PDA

View Full Version : Най-накрая Алфист

hunter1989
21-03-2010, 01:14
Здравейте колеги . След почти 4-годишно чакане , вече и аз мога да се нарека алфист. От днес вече си имам алфичка . Вярно малко е поочукана ама си я обичам и ще си я потегна . Колата е 1.3 боксер ( не точно такъв двигател исках , но за сега става ) на 92хил км е аз съм и 3 собственик в БГ , като предишните не са я карали много. Ето и няколко снимки . Та да попитам сега малко . Кутията за въздушният филтър е малко по- различна от стандартната ( от мерцедес , бус) и ми свети лампата за дюзите, та тези 2 неща дали имат нещо общо. То утре ще гледам да сменя кутията със стандартна, ако ми остане време, защото ще сменяме и лагер на съединител ( за да мога да я покарам малко :-D ) Понататък ще се правят и другите основни ремонти и накрая ще последват някоко пластични операции , за да мога да дойда на някоя среща , без да се притеснявам че колата ми на нищо не прилича :lol_sign: . И да попитам , отваря ли се бягажника отвътре или само с ключа става , че е малко неудобно.

mochko1
21-03-2010, 02:31
Честита да ти е дано само да те радва :)

tonov
21-03-2010, 08:38
Първо честита колица ;) Много да те радва и малко да те ядосва :-D

По въпроса: смени си първо кутията с оригиналната, щом си решил. После ако още свети (по-вероятно е да продължи) ще му мислиш. Една диагностика примерно.

Като ще сменяш лагера на съединителя, поне виж и дисковете в какво състояние са, ако е наложително ги сменяй и тях.

За багажника - ако има лост за отваряне отвътре, се намира вляво долу до шофьорската седалка. Има и вариант с копче (отляво до аварийките), но не ми се вярва да е монтирано на боксер 1.3.

v1play3r
21-03-2010, 10:43
Честита да ти е ! И бързо да я стягаш :notify:

ves_v8
21-03-2010, 13:12
Честито Возило колега:) много хубави моменти и много безаварийни километри:go:

hunter1989
21-03-2010, 20:02
Първо честита колица ;) Много да те радва и малко да те ядосва :-D

По въпроса: смени си първо кутията с оригиналната, щом си решил. После ако още свети (по-вероятно е да продължи) ще му мислиш. Една диагностика примерно.

Като ще сменяш лагера на съединителя, поне виж и дисковете в какво състояние са, ако е наложително ги сменяй и тях.

За багажника - ако има лост за отваряне отвътре, се намира вляво долу до шофьорската седалка. Има и вариант с копче (отляво до аварийките), но не ми се вярва да е монтирано на боксер 1.3.

Днес беше голямо приключение . Цял ден се мъчим над колата и накрая разкачихме предното окачване и разделихме двг-то от скоростната кутия , та до тук. Лагера не взиза и трябва да се изпили опашката = други малки ремонти и дано утре да я запалим и да се повозя малко.

Dobsata
21-03-2010, 23:14
Честито на нашето момче.. утре я оправяме и започваме да летиме. : ))

DSlavev
21-03-2010, 23:17
Честито колега, много да те радва БОКСЕРА и много безаварийни километри.

magiosnik
21-03-2010, 23:51
честито!!! слагаи наи доброто олио и да спре само когато ти пожелаеш!!! AUGURI!!!:Yeeeehaaa:

mordohy
22-03-2010, 20:42
Ха честито и от мене колега!

sestrata_na_tonov
22-03-2010, 22:22
Честито колега!Да те радва колата и я оправяйте бързо!

TishO
23-03-2010, 00:21
честито брат много тръпка ще има с тоя боксер нищо че е малак !!!

hunter1989
23-03-2010, 15:36
честито брат много тръпка ще има с тоя боксер нищо че е малак !!!

Да наистина има тръпка 3 дни вече не можем да го сглобим. Останаха ми един болт на тампона на скоростите и един болт при стартера (+- някоя ламаринка). Само че тампона се е разместил и не мога да сложа болта. Мъкааааааааааааа , а колко искам да го подкарам. Айде че работа ме чака .

hunter1989
23-03-2010, 18:16
Колеги помагайте !!!. Как да сваля помпата на съединителя ( тази на педала) това нещо не мога да си обясня . Тръгнах да свалям педалите , не става , някакви ламаринки ми пречат . Тръгнах тях да свалям - пак не става таблото трябва да свалям. Та ако някой знае по - лесен начин моля помогнете .

soldier
24-03-2010, 14:12
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26038
Заповядай една тема, която трябва да ти помогне

sen7
24-03-2010, 15:07
моля въпросите за проблеми с колата в съответния раздел.

hunter1989
24-03-2010, 15:38
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26038
Заповядай една тема, която трябва да ти помогне

Колега става вапрос за помпата на педала , аз гледах от една 145-ца 1.4 ТС но там нещата са савсем различни и се сваля за 3 мин . Но при боксера не е така . Сега отивам да човъркам по колата и дано успея да я сваля. Ако не успея ще пусна отделна тема в раздела ,за да не спамя тук.

alfa_romeo
01-05-2010, 19:34
Колега става вапрос за помпата на педала , аз гледах от една 145-ца 1.4 ТС но там нещата са савсем различни и се сваля за 3 мин . Но при боксера не е така . Сега отивам да човъркам по колата и дано успея да я сваля. Ако не успея ще пусна отделна тема в раздела ,за да не спамя тук.
на снимките трябваше поне да е с джантите,друга щеше да е :D

hunter1989
02-05-2010, 00:24
Чакай да я оправя да върви нормалко , пък после ще гоним вид :D

hunter1989
08-05-2010, 21:08
Най-накрая изпитах удоволствието от карането на Алфа Ромео. Вярно колицата е 1.3 но звука и ускорението за този двигател са удивителни. След безброй проблеми и главоблъсканици , най-накрая оправихме колата . Минах през проблем със съединител и скорости , токове , и най вече двигател. Оказа се , че някой изтъкнат майстор си е оставил подписа в колата . Та всички кабели които отиват в дюзите бяха рязани и преправяни (явно заради газта) и даже едната дюза не ми работеше ( нямаше маса). Днес запоихме правилно кабелите , изолирахме ги и резултата беше невероятен (цели 90 коня :D ) Даже вече колицата взе първата си жертва (фиат темпра 1.6 i.e). Вече ми останаха малко козметични проблемчета, като преден капак, врата и броня . И тук там някой кабел и свещ :new_Eyecrazy:. Но вече съм доволен сипвам си Ефикс и колата върви перфектно. Дано нълго време да нямам проблеми :D:D:D.

tonov
08-05-2010, 21:12
Браво!
Добре дошъл в отбора :mrgreen:

hunter1989
09-05-2010, 00:13
Сега я оправям визуално и идвам на някоя от срещите :)