View Full Version : Вариятор и проблеми с него ???
Здрасти,пичове. Аз си купих една Алфа 145 Т спарк 88Кв съвсем спонтанно без въобще да я проверявам. :( Тъй като темата е диагностика и явно ги усещате Алфите искам да те питам каква точно е тая джаджа тайминг вариатор /то е на английски,ама нали форума е само на български/, защото при палене се чува един звук като да паля дизел /а съм с бензинов мотор все пак/ и като се разрових прочетох,че точно това бил проблема при 145-иците. Аз съм супер бос в двигателите и ще съм ви много благодарен,ако ми дадете някакъв съвет. Защото на няколко места прочетох,че от това нямало да ми се разбие двигателя,но все пак...
Мерси предварително!
Преместих темата тук защото тук и е мястото :wink:
Ами като сменяш ремъците след покупката смени тогава и вариаторния комплект (не целия вариатор) - ремонтното комплектче струва около 8 лева, ама трябва да го смениш със смяната на ремъците защото тогава ще ти е отворена колата и няма да плащаш отделно за труд. Иначе ако сменяш само вариаторното комплектче ще ти излезе скъпо труда, а заедно с ремъците цялата операция ще струва с 8 лева повече :wink:
Проблема е комплексен. При проблемен вариатор трака постоянно не само при палене. Когато пуснеш газта спира на ниските.
Кажи на монтажниците да ти погледнат и хидравличните повдигачи ако ще махат вала заради вариатор. Всичко се прави наведнъж както каза колегата по-горе.
Вариатора играе роля след 3000 , а на ниските ако е много аварирал се получава "неадекватен" вакуум в смукателния колектор .....
мерси много за съветите. предполагам,че точно вариатора е проблема,защото при ниски обороти двигателя е много муден,а като кача на високи изведнъж хуква. явно ще трябва да я закарам при някой,който може да и направи диагностика.
В тази връзка - Можете ли да ми кажете къде във Варна разбират от Алфи?
Пусни ЛС на колегата boian, той ще ти каже къде е ходил. Виж и темата за срещи и мероприятия по специално за региона на гр. Варна :D
konstantin
24-05-2006, 04:44
Извинявайте за въпроса ама четох доста за този тайминг вариатор тук във форума и останах със впечатлението че само Алфа Ромео Туин Спарк има вариатор .
Аз имам Алфа Ромео 146 Боксер и мисля да си сменям ремаците въпроса ми е Боксера имали вариатор ?
Може да ви се вижда много тъп въпрос ама съм много зле със тези Боксерови двигатели
Crusader
24-05-2006, 09:49
......
Тцъ, боксера нема вариатор :!:
kolegi i moqta kola e twin spark ama ne znam 4etoh 4e 1.7 nqmali variatori i s1m s1vsem ob1rkan ako nemam variator ot kakvo 6te e tova trakane :( :( mn 6te s1m blagodaren ako mi pomognete zashtoto nqmam i knijkata kum kolata i ot kade moga da si vzema takava izobshto :?: :?: :roll:
http://images24.snimka.bg/005359767-big.jpg
да благодаря колега ще се корегирам за в б1дехсте мерси за с1вета но мисля че мойе да е от веригата , ако приемем че няма вариатор
traiko_89
20-04-2008, 23:56
че 1.7 8в е единствения двигател от ТС който няма вариатир