PDA

View Full Version : Имат ли право съседите...

tokata_pz_flex
26-03-2010, 18:10
Колеги , цял живот си имам проблем ( както и цялата улица ) с едни гадни съседи . Става въпрос за около 70 годишни пенсионери , които се карат постоянно с всеки . Одеве докато си миех колата стана поредния скандал , който ме провокира да пусна темата .
Бях я измил , 17:00 ( след 16:00 е ) и си слушах умерено на моята скромна системка Sir Tom Jones - Little Green Bag , в която дори няма бас . Тогава въпросното бабе ме заплаши със саморазправа и полиция . Къщите ни са на една до друга ... аз съм си в двора . Та има ли право това недоразумение ( бабата ) да ми вика полиция и да предивява каквито и да е искове , имайки се на предвид , че дори изчаках да мине 16:00 за да не притеснявам спящите хора . Въобще какви са ни правата в собствените ни къщи ... разбрах , че не мога да си направя втори гараж щото трябвало да питам комшийте ... какво мога да правя у дома тогава ?

Kuker
26-03-2010, 18:24
За съжаление, май не можеш да направиш нищо.Полицаите също не могат да ти кажат нищо, щом не нарушаваш реда в "забранените часове".
Всъщност, може да направиш нещо, може да почакаш още малко........щом са около 70-така.

tanatos
26-03-2010, 18:26
Имаше некаква наредба от 14-16 часа и след 23...Бабето и да ти викне полиция, няма защо да се притесняваш.На стари години хората изперкват, така че шапка на тояга и да не ти пука.

tokata_pz_flex
26-03-2010, 18:27
О , аз не се притеснявам изобщо :) Просто ми е чудно , що така уверено ме заплашват в собствения ми дом ... и има ли почва това у нас :):)

assassin's
26-03-2010, 18:31
няма да се притесняваш а наредбата е вечер след 22 може да ти се извика полиция!иначе имаше някакви разминавани през седмицата и почивните дни за тази след-обедна почивка,и за това от колко можеш сутрин да си тропаш необеспокоен!мисля че през седмицата е от 8ч а събота и неделя от 9 сутринта!иначе можеш да им изкъртиш главите!аз живея в блок и не ми правят проблеми а ти в къща!

Perdaha
26-03-2010, 18:32
Мен ко питаш въобще не и обръщай внимание ,кво могат да ти направят полицай и тем подобни за нещата които казваш ,нищо най-много повече да не идват при оплакване от бабето :)

trustworthy
26-03-2010, 18:46
Избери едно парче с як бас и до 22:00 яко музиката, ама така, че да се разподскачат керемидите на съседите. Ако ще Цветан Цветанов да извикат, ти си си в правото.
Относно гаража, най-добре се консултирай с някой от общината. Ако гаражът ще е близко до оградата ви под определено разстояние, ще ти тярбва съгласие. Има и неща, за които не ти трябва съгласието на съседи, ако имаш разрешение от общината. При всички положение съседите се уведомяват от общината и в 14-дневен срок имат право да ходят да гледат какво ще строиш и да се жалват евентуално.

tokata_pz_flex
26-03-2010, 18:47
Ами гаража трябва да е долепен до сградата ... а те са против . Както и да е , прежалих го :) А ако им пусна нещо с бас ще се побъркат и може да им стане нещо :)

trustworthy
26-03-2010, 18:48
Имаше некаква наредба от 14-16 часа и след 23...

Във Варна лятото е до полунощ разрешена тупурдията :screwy:
Иначе е до 22:00

1912
26-03-2010, 18:49
пукай пиратки тогава ...

trustworthy
26-03-2010, 18:55
Ами гаража трябва да е долепен до сградата ... а те са против . Както и да е , прежалих го :) А ако им пусна нещо с бас ще се побъркат и може да им стане нещо :)

Ти питай в общината все пак ;) Може някоя лека постройка нещо да направи като гараж, за която да не им трябва съгласието на съседите.
Иначе можеш с повечко бас да ги навиеш да дадат съгласие.

Jivko7777
26-03-2010, 18:58
Ся Тошко ставай от компютъра и отивай към колата и пусни на Lil Wayne - A Milli - http://vbox7.com/play:b942e99c...И на макс докато оная излезе и пак те заплаши с полиция...Тогава тя ще звънне и знаеш ли какво ще и кажат от там че нищо не могат да направят, защото по закон до 22:00 можеш да си думкаш колко искаш...

