
Ами че е с фабрична газова разположена доста кофти. Интересно ми е дали има други Алфи 166 TS с такава фабрична газова уредба цопната в мястото уж за резервната гума???
Ами честно казано не разбирам от коли...наскоро взех книжка. Баща ми взе колата от една Софийска авто къща.Мога да качя снимки утре да кажете дали е или не е фабрична. Защото много ме съмнява да я цопнат точно там.
Ами честно казано не разбирам от коли...наскоро взех книжка. Баща ми взе колата от една Софийска авто къща.Мога да качя снимки утре да кажете дали е или не е фабрична. Защото много ме съмнява да я цопнат точно там.
14-05-2010, 17:42
Браво човече имаш голям късмет и благородно ти завиждам за първата кола :) моята първа кола беше Трабант комби :D и по темата не мога да си представя Алфа с фабрична газова уредба - просто някой преди теб я е сложил :) много безаварийни :)
МЕРСИ!!! :) Както казват всички "Остана само да почерпя!" :wein:
Ами че е с фабрична газова разположена доста кофти. Интересно ми е дали има други Алфи 166 TS с такава фабрична газова уредба цопната в мястото уж за резервната гума???
Има колега, и мойта е така и е ужасно дразнещо. По принцип мразя газови уредби и много ме е яд, че мойта дойде с такава от Италия. Като ходя на почивка само багажа на жената го пълни :) кофтито е че резервната гума е много голяма просто, но поне пък караме евтино
Отврат!Аз си взех по-малка резервна гума от чичото защото и той има Алфичка, но все пак заема място...Аз лично събирам два големи сака и още няколко по-малки сакчета. Извинявам се на останалите колеги, че се отплеснах от темата.:grin:
15-05-2010, 19:02
Има колега, и мойта е така и е ужасно дразнещо. По принцип мразя газови уредби и много ме е яд, че мойта дойде с такава от Италия. Като ходя на почивка само багажа на жената го пълни :) кофтито е че резервната гума е много голяма просто, но поне пък караме евтино
Да е "ефтино",колко да е "ефтино"???
Разбирам 166-ца бензинка ама с газова си е направо мазало.
Още повече че на тия колички резервната не е тип "патерица",а нормална гума!!!
И колега като те е яд,що не я шитнеш газовата на някой колега с "очиларка"???
То сервизи бол,ама после ще има двайсетина теми от сорта
"Държах 20 мин по магистралата 200км/ч и ми светна лампата на маслото,какво да правя?"
С това не подчертавам дизела!!
Просто сте ми интересни с тия газови уредби
Ами това е .....безаварийно :)
Да е "ефтино",колко да е "ефтино"???
Разбирам 166-ца бензинка ама с газова си е направо мазало.
Още повече че на тия колички резервната не е тип "патерица",а нормална гума!!!
И колега като те е яд,що не я шитнеш газовата на някой колега с "очиларка"???
То сервизи бол,ама после ще има двайсетина теми от сорта
"Държах 20 мин по магистралата 200км/ч и ми светна лампата на маслото,какво да правя?"
С това не подчертавам дизела!!
Просто сте ми интересни с тия газови уредби
Ами това е .....безаварийно :)
Ами в моя случай има два основни фактора, които ми пречат да я махна, иначе бих го направил с удоволствие. За съжаление колата не е изцяло моя собственост въпреки, че аз я стопанисвам реално и не мога да правя такива "модификации". Освен това гори 20 на сто както бензин така и газ, така че за момента ме радва наличието на газовата, защото иначе извънградско 12/ градско 20 щеше да ми дойде малко нагоре :)
Замислям се да си купя една 166 лично за мен, но още се двоумя дали да е бензинов шестак или дизел. За да не спамя темата, ще пусна подобна като му дойде времето, но определно Алфа 166 с газ - НЕ.
П.П. тази която карам в момента превключва автоматично на бензин след 160 км/ч, така че газта не спъва чак толкова колата, ако е направена както трябва.
