View Full Version : кожен интериор на 145
Надявам се , че тази тема в правилния раздел ... ако не е нека някой я премести . Всичко се започна Януари месец като разковачих цялата си кола и си мислех , че ще я завърша за 1 седмица ( да ... ама НЕ ) Всичко ми костваше мн. нерви , усилия и време но като за първи път мисля , че съм се справил прилично ... сега малко снимки на колата преди и по време на цялата процедура ... а пък утре се надявам да има снимки на абсолютно цялата кола в завършен вид.Имаше доста неща за които научих в процес на лепенето и т.н. естествено на места имах нужда от подкрепление за което БЛАГОДАРЯ на RealSex :)
ще видим какъв е резултата от разковаването.Дано на живо да изглежда хубаво с профисионално изпълнение.
Поздрави за ентосиазма ти.
Аз се радвам че не счупихме почти нищо :crazy: И накрая успя да се зглоби и да се намери мястото на всичко което от кадето беше ;-) че по едно време много болчета нещо липсваха :upsidedwnsmiley: Но мога да ви оверя че накрая ефекта наистина е WOW :shocking: :drool: От мен наистина БРАВО на Ваката са ентосиазма които има направо беше болен докато колата беше на парчета.Ама си заслужаваше!!! :clapping:
П.С. Еи дърво как няма да сложиш снимки на конзолата и на онва дето го сложихме днес и на другото дето е по средата на таблото (онва бялото с дупките за въздух) можеше и на новите патерици !!!
п.п.с. Малии и моя снимка има сега ще ме видат колко съм грозен!!!:crazy:
detelazurno
23-03-2010, 11:05
Браво, браво! Аз съм замислил същото само дето тавана няма да правя. Тръгнали са да ми се отлепват тапицериите по вратите та съм взел решението, че ще ги направя с кожа и, за да си отива ще наравя и панелите покрай таблото. В засимост от цвета който реша (нещо бежово ми се върти в главата) ще си направя и съответните кожени "маншончета" на скоростния лост и ръчната. Само чакам малко свободно време и прилично време (което все повече наближава) и ще се захвана и аз.
Като я сголбите направи още снимки, че ми е интересно да видя как седи тъмния салон със светлата кожа, че и при мен малко така ще се получи.
Браво! Иаз минах през подобно нещо, но в черно!
Две неща, дано сте махнали старата тапицерия от тавана, за да не провисне на места след време . И дано след време не се получат на места по тавана мехури от сънето, защото това често се случва ако кожатае нямала залепена предварително подплънка!
Отново браво за работата!
И аз вчера си оставих колата да ми е претапецират . Ще ми сложат кожа на панелите отпред и на вратите. Цвета е черен с червен конец . Като я взема ,колегата на който е темата ако разреши ще постна снимки как е станало.
И аз вчера си оставих колата да ми е претапецират . Ще ми сложат кожа на панелите отпред и на вратите. Цвета е черен с червен конец . Като я взема ,колегата на който е темата ако разреши ще постна снимки как е станало.
Toва звучи интересно черно и червено !!
PEPI-2ALFA
23-03-2010, 12:17
Дай малко подробности по работата, за да е полезно за следващите ентусиасти. Кожата каква е (колко струва), лепилото разреждате ли го (по тв съм гледал професионалистите го пръскат с пистолет като бояджиите), някакви тънкости около рязането и напасването, опъване ... такива работи.
Поздравления, добра работа.
Значи и аз искренно се надявам като се напече силно от слънцето нищо да не й стане на кожата но това ще го разбера като се постопли още ... лепилото както се вижда на снимките е Хелмевект и не се разрежда . Кожата е изкувствена бяла кожа която закупих от фирма , която прави мебели 13лв. линейният метър 1 линеен метър е с широчина 1.40м. разбира се смених и седалките с черни щото моите бяха зелени и те така ... за в момента немога да се сетя др. така , че ако нещо ви интересува питайте няма проблеми ... аз сега ще сляза да направя още снимки и да видя дали не са ми превели заплата :d
Браво за желанието и нервите!И аз сериозно съм се замислила да претапициране и ще ми интересно да видя при вас как се е получило.Насочила съм се към комбинация червено+черно, но все още обмислям дали да е изцяло кожа и комбинация кожа+друг плат
tokata_pz_flex
23-03-2010, 17:49
Колега , самите седалки кожени ли ще са ?
АшкОуСум Бе Ванкааа......
Аферим...
Като се видим ще ми обясниш кък да го направя и аз :)
Аз днес се чух с моя тапицер и ми предложи да се сложи дунапрен под кожата на вратите , така щели да изпъкнат по-добре шевовете.
А колега , да питам това лепило лятото като е жега няма ли да се усеща аромата на химия. Преди лепях едни неща с пропа ... та това на подобна основа ли я ?
alfaromeofen
23-03-2010, 22:23
Хелмевекта си е обущарско лепило.Нищо му няма от слънцето и като изсъхне хубаво не мирише въобще ,ама докато изсъхне си посмърдява.Тавана провисна на алфата и го лепих с такова лепило.Гъсто е и даже не протече ,понеже си залепихме старата плюшена тапицерия.Само се маха дунапрена ,че слънцето го прави на сол.Мажат се двете повърхности леко,без да се прекалява ,изчаква се малко да ''дръпне леко'' и се притиска.До колкото помня изсъхва напълно за 24 часа.Ето и примерна цена http://www.vector.bg/a2/offers.asp?p=808558 ;)
crocodil
23-03-2010, 23:16
Няма ли да се мърля това бялото?