Айде излез и я пробвай бабката и я снимай как вика да се посмеем после :)

ПП: Само внимавай че тая песен е с един от най-сериозния бас, да не замине 15-ката :wow:

tanatos
26-03-2010, 19:01
А за гаража ако го направи с поликарбонови или подобни плоскости немогат нищо да му кажат на колегата..

tokata_pz_flex
26-03-2010, 19:02
Ти питай в общината все пак ;) Може някоя лека постройка нещо да направи като гараж, за която да не им трябва съгласието на съседите.
Иначе можеш с повечко бас да ги навиеш да дадат съгласие.

Точно под лека постройка спи колата в момента ...
Живко , тая 15-ка хранена от Хайфоникса ми гъне главата
Мисля , че много се отклонихме от темата .

Kuker
26-03-2010, 19:44
... и има ли почва това у нас :):)У нас никне всичко, даже цъфти и "връзва".:)

Gligan
26-03-2010, 20:36
Тишина се пази от 22.00 ч. до 8.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. проверено е януари месец. През останалото време няма проблем да правиш каквото искаш (и ние имахме проблеми със съседи). Подаваш си една жалбица в полицията, че те заплашват и упражняват психически тормоз с тези постоянни и неоснователни забележки и готово. Само доколкото знам не можеш да си миеш колата с питейна вода. За друго в случая не може да се заяде.

Не ми е ясно каква саморазправа точно ще упражни бабето? Ще те замери с изкуственото си чене ли?

За гаража като си вземеш разрешително от общината не могат да ти кажат и копче. Другия вариант е документ за временна постройка да си извадиш.

trustworthy
26-03-2010, 20:43
За гаража като си вземеш разрешително от общината не могат да ти кажат и копче.

Щом ще е залепен за съседската къща, за да има разрешително, е необходимо първо съгласието на съседите.
що се отнася до викането на полиция, те са длъжни да дойдат и да предупредят да не се вдига шум. Общо-взето дуро нищо не правят и ефектът е нулев. На сигнал за вдигане на шум извън 22:00 - 08:00 и 14:00 - 16:00 въобще няма да дойдат полицаите

blacksnoopy
26-03-2010, 23:38
пукай пиратки тогава ...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kuku
27-03-2010, 00:09
Токич, мен ме заведоха в районното и ми написаха Разпореждане с глоба 50лв., по повод нарушаване спокойствието на живущите в жилищния блок, според нам-си-къв правилник за обществения ред :?
Случката е от далечната 2001г. и е точно за музика в късния след обяд!
Мисълта ми е, че не е невъзможно старците да те изненадат....

tokata_pz_flex
27-03-2010, 01:33
Мен ме притеснява , че колата ми се пада под прозореца им . Да не и направят нещо , че ше се караме ...
Куку , колко късен следобед е бил ?
Колегата Gligan : Дори има закон някакъв , забраняващ миенето на автомобил пред къщата ... иначе водата ми е от помпа ... та и водоструйка :) Най-много да умия бабето другия път .

Kuku
27-03-2010, 01:59
Ееее, точен час не помня, но със сигурност е след 17ч. - куките ме отведоха на смрачаване и се връщах от районното по тъмно.... и по джапанки :mrgreen:

RoMAN
27-03-2010, 02:25
Наредбите и инструкции за всяка община са различни. Хубаво е да се разучи за вашия район какво може и какво не може. Но общи неща горе долу са, че наистина не може питейна вода да се ползва за миене на кола или да вдигаш прекаляно голяма врява примерно. А с това 14 до 16... Алооо :Tease: Да не сме по Живково време. Такова животно, като обедна почивка отдавна няма.

търтей
27-03-2010, 08:28
А с това 14 до 16... Алооо :Tease: Да не сме по Живково време. Такова животно, като обедна почивка отдавна няма.

В Руси може и да няма, но в голямото село си е ясно фиксирано в наредбата за опазване на обществения ред.

От 1400 до 1600 и прахосмукачка не можеш да пуснеш.

Например:

В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.