По темата - дразни ме 2.0 двигателя като цяло - мисля че е малък за това купе. С климатик и 4 жени в колата е като спънат кон :D
leketo84
17-05-2010, 18:23
Ами в моя случай има два основни фактора, които ми пречат да я махна, иначе бих го направил с удоволствие. За съжаление колата не е изцяло моя собственост въпреки, че аз я стопанисвам реално и не мога да правя такива "модификации". Освен това гори 20 на сто както бензин така и газ, така че за момента ме радва наличието на газовата, защото иначе извънградско 12/ градско 20 щеше да ми дойде малко нагоре :)
Замислям се да си купя една 166 лично за мен, но още се двоумя дали да е бензинов шестак или дизел. За да не спамя темата, ще пусна подобна като му дойде времето, но определно Алфа 166 с газ - НЕ.
П.П. тази която карам в момента превключва автоматично на бензин след 160 км/ч, така че газта не спъва чак толкова колата, ако е направена както трябва.
По темата - дразни ме 2.0 двигателя като цяло - мисля че е малък за това купе. С климатик и 4 жени в колата е като спънат кон :D
Колега та ти си със шестак бре с тоя разход ! :surrender: Колкото до 4-те жени , дай боже всеки му !!! :drinking:
jumbo797
18-05-2010, 22:42
Абе хора не мога да ви разбера,прочетох почти всички мнения,незнам защо си ги купувате тези коли като не ви харесват! Само недостатаци и намирате,а я да ви видя да кажете поне нещо положително! Аз си харесвам колата,само можете сами да си я подобрявате така че да ви харесва,а и да ви кажа много от нещата могат да се подменят с по хубави!
Абе хора не мога да ви разбера,прочетох почти всички мнения,незнам защо си ги купувате тези коли като не ви харесват! Само недостатаци и намирате,а я да ви видя да кажете поне нещо положително! Аз си харесвам колата,само можете сами да си я подобрявате така че да ви харесва,а и да ви кажа много от нещата могат да се подменят с по хубави!
Пак казвам с риск да остана неразбран... За мен това е наи -добрата , наи-красивата кола... Една такава 11-годишна кола не би трябвало да струва по-малко от 20 000 и това , че можем сега да си ги позволим е шанс и парадокс... В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ КОЛИ няма недостатъци , а за позитивите няма нужда да се говори..:tongue:
Ти май ей така пишеш колкото да напишеш нещо... Кой е казал, че не си харесваме колите? Това е тема за недостатъци и дефекти, които с времето се появяват при повечето колеги. Нищо не пречи да си направиш тема за достатъците. :) Ама такава е ненужна...
jumbo797
19-05-2010, 08:55
Момчета, вие май не сте ме разбрали,аз недостатаци по колата нямам! Харесвам си я такаква каквато е! Това което не ми е харесало не е било недостатък, и съм го сменил с ново или по добро!
nightroller
19-05-2010, 13:27
аз харесвам всичко в колата без едно, което за България е голям недостатък - много дълъг и прав преден надвес - задира навсякъде, за качване на бордюри въобще не може да се мисли, при вълнообразни пропадания на пътя е ад :) хубавото е че така се пази картера обачеее ... си е сдух голям :):)
Колеги и аз съм писал за недостатъците по моята кола, но ония ден ходих малко да погърмя с въздушната пушка на едно поле.Както се отдалечявах от колата просто се обърнах и като я видях...:big_love: БЕШЕ ИЗУМИТЕЛЕН МОМЕНТ!!!
Колеги и аз съм писал за недостатъците по моята кола, но ония ден ходих малко да погърмя с въздушната пушка на едно поле.Както се отдалечявах от колата просто се обърнах и като я видях...:big_love: БЕШЕ ИЗУМИТЕЛЕН МОМЕНТ!!!
О, съгласен съм! Винаги като излизам от нея се обръщам за последно да си я огледам. А най-обичам като се прибирам пеша от някъде и съм забравил къде съм я паркирал, минавайки покрай нея да я загледам :D
22-05-2010, 23:17
166 е най направената от всички алфи.ама си дребните недостатъци но те се прескачат- все пак вече стават на години..същите набори по пътищата едвам куцат милите..а някой да си е купил алфа за да я кара леко?:cheers:размазвам се от удобство в тая кола::notworthy::notworthy:
Мдаааа...Колата е ПЕРФЕ!!! Ама доста се отплеснахме от темата :mrgreen::busted_cop:
21-06-2010, 00:06
Здравейте на всички.първо се извинявам ,че не съм собсвеник на Алфа,а и може би не съм точно по темата,но сметнах тази за най подходяща.но ако админа реши нека я премести,с заглавие защо да си купя Алфа 166.