Такааа обещах ви снимки ама на лаптопа нета ми е бавен , че незнам дали ще стане ! Ако не стане утре ще кача ... относно седалките моите бяха в зелен плат и ги бартеросах за черни с червен надпис на облегалките ( Алфа Ромео ) но пак са от плат не от кожа ... А пък за това дали ще се мърла ДА повече ще се мърля от какъвто и да е др. цвят но се чисти мн. по-лесно кожа от колкото плат ... само с мокар парцал пада всяква мръсотия :) Остава само да сложа пластмасите покрей волана , да ми ушият кожата покрей скоростния лост и да ми боядисат задната пластмаса на багажника , която покрива машинката за чистачката ... надявам се всичко това да стане най-късно утре ;)
Такааа обещах ви снимки ама на лаптопа нета ми е бавен , че незнам дали ще стане ! Ако не стане утре ще кача ... относно седалките моите бяха в зелен плат и ги бартеросах за черни с червен надпис на облегалките ( Алфа Ромео ) но пак са от плат не от кожа ... А пък за това дали ще се мърла ДА повече ще се мърля от какъвто и да е др. цвят но се чисти мн. по-лесно кожа от колкото плат ... само с мокар парцал пада всяква мръсотия :) Остава само да сложа пластмасите покрей волана , да ми ушият кожата покрей скоростния лост и да ми боядисат задната пластмаса на багажника , която покрива машинката за чистачката ... надявам се всичко това да стане най-късно утре ;)
Много хубаво е станало.
Ама не каза нищо за заплатата,дали са я привели :):):)
Вече и вратите са на мястото и ефекта е направо зашеметителен!!!
tokata_pz_flex
24-03-2010, 10:18
Добре е станала колата . Тая централна конзола .... каква играчка е било там не ми се мисли . А за цапането ... нека да се цапа , важното е , че е готино :)
crocodil
24-03-2010, 10:32
Супер е!
detelazurno
24-03-2010, 10:32
Много добре се е получило! Бая сте си поиграли, но си е заслужавало. Имам само едно въпросче. Може ли да кажеш как се маха тая част от корите на вратите която си облепил с кожата, че както споменах и на мен ми предстои същата процедура. Доколкото знам са на някакви пластмасови нитове, които са гадни за махане и било по-лесно да ги счупиш и после да залепиш кората. А ако имаш и снимки на този етап ще е направо супер!
Много добре се е получило! Бая сте си поиграли, но си е заслужавало. Имам само едно въпросче. Може ли да кажеш как се маха тая част от корите на вратите която си облепил с кожата, че както споменах и на мен ми предстои същата процедура. Доколкото знам са на някакви пластмасови нитове, които са гадни за махане и било по-лесно да ги счупиш и после да залепиш кората. А ако имаш и снимки на този етап ще е направо супер!
Ами така е с нитове е и аз ги изрязвах с една супер странна машинка която взех от един майстор който се занимава с лепене на кожи и такива но мисля че ще стане и с хубаво макетно ножче .... . конзолата не е в кожа . Тя е боядисвана ... а пък относно заплатата да преведохая и даже свърши
Найстина е станало уникално,като цяло колата ти изглежда много добре!Към цялата работа идеално биха се вързали едни белички 16" ОЗ рацинг :)
Сега и въпросите... кожата разтегателна ли е,как я опъваше по ъгълчетата и вдлъбнатините,като тръгна да сваляш тавана сигурно вече ти се е изскало да него сваляш,много гадно е залепен :)
Конзолата сам ли я пръска,с какъв грунд я мина преди това,шлайфа ли я,с пистолет ли нанася грунда и боята или със флакон?