Dodo 155
27-03-2010, 08:51
...Тогава въпросното бабе ме заплаши със саморазправа и полиция...
Супер!
Заплахата за живот или здраве е криминална проява от ЧПХ - частно правен характер.
Отиваш в районен съд, подаваш жалба срещу лицето, че те е заплашвало със саморазправа, защото си слушал музика и т.н. - описваш ситуацията.
После дежурен прокурор ще разпореди мерки по чл.56, във връзка с чл.55 от ЗМВР към РДВР/РПУ, за да се направи проверка и съответното лице бъде запознат и предупреден. В полицията ще те питат дали искаш да завеждаш дело. Ти ще им отговориш, че въпросните изнервени лица само те заплашват и обиждат. Започнал си много сериозно да се "страхуваш" за своето и здравето на семейството ти. Кажи им, че искаш това да спре и нямаш много пари за дела ... те знаят после как да направят нещата :)
Ако имаш познат полицай, още по-добре :)
Само фактът, че са ги викнали и предупредили в полиция, ще ги накара тия лумпени да мълчат вовеки.
Щом искат да ги ш**б*ш законно, направи го :twisted:
Нека си викнат после полиция в 17:30 без основание ... могат да ги глобят за разкарване на патрула ;)

btw: Внимавай да не викнат общината, защото не можеш да миеш с питейна вода! Това го има в една наредба от сухите години и глобата е до 500 лв.

п.с. Имам някъде жалба и мога да ти изпратя малко сламки, ако вече не е късно ... все пак 70+ не е малко ;)

viki
27-03-2010, 10:43
Гледате само от едната страна.Представете си за миг,че имате малко дете,или че гледате болен човек.Живеете в блок,с много съседи.Нали няма да ви е много приятно,ако извън разрешените часове ви се дъни музика нон стоп,или пък някой съсед реши да си облицова апартамента с гвоздеи :)Трябва да има взаимно уважение и съобразяване:)
В малките градове,където всички се познават сигурно е анархия,предполагам...
Във Варна,полицаите идват,предупреждават и след 3-тото псещение пишат актове.Доколкото знам ,сега по закона за етажната собственост нещата могат да се развият много кофти,за съседите,които си позволяват волности:)
В крайна сметка,всичко опира до самосъзанние:)
п.п.
Тока,това са стари хора...Някои за това живеят,да се сдъвчат с някого :)
Всички ще остареем и не се знае колко изпращели ще бъдем :)
Не се връзвай на бабето,щом смяташ че си прав:)

tokata_pz_flex
27-03-2010, 10:50
Додо ... не съм заядлив човек , и за това не мисля да се оплаквам от тях . Аз съм на принципа всеки да си живее живота , както му е кеф ... само аз да не страдам прекалено много от това ( или ако искаш сери на масата , само гледай да не ми пръска в чинията ) .
Въпросните хора хич не са за жалене ... имат 3 щерки женени за италиянци ... не са бедни . Държат се арогантно , защото се имат за много над другите . Аз музика силно никога не съм им пускал . Дори като си прибирам колата я спирам , за да не пречи на никой . Те самите иначе не спазват каквито и да е норми ... сутрин от 7 часа врещат по двора , както и цял следобяд . Не мисля , че е моя работа да им правя забележки , за това и не го правя .
Колкото до миенето на колата , правя го с помпа .
Та така ... мисля си , че темата се поизчерпа :)

trustworthy
27-03-2010, 11:05
Вики, точно преди 2-3 месеца имахме порблем в кооперацийката с някакви студентстващи селяндурчета. Викаха полиция, обаче ефект нямаше. Казах на хазайката, че ще напишем една жалбичка по каналния ред, през управителя на етажната собственост, и тъкмо мислех да им хвърля един бой на пишлеметата за профилактика и то взеха, че се изнесоха.
Когато е въпрос на отношения в етажната собственост е едно, но когато става дума за съседни имоти, там последните изменения в закона не помагат много май :)

viki
27-03-2010, 11:11
Разбирам те прекрасно,аз също имах разправии с подобни гост позьори от село:puke:
Направих всичко възможно,за да се изнесат:twisted:
п.п.
сега се сетих още нещо.
От скоро (заради този нов закон)
всички живущи трябва да се записват в домовата книга.
Друго,за да има адресна регистрация,в общината трябва да иде заедно със собственика.
Собственика на жилището, няма интерес да има жалби срешу него (колко такива имат договори за наем ..сещай се ) ;)

ФЕРАРИСТ
27-03-2010, 13:25
Колеги , цял живот си имам проблем ( както и цялата улица ) с едни гадни съседи . Става въпрос за около 70 годишни пенсионери , които се карат постоянно с всеки .
Значи взимаш една ламарина и чукче и когато знаеш че спът, им ги мяташ в двора и викаш полиция с оплакването че пенсията вдига шум и ти пречи да нанкаш от 2 до 4, изобщо има толкова разнообразни и приятни контра мерки на всичко това, че чак ако почна да пиша ще отиде доста време.....баси, как аз нямам такива съседи......