и сега по-конкретно.досега съм карал само Волво.в момента карам Волво 460 1,7 турбо 125 к.с.,но твърдо съм решил да го сменя с Алфа 166 2001 г.,най вече държа на добрата возия и комфорта,а алфата определено притежава и двете.карал съм около месец 156-ца и се изкефих.може ли да ми препоръчате какво да гледам при покупката.от всички недостатаци който изброявате най дразнещи са-касетофона,бг навигацията и това че е ниска въпреки че аз не смятам така.казвате че частите са скъпи ,аз покрай Волвото мисля че не са.иначе окачването как е?другото което искам да ви питам е- бензин или дизел.дайте съвети.предварително благодаря на всички ви.смятам до месец по Софийските улици да се движи още една 166-ца,и то черна:grin:.никой не каза нищо за разхода.но най вече ме интересува какво да гледам при покупката,кои са характерните белези за модела че колата е здрава и запазена.също така според вас каква е цената за която се купува 166-ца в добър вид,с всички екстри.е това е относително но все пак.
Благодаря ви
всичко и харесвам :cheers:
Здравейте на всички.първо се извинявам ,че не съм собсвеник на Алфа,а и може би не съм точно по темата,но сметнах тази за най подходяща.но ако админа реши нека я премести,с заглавие защо да си купя Алфа 166.
и сега по-конкретно.досега съм карал само Волво.в момента карам Волво 460 1,7 турбо 125 к.с.,но твърдо съм решил да го сменя с Алфа 166 2001 г.,най вече държа на добрата возия и комфорта,а алфата определено притежава и двете.карал съм около месец 156-ца и се изкефих.може ли да ми препоръчате какво да гледам при покупката.от всички недостатаци който изброявате най дразнещи са-касетофона,бг навигацията и това че е ниска въпреки че аз не смятам така.казвате че частите са скъпи ,аз покрай Волвото мисля че не са.иначе окачването как е?другото което искам да ви питам е- бензин или дизел.дайте съвети.предварително благодаря на всички ви.смятам до месец по Софийските улици да се движи още една 166-ца,и то черна:grin:.никой не каза нищо за разхода.но най вече ме интересува какво да гледам при покупката,кои са характерните белези за модела че колата е здрава и запазена.също така според вас каква е цената за която се купува 166-ца в добър вид,с всички екстри.е това е относително но все пак.
Благодаря ви
Еми колега за разхода си има отделна тема.Моята си я взех за 7000лв. Всички екстри за модела.
Благодаря ви
2,4 дизел или шестцилиндров бензин(атмосферен) са моторите дето си заслужават. Бензинките са лакоми, а за дизела щом ще е около 2001 година значи ще е 2.4 - 140 к.с . Иначе за огледа най добре първо огледай отвсякъде - провери как вози и дали не се усеща някакъв дефект по окачване и управление. Провери дали се отварят всички врати и прозорци , луфтове (за евентуални удари ) и .н.т като за всяка кола. После ако ти е харесала я закарай на диагностика (прежали някой лев - заслужава си) и ако и от диагностиката е наред пожелай си късмет все пак и се мятай.
П.П. Аз не смятам касетофона за дефект.Пo скоро допълнителна екстра към чейнджъра. Мога да Ви кажа че наскоро си взех дори професионален дек да си правя записи. Ако се записва от плоча или друга лента без преминаване през цифрова обработка смятам, че аналоговия звук е за предпочитане, а все пак имате и ЦД чейнджър. Аз Мп3 не слушам - само флаг формат и малко компресирани форми
По темата:
Много е голяма...колата.. иии задницата и е повдигната малко гадно.. та не мога да виждам хубаво, когато паркирам назад при по-тесни пространства.. днес ми се наложи в центъра да паркирам .. ужас направо :thumbdown: иначе си я харесвам като цяло красавицата :hitbycupid:
nightroller
21-07-2010, 18:53
пичове :) това, което съм го писал за задирането на предната броня и др. е дезинформация - моля да ме извините - оказах се със счупена пружина на колелото ... никой не я беше забелязал докато не я видях при гумаджиите - чупи се първата намотка точно на леголото на чашката на макферсона и така съм карал 10 000 км... сега купих нов комплект пружини и влизам в бокса след това ще пиша каква е промяната ;)
пс. колата в момента е прясно боядисана и предната броня също ;)