PoByRkAn
24-03-2010, 13:06
Ванка,много хубаво е станало братчед,ЕВАЛА-манйак си остана значи още от вземането на колата :)
Найстина е станало уникално,като цяло колата ти изглежда много добре!Към цялата работа идеално биха се вързали едни белички 16" ОЗ рацинг :)
Сега и въпросите... кожата разтегателна ли е,как я опъваше по ъгълчетата и вдлъбнатините,като тръгна да сваляш тавана сигурно вече ти се е изскало да него сваляш,много гадно е залепен :)
Конзолата сам ли я пръска,с какъв грунд я мина преди това,шлайфа ли я,с пистолет ли нанася грунда и боята или със флакон?конзолата я дадох на един дивак дето се занимава с такива работи да ми я пръсне и не съм го разпитвал какво я е правил щото бях прекалено щастлив да мисля за такива работи ... кожата трябва да бъде разтегателна за да се работи по-лесно с нея но моята не се разтяга и на някои места направо си оставих ръцете и мн. ме е яд но какво да се прави ... а пък за 16" ОЗ рацинг си мн. прав ама нема долари за такива чудесии за сега ще съм с тея пък нататака ще видим сега спирачки ме чакат за смяна
Ванка,много хубаво е станало братчед,ЕВАЛА-манйак си остана значи още от вземането на колата :) хех ама и ти ме послуша като ти казах да си вземеш алфа :D :D :D ... o ето и още 3 снимки остава само кожата покрей скоростния лост да си взема и всичко ще е завършено :)
супер...,очарован съм! бутнете нещо по волана и викайте да снимат от MTV-пич оправи ми колата:big_bow_down:
Eвала човече ,добре си я свършил :cheers:
супер...,очарован съм! бутнете нещо по волана и викайте да снимат от MTV-пич оправи ми колата:big_bow_down:хе-хе-хе чак пък толкус :flirt:
Eвала човече ,добре си я свършил :cheers:
абе добре добре ... колко да е добре :lol_sign: и на мен ми харесва ама да ти кажа честно има доста места на които има надено и т.н. и съм запълвал съединяваното с коректор и това всичкото заради НЕ еластичната кожа
Не мога да не си кажа колко съм впечатлен!!! Направил си колата с уникално красив интериор.
аз моят провинал таван го отлагам вече 1 година ама сега се надъхах (нали така се казваше:Tease:) и ще го направя за да заприлича и моята на Алфа. Поздравления за майсторлъка:respect: със здраве да му се радваш и само предупреждавай жените да внимават с токчетата по тавана;)
ххахаххахха да трябва да внимават с токчетата ... може да сложа в страничния джоб на вратата терлици :D сега малко по темата : Оказа се , че последното , което трябва да направя ( кожата покрей скоростния лост ) няма да стане изцяло от бяла кожа защото не ми остана достатъчно а от мястото от което я купих е свършила И казах на човека дето ще ми я шие да я направи черно с бяло ... малко грозно май ще стане ама нз. ще видим резултата утре ... мн. тъпо се прее*а старата кожа ( Оригинална на МОМО с изграфиран надпис ) от боята дето се мъчихме да я боядисваме но като погледна от добрата страна поне топката на лоста си остава на МОМО :D
Защо не намериш някаква друга бяла кожа, да е подобна на цват. Съвет от мен, ако не ти хареса шаранията с бяла ии черна, купи бяла да наподобава тази на таванчето и направи за скоростният лост и за ръчната да са еднакви!
Успех и чакаме снимки, отново евала за работата!
Ами то тази кожа на ръчната е същата като на тавана :) ама тази която ми остана не стига за целия скоростен лост :( ... Ето и резултата :)
ако колата ми беше черна, щях ти я докарам да ми я направиш дивашка като твойта
tokata_pz_flex
31-03-2010, 20:04
Скоростния лост е станал екстра :)
Сега правим на момчето със синята 145-ца кожа черно и червено ;) ще има снимки самоче може и той да пусне тема нз ... а пък Крис твойта лесна бре може пак червено с черно да го направим само трябва да поогледам 33-ката вътре и ще измисля нещо ;)
Такааа малко доста се позабавих със снимките от др. 145-ца но все пак ето какво намерих :) ... Сега остава да я пребоядиса червена и всичко ще е супер :)
Alfaro76
31-03-2011, 11:15
Айде колеги, чакаме снимки и от втората Алфа :static:
чакаме,ама може да му е увиснала кожата:-)и За това да не ги е пуснал.Или пьк е иЗбягал в чужбина и е ЗаряЗал проектите си.
ВАНКААААА,кажи баба тенкю.
Айде колеги, чакаме снимки и от втората Алфа :static:Ами снимките от 2-рата алфа са над твоя пост :biggrin:
чакаме,ама може да му е увиснала кожата:-)и За това да не ги е пуснал.Или пьк е иЗбягал в чужбина и е ЗаряЗал проектите си.
ВАНКААААА,кажи баба тенкю.
Фукю :sex: По чужбината да и аз като теб ... ама след месец и нещо започва проект музика в 145 и ще стане голяма лудница :Suicide:
infernus
03-04-2011, 21:28
Евала чак и аз се замислих някой ден да тапицирам вратите и седалките на моята кошница.
А някой знае ли как може да се направи емблемата на Алфа на кожа, както е на седалките на 166 ?
Бах! Жестоко е станало.
А колко горе-долу ти излезе без труда?
Бах! Жестоко е станало.
А колко горе-долу ти излезе без труда?
Ами аз труда така или инъче не го смятам щото сичко го правих или сам или с помоща на някой друг приятел . Единствено кожите покрей скоростния лост и ръчната не съм си шил аз . Общо всичко да ми е излязло най много 350 - 400 лв.
представи си ако бях дал на някой да ми направи всичко колко щеше да ми струва ... пък и когато сам си го направи човек ... удоволствието е по-голямо
Ще обновя 1-вия пост с още снимки на една друга алфичка . Дано да ви хареса :)
Скоро се надявам да си намеря и другите снимки за да видите как стоят монтирани в колата ... стана отлично без забележки :) започнах да се UP-грейтвам :D