RoMAN
27-03-2010, 14:51
В Руси може и да няма, но в голямото село си е ясно фиксирано в наредбата за опазване на обществения ред.

От 1400 до 1600 и прахосмукачка не можеш да пуснеш.

Например:

В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване изискванията на съответните хигиенни норми, ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 часа.

Проверих и наистина забелязах, че през 2009 отново е приета тази глупост. Останах с впечатление, че е тотално премахната и завинаги. И все пак тази наредба не лови човека за когото говорим , защото ако наистина както казва е пуснал музиката съвсем тихо, тогава това си е според изискванията на съответните хигиенни норми

AlfaFen145
27-03-2010, 17:01
..колега извинявам се ,че ще се отклоня малко от темата,но само искам да те питам-с какво си миеш колата?!С маркуч и вода от чешмата предполагам?!
Искам само да ти кажа ,че следващия път ,като я миеш внимавай.По закон нямаш право да си миеш колата с "чешмяна" вода !
Успех :)

firedragon
27-03-2010, 17:04
Дори има закон някакъв , забраняващ миенето на автомобил пред къщата ... иначе водата ми е от помпа.

Колегата вече 2 пъти написа,че не ползва питейна вода.

trouble
27-03-2010, 17:24
Стана ми интересна тази тема и почовърках нардбата за обществения ред в Община Пазарджик. Не я изчетох цялата обаче, но забелязох това:

Раздел ІІ

ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, СПОКОЙСТВИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ И СПАЗВАНЕ НА МОРАЛНО-ЕТИЧНИТЕ НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ
(изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №18)

Чл. 2. (изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №18) За осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите, се забранява:
1. поведение, нарушаващо морала и добрите нрави на обществени места;
2. (изм. и доп. с решение №211/2009 г., Протокол №18 ) нарушаване на тишината на открити обществени места, в административните и жилищните сгради и в близост до тях, като: викане, пеене, свирене, използване на озвучителна и музикална техника, локални източници на шум, апарати и машини, форсиране на двигатели на автомобили и мотоциклети или други подобни действия;

Не се споменава за часове и за норма на шума...Може да пише някъде по надолу но аз лично не видях...Бабката може да се закачи за това. По надолу в наредбата е оппределена глоба от 100 до 500 лв за това нарушение. Пази се от бабки....не са безобидни... :)

tokata_pz_flex
27-03-2010, 19:19
Тя тая е работила в съда преди 2 века като е била млада ... :hitbycupid:

alex052
27-03-2010, 19:55
относно гаража..........според зут: се третира като допълващо застрояване и огради............
Чл. 42. (1) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройките на допълващото застрояване се разполагат свободно или допрени до основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с допълващо застрояване в съседен имот.

(2) (Предишна ал. 1, изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройки на допълващото застрояване, с изключение на гаражи, работилници и обекти за търговия и услуги, не могат да се разполагат на уличната регулационна линия или между нея и сградите на основното застрояване. Постройки на допълващото застрояване могат да се изграждат на вътрешната граница на урегулирания поземлен имот, ако калканните им стени покриват калканни стени на заварени или новопредвидени постройки в съседния урегулиран поземлен имот или плътни огради.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) При свободно разполагане постройките на допълващото застрояване са с височина до 3,6 м и на разстояние от вътрешните граници на урегулирания поземлен имот най-малко 3 м, а когато са с височина до 2,5 м, са най-малко на 1,5 м от южната, югозападната и югоизточната граница към съседния урегулиран поземлен имот при отклонение от южната посока до 45 градуса.

(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Свободно разположените полуподземни постройки с превишение до 1,2 м над прилежащия терен се допускат на разстояние не по-малко от 1,5 м от вътрешната граница на урегулирания поземлен имот.

Чл. 43. (1) За нови сгради необходимите места за гариране и/или паркиране задължително се осигуряват в границите на урегулирания поземлен имот.

(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Изключения от разпоредбата по ал. 1 се допускат от органа, който следва да издаде разрешението за строеж, когато нормативно необходимите места за гариране и/или паркиране не могат да бъдат осигурени в границите на урегулирания поземлен имот поради технически или нормативни причини, като: размери и/или наклон на урегулирания поземлен имот, хидрогеоложки условия, санитарно-охранителни зони и други при условия, определени в наредбата по чл. 13, ал. 1.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Във вилни и жилищни зони с ниско, средно и високо застрояване могат да се изграждат гаражи като допълващо застрояване.
...................

мисля че може да я пребориш бабата.........

а колегата алфафен е прав за чешмяната вода............само от сондаж входящ и изходящ това важи за автомивките самоче

Mind_Control
28-03-2010, 00:38
Избери едно парче с як бас и до 22:00 яко музиката, ама така, че да се разподскачат керемидите на съседите. Ако ще Цветан Цветанов да извикат, ти си си в правото.

Тц, тука не позна.. нямаш право да бичиш музиката и да нарушаваш обществения ред и добрите норми ако ще и да не е в задължителните часове за почивка.

RoMAN
28-03-2010, 00:53
Тц, тука не позна.. нямаш право да бичиш музиката и да нарушаваш обществения ред и добрите норми ако ще и да не е в задължителните часове за почивка.

Няма право на обществени места.

ФЕРАРИСТ
28-03-2010, 07:31
Хубу де, ако пенсиите са твърде нагли и безмислено ти тровят живота, не виждам какъв е проблема да изслушаш на висок децибел "Бензин" на Рамщайн, те ако щат и ФБР да викнат, няма да заварят нищо необичайно, все пак тва нещо и с доказване става.....както виждам и останалите ти комшии не ги тачат, така че не мисля че ще е проблем......такива хайвани са такива, щото трябва да им се покаже че света не се върти около тях.......

Stefan Caromov
30-03-2010, 04:55
И аз съм имал преди проблеми със съседите ,поради тази причина - шума и силната музика .
Това беше 2000 -2001 година ,понеже живея до самото районно и тогава ченгетата бяха други -от хората ,които са ме отгледали от дете ме светнаха на един много ефикасен метод.. А именно
Слушаш музика ,независимо колко е часа .
Но ,за да запазим приличие ,примерно слушаш в 1605 в сряда . Баба Яга ти вика Милицията ,те ти звънят на вратата и те предупреждават . След което си отиват. Слушаш си пак музика ,те се връщат и се опитват да ти напишат АКТ .
Задаваш само ЕДИН въпрос , а именно "ВИЕ ДЕЦИБЕЛОМЕР ИМАТЕ ЛИ ,ЗА ДА УСТАНОВИТЕ КОЛКО ДЕЦИБЕЛА ???като напишат ли ти акт посочваш като възражения това ,че не е УСТАНОВЕН нивото на шума със съответния уред . Два такива акта оборих в съда . Просто полицията няма уредите за установяване по реда .
Отделно ,в София са само ДВА такива (по последни данни от преди 4 години) единия в Пожарната ,единия в СДВР .
От там нататък казваш на милиционерите да ходят да си играят на бакшиши и това е !

Упражнението е лично изпробвано от мен и е адски ефективно

viki
30-03-2010, 11:53
И аз съм имал преди проблеми със съседите ,поради тази причина - шума и силната музика .
Това беше 2000 -2001 година ,понеже живея до самото районно и тогава ченгетата бяха други -от хората ,които са ме отгледали от дете ме светнаха на един много ефикасен метод.. А именно
Слушаш музика ,независимо колко е часа .
Но ,за да запазим приличие ,примерно слушаш в 1605 в сряда . Баба Яга ти вика Милицията ,те ти звънят на вратата и те предупреждават . След което си отиват. Слушаш си пак музика ,те се връщат и се опитват да ти напишат АКТ .
Задаваш само ЕДИН въпрос , а именно "ВИЕ ДЕЦИБЕЛОМЕР ИМАТЕ ЛИ ,ЗА ДА УСТАНОВИТЕ КОЛКО ДЕЦИБЕЛА ???като напишат ли ти акт посочваш като възражения това ,че не е УСТАНОВЕН нивото на шума със съответния уред . Два такива акта оборих в съда . Просто полицията няма уредите за установяване по реда .
Отделно ,в София са само ДВА такива (по последни данни от преди 4 години) единия в Пожарната ,единия в СДВР .
От там нататък казваш на милиционерите да ходят да си играят на бакшиши и това е !

Да си тийн,разбирам да се гордееш с подобни постъпки,ама не си...
Когато живееш в общност,съобразяването с другите е необходимо условие,за да се чувстват добре всички:)
За мен лично, е напълно естествено да се съобразявам, в края на краищата не живеем сами, хубаво е да имаш добри съседи, да си в добри отношения с тях, и да можете да разчитате един на друг, ако се налага.Също така,
не мисля,че трябват много усилия,за да се поддържат добрите отношения: тишина, чистота и по едно добър ден:):):)
п.п.
Да,тънка е границата между толерантност и това да ти се качат на главата,но (не за първи път казвам ),че всичко опира до възпитание и самосъзнание :):):):):)

pavlin
30-03-2010, 13:08
Оказва се че повечето хора мислят само за себе си и гледат на проблема само от едната му страна. Ами ако всеки си прави каквото си иска без да се съобразява с околните докъде ще стигнем. Ако всеки си направи временна постройка за да си покрие колата, на какво ще заприличат кварталите ни. После ще се питаме защо в чужбина е по-уредено, по-чисто и по-спокойно. Ами защото хората спазват законите и не търсят за всяко нещо познат от полицията или общината. Май би било по-лесно да ги спазваме тия закони, вместо да се опитваме да ги заобикаляме.
За да живеем в цивилизовано общество трябва да се уважаваме един друг.

търтей
30-03-2010, 13:12
Май би било по-лесно да ги спазваме тий законите, вместо да се опитваме да ги заобикаляме.
За да живеем в цивилизовано общество трябва да се уважаваме един друг.

А баш!

old alfist
30-03-2010, 14:09
"Съкове" има навсякъде и те винаги имат право, така че по-добре да се спазват правилата.
Такива съседи като видят, че се съобразяваш с тях се чувстват значими и понякога "великодушно" те оставят да си пошумиш, стига да не ти става навик.

Stefan Caromov
30-03-2010, 14:44
Да си тийн,разбирам да се гордееш с подобни постъпки,ама не си...
Когато живееш в общност,съобразяването с другите е необходимо условие,за да се чувстват добре всички:)
За мен лично, е напълно естествено да се съобразявам, в края на краищата не живеем сами, хубаво е да имаш добри съседи, да си в добри отношения с тях, и да можете да разчитате един на друг, ако се налага.Също така,
не мисля,че трябват много усилия,за да се поддържат добрите отношения: тишина, чистота и по едно добър ден:):):)
п.п.
Да,тънка е границата между толерантност и това да ти се качат на главата,но (не за първи път казвам ),че всичко опира до възпитание и самосъзнание :):):):):)

Еми Вики ,та аз преди десет години си бях чист пуберитет.Плюс това,никъде не съм писал да не се съобразяваш със съседите си, но ,както ти се съобразяваш с тях ,така и те с теб трябва да се съобразяват ....нали :)

RoMeO_156_GTA
30-03-2010, 15:24
Тока и при мен са такива все съседите 70++ ужас :) По цял ден само обикалят из стълбищата и се чудят с кого да се заядат . Светът им е крив и си го изкарват на някого . Аз един път така осъмнах с пукнато стъкло , щото бях спрял 2 коли по-назад от обичайното ми място тогава :wierdo:

..Искам само да ти кажа ,че следващия път ,като я миеш внимавай.По закон нямаш право да си миеш колата с "чешмяна" вода !
Успех :)

Това нe го бях чувал . Аз като все си мия стъклата с вода от кофа значи не нарушавам закона , но ако извадя маркуча го нарувашам :Tease: Може да съм събирал дъждовна :Tease: Интересно ми е колко автомивки и разни ОМВ/Петрол с монетите спазват това

old alfist
30-03-2010, 15:30
Преди много време един го бяга глобили, че си мие терасата - опитваше се да докаже, че водата е от пералнята, но не успя.

koolio
30-03-2010, 18:20
Аз се сещам като тийнейджър как отказах едни нови съседи да правят забележки за музиката. Надул съм си аз тогава любимите Експлойтед (или Корн - не помня). За незапознатите, това е брутален пънк хардкор с много тормозене на струните. И естествено, идва една женица от скоро нанеслите се съседи учтиво да ме помолят да намаля. Отварям аз, с коса до тавана, с обица, знака на анархията на врата, тениска на Sex Pistols и всякакви такива екстри и с най-невинната си физиономия казвам:
А, извинявайте, ама аз щото баба ми е на гости и не чува добре.
Женицата се оттегли безмълвно и повече не отвори дума за музиката.:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bounci ng_smiley:

tokata_pz_flex
30-03-2010, 18:23
Ти си я сасипал :